bu huyumdan ben de eşim de rahatsızız

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
133
merhaba,

öncelikle kendimle alakalı bilgi vereyim; konuyu değerlendirmenizde faydası olur sanırım.

33 yaşındayım. Doktora mezunuyum. Çok iyi derecede yabancı dil biliyorum, İngiltere'de bir süre yaşadım. 10 yıl boyunca üniversite'de derslere girdim. Kendi çapımda sevilen bir hocayım, öğrencilerimle gayet iyi ilişkilerim var. Çirkin değilim; güzel olduğumu bile söyleyebilirim. 7 yıllık evliyim.

sorunum şu ki yeni tanıştığım insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum fakat bu bir de yaşı benden biraz büyük insanlarla oluyorsa zirve yapıyor. bu sebeple eşimin iş yerinden abi dediği insanlar ve aileleriyle ev görüşmeleri falan olursa ben arada susup kalıyorum. konuşulan bütün konular hakkında tabi ki fikrim olmasına rağmen konuşmak bana zul geliyor. sesimi çıkarsam tiz bir ses çıkacak, kimse beni dikkate almayacak, ben rezil olacağım gibi bir his. yenemiyorum. ben zaten çok rahatsızım bu konudan ama eşim de rahatsız oluyor ve çok da haksız değil. bütün görüşme boyunca ağzımdan bir iki cümle zor çıkıyor.

bunun çocukluğumla alakalı olduğuna inanıyorum açıkçası. bizim evde çocuklar konışamaz, fikir beyan edemezdi. oldu ki sesin çıktı ters bir bakışla sus pus olurdun.

bunu nasıl yeneceğime dair fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Ben de öyleydim kendi kendime yendim. Önceleri hep susmayı ve dinlemeyi tercih ederdim . Sonra kendimi zorlayarak fikirlerimi söylemeye başladım. Şimdi hiç sorun yaşamıyorum.

Merhaba, bence kendinize guvenmelisiniz, bana bunu gelip yuz yuze soyleseydiniz burada degil yuzunuze de "Acaba bir ozguven probleminiz mi var?" derdim. Cok iyi derecede dil bilip, bir muddet yurtdisi deneyimi olan biri elbette yeterli bilgi birikimine ve kulture sahiptir. Cok konusun, geveze olun demiyorum, cok dinleyin az konusun, bu hic konusmamaktan iyidir

merhaba,

öncelikle kendimle alakalı bilgi vereyim; konuyu değerlendirmenizde faydası olur sanırım.

33 yaşındayım. Doktora mezunuyum. Çok iyi derecede yabancı dil biliyorum, İngiltere'de bir süre yaşadım. 10 yıl boyunca üniversite'de derslere girdim. Kendi çapımda sevilen bir hocayım, öğrencilerimle gayet iyi ilişkilerim var. Çirkin değilim; güzel olduğumu bile söyleyebilirim. 7 yıllık evliyim.

sorunum şu ki yeni tanıştığım insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum fakat bu bir de yaşı benden biraz büyük insanlarla oluyorsa zirve yapıyor. bu sebeple eşimin iş yerinden abi dediği insanlar ve aileleriyle ev görüşmeleri falan olursa ben arada susup kalıyorum. konuşulan bütün konular hakkında tabi ki fikrim olmasına rağmen konuşmak bana zul geliyor. sesimi çıkarsam tiz bir ses çıkacak, kimse beni dikkate almayacak, ben rezil olacağım gibi bir his. yenemiyorum. ben zaten çok rahatsızım bu konudan ama eşim de rahatsız oluyor ve çok da haksız değil. bütün görüşme boyunca ağzımdan bir iki cümle zor çıkıyor.

bunun çocukluğumla alakalı olduğuna inanıyorum açıkçası. bizim evde çocuklar konışamaz, fikir beyan edemezdi. oldu ki sesin çıktı ters bir bakışla sus pus olurdun.

Özgüven sorununun eğitimle çok ilgisi yok işte görüldüğü gibi. Keşke yardım alma imkanınız olsa. Belli ki çocukluktan gelen, atlatamadığınız durumlar var.

Merhaba, bence kendinize guvenmelisiniz, bana bunu gelip yuz yuze soyleseydiniz burada degil yuzunuze de "Acaba bir ozguven probleminiz mi var?" derdim. Cok iyi derecede dil bilip, bir muddet yurtdisi deneyimi olan biri elbette yeterli bilgi birikimine ve kulture sahiptir. Cok konusun, geveze olun demiyorum, cok dinleyin az konusun, bu hic konusmamaktan iyidir

özgüven problemim olduğunu düşünüyorum kesinlikle ama bu en çok yaşça büyük insanlara karşı ortaya çıkıyor. kendime nasıl güveneceğimi ise bilmiyorum...

