Bu huylarimdan nasil kurtulurum

Kimse beni gomsun diye acmadim konuyu tabikide durduk yere beni tanimadan boyle ilginc yorum yapanlara tepkimide koyarim yani . Kimse kusura bakmasin . Burda bir konuda destek yardim istiyorum orda durup bir kelimeden bir suru anlam cikariyorsunuz.

En nefret ettiğim huyum yazmışsınız yanlış mı okumuşum diye tekrar baktım yoo doğru okumuşum yanlış bir şey yazmamışım neyin tribi bu acaba?
Ozaman hemen duzeltiyorum suan bu saatte en nefret ettigim huyum . oldu mu begendiniz mi yoksa baska duzeltmemi istediginiz biryer var mi ? :) Burda bir konuda yardim istedim ama bakiyorumda tek amaciniz acik aramak ve gömmek suan tatmin. Oldunuz mu bak nasilda buldunuz aciklarimi tatmin olduysaniz iyi aksmalar .

Tam da "en harika özelliğim çok mütevazi olmam" konusu olmus. Vallahi ben çoğu insanın kendini sandığı kişi olmadığına inanıyorum. Misal, 'en kötü özelliğim herkesi kendim gibi iyi niyetli sanmam,hiç kötülük nedir bilmemem' cümlesini hiç duymadiysam on ayrı kişiden duymuşumdur (hafızanızı yoklayin,siz de duymadınız mı?) Peki gerçekten iyi niyetli insanlar mı? Vallahi benim eşim dostum diyor bunu, ben biliyorum ki gerçek o değil. Ne malın gözü aslında , ama başka insanları içten pazarlıklı olmakla suçluyor .
Sizin konu da bana öyle geldi okuyunca.
Yalana tahammül edememekle kadının çocuğunu yürütmesi ne alaka mesela? Ya da doktor göz ilacı vermiş kullanıyorlar. Bunda sorun ne???
Bana da çok 'herseyin en iyisini ben bilirim' kibri geldi. Bu kibri çok iyi bilirim çünkü 29 senedir bu kibrin yılmaz bayrak tasiyicisiyla beraberim (ve genlerini benimle cömertçe paylaştığı için bazen ben de böyleyim)
Sizin her olaya pat pat diye girmeniz tamamiyla en doğru kendinizin olduğuna inanmanizla alakalı.
Annem de mesela bir bebegin gözü kayiyor hafif, sanki kendi ailesi salakmis,ya da körmüş de bilmiyormuş,hİc çocuğu doktora goturmemişler gibi davranır; bu çocuğun gözü kaymış, bunu doktora götürün!! Bunun bir gözüne bant yapistirsinlar diğer gözü düzelir!" Diye aileyi darlayip durur. Ya da dayak yiyen esnaf kadına bedava avukat falan bulur,her gün arar. (Sonra kadın 'kocamda gözün mu var,illa beni bosatacak musun' diye kavga çıkartır ) .
Yani aklına gelebilecek her konuda herkese karışma ihtiyacı hisseder. Balikyagi falan satıyor bu günlerde. Gerçekten etkisine inanıyor, sağlıklı olduğuna emin ya. Basuru olana bile 'baliktagi+ bilmmemne iç gecer' diyor. Midem ağrıyor diyene de balikyagi diye darlar, sigaradan öksürene de,kiloluya da , covidliye de. Benim doğum kontrol hapı içtiğimi öğrendi geçende, bana bile balikyagi + bilmemne al adetlerin düzenli olur diyor:)
Ya belki deidgin sağlıklı,belki inanıyorsun basarisina ama yeter da, insanları ne darliyorsun..
Size de aynısını diyorum . Anneye orada 'ay yürütme' dediniz , kadın 'haklsiin ' diyip yurutmeyecek mı? Ya da para verip aldigi göz ilacini sen dedin diye çöpe mi atacaklar? Kaldı ki doktor vermis, onun dediğinin yaninda senin kulaktan dolma bilginin ne önemi var?
Bazı ortamlarda sessiz kalmak çok zor ama kalmamız gerekiyor. Ben böyle durumlarda kendimi ortamdan soyutlamaya calisiyroum. İş yerinde mesela devamlı benim muhalefet olarak girip eleştireceğim konular açılıyor. Ama insanlarla boşuna gerilmeyeyim diye derin nefes alıp kulaklığımi takip müzik dinliyorum.
Tavsiye ederim

İşim gücüm yok neden sizin açığınızı arayıp tatmin olayım? Sizi tanımayan insanlardan kendiniz hakkında yorum isteyip sonra “beni tanımadan yorum yapanlara tepkimi koyarım” falan demek de bir ilginç, ne diyeyim ilginçsiniz. Hoşçakalın.

