ARABAM OLMADIĞI İÇİN UTANMAM VE ÇARESİZLİĞİM HAKKINDA LÜTFEN OKUYUN

Konuyu o kadar içselleştiremedim ki yapacağım tek yorum "e al bir araba" oldu.
Kendini iyi hissedeceksen ben 34 yaşına kadar(iyi hissedeceğin kısım senin yaşından sonra olması) hiç araba kullanmak istemedim, hiç arabam olsun istemedim evinki yetiyordu bana. Gittim ehliyet aldım ertesi gün de araba aldım. Yani o kadar atla deve bir durum yok.

Bacım altı üstü araba. Sen arabayı bir statü meselesi yapmışsın. Sanki arabası olmayanı ezikliyolar gibi. Biri senin için -Arkadaşımın arabası yok evine bırakayım- iyiliğini yaptığında arkandan 3 saat arabasız manifest diye çekiştiriyolar sanıyosun ama vallahi kimse öyle bişey demiyor. 😄 Kasma yahu araba diye mis gibi çık yurt dışına eğitimini al tecrübe edin başka hayatlar gör kapında araba duracağına...

Arabanın illaki masrafı olacak kapıda beklese bile siz çok istedikten sonra illaki alırsınız bir araba .İnsanın kendi emeği ile aldığı arabanın keyfide bir başka olur.Bilemem kriterlerinizi ilk araba sağlam ikinci el olsa iyice kullanıp tecrübe arttirsaniz nasıl olur uyarmi size bilemem.

Zamanla arabanın dilinden anlamayı gelmeyecek sesin nereden geldiğini biraz onu bunu anlarsınız illa bir erkeğe gerek yok size kazık atmayacak bir servisle anlaşır her türlü bakım arıza işini hallerdesiniz erkeğe gerek yok bunun için kadınlar istedikten sonra bunuda öğrenir alışır yapar hiç ihtiyaç yok .Sonuçta her kadın eşi yada babası yada erkek arkadaşı ile irtibata geçmiyor arıza durumunda .

Merhaba, daha önce hiçbir derdimi bir yere sorma ihtiyacı hissetmemiştim ama arkadaşımın önerisiyle bu siteye sormak ve dertleşmek istiyorum.

