• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Hayat kimin hayatı ?

çok tşk ederim , düşünceleriniz için ..
ama bir yazı çok dikkatimi çekti.. ve aslında suan kendı içimde kırılan toparlıyamadıgım ve beni ikileme düşüren soruda bu : Aile , eş , arkadaş vs ..
Birini gerçek manada seviyorsak onun isteklerine saygı duyup kabullenmemiz gerekmiz mi ?
Sevmek aslında en buyuk fedakarlık değil midir ? şimdi diyceksiniz madem öyle sende gercek manada sevıyorsan sende fedakar olabılırsın işte ben burda tıkanıp kalıyorum..

Dipnot : Babam çok sabit fikirli bir insandır. bişey beyaz dıyelim ama o kara dediyse o karadır artık.
Çok konustum , defalarca .. Ama ona göre ben boş işlerin peşindeyim .. benım gordugum pencereden hayatı görmesini beklemıyorum elbette , ama sevgi, aile , bağlılık vs .. altında aslında bencilliklerimiz yatmıyor mu ?

Eğitim önemli..
Geleceğiniz için,daha başarılı olmak için kendinizi güvende hissetmek için yapıyorsunuz bunu.
Elbet sevdikleriniz de sizin mutluluğunuzu ister.
Gelecekte daha mutlu olmak için şimdi biraz sıkıntıda olmak çok büyütülmemeli.:44:

Benim hayatimda bastan sona kadar planli. Herseyimi ailemin istedigi gibi yasadim. Ablalarim ise hep kendi istedikleri gibi yasadilar hayatlarini ve halende
öyle yasiyorlar. Bunun yani sira ablalarimda cok karisir benim hayatima.

Dügünüm olacakti e normal olarak beraber gittik gelinlik vs bakmaya. Ben bir gelinlik modeli begenmistim katalogtan, ablam "igreeeenccc" hic begenmedim dedi. Kabarik bir gelinlik modeliydi. Sonra gelinlikcide calisan bayan bana tek tek gelinlik giydirdi. Yine aralarindan bitanesini begenmistim. Ortanca ablam: Bu model sana hic yakismadi, ten rengine hic gitmedi, bu gelinlik ablama yakisir dedi ve ben baska bir gelinlik giyindim. Perdeyi actigimda: Iste budur dediler!
Tamam gelinlik güzeldi, ama benim hayalimdeki gelinlik degildi. Ve ben ne yaptim sizce? Evet, onlarin begendigi gelinligi aldim.
Sira geldi takilara, yani tac, kolye bileklik vs. Hepsini ablamlar secti, en sadelerinden, en gösterissizlerinden. Sesimi bile cikarmadim.
Gelin basini´da sade bir Dut yaptirirsin dediler bana, abartma dediler. Ben bikac model sectim hangisi olsun diye sordum. Sormasaydim keske.
Ablam bana tepki gösterdi ve "zaten bizim dedigimizi yapmiyorsun, bundan sonra kendin hallet" dedi. Acik dalgali sac isteyen ben, gittim Dut yaptirdim arkadan. Sonucmu? Giyemedigim o hayalimdeki gelinligi, yaptiramadigim o hayalimdeki gelin sacimi, takamadigim o prenses tacini bir baskasinda görünce hüngür hüngür agliyorum. Dügünümdeki herkes arkamdan "biz böyle güzel bir gelin görmedik" demisler kayinvalideme, anneme vs.
Belki tercihlerimi kendim yapsaydim bukadar güzel olmayacaktim, ama en azindan hayalimdeki gibi bir gelin olacaktim.
Evimi döserken bile, dekorasyonlar ben yokken alindi ve dizildi. Bana sürpriz. Hepsi iyi niyetten biliyorum. Ama orasi benim evim degilmi? Ben secseydim dekorasyonlari.
Evime duvar kagidi sectim. Esim tek basina yapti, sürpriz olsun ailelere diye. Ablam görmeye geldiginde esime sök su holün duvar kagitlarini, igrenc, bu zamanda desenli duvar kagidi´mi yapilir, onun modasi gecti dedi. Ilk defa birseye karsi geldim ve söktürmedim.

Bunlar sadece birkac örnekti arkadasim. Demek istedigim bu derece kücük seyler bile insani üzüp pismanlik yaratabiliyor.

Alisverise bile gidemiyorum ablamlarla. Nezaman beraber alisverise gitsek ve ben nezaman bir elbise almaya kalksam "Bu elbise cok kadinsi, yasina uygun degil" deyip bana böcekli, cicekli, kelebekli elbiseler aldirmak istiyorlar.
Bu arada 23 yasindayim ve evliyim, ama ailemin gözünde hic büyümüyorum, hala 12 yasindayim sanki.

