Bu hayatta benim kadar yalnız kalanı var mı gerçekten?

Merhaba öncelikle başınız sağolsun..yaşınız daha genç ben de hayatınızda kilit noktanın bir iş bulmak olacağını düşünüyorum. aramalarınıza ağırlık verin, hem bu iş aramalar görüşmeler size farklı alanlar sunar, hem de bir işe girerseniz sosyal çevreniz genişledikçe kendinize güveniniz de artacaktır.
Haklısınız, çoğu kişi zaten iş demiş.. sanırım gerçekten kilit nokta bu benim için. Kendimi toparlayıp düzgün bir cv ile çeşitli yerlere başvuracağım. Şuan en mantıklısı bu gibi duruyor..

maddi olarak sıkıntınız yokmuş, yapmak istediğiniz şeyleri yapmaya başlayın. kurslar, yeniden üniversite, gezmek gibi.

yalnızlığınızı ve bu korku durumunuzu aşmak için bir psikologla, koç, mentör vb. tarzında bir uzmanla görüşün mesela. hem sosyalleşmeniz başlar, hem rahat rahat dertleşecek birisi olmuş yanınızda ilk adımda.

Annene allahtan rahmet diliyorum. Rabbim sanada sabır versin cnm benm.
Bir hikayeden bahsetmek istyrm sana. Teyzemin eşi hastalanıp ölünce 3 çocukla kalıyor. Bir çocuğu babaya çok düşkün 15 gün içinde hastalığa yakalanıp ölüyor. Teyzemde çok geçmeden bir adamın peşine takılıp evlenip gidiyor. Anne işte annneeee. Çok kızıyorum. Çok.
Neyse 2 erkek çocuk babaene evinde. O kdr zailm bir aileymişki aç bırakıp dövüyolarmış çocukları. Annemde teyzeleri oluyor ya bu çocukların. Aynı köydeler tabi. Annem de o zmn ergen çocuk. Onları gizli alıp ahırda yemek yediriyormuş ağlaya ağlaya. Çocuklar halam görmesin diyorlarmış. Ne acı... Gel zaman git zaman. Annem evleniyor bizler doğuyoruz. X bir şehirdeyiz. Bir gün kapı çaldı. Açtım babayiğit boylu poslu bir abi. Annem teyzem mm diye sarıldı. Çok ağladılar. Amerikaya gitmek istediğini uğraştığını söyledi. Ve 7 ay sonra gittiğini öğrendik. Şimdi orda restoranı var. Bşr oğlu oldu. Lüx bir ev. Kimseye muhtaç değil allahtan başka. Annesi varda ne oldu. Ne. Halası varda ne oldu. Teyzesi varda ne oldu. Allah elimizden tutmazsa isterse dünya kdr çevren olsun. Diğer çocuk da o da x bir köyde kendine bir ev yapmış baraka tarzı o kdr gzl çizimler yapıyormuş ki mühendisler hayran kalıyormuş. İnşaat üzerine. Ceviz yetiştirip üzüm sebze yetiştirip satıyormuş. Annesi de onunla konşmuyormuş. Neden işte yok öyleymiş yok böyleymiş... Nsl öyle der o çocuktan ne bekliyor. Onu yetim öksüz bırakan bir anne onu birde yargılıyormu.insan evladını alır yanına taşta oturur.
Bak ne güzel sen kimseye muhtaç değilsin. İnsan aslında hayatta tek başına. Bu arada nerede yaşıyorsun ablam.
Bunu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Ne kadar güzel hayata tutunmus ve korkmamıs hic bir seyden sonunda basarıyı elde etmişler. Nerede yasadıgımı burdan paylasmak istemem acıkcası özelden yazabilirim ama size.

maddi olarak sıkıntınız yokmuş, yapmak istediğiniz şeyleri yapmaya başlayın. kurslar, yeniden üniversite, gezmek gibi.

yalnızlığınızı ve bu korku durumunuzu aşmak için bir psikologla, koç, mentör vb. tarzında bir uzmanla görüşün mesela. hem sosyalleşmeniz başlar, hem rahat rahat dertleşecek birisi olmuş yanınızda ilk adımda.
Aslında psikolog veya psikiyatri'ye gitmeyi de düşünüyorum kendi kendime harekete geçmeyi bekliyorum ama olmayacaksa baska care de yok.. Cunku kimse gelip beni kurtarmayacak biliyorum kendi elimden kendim tutmak zorundayım bir yerde. teşekkür ederim.