Belkide kendinizle barışık değilsiniz. Eğer öyleyse kendini sev ki özgüvenin yükselsin. Saçma da olsa konuş sonra rayına oturur konu buldukça muhabbet hoş olur

özgüven problemim olduğunu düşünüyorum kesinlikle ama bu en çok yaşça büyük insanlara karşı ortaya çıkıyor. kendime nasıl güveneceğimi ise bilmiyorum...

Kendimizden yasca buyuk, tecrubeli ve itibarli insanlarin karsisinda hepimiz tedirgin oluruz. Bunu yenmek icin profesyonel olarak yardimin yaninda bence en buyuk is sizde bitiyor, dedigim gibi onlarin icine karisma cesaretinde bulunmak zorundasiniz, eger yenmek istiyorsaniz onlarla iletisime kucuk kucuk adimlarla gecebilirsiniz, bir konu hakkinda konusuyorsaniz onlarin fikirlerini sorabilirsiniz, ya da "Hayatinizda bunun gibi birseyle karsilastiniz mi, deneyimlediniz mi?" diye onlarla konusmayi daha cok uzatacak sorular sorabilirsiniz. Hem bu onlarla ilgilendiginizi gosterir bence onlarinda hosuna gider, baya uzar gider bu muhabbet :)

merhaba,

Anliyorum sizi...
O sirada dersteymissiniz gibi dusunun
Karsinizdakiler de sizin fikir ve bilginize muhtac ogrenciler gibi mesela :) onlari engin bilgileriniz ve değerli düşünceleriniz ile aydınlatin
Sonucta siz bir üniversite hocasisiniz.

terapi almak şu anda zor. teşekkür ederim
Evde program sunucuları gibi, haber spikerleri ve soru size sorulmuş gibi yorumlama yapın yüksek sesle, birileri varmışcasına.en güzeli yemek yaparken tarifini de yüksek sesle anlatın.yani bağırmayın sadece sesiniz üçüncü kkişiye de gitsin yeterli.

Bence ufak ufak fikirlerinizi söyleyin sohbetlere dahil olmaya çalışın. Belkide korktuğunuz gibi olmayacak ve karsılıklı çok keyifli zamanlar geçireceksiniz. Ayrıca korkmayın kendini bu kadar güzel ifade edebilen bir insan rezil olmaz, komik duruma düşmez. Hem diyelimki öyle oldu ne kaybedersiniz soğuk, kendini beğenmiş sorunlu bir insan gibi görmelerinden iyidir. Korkularınızın üstüne gidin.

Cok benzettim sizi kendime. Ben kucukken cok konusan bir cocukmusum ama biz bize olmayinca baskasinin yaninda misafirlikte hep annem tarafindan susturuldum bakislarla durtuslerle eve gelince azarlamalarla. "Buyuklerin yaninda konusulmaz"di hep benim icin. Saygi demek konusmamakti. Zamanla bizim aileye de girdi bu annem bakislarini atmaya basladi yavas yavas sessizlestim icime kapandim kucukken hatirliyorum sacma sapan seyleri aksam ailecek cay icerken saatlerce anlattigimi. Ergenlikten sonra hic konusmamaya basladim. Tanimadigim insanlarla ölsem konusamiyordum. Bir de telefonla konusma fobim vardi hala tam asabilmis degilim. Bir yeri arayip randevu alacagim mesela en az 15 dk elimde tuslanmis telefon numarasi kacis yolu ariyorum soyleyeceklerimi tekrar ediyorum kendimi sakinlestirmeye calisiyorum. 3 arkadas oturuyoruz mesela ve ben bir süre muhabbete girmedim. O ikisi konusur ben agzimi acip bir sey diyemem. Baska seyle ilgilenmeye calisirim onlar alinirlar bu sefer. Yeni birisiyle tanistim diyelim. Muhabbet kuramiyorum. Ozellikle birisi tanistirirsa yine 3 kisi oluyoruz ve ben giremiyorum konuya. Icimden dusunuyorum fikrimi cikmiyor agzimdan. Rezil olacakmisim gibi geliyor. Bana donup bakmalarindan korkuyorum. Benim de erkek arkadasim rrahatsiz. O sosyal kolay muhabbet kurabilen birisidir. Beni bir arkadasiyla tanistirdi. Sahsima gelen birkac soru benim sorularim genel hava su derken 2 dk surdu. Sonra onlar konusmaya basladi ben yine agzimi acamadim. Yanimda kitap vardi acip onu okudum utanarak. Ciktiktan sonra erkek arkadasim sordu neden boyle diye acikladim boyle olmaz degismen alisman lazim dedi ama nasil olacak hic bilmiyorum. Cozum bulursaniz bana da yardimci olun :(

Anliyorum sizi...
O sirada dersteymissiniz gibi dusunun
Karsinizdakiler de sizin fikir ve bilginize muhtac ogrenciler gibi mesela :) onlari engin bilgileriniz ve değerli düşünceleriniz ile aydınlatin
Sonucta siz bir üniversite hocasisiniz.