Bu dediğinize katılıyorum ama bazende iyilik cokca yapıp sonrada o kişiden sırt donme fln gorunce ben cok bozuluyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz boyle oldugunda?

Mesela özellikle kendini koronadan çok koruyan bizim kendimizi korumadığımizi düşünen insanlar varya ağızlarına kürekle vurasim geliyor. Beni benden daha iyi kim düşünebilir. Ben kendim zaten kendimce korunuyorm sizene
Icimid3 dökmüş oldum. Herkes herşeye karışıyor herkes herşeyi biliyor ama en bilmeyen kendileri of

Son düzenleme:
Bu dediğinize katılıyorum ama bazende iyilik cokca yapıp sonrada o kişiden sırt donme fln gorunce ben cok bozuluyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz boyle oldugunda?
Genelde iyiliklerimi karşılıksız yaparım, ama kullanıldığımı hissettiğim zamanda ikinci kez aynı şeyi kesinlikle yapmam . Örneğin bir anne vardı her ay düzenli yardım ederdim. Bir gün feysinde arkadaşlarıyla alem yaptığını gördüm sonra tamamen kontagımı kestim. Yapılan yardımlarıda allah rızasıyla yaptım diyip geçiyorum ...

Bilgim yoksa asla yorum yapmam . Bu demek istedigim iste mesela dogru olani savunuyorum siyasetci olamiyorum . Kisine gore yada ortamina gore de sekil alamiyorumki dogru tek bende
Bir iki seyde ben de öyleyim salakliga tahammul edemiyorum sacma sapan seyler yapiyorlar ama ben tutamiyorum cenemi asla bir baskasini uyarmam banane aman sadece kizkardeslerimi annemi eşimi falan digerlerine hiccccc karismadim karismam bagane

Kadın fakir, ayda sizin verdiğiniz paraya muhtaç diye hiç eğlenmesin mi? Fakir fakir her gün evde Stv izleyip ağlasın mi?
Ne güzel iste,belki birkaç yılda ilk defa eğlenmeye çıkmış bu yüzden hunharca paylaşmış. Belki de eşi dostu ısmarlamiştir...
Bunun yüzünden kontağı kesmek mi sizi iyi insan yapıyor?
Geçen sene fakirlikten mektup yazip intihar eden bir baba vardı. İnsanlar (!) adamın Facebookundan futbol maçına gittiği resimleri bulup 'intihar edecek kadar fakirsen maçta ne işin var?' diye tweet'ler atmıştı.
İşte sizin zihniyetiniz bu tweetleri atanlar kadar kötü bence

Anladım. Bende şoyle oldu kaç defa mesela taşınan ama ev tutma su vs hast anneye yemek falan gibi yardımlarda bulundum hep arkadaslarım ama sonra ben darda kalınca hiç sesleri çıkmadı bu çok gücğme gitmişti evet hep niyet ettim Allah rızası için yaptım diye ama ge ede insanız işte..

Bir insanın evladı varsa önceligi o olmalı . Kaldıki siz tam ayrıntılarını bilmiyorsunuz , kadın sadece benim yolladığım parayla geçiniyordu ve önceden alkol sorunu vardı . Yaptığım yardım kadının alkolüne yatırım değildi , çocuğunun temel ihtiyaçları içindi. Madem düzinelerce alkol alacak durumu var diğer ihtiyaçlarını da karşılayabilir. Belliki durumu hakkında bana yalan söylüyordu yada yolladığım parayı sadece alkole veriyordu ...

Ben hep söyle düşünürdüm , eğer bende yoksa kesin kimsede yoktur

Goz ilacini doktor vermemis baskasina doktor vermis oburununda gozu agriyormus onada verdi al seninkinide gecirir diye .. ama su konuda ha verdim kulagini kapat duyma kismi mantikli geldi . Diger kisimlari kesinlikle kendimi mukemel gormuyorum . Hatta bu ozelligim mukemellik falandegil gereksiz geldigi icin yazdim buraya bir nevi kendimi elestiriyorum aslinda bende sevmedigim icin nasil kurtulurum diyorum. Ayrica saglik calisaniyim bilgim olmaan bir konuya yorum yapmam . Saglik alanim iciydi uyarmak isteedim insanlari ..

Kilseye benim kisiligime yorum yapin demedim . Ben bu huyumu sevmiyorum nasil kurtulurum dedim. Bir fikrin varsa kurtulmak kosnusunda fikrini soylersin yoksa bu kadar irdeleyecek kadar isiniz gucunuz yokmus demekki neyse . hoscakalin . Sizinle tartismaya girmek istemiyorum . İyi aksamlar

Minik bir durum tespiti yapan ben, irdeleyen ve tartışma çıkaran siz ama işsiz ben hımm peki siz bilirsiniz ama sosyal ilişkilerinizde de davranışlarınız bu şekildeyse işiniz zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…