Annenize Allah rahmet eylesin. En azından eviniz falan var kimseye muhtaç değilsiniz. Hasta olmasanız dahi kafanızdaki düşünceler sizi hasta eder. Meşguliyet en iyi terapi. Kendinize maddi olarak katkısı olmasa bir uğraş bulun. Çok klişe olacak ama anne babası veya kimsesi olmadığı için ele güne muhtaç çok insan var.

Öncelikle başınız sağ olsun ana yapmanız gerekn sükretmek hayat bu kadar pahalı iken eviniz, arabanız, maaşınız var yani bu dünyanın en büyük derdi olan geçim sıkıntısı derdiniz yok, sağlığınız da yerinde gönlünüze göre işten kasıt nedir bilmem ama bencede bir iş bulun ve çalışma hayatı ister istemez sizi sosyalleştirir. Ayrıca spora gidin, turlara katılın, arkadaş illaki vardır onlarla vakit geçirin. Her imkan varken böyle düşünmek yanlış...
Tabii ki haklısınız bunlar icin sükür ediyorum zaten suan çok daha berbat durumda olabilirdim annem sağolsun onun kariyeri, memuriyeti vs. beni muhtac kalmaktan kurtardı. Kastettiğim daha kurumsal bir firmada işe girmekti aslında

Bunu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Ne kadar güzel hayata tutunmus ve korkmamıs hic bir seyden sonunda basarıyı elde etmişler. Nerede yasadıgımı burdan paylasmak istemem acıkcası özelden yazabilirim ama size.
Tabiki yaz ablam. Hayır cesaretli değil mecburdur insan mecbur kalınca her şeyi dener. Bana da çok güçlüsün diyorlar. Hyr mecburum. Acı insana yol gösterirmiş.

maddi sıkıntı yoksa dil kursu vs gidebilirsiniz, genelde eğlenceli bir ortam oluyor arkadaşlıklar kuruluyor hem de dil öğrenmiş olursunuz ve diğer arkadaşların dediği gibi işe de girseniz iyi gelir eminim. ancak bunların hiçbirini yapmaya gücünüz yok gibi geliyorsa depresyonda olabilirsiniz, o zaman da psikiyatriste gidin mutlaka yoksa bu döngü seneleri bulabilir.

maddi sıkıntı yoksa dil kursu vs gidebilirsiniz, genelde eğlenceli bir ortam oluyor arkadaşlıklar kuruluyor hem de dil öğrenmiş olursunuz ve diğer arkadaşların dediği gibi işe de girseniz iyi gelir eminim. ancak bunların hiçbirini yapmaya gücünüz yok gibi geliyorsa depresyonda olabilirsiniz, o zaman da psikiyatriste gidin mutlaka yoksa bu döngü seneleri bulabilir.
Benim de zaten en cok korktuğum, bu döngü içerisinde bir bakacağım yıllar geçmiş hiç bir şey yapamamışım.. o nedenle psikologa gitmeyi deneyeceğim.

Sosyallesecek arkadaş edinecek birseyler yapın iş bulun yada bir kursa gidin kendinizi çok dinlemissiniz hayat böyle geçiyor bir şeylerle uğraşmak lazim

Merhabalar, 25 yasında un. mezunuyum.Ama o kadar yalnız kaldım ki şu hayatta, artık tutunmak için sebepler arar oldum kendime. Hayatım nasıl bu hale geldi buraya nasıl savurdu beni anlayamıyorum.
3 yıl önce annemi kaybettim ani bir sekilde. 3 yıldır tek basıma yasıyorum. Calısmıyorum suan gönlüme göre bir is bulamadığım için. Annemin maasını alıyorum. Kendime ait evim ve aracım var. Maddi konuda bir düşkünlüğüm yok kimseye çok şükür.. annem ile babam ben cok kücükken bosandıkları ve uzak bir sehirde yasadıgı için görüşmüyorum babam ile. ayda bir kere falan arar konusur kapatırız o kadar, onun kendi ailesi var..