:) bu fikir çok hoşuma gitti, keşke yapabilsem. ama denemeyi deneyeceğim :)

Evde program sunucuları gibi, haber spikerleri ve soru size sorulmuş gibi yorumlama yapın yüksek sesle, birileri varmışcasına.en güzeli yemek yaparken tarifini de yüksek sesle anlatın.yani bağırmayın sadece sesiniz üçüncü kkişiye de gitsin yeterli.
aslında eşimle arkadaşlarımla öğrencilerimle gayet rahatım. derdim konuşmak değil de kalabalık ortamda konuşmak

Bence ufak ufak fikirlerinizi söyleyin sohbetlere dahil olmaya çalışın. Belkide korktuğunuz gibi olmayacak ve karsılıklı çok keyifli zamanlar geçireceksiniz. Ayrıca korkmayın kendini bu kadar güzel ifade edebilen bir insan rezil olmaz, komik duruma düşmez. Hem diyelimki öyle oldu ne kaybedersiniz soğuk, kendini beğenmiş sorunlu bir insan gibi görmelerinden iyidir. Korkularınızın üstüne gidin.
teşekkür ederim. aynen öyle soğuk ve kibirli görüyorlar. hatta görüşmeden sonra neden öyle x'in eşi diye soranlar olmuş :(

Cok benzettim sizi kendime. Ben kucukken cok konusan bir cocukmusum ama biz bize olmayinca baskasinin yaninda misafirlikte hep annem tarafindan susturuldum bakislarla durtuslerle eve gelince azarlamalarla. "Buyuklerin yaninda konusulmaz"di hep benim icin. Saygi demek konusmamakti. Zamanla bizim aileye de girdi bu annem bakislarini atmaya basladi yavas yavas sessizlestim icime kapandim kucukken hatirliyorum sacma sapan seyleri aksam ailecek cay icerken saatlerce anlattigimi. Ergenlikten sonra hic konusmamaya basladim. Tanimadigim insanlarla ölsem konusamiyordum. Bir de telefonla konusma fobim vardi hala tam asabilmis degilim. Bir yeri arayip randevu alacagim mesela en az 15 dk elimde tuslanmis telefon numarasi kacis yolu ariyorum soyleyeceklerimi tekrar ediyorum kendimi sakinlestirmeye calisiyorum. 3 arkadas oturuyoruz mesela ve ben bir süre muhabbete girmedim. O ikisi konusur ben agzimi acip bir sey diyemem. Baska seyle ilgilenmeye calisirim onlar alinirlar bu sefer. Yeni birisiyle tanistim diyelim. Muhabbet kuramiyorum. Ozellikle birisi tanistirirsa yine 3 kisi oluyoruz ve ben giremiyorum konuya. Icimden dusunuyorum fikrimi cikmiyor agzimdan. Rezil olacakmisim gibi geliyor. Bana donup bakmalarindan korkuyorum. Benim de erkek arkadasim rrahatsiz. O sosyal kolay muhabbet kurabilen birisidir. Beni bir arkadasiyla tanistirdi. Sahsima gelen birkac soru benim sorularim genel hava su derken 2 dk surdu. Sonra onlar konusmaya basladi ben yine agzimi acamadim. Yanimda kitap vardi acip onu okudum utanarak. Ciktiktan sonra erkek arkadasim sordu neden boyle diye acikladim boyle olmaz degismen alisman lazim dedi ama nasil olacak hic bilmiyorum. Cozum bulursaniz bana da yardimci olun :KK43:

gerçekten çok benziyormuşuz...

Insanlarla bir araya gelmeden once havadan sudan konusabilecek konulari soyle bir düşünun. Nasil gidiyor isler nasil gibi konular. Onlar size soru sorunca siz de onlara benzer sorular sorun. Galiba o kisilerin sizi elestireceginden cekiniyorsunuz. Kimse kimseden ustun degildir.

Ama çok güzel ifade etmişşiniz kendinizi. Demek ki yazarken bir probleminiz yok. Herkes farklı alanlarda iyidir. Kimi konuşmada, kimi yazmada, kimi şarkı söylemede, kimi resim yapmada... Herkes bi şekilde kendini ifade eder. Konuşmak zorunda değilsiniz. Rahat olmayla başlayarak huyunuzu bastırabilirsiniz. Belki içinizdeki bastırılmış çocuk fırsat bulsa o çekindiğiniz kişiler karşınızda cümle bile kuramayacaktır.

Back
X