Bu hastaneye giderken bir düşünün!

Elittt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
696
59
53
İstanbul
Merhaba kızlar amacım burada bir hastaneyi kötülemek değil aslında.Ama bunları da yazmazsam kendimi vicdanen rahat hissetmeyeceğim.
Hastaneyle ilgili yaşadıklarımız basitinden önemlisine doğru anlatayım.

Kardeşim için randevu almıştık bir keresinde.Randevu saati hastaneye gittiğimizde, yanlış randevu vermişiz bugün doktor yok dediler.Biz tabi bu olayın basit polikliniklerde bile yaşanmadığını söyleyip tepkimizi gösterdik.Çok telaşlandılar tabi haklıyız ama biz uzatmadık konuyu.

Neyse ikinci olaya da benim bacağımda bir yara çıkmıştı ve artık iltihaplanıyor diye(bayağı da sızlıyordu) o hastaneye gittik.Normalde randevusuz giriliyor ama görevlinin iyi saatine denk gelmedik herhalde alamayız dedi.Neyse acile indik anlamadı tabi dahiliyeyi aradı bir hasta gönderiyorum diye orası daha yoğun olduğu halde alındık nasıl olduysa.Neyse bu da anlayamadı suratından belli bir sürü tahlil yaptırdı.Ertesi güne ben cildiyeden randevu aldım hem sonuçlarımı aldım hem cildiyeye de muayene oldum.Kadın bana 'bu zonaya benziyor ilk hali su kabarcıkları gibiydi dimi' dedi hayır dememe rağmen kendi bildiğini okuyup antibiyotikle krem verdi.Neyse çıktım oradan dahiliyeciye girdim sonuçları gösterdim bir şey yok o ilaçları kullan dedi.Ben bunlara güvenemedim internetten bir cildiyeci araştırıp Sır Pırgiç Ermeni Hastanesindeki Vahe beye gittim.O elimdeki ilaca bakıp bunu sağlık ocağından mı aldın yanlış bu ilaç dedi.Yok dedim özel bir hastanede cildiyeci verdi.Adam da şaşırdı hastanenin adını duyunca.Değiştirdi ilaçlarımı geçti şimdi bacağım.(bir ayrıntıyı da söyleyeyim önceki hastane doktorları sınıflandırmış ona göre ücretlendirmişti prof en pahalısı mesela.Biz orta seviye bir ücret seçmiştik harcadığım hiç bir parayı helal etmiyorum onlara)

Üçüncü olay da kardeşimin yüzü şişiyordu eli ayağı falan.Halk arasında bile bu duyulunca böbrek geliyor insanın aklına.Biz yine bu hastaneden bir dahiliyeciye randevu alıp gittik söyledik şikayetlerini sırtını dinledi bir şey yok diyip gönderdi.Sonra ben ertesi günü yine bunlara güvenemeyip devletten bir dahiliyeciye randevu aldım hemen yatış dediler durumu ciddiymiş.Şu an kardeşim hastanede yatıyor.Akut böbrek yetmezliği tanısı.Beşinci günü ve ne zaman çıkacağı da belli değil.

Hastane me..pol üniversitesi hastanesi.Belki site kurallarından dolayı yasaktır diye tam isim vermiyorum.Doktor seçimi çok önemli ama bunların hepsini aynı hastanede yaşamış olunca orayı da suçlamadan edemiyorum.Hele o doktorları Allah'a havale ediyorum kazandıkları para helal değil çünkü.

Özel hastanelerle ilgili sayfalarca yazabilirim, maalesef ki hiç bir işe yaramıyorlar. Annemin hastalığı döneminde çok kötü tecrubelerimiz oldu. Çalışan doktorların çoğu bilgisiz, onun profesörü bunun hocası sallıyorlar, insanın dünya parasını alıyorlar. Devle hastanelerinde sistem zor işliyor ama doktorları daha iyi , daha tecrubeli. O yüzden artık hiç gitmiyorum özellere, hepsi para tuzağı. Bahsettiğiniz Surp Pırgiç sıralamada çok farklı bir hastanedir, gerçekten çok iyi doktorları var, köklü bir kurum,Vahe Bey'e bende gittim zamanında.

Çok haklısınız ben genelde doktora göre giderim ama durum acil diye oraya gitmiştik.Genelde kk da araştırıp gidiyorum ama iyi bir dahiliyeci öneren yoktu burada .Devlette de var ama kötüleri, o yüzden gideceğim doktoru çok araştırırım.

Son düzenleme:
Umarım kardeşin konusunda hukuki olarak yardımcı olacak birileri çıkar ve detaylı bir inceleme yapılır o doktor hakkında ..

Umarım kardeşin konusunda hukuki olarak yardımcı olacak birileri çıkar ve detaylı bir inceleme yapılır o doktor hakkında ..

Evet canım inş. okuyanlardan yardımcı olacak birisi çıkar bu konu hakkında.Hukuki haklarımı ve yapabileceklerimi bilmiyorum çünkü.

Tüm doktorları 10 numara diyebileceğim tek hastane Haseki'dir, yıllardır oradan başka bir yere gitmem, poliklinikler çok kalabalık ancak dahiliye servisi inanılmaz iyi. İsim vermek doğru değil ancak tüm doktorları çok özenli, başhekimliği inanılmaz kontrollü çalışıyor. Tahlil ve tetkikler çok hızlı. İyi bir dahiliyeci arıyorsan orayı önerebilirim

Doktor ismi de verirsen çok makbule geçer.Böyle tavsiyeler gerçekten çok işe yarıyor ve çok önemli.Ben vahe beyi kk'dan bulmuştum bu sayede.