Ben 32 yaşına yeni girmiş bir avukatım, avukatım dediğime bakmayın gelirim yüksek & düzenli değil. Ehliyetimi 18 yaşında aldım ama şu ana kadar hiç arabam olmadı. Bunun eksikliğini üniversiteden sonra bilhassa meslek hayatımda çok yaşıyorum. Ofisimi açtıktan sonra elbet alırım diye düşündüm, ben ofis açtım ve pandemi patladı o ara düşük kredi veriyorlardı tamam dedim şimdi çekip alayım, tam kredi çektim araba fiyatları da krediler düştü diye yükseldi. Daha sonra benim bu süreç içinde araba kullanma korkum da gelişti 2021'e geldiğimizde bir dönem elime çok iyi miktarda para geldi üstüne de annem bir birikimini de bana vermişti arabalara bakmaya başladım ama ofisimi idame ettirememekten korkup almadım. (içinizden araba da aslında avukatlık mesleği için vazgeçilmez olmazsa olmaz yatırım yapardın diyenler olabilir ben de böyle düşünüyorum, o an batacağımı ve paramın olmasını 2. el arabaya tercih ettim. Güzel para dediğim de ikinci el araçlara yetiyordu bu arada toplu geçtiği için iyiydi sadece ) her neyse gel zaman git zaman, arkadaşlarımın düğünlerinde gece beni bırakacak kimseyi bulamadığım taksi çağırdığım zamanlarda çok utanıyordum, artık ne kadar iyi niyetli olsa da ''biz bırakalım'' diye benim düşünmem gereken şeyleri başkaları sürekli sanki ben muhtaçmışım ki (bir bakıma evet) karşılamaya çalışıyordu. 2025 senesine geldik. Artık arkadaşlarımın beni almasından taksilerden otobüslerden bıktım, bu bardağı son taşıran damla da otobüste bir adamın beni ellemeye yeltenmesi ile oldu, kart bastıktan sonra ellerimden tutmaya falan çalıştı. Otobüs beklemek, binmek ve istediiğim yere gidememek beni artık çok üzüyor. Yurtdışına taşınacaktım, fakat hayatımdaki başka iş gelişmesinden dolayı en erken Şubatta taşınabileceğim fakat bu kasıma da sarkabilir (2026) iş gelişmesinden de elime para geçeçek ama yurtdışında başlayacak yüksek lisansım ve orda bir süre idare edebilmek için kullanmayı düşünüyorum. Ailemin durumunu ve bana nasıl araba almadıklarını sorarsanız bu durumun beni çok üzdüğünü ve düşünmemeye çalıştığımı söyleyebilirim. Bunu hiç açmak istemiyorum. Yalnız ben psikolojiye çok önem veren biriyim, babamın biz kucukken ve hep arabası vardı ama annemin yoktu ve hep araç sıkıntısı çektik. Bir şekilde halledildi ama benim bu kısır döngüde olmamın ve kendime blokaj koymamın sebebinin bir bakıma bu oldugunu düşünüyorum. Yine de üzülmekten ve çözüm üretememekten kendimi alamıyorum. O yüzden size soruyorum, 2. el konusunda arkadaşlarım beni korkuttu 0 araba da alamayacağım, 32 yaşıma geldim napacağımı bilmiyorum, gelirimden hep şüphe ediyorum, kirada yaşamıyorum çok da kazanamıyorum içimde hep arabam olsa da sanayiden çıkmayacak ve yalnız bırakılacağım korkusu var. Hayatımda babam (uzakta ve bu işlerden anlamaz) hariç hiç erkek yok. Arkadaşlarımdan utanmaktan bıktım, siz olsaydınız duruma nasıl bakardınız? Duygusallıkla birlikte kendimi iyi ifade edememiş olabilirim kusura bakmayın.
Abartmayın, altı üstü bir araba; atla deve değil yani.Sıfır almak zorunda değilsiniz,biz hep iki üç yaş arası pek.çok araç aldık.Sıkıntı yaşamadık büyük çapta.Sıfır aracı bu sene aldık daha.Ben de binemem başkasının arabasına ikiden fazla.

Merhaba, daha önce hiçbir derdimi bir yere sorma ihtiyacı hissetmemiştim ama arkadaşımın önerisiyle bu siteye sormak ve dertleşmek istiyorum.