Bense o kadar bosluktayım ki, hiç bir şeyden korkmayan cesur ben artık her şeyden korkar oldum. ya evde basıma bisey gelir de ölürsem kimsenin haberi olmayacak mı? hırsız girerse napacağım? kötü bi hastalığa yakalanırsam nolucak? bu düşünceler beni bir yıldır sürekli kemiriyor. Tüm bu süreçte yanımda olan erkek arkadasım ile de 1 yıl önce ayrılmıstık, ihanet nedeni ile. Beni bu hayatta annemden sonra hiç bişey acıtamaz ama bu da son damla olmuştu.
Arkadaslar benim gibi olan var mı? ben artık bu hayata nasıl ve neresinden tutunacağımı bilmiyorum. Sabah kalktığımda bazen keşke uyanmasaydım dediğim oluyor. Kendime olan inancım vs.. hiç bişey kalmadı. Ne olur bana destek olun. Kendi hayatımla napacağımı bilmiyorum artık.
Ben bu durumda olsam ne yapardım diye düşündüm de belki bir üniversite öğrencisine bir odamı kiraya verebilirdim biraz uygun bir fiyata ...
Geceleri evde bir nefes olur , belki zamanla birlikte birşeyler yaparsınız ,gezme TOZma film izleme sohbet yemek falan derken ...
tabi huyu suyu tabiatı çok önemli

Haklısınız, çoğu kişi zaten iş demiş.. sanırım gerçekten kilit nokta bu benim için. Kendimi toparlayıp düzgün bir cv ile çeşitli yerlere başvuracağım. Şuan en mantıklısı bu gibi duruyor..
Yani paraya ihtiyacı olmasa bile, insan başka türlü tatminlere ihtiyaç duyuyor. mesela işe gidip gelmek bile, orada basit bir dosyayı toparlamak bile insanın bir işe yaradığını hissetmesini sağlıyor. tabi ki ayrıca dostluklar, belki de aşk sizi bulacaktır bu iş sayesinde. siz evde otururken hayat akıyor gidiyor ışık hızıyla, herşeyiyle yaşayın gitsin hayat kısa..hakkınızda hayırlısı olsun :)

Ben bu durumda olsam ne yapardım diye düşündüm de belki bir üniversite öğrencisine bir odamı kiraya verebilirdim biraz uygun bir fiyata ...
Geceleri evde bir nefes olur , belki zamanla birlikte birşeyler yaparsınız ,gezme TOZma film izleme sohbet yemek falan derken ...
tabi huyu suyu tabiatı çok önemli
Bunu ben de düşündüm ama biraz fazla titiz bir insanım, eğer istediğim gibi olmazsa kendi evimde rahat davranamazsam gibi korkularım var ve kimseyi de yarı yolda bırakmak istemem.. Kendimi böyle biseye hazır hissetmiyorum acıkcası

Merhabalar, 25 yasında un. mezunuyum.Ama o kadar yalnız kaldım ki şu hayatta, artık tutunmak için sebepler arar oldum kendime. Hayatım nasıl bu hale geldi buraya nasıl savurdu beni anlayamıyorum.
3 yıl önce annemi kaybettim ani bir sekilde. 3 yıldır tek basıma yasıyorum. Calısmıyorum suan gönlüme göre bir is bulamadığım için. Annemin maasını alıyorum. Kendime ait evim ve aracım var. Maddi konuda bir düşkünlüğüm yok kimseye çok şükür.. annem ile babam ben cok kücükken bosandıkları ve uzak bir sehirde yasadıgı için görüşmüyorum babam ile. ayda bir kere falan arar konusur kapatırız o kadar, onun kendi ailesi var..

Bense o kadar bosluktayım ki, hiç bir şeyden korkmayan cesur ben artık her şeyden korkar oldum. ya evde basıma bisey gelir de ölürsem kimsenin haberi olmayacak mı? hırsız girerse napacağım? kötü bi hastalığa yakalanırsam nolucak? bu düşünceler beni bir yıldır sürekli kemiriyor. Tüm bu süreçte yanımda olan erkek arkadasım ile de 1 yıl önce ayrılmıstık, ihanet nedeni ile. Beni bu hayatta annemden sonra hiç bişey acıtamaz ama bu da son damla olmuştu.
Arkadaslar benim gibi olan var mı? ben artık bu hayata nasıl ve neresinden tutunacağımı bilmiyorum. Sabah kalktığımda bazen keşke uyanmasaydım dediğim oluyor. Kendime olan inancım vs.. hiç bişey kalmadı. Ne olur bana destek olun. Kendi hayatımla napacağımı bilmiyorum artık.

Var ben yalnızım...Benim kadar kimse yalnız değildir diye düşünüyorken bulurum bazen kendimi...Babam vefat etti o arardı...Annem kendi aileminde...1 yıl önce ayrıldım ben de..