Doktor ismi de verirsen çok makbule geçer.Böyle tavsiyeler gerçekten çok işe yarıyor ve çok önemli.Ben vahe beyi kk'dan bulmuştum bu sayede.

Doktor ismi vermek istemedim çünkü çok yoğun bir yer, ama şöyle diyebilirim 2. dahiliye ye gidin, poliklinik değil hastane bölümüne

ortopedi dalında da en iyi çapa ,tek geçerim ,eşimin maçta ayağı kırıldı ,15 güne ancak ameliyat olur dedi birçok yer ,takılacak platin basit bişey değil ,çoklu kırık var dediler, devletten talebi bile 1 hafta sürüyor dediler ,çapada aynı platin ile 2 gün sonraya ameliyat günü verdi ,tek kişilik özel odada kaldık ,paşalar gibi ,hastane mis gibi tertemizdi ,toplamda 6 gün hastanede kaldık ,çok çok memnun ayrıldık

özel hastaneler ile ilgili de şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ,
safra kesesi ameliyatı oldum ,tek kuruş para ödemedim ,o dönem kampanya varmış ssk lı isen bedavaymış ,yine özel odada mis gibi yattım 2 güne çıktım ..

sezeryan olduğum hastanede özeldi ,aynı şekilde ordan da çok memnun ayrıldım

kızımı götürdüğüm hastanede özel ve ne zaman hasta olsa ,tetkikler tam doğru çıktı ,verilen ilaçlarla 2-3 güne hep iyileşti kızım
sizin şanssızlığınız olmuş gibi geldi bana ,
geçmiş olsun ..

ben yanlış hastane ve yanlış tedavi yüzünden 6 ay hastanede yattım.. Resmen delik deşik oldum...ki bunu bi üniversite hastanesinin en iyi profları yaptı... Allah razı olsun istanbulda orhan bilge genel cerrahi PROFU beni kurtardı amaaaaa. 50 bin tlm gitti sağlık olsun ama çok insafsızlık.. Bi tomogrfi 3.500 dü (((

Son düzenleme:
Özel hastaneleri üçe ayırıyorum;

1. Otelcilik mantığıyla hareket edip, müşterinin gözünü boyayacak konforu sağlayıp gerisini koyverenler. Buralara gidince kendinizi beş yıldızlı otelde hissedersiniz. Kapılarda karşılanır, mihmandarlar eşliğinde işinizi halleder, kendinizi birşey zannedersiniz sayelerinde. E tabii herşeyin bir bedeli var .

2. Az önce bahsettiğim göz boyamacılığı dahi yapmaya gerek duymazlar. Onların mantığına göre her satıcının bir alıcısı vardır; ki haksız da sayılmazlar , verdikleri bir hizmet, derman oldukları bir yara olmamasına rağmen " özel hastane" yazısı hürmetine müşterisiz kalmazlar.

3. Gerçekten işlerini hakkıyla yapan ahlaklı;kendisini tüccar, hastaneyi de ticarethane olarak görmeyen yönetici ve çalışanları olan, canınızı içiniz rahat emanet edebileceğiniz türden olanlar ki uslu birer çocuk olursak hepimiz birgün onları görebiliriz ben buna inanıyorum.

Şansızlık da var işin içinde ama böyle olması oranın iyi bir hastane olduğunu göstermez.Ben kimse gitmesin demiyorum ama en azından gideceği doktoru araştırsın diyorum o hastaneye gitmeden önce böyle sorunlarla karşılaşma ihtimalinin olduğunu bilsin diyorum.Hem bu olaya sizin şansınız varmış açısından da bakabiliriz zira hastane-doktor olayı Türkiye de anlamını bulmuş değil bunun çok örnekleri mevcut maalesef

3. sünü gerçekten görebilmeyi isterdim:)

Senin durumun daha kötüymüş.Hukuki anlamda bir şey yaptınız mı peki bu konuda?

bizlerde de var arkadaşlar
anında saglık bakanlıgını arayıp şikayet edin
çok kısa bi süre içinde hatta aynı gün size dönüş yapıyorlar

En iyi doktorlar Devlet hastanesindeler ama işte orada da insana hayvan gibi davranıyorlar maalesef.
Mecburen özele gitmek zorunda kalıyoruz.

Canım çok geçmiş olsun evet bazı özel hastaneler öyle yapıyor. Vahe bey çok iyi bi doktordur. Sigorta hastanesine kızımin elinde kabarcıklar çıktığı için götürmüştüm. Kadın egzema dedi sadece ve sadece yumuşatıcı bi krem verdi yolladı tedavi amaçlı hiç bir ilaç vermedi. Vahe beye gittim 2tane krem verdi ve 15günde iyileşti bir dahada şükür tekrarlamadi

Geçmişolsun kardeşinizde inşallah en kısa zamanda şifa bulur
Benimde başımdan geçti böyle bir olay şiddetli karın ağrısıyla gittiğim hastanede tonlarca tahlil yapıldı röntgenler çekildi kadın doğumcu ultrasonla baktı üstüne brde yumurtalığında kist var dedi gnün sonunda kum döküyorsun dediler ilaç yazıp gönderdiler
Salakların anlamadığı şey hamileliğimmiş.. meğer bebek varmış basit bir gebelik testi yapmamışlar hadi onu yapmadılar kadın doğumcuyum diyen adam nasıl anlamaz bunu! Koskoca hastanenin anlayamadığını ev hanımı görümcem anladıda test yaptırdı zorla bu hastanede bursadaydı kapanmış sonra şaşırmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…