Ben 32 yaşına yeni girmiş bir avukatım, avukatım dediğime bakmayın gelirim yüksek & düzenli değil. Ehliyetimi 18 yaşında aldım ama şu ana kadar hiç arabam olmadı. Bunun eksikliğini üniversiteden sonra bilhassa meslek hayatımda çok yaşıyorum. Ofisimi açtıktan sonra elbet alırım diye düşündüm, ben ofis açtım ve pandemi patladı o ara düşük kredi veriyorlardı tamam dedim şimdi çekip alayım, tam kredi çektim araba fiyatları da krediler düştü diye yükseldi. Daha sonra benim bu süreç içinde araba kullanma korkum da gelişti 2021'e geldiğimizde bir dönem elime çok iyi miktarda para geldi üstüne de annem bir birikimini de bana vermişti arabalara bakmaya başladım ama ofisimi idame ettirememekten korkup almadım. (içinizden araba da aslında avukatlık mesleği için vazgeçilmez olmazsa olmaz yatırım yapardın diyenler olabilir ben de böyle düşünüyorum, o an batacağımı ve paramın olmasını 2. el arabaya tercih ettim. Güzel para dediğim de ikinci el araçlara yetiyordu bu arada toplu geçtiği için iyiydi sadece ) her neyse gel zaman git zaman, arkadaşlarımın düğünlerinde gece beni bırakacak kimseyi bulamadığım taksi çağırdığım zamanlarda çok utanıyordum, artık ne kadar iyi niyetli olsa da ''biz bırakalım'' diye benim düşünmem gereken şeyleri başkaları sürekli sanki ben muhtaçmışım ki (bir bakıma evet) karşılamaya çalışıyordu. 2025 senesine geldik. Artık arkadaşlarımın beni almasından taksilerden otobüslerden bıktım, bu bardağı son taşıran damla da otobüste bir adamın beni ellemeye yeltenmesi ile oldu, kart bastıktan sonra ellerimden tutmaya falan çalıştı. Otobüs beklemek, binmek ve istediiğim yere gidememek beni artık çok üzüyor. Yurtdışına taşınacaktım, fakat hayatımdaki başka iş gelişmesinden dolayı en erken Şubatta taşınabileceğim fakat bu kasıma da sarkabilir (2026) iş gelişmesinden de elime para geçeçek ama yurtdışında başlayacak yüksek lisansım ve orda bir süre idare edebilmek için kullanmayı düşünüyorum. Ailemin durumunu ve bana nasıl araba almadıklarını sorarsanız bu durumun beni çok üzdüğünü ve düşünmemeye çalıştığımı söyleyebilirim. Bunu hiç açmak istemiyorum. Yalnız ben psikolojiye çok önem veren biriyim, babamın biz kucukken ve hep arabası vardı ama annemin yoktu ve hep araç sıkıntısı çektik. Bir şekilde halledildi ama benim bu kısır döngüde olmamın ve kendime blokaj koymamın sebebinin bir bakıma bu oldugunu düşünüyorum. Yine de üzülmekten ve çözüm üretememekten kendimi alamıyorum. O yüzden size soruyorum, 2. el konusunda arkadaşlarım beni korkuttu 0 araba da alamayacağım, 32 yaşıma geldim napacağımı bilmiyorum, gelirimden hep şüphe ediyorum, kirada yaşamıyorum çok da kazanamıyorum içimde hep arabam olsa da sanayiden çıkmayacak ve yalnız bırakılacağım korkusu var. Hayatımda babam (uzakta ve bu işlerden anlamaz) hariç hiç erkek yok. Arkadaşlarımdan utanmaktan bıktım, siz olsaydınız duruma nasıl bakardınız? Duygusallıkla birlikte kendimi iyi ifade edememiş olabilirim kusura bakmayın.
2.el sizi niye korkutuyor...Geçen sene 550 bine otomatik Mazda almıştım,rutin bakımları dışında hiçbir sıkıntı yaşatmadı maşallah şu an heralde 700..750 civarı piyasası...Ev olsun araba olsun direk en iyisini alayım diye beklemek bana saçma geçiyor,yıllar geçiyor ve eldeki para da pul oluyor ufak ufak başlayacaksın paran hangisine yetiyorsa bugün doğan şahinin bile alıcısı var,sonra satar üzerine koyar istediğini alırsın

Recaizade Mahmut Ekrem ile akrabalığın var mı?
Bu kadar düşüne düşüne hiçbir zaman harekete geçemezsin.Bu kadar düşündüğün zamanın taş çatlasa 3 ayında araştırma inceleme kassan 2. El arabaları çözerdin zaten.
Arabaya bu kadar anlam yüklemek aşırı gereksiz ne olmuş arkadaşların seni bırakıp alıyosa. Benim arabam var ama arkadaşlarıma aldırtıp bıraktırırım da yeri geldiğinde. Gücenecek gocunacak ne var asla anlamadım. Veya arabamın olmadığı zamanlarda paşa paşa çağırır taksimi parasını öder giderim.
Dipnot: kimse sana araba almak zorunda değil. Çalıştık kendimiz aldık.

5 .arabamızı aldık geçen haftalarda hepsi de 2.el di .çok şükür sıkıntı yaşamadık hiçbirinde de aldık kullandık ortalama 4-5 yıl km biraz yükselince sattık yeniledik ilk arabamız 20bin TL di wv bora ydı şimdi aldığımız SUV tipi 2 milyonu biraz geçiyor fiyatı üstüne koya koya yükselttik biranda değil.parayı TL de bekletip enflasyon a kurban etmişsiniz .hayat bir yandan akıp gidiyor beklemeye gerek yokmuş küçük bir Polo,Corsa tipi araçla başlasaydınız olurmuş .Şimdi de önce bayileri gezip temel modeller hakkında fikrinizi oluşturun deneme sürüşü vs yapın sonra oturun nette güzel siteler var fikir veriyor model marka vs .kafanızda oturttuğunuz modelleri sahibidende arayın . yurtdışı işi olursa almazsınız olmazsa da en azından netleştirir biran önce alırsınız aracınızı

