Benim hayatimda bastan sona kadar planli. Herseyimi ailemin istedigi gibi yasadim. Ablalarim ise hep kendi istedikleri gibi yasadilar hayatlarini ve halende
öyle yasiyorlar. Bunun yani sira ablalarimda cok karisir benim hayatima.
Dügünüm olacakti e normal olarak beraber gittik gelinlik vs bakmaya. Ben bir gelinlik modeli begenmistim katalogtan, ablam "igreeeenccc" hic begenmedim dedi. Kabarik bir gelinlik modeliydi. Sonra gelinlikcide calisan bayan bana tek tek gelinlik giydirdi. Yine aralarindan bitanesini begenmistim. Ortanca ablam: Bu model sana hic yakismadi, ten rengine hic gitmedi, bu gelinlik ablama yakisir dedi ve ben baska bir gelinlik giyindim. Perdeyi actigimda: Iste budur dediler!
Tamam gelinlik güzeldi, ama benim hayalimdeki gelinlik degildi. Ve ben ne yaptim sizce? Evet, onlarin begendigi gelinligi aldim.
Sira geldi takilara, yani tac, kolye bileklik vs. Hepsini ablamlar secti, en sadelerinden, en gösterissizlerinden. Sesimi bile cikarmadim.
Gelin basini´da sade bir Dut yaptirirsin dediler bana, abartma dediler. Ben bikac model sectim hangisi olsun diye sordum. Sormasaydim keske.
Ablam bana tepki gösterdi ve "zaten bizim dedigimizi yapmiyorsun, bundan sonra kendin hallet" dedi. Acik dalgali sac isteyen ben, gittim Dut yaptirdim arkadan. Sonucmu? Giyemedigim o hayalimdeki gelinligi, yaptiramadigim o hayalimdeki gelin sacimi, takamadigim o prenses tacini bir baskasinda görünce hüngür hüngür agliyorum. Dügünümdeki herkes arkamdan "biz böyle güzel bir gelin görmedik" demisler kayinvalideme, anneme vs.
Belki tercihlerimi kendim yapsaydim bukadar güzel olmayacaktim, ama en azindan hayalimdeki gibi bir gelin olacaktim.
Evimi döserken bile, dekorasyonlar ben yokken alindi ve dizildi. Bana sürpriz. Hepsi iyi niyetten biliyorum. Ama orasi benim evim degilmi? Ben secseydim dekorasyonlari.
Evime duvar kagidi sectim. Esim tek basina yapti, sürpriz olsun ailelere diye. Ablam görmeye geldiginde esime sök su holün duvar kagitlarini, igrenc, bu zamanda desenli duvar kagidi´mi yapilir, onun modasi gecti dedi. Ilk defa birseye karsi geldim ve söktürmedim.
Bunlar sadece birkac örnekti arkadasim. Demek istedigim bu derece kücük seyler bile insani üzüp pismanlik yaratabiliyor.