Bu hikayedeki kötü ben miyim?

Zuzushh

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
6.264
37.538
548
34
Selam kızlar,
İçime dert olduğu için görüşlerinizi merak ediyorum.
Zihinsel engelli kardeşim benden farklı bir şehirde yaşıyor. Ona rapor çıkarmak için 2 gün işten izin aldım, çocuğumu eşime bıraktım günümü devlet hastanesinde geçirdim.
Bilen bilir heyet raporu için 6-7 farkli doktora gorunup her birinden sonuc bildiririmi almak gerekir.
Gittigimiz hastanede kurula bakan doktorların neredeyse hiçbiri normal hasta gormuyor yani randevulu hasta yok. Kurul hastalari kapida kuyruk olup sirayla iceri girer. Ancak burada tanidik hastane calisanini bulan firt iceri giriyor. Bir sey soracagim diyen firt iceri giriyor. İlk basta anlamadim ama bir suru doktoru gezince tipleri gozume kestirdim. Yeter ayip bu yaptiginiz desemde kimse tinlamayip yoluna devam etti. En son orada yine bir kadin birsey soracagim diye onume atlamaya calisinca patladim kadini baya haşladım. Kadin birden aglamaya basladi babam yaşlı sedyede bir sıranı vermiyorsun vicdansiz siz gençsiniz diye. Kadin aglayinca zamaninda benim önüme atlayan diger tiplerde aa olur mu teyzecigim siz one gecin lutfen lutfen diye kadini gazladi. Kapi acilir acilmaz ben onden atlayip girdim.

engel durumunda yaştan ziyade ne kadar engelli olduğuna göre öncelik olur bence. yani siz de orada sağlam hasta beklemiyorsunu sonuçta, kaldı ki evet yaşlılar fiziksel olarak zorlansa da bir çok genç yetişkinin de yetişmesi gereken başka telaşları oluyor. o yüzden burada vicdansızlık, kötülük görmüyorum ben.

Değilsin konu sahibesi, herkes sıraya riayet etmeli. Herkes hasta, herkes dertli o zaman herkes sırasını bekleyecek.

Burda en büyük yanlışı hastane yapıyor öyle çatkapı doktorun odasına girme olmamalı, milletimiz sıraya girmeyi de diğer insanlara saygı duymayı da bilmediğinden maalesef, kapıya hastaları sırayla alacak bir görevli koymalı.

Onkolojide sıra bekliyorum annem için. Zaten onkolojiye canı sıkılan gelmiyor hepsi kanser hastası, halsizler. Çat çat girip duruyorlar. En son doktor beni aldı içeri, bir de azarladı sıran geliyor girsene sen giremediğin için insanlar dalıp dalıp duruyor diye. 🤦🏿‍♀️ haksız değilsiniz kimse can sıkıntısından beklemiyor oralarda, çok aciliyeti varsa rica etsin.

Her yerde ajitasyon var bu arada, kanmayın. Başıma gelen bir durumu anlatayım, ben 15 yaşlarındaydım dişçide annemle bekliyorduk. Bizden sonra bir kadınal çocuğu geldi, yani sırada 2 kişiydik. Annem çay almaya kalktı, o sırada doktor sıradakini çağırdı o kadın da annemin yokluğundan istifade atladı. Ben de sırada ben varım dedim. Kadın da hemmen duygu sömürüsü yaptı işte çocuk kan can görüyor kötü etkileniyor bilmem ne. Ben de kan can içerde doktor odasında, o da zaten ağızdan çeneden taşmıyor , sırada ben varım 1 saattir bekliyorum dedim. kadın kaldı tabi :olamaz: İnsanı zorla kabalaştırıyorlar kısacası. Hiç kimsede diğer insanımızda sırada bekledi demek yok, diğer insana saygı yok, diğer insanın zamanına saygı zaten yok varsa yoksa 'uyanıklık'. Valla sıraya girmek okullarda öğretilmeli.

engel durumunda yaştan ziyade ne kadar engelli olduğuna göre öncelik olur bence. yani siz de orada sağlam hasta beklemiyorsunu sonuçta, kaldı ki evet yaşlılar fiziksel olarak zorlansa da bir çok genç yetişkinin de yetişmesi gereken başka telaşları oluyor. o yüzden burada vicdansızlık, kötülük görmüyorum ben.
Kulvarlar o kadar farkli ki kanser, felçli gibi fiziksel engelliler var, şizofreni gibi psikolojik engelliler var, otizm gibi zihinsel engellilik var. Bu sebeple herhangi bir onceliklendirme olamiyor. Kapida kuyruk olup giriliyor.