İkinci el arabadan bu kadar korkmayın, planlarımda bir aksama olmazsa bende mart nisan gibi ilk arabamı alacağım, haliyle ikinci el alacağım.
Siz şimdiden kendinizi araba sanayiden çıkmayacak, çarpacağım diye kodlamayın kötüyü çekiyorsunuz.
Benim baktığım arabalar da görenin bir daha baktığı arabalar değil. Görece biraz yaşı olan, ağır hasar kaydı olmayan normal araçlar yani. Bu kadar büyütülecek bir şey yok, araba rahatlık, konfor ve zamandan tasarruf demek ama yoksa da kahrolacak bir şey yok

Birikim aslında benim içindi ama enflasyonda eridi, ailem yapmak zorunda değil ama evin tek kızı olduğunda insan bir de toplu taşımada tacize uğrayınca değersiz hissediyor. Teşekkür ederim
iyi de hem gelirim çok değil demişsiniz hem kiranız yok
araba alamadınız ama ev mi aldınız? öyle değil herhalde? bu durumda ev aileden muhtemelen?

bana da evi arbayı kimse almadı. kendim aldım. aileye kırılacak bişey yok.

gece düğünden sonra taksi çağırmakta ne var? zira çok kişi alkoldür abiye topuklu vs. dir derken gece çıkınca taksiyle dönüyor

bilmiyorum ben araba sıkıntısı için bu kadar yazacak olsam avukat olsam davalara yetişme, il dışına davaya gitme, müvekkil görüşmeleri cezaevi ziyaretleri (cezaevlerinin bazıları aşırı sapa mesela) bunları dert ederdim herhalde
senede 3 arkadaşım evlenecek - taş çatlasın- onda da taksiyle dönecem, ne olmuş ki...

şubatta taşınacaksanız arabayı almayla satmayla uğraşmayın
ama kiralayıp biraz pratik yapmak sizin için iyi olabilir
yok pratik ihtiyacım yok diyorsanız zaten bi sorun yok gidince alırsınız uygun bir model

Sıfır araba niye alasınız yahu ÖTV ler almış başını gidiyor ikinci el alınca niye sanayiden çıkamayasınız tövbe ya illa ki bakımları yaptırılması gerekiyor sonuçta bu araba yani ayrıca niye hâlâ arabanız yok evet ikinci el araştırıp hemen alın otobüslerle uğraşmayın üstelik bir işiniz ve mesleğiniz var bizim avukatta en son Porsche vardı şimdi ne var bilmiyorum mesleğiniz geleceği parlak bir meslek 🤭bakarsınız sizin de olur belli mi olur.

Babam daha ben 7. Sınıftayken araba kullanmayı öğretti 18 e girer girmez ehliyet aldım. İlk arabamı 24 yaşındayken aldım ve ikinci el sıkıntılı bir arabayı sırf ucuz diye almama rağmen pekte sanayiye uğramadım. Bir kaç bakımını yaptırdım sıkıntılı yollarda uzun mesafede pek kullanmadım. Gözü karartıp İlk arabayı almak lazım Bir iki sorun yaşasanız bile bu dönemde araba maalesef elzem.

2007 de ehliyetimi aldım.2010 yılında eş kişi acemi haliyle sıfır araba aldı kiyipta bana bir kere bile kullandirmadi.İstanbul gibi büyük şehirde her gün 3 vesait 14 yıl toplu taşıma ile işe gittim geldim yıllar geçti.2025 eşi bıraktım ailemle yaşıyorum küçük bir birikimim vardı otomatik ikinci el eski bir araba aldım..Ohhh kizlarimla annemle geziyorum..Hiç alamamaktan iyidir dedim ayağım yerden kesildi hem de kimseye minnetim kalmadı..Eski de olsa alın derim..Elbette masrafı oluyor ama atla deve değil yani..

Elime toplu para geçti ailem verdi 2.el filan yazmışsınız.
Sonra ailem neden almıyor bu konuda üzgünüm filan yazmışsınız.
Yok babamın arabası hep vardı annemin yoktu travma oldu yazmışsınız.
Türkiye şartlarında zaten hemen hemen her aile çocuğuna araba almıyor,her ailede bir tane araba oluyor.
Hiç de travma filan olmuyor kimsede yada aile araba almadı diye dolmuyor kimse.
Bakış açınız inanılmaz toksit.
Tamam lazımmış anladık onu,ailen seni iyi kötü okutmuş meslek sahibi yapmış ucuz yollu bi araba alabilirdin hala da alabilirsin bence bu kadar kendine dert edineceğine

iyi de hem gelirim çok değil demişsiniz hem kiranız yok
araba alamadınız ama ev mi aldınız? öyle değil herhalde? bu durumda ev aileden muhtemelen?

bana da evi arbayı kimse almadı. kendim aldım. aileye kırılacak bişey yok.

gece düğünden sonra taksi çağırmakta ne var? zira çok kişi alkoldür abiye topuklu vs. dir derken gece çıkınca taksiyle dönüyor

bilmiyorum ben araba sıkıntısı için bu kadar yazacak olsam avukat olsam davalara yetişme, il dışına davaya gitme, müvekkil görüşmeleri cezaevi ziyaretleri (cezaevlerinin bazıları aşırı sapa mesela) bunları dert ederdim herhalde
senede 3 arkadaşım evlenecek - taş çatlasın- onda da taksiyle dönecem, ne olmuş ki...

şubatta taşınacaksanız arabayı almayla satmayla uğraşmayın
ama kiralayıp biraz pratik yapmak sizin için iyi olabilir
yok pratik ihtiyacım yok diyorsanız zaten bi sorun yok gidince alırsınız uygun bir model
Evet onları da dert ediyorum ama hali hazırda müvekkil çevresi de edinemiyorum taşıtım olmadığı için, bir de gideceğim için daha doğrusu ediyordum. Şimdi bir işim oldu ve onda da bu dertlerim başlayacak daha sözleşmem gelmedi. Bu düğün meselesini duygusallıkla yazdım çünkü hep insanlara yük hissediyorum kendimi, özgür de hissetmiyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, buraya yazdıktan sonra kendime geldim

Elime toplu para geçti ailem verdi 2.el filan yazmışsınız.
Sonra ailem neden almıyor bu konuda üzgünüm filan yazmışsınız.
Yok babamın arabası hep vardı annemin yoktu travma oldu yazmışsınız.
Türkiye şartlarında zaten hemen hemen her aile çocuğuna araba almıyor,her ailede bir tane araba oluyor.
Hiç de travma filan olmuyor kimsede yada aile araba almadı diye dolmuyor kimse.
Bakış açınız inanılmaz toksit.
Tamam lazımmış anladık onu,ailen seni iyi kötü okutmuş meslek sahibi yapmış ucuz yollu bi araba alabilirdin hala da alabilirsin bence bu kadar kendine dert edineceğine
Şu durumu netleştireyim > annemin para vermesi benim bireysel emekliliğimdi ama enflasyonda o para eridi ve yine 2. Ele yetiyordu, ben o zaman alacaktım zaten ama almak yerine ofisim batacak diye korkup almadım. Ailemin bana araba almama mevzusunu da ben evin tek kızıyım bana tacize uğramama rağmen alınmıyor ama evin büyüğüne alınmıştı. Hepsini teker teker yazmadım sadece gücüme gittiğini yazdım, burası kadınlar kulübü ve duygusal olduğumu da belirttim. Kafanızda benim şımarık ve her şeyi aileden bekleyen imajım mı oluştu anlamadım ? Ben yazarken bazı realitelerin farkında olmayabilirim bunların tespit edilmesi için zaten buraya yazıyorum ama yaşam koşullarımı ve her şeyi dibine kadar da anlatmadım, analizlerinizi bu kadar sığ bir perspektiften aktarmanız bence problemli. Yukarıda tavsiye veren herkese de ayrıca teşekkür ederim