Alisverise bile gidemiyorum ablamlarla. Nezaman beraber alisverise gitsek ve ben nezaman bir elbise almaya kalksam "Bu elbise cok kadinsi, yasina uygun degil" deyip bana böcekli, cicekli, kelebekli elbiseler aldirmak istiyorlar.
Bu arada 23 yasindayim ve evliyim, ama ailemin gözünde hic büyümüyorum, hala 12 yasindayim sanki.

yok canım bu kadarı çok fazla ..
bu baskıdan öte bişey bence .. yanı bana göre gunluk seyler bunlar boyle seylere ben karar verırım . herkezın fıkrını alırım ama en son benım dedıgım olur ..

Mesela evi yeniledik , kapılar , yerler camlar hepsı benım ıstedıgım renk, model oldu son sözü ben soyledım ..
Bunlar bana göre basıt seyler ..
Benim daha buyuk kararlarda söz sahibi olamama gb bir sorunum var ..
Belki resti çeksem söz sahibi olurum ama sonuçlarının kötü olmasından korktugum için bu ikilime düşüyorum.
Bence sen resti çek ve kendi hayalini yaşa ..
Sürekli kendime tekrar ediyorum sana da soylıyeyım : Bu hayatı ıkıncı kez yasamamıycaz .. bır kere gelıyoruz hayata
hayallerımızı yaşamamız lazım buyuk yada kucuk fark etmez

Nasıl bir babaya sahipsiniz? Gelenekçi mi?dindar mı? Geri kafalımı? Bir makale okumuştum ve tamamen kadınlara karşı bir yazı ,lisas eğitimi alan bayanlar eş bulmakta zorlanıyor diye, hayallerinde ürettikleri eşi bulamıyorlar diye,acaba bunu babanız okumuş olabilir mi?

Nasıl bir babaya sahipsiniz? Gelenekçi mi?dindar mı? Geri kafalımı? Bir makale okumuştum ve tamamen kadınlara karşı bir yazı ,lisas eğitimi alan bayanlar eş bulmakta zorlanıyor diye, hayallerinde ürettikleri eşi bulamıyorlar diye,acaba bunu babanız okumuş olabilir mi?

Hepsinden biraz var diyebiliriz.. ama dışarıdan çok modern ilerici gorunen bırıdır .
zaten mesele aslında benım egıtımımı yukseltmem değil, onun yanından ayrılıp yenı bır hayat kurmam kendıme ..
Asıl sorun bu. Bunu kabul edemıyor , gonul borcu bırakıyor fark etmeden yada fark ederek bılemıyorum

Ben hayatımı hep kendi isteklerime göre yaşadım.Hatalarımı da kendim gördüm ve düzelttim.Rahmetli babacığım hep bana destek verirdi,Allah cc mekanını cennet etsin.Üniversiteye başladığımda ben yapamayacağım bırakacağım diye ağladığımda babam başarabilirsin sen benim kızımsın gibi cümleler kurarak beni yüreklendirmişti.Annem ise tam tersi her şeyime karışmaya çalışırdı fakat rahmetli babam buna hiç müsaade etmedi.Geriye dönüp baktığımda keşke dediğim hiçbir şey yaşamadım.Bence hayatını kendi isteklerine göre yaşamalısın,hayat senin hayatın.Baban başında baki değil.Bir gün göçüp gidecek bu hayattan ve sen geçmişe baktığında keşke şöyle yapsaymışım diye düşüneceğin bir hayat yaşamamalısın.:71:

Ben hayatımı hep kendi isteklerime göre yaşadım.Hatalarımı da kendim gördüm ve düzelttim.Rahmetli babacığım hep bana destek verirdi,Allah cc mekanını cennet etsin.Üniversiteye başladığımda ben yapamayacağım bırakacağım diye ağladığımda babam başarabilirsin sen benim kızımsın gibi cümleler kurarak beni yüreklendirmişti.Annem ise tam tersi her şeyime karışmaya çalışırdı fakat rahmetli babam buna hiç müsaade etmedi.Geriye dönüp baktığımda keşke dediğim hiçbir şey yaşamadım.Bence hayatını kendi isteklerine göre yaşamalısın,hayat senin hayatın.Baban başında baki değil.Bir gün göçüp gidecek bu hayattan ve sen geçmişe baktığında keşke şöyle yapsaymışım diye düşüneceğin bir hayat yaşamamalısın.:71:

ne kadar haklısın .. ve ne kadar şanslısın , Allah babacıgına rahmet eylesin.
Umuyorum birgün bende ölmeden kendi istediğim hayatı yaşayacağım .. umud edıyorum..

Back
X