Kulvarlar o kadar farkli ki kanser, felçli gibi fiziksel engelliler var, şizofreni gibi psikolojik engelliler var, otizm gibi zihinsel engellilik var. Bu sebeple herhangi bir onceliklendirme olamiyor. Kapida kuyruk olup giriliyor.

Sııra dağıtan makineler de ona göre sıra dağıtmalı. Yani bu organizasyon ahstaların kafasına göre olmamalı, sıra dağıtan makinelerde yaşa göre, engel durumuna göre kimin öncelik alacağının bir algoritması vardır eminim. Millet çat çat sırasız girince yaşlıların da engellilerin de önceliği ölüyor tabi sonra da kaos oluyor, yaşlılar engelliler saatlerce sıra bekliyor.

evet bu halde öncelik tayin etmek de zor. ama örneğin zaptedilmesi güç psikiyatrik hasta gelir, bakılır sıra verilir, veyahut ağır fiziksel sıkıntısı olana verilebilir, vs. ben de pek bilemiyorum zorlukları. hal böyleyken sıraya uymak en doğrusu. birine sıra verince suistimale de kapı aralanıyor. maalesef bizim insanımızın en büyük sıkıntısı bu ve hastanelerde işini halledip dönebilmek istiyorsanız höt demeyi bilmek gerekiyor :( üzücü

Selam kızlar,
Zihinsel engelli kardeşim benden farklı bir şehirde yaşıyor. Ona rapor çıkarmak için 2 gün işten izin aldım, çocuğumu eşime bıraktım günümü devlet hastanesinde geçirdim.
Bilen bilir heyet raporu için 6-7 farkli doktora gorunup her birinden sonuc bildiririmi almak gerekir.
Gittigimiz hastanede kurula bakan doktorların neredeyse hiçbiri normal hasta gormuyor yani randevulu hasta yok. Kurul hastalari kapida kuyruk olup sirayla iceri girer. Ancak burada tanidik hastane calisanini bulan firt iceri giriyor. Bir sey soracagim diyen firt iceri giriyor. İlk basta anlamadim ama bir suru doktoru gezince tipleri gozume kestirdim. Yeter ayip bu yaptiginiz desemde kimse tinlamayip yoluna devam etti. En son orada yine bir kadin birsey soracagim diye onume atlamaya calisinca patladim kadini baya haşladım. Kadin birden aglamaya basladi babam yaşlı sedyede bir sıranı vermiyorsun vicdansiz siz gençsiniz diye. Kadin aglayinca zamaninda benim önüme atlayan diger tiplerde aa olur mu teyzecigim siz one gecin lutfen lutfen diye kadini gazladi. Kapi acilir acilmaz ben onden atlayip girdim.
Bir yetişkin olarak bu kadar küçük bir şey için başka birini "haşlamak" ne demek ya. Fazla tepki vermişsiniz. Haksızsınız. Geçemezsin kardeşim sıra var de bu kadar. Ayrıca hastanede bazı hastaların önceliği vardır. Önünüze o şekilde de geçmiş olabilirler.

Selam kızlar,
Çok iyi yapmışsınız.

Bankamatik sırasında önüme atlayan adama cikismadigim için hala pişmanım. Ustelikte polisti
Çok iyi yapmışsınız
Bı keresinde hastanedeyken de bı kadın geldi salonun ortasına herkesten izin istedi öyle içeri girdi

Bir yetişkin olarak bu kadar küçük bir şey için başka birini "haşlamak" ne demek ya. Fazla tepki vermişsiniz. Haksızsınız. Geçemezsin kardeşim sıra var de bu kadar. Ayrıca hastanede bazı hastaların önceliği vardır. Önünüze o şekilde de geçmiş olabilirler.
Normalde daha tahammüllüyümdür ancak üstüste olunca en sonuncu kadına yükseldim.

İşte buradaki bütün hastalar engelli dolayısıyla öncelikli olduğu için bir önceliklendirme yok. Kapıda sıra olunuyor sırası gelen içeri giriyor.

Back
X