Şu durumu netleştireyim > annemin para vermesi benim bireysel emekliliğimdi ama enflasyonda o para eridi ve yine 2. Ele yetiyordu, ben o zaman alacaktım zaten ama almak yerine ofisim batacak diye korkup almadım. Ailemin bana araba almama mevzusunu da ben evin tek kızıyım bana tacize uğramama rağmen alınmıyor ama evin büyüğüne alınmıştı. Hepsini teker teker yazmadım sadece gücüme gittiğini yazdım, burası kadınlar kulübü ve duygusal olduğumu da belirttim. Kafanızda benim şımarık ve her şeyi aileden bekleyen imajım mı oluştu anlamadım ? Ben yazarken bazı realitelerin farkında olmayabilirim bunların tespit edilmesi için zaten buraya yazıyorum ama yaşam koşullarımı ve her şeyi dibine kadar da anlatmadım, analizlerinizi bu kadar sığ bir perspektiften aktarmanız bence problemli. Yukarıda tavsiye veren herkese de ayrıca teşekkür ederim
Bİr tavsiye daha vereyim naçizane çok kişiye söylemeyin araba alacağınızı vs herkesin her arabayla ilgili bir fikri oluyor olumlu ,olumsuz sizin kafanız karışır boş yere Fransız arabalardan uzak durun mekanizmaları hassas oluyor.Japon ve Alman arabaları dayanıklı ,sizi üzmez.Arabaya karar verince aracın şaşe numarasını isteyin satıcıdan bir mesajla ağır hasar kaydı ,büyük kazası var mı öğrenirsiniz.
Expersize götürmeyi de ihmal etmeyin sakın 5-10 bin arası expertiz yaptırın her ilde var bunu yapan merkezler kurumsal bir yer olsun internetten bakın aracın boyasına ve mekaniğine ,motoruna vs bakar eder rapor düzenler verir bitti bu kadar 🤗
Ben sizi anlıyorum yalnız kalmışsınız bir yol gösteren olmamış arabasızlık bir uzvun eksikliği gibi oluyor bu devirde.Araba al sat döneminde 10 gün kadar arabasız kaldık hiç evden çıkmayacak olsak bile bir mutsuzluk vardı evde 😃sanırsın Dünya turu yapacaz o 10 gün😂 ama onun verdiği güven hiçbirşeyde yok .

Bİr tavsiye daha vereyim naçizane çok kişiye söylemeyin araba alacağınızı vs herkesin her arabayla ilgili bir fikri oluyor olumlu ,olumsuz sizin kafanız karışır boş yere Fransız arabalardan uzak durun mekanizmaları hassas oluyor.Japon ve Alman arabaları dayanıklı ,sizi üzmez.Arabaya karar verince aracın şaşe numarasını isteyin satıcıdan bir mesajla ağır hasar kaydı ,büyük kazası var mı öğrenirsiniz.
Expersize götürmeyi de ihmal etmeyin sakın 5-10 bin arası expertiz yaptırın her ilde var bunu yapan merkezler kurumsal bir yer olsun internetten bakın aracın boyasına ve mekaniğine ,motoruna vs bakar eder rapor düzenler verir bitti bu kadar 🤗
Ben sizi anlıyorum yalnız kalmışsınız bir yol gösteren olmamış arabasızlık bir uzvun eksikliği gibi oluyor bu devirde.Araba al sat döneminde 10 gün kadar arabasız kaldık hiç evden çıkmayacak olsak bile bir mutsuzluk vardı evde 😃sanırsın Dünya turu yapacaz o 10 gün😂 ama onun verdiği güven hiçbirşeyde yok .
Çok teşekkürler. Destek veren tüm kadınlara da teşekkür ederim, maalesef yalnız kaldım.. buradan başka yere yazmaktan başka işin içinden çıkamadım. İnsan başkasının derdi olunca mantıklı yaklaşıyor kendi derdine yabancı

Back
X