Ben su grubu olarak hiçbir zaman çok sinirli,parlayan biri olmadım. Ama ağzıma geleni önce söyleyip sonra pişman olma huyum vardı. Özellikle sevgilim sinirlendirince karnına falan vururdum, anlık tepkilerim olurdu.
Bir gün bundan tamamen kurtulmaya karar verdim (sevgilimin saçını çekmiştim. Boooyle sakin saki. Bakıp 'istersen buradan da çek' deyip diğer tarafını dönmüştü. Ve gerçekten Cook utanmistim. Bu olay benim miladım oldu.
İlk aşama değişmeye çalışmak.
Ve bence en önemli aşama. Ki sen de bu adamadasin. Güzel birsey.
İkinci olarak bir adım atmak
Ben bu yüzden yogaya başlamıştım
Çok devam etmedim ama kendimce şunu geliştirdim. Öfkelendigimde bir tepki vermeden once birkaç saniye (zihinsel olarak) uzaklaşıp 'bunu söyledikten sonra mutlu olacak miyim?' diyorum. O söylediğim şey elbet beni o an rahatlatacak. Ama on saniye sonra pişman olacağım. Ya da bu kelimeyi sevgilime-sevdigim bir insana söylediğim için ilerleyen günlerde rahatsız olacağım... Eğer böyleyse birkaç saniye daha nefes alıp söylemiyorum.
Uygulanıyor mu?
6. Senemdeyim, yüzde yüz diyemem ama genelde uyguluyorum.
İş yerinde hiç sevmediğim bir kız var. Aile terbiyesi almamış, aniden parlar falan,salak bir kız. O bir