ALLAH rahmet eylesin anneciğinize

zor bir durum ama güçlü olmalı ve yeniden başlamalısınız. önce bir iş ardından psikolojik destek olabilir.
yada önce destek sonra iş
insan yaşadığı şeyleri anlatmadığında içinde büyüyor ve aslında güç insanın kendisindeyken göremiyor bazen. bence yardım aldığınızda hayyataınız değişecektir

Bir an önce iş hayatına atılın.Çevreniz olunca korkularınız da bitecek.Daha çok gençsiniz umarım çok güzel bir evlilik yaparsınız eşiniz ve çocuklarınızla kalabalık bir aile olursunuz

Lütfen psikolojik destek alın. Maalesef sizin gibi kendini yalnız ve zayıf hisseden insanlar çok açık hedef oluyor. Özellikle mali durumunuz iyi ise daha da kötü. Önce bir iş bulup hayatınıza yön verip kendi emeğinizin tadını almanız lazım. Bu özgüveninize de iyi gelecektir. Hayatınıza aldığınız kişilere de çok dikkat edin.

Ben de genc yasta annemi kaybettigim icin sizi
O kadar iyi anliyorum ki... ben bas edemedim yalnizlik duygusuyla o nedenle doktor kontrolunde ilac kullandim . Tabi bende ayrica sorunlar vardi es cocuk kayinvalide gibi . Kendinizi iyi hissettiginiz alanlara yönlendirin . En son care bir uzmandan yardim alin

Arkadaslar benim gibi olan var mı? ben artık bu hayata nasıl ve neresinden tutunacağımı bilmiyorum. Sabah kalktığımda bazen keşke uyanmasaydım dediğim oluyor. Kendime olan inancım vs.. hiç bişey kalmadı
Ben de şu hayatta hiç bir kimsesi kalmamış bir insanım. Üstelik neredeyse teyzeniz olabilecek yaştayım. Üstüne üstlük yaşadığım bazı beklenmedik olağan üstü durumlar nedeniyle maddi imkanlarım da sizinki kadar iyi değil. Yine de sizin gibi umutsuz ve yılgın bir durumda değilim. Siz de bu psikolojiden bir an önce kurtulmaya bakın. Yanlış insanlarla bir arada olmak ve gereksiz, rahatsız edici bir kalabalığa sahip olmak emin olun ki sakin ve huzurlu bir yalnızlıktan çok daha tatsız ve mutsuz edicidir. Bunun bilincinde olun her şeyden önce. Öyle gerilim dolu düşünceleri atın aklınızdan, yapamıyorsanız yardım alın. Çünkü başa gelen kötü şeyler sadece yalnızken başa gelmiyor. Kocası olanların da evine hırsız giriyor, hatta eşi, kardeşi, evladı tarafından tacize ve şiddete cinayete maruz kalan insanlar var Allah korusun. Böyle uç konular, korkunç olaylar yanlızları filan hedef almıyor sandığınız gibi

Devamında bir an önce işe başlayın. Çok istediğiniz gibi bir iş olmasa da cv nizde yer alabilecek, size düzgün bir iş hayatı sağlayacak güzel bir işiniz olsun. Zamanla çevre edinir, gerekirse daha iyi şartlarda işlere geçiş yaparsınız.

Hafta sonları mutlaka bir hobi kursu edinin güzel bir ortamda. Çok güzel gruplar ve vazgeçilmez arkadaşlıklar ediniyorsunuz bir iki dönem içinde

Dil ve kişisel gelişim gruplarını/eğitimlerini de öneririm Gezi gruplarına da katılmak çok keyifli ve huzur verici oluyor

Sevgili ve eş seçimi gibi konularda asla acele etmeyin. Çünkü en büyük hatalar yalnızlıktan kurtulma aceleciliği ile yapılıyor

Kaybettiğimiz yakınlarımıza Allah rahmet eylesin. Ben de dört yıla yakın bir zaman olduğu halde hala anneciğimi içim yanarak anıyorum, mekanı cennet olsun. Biz hayatımızda huzurlu ve mutlu olursak onların da bunu hissedeceğine inanıyorum. Bu nedenle bir an önce önerileri değerlendirip uygulamaya başlamalı ve hayatınızı güzelleştirmelisiniz

Hayırlısıyla bi iş bulursanız inşallah bütün sıkıntılarınız biter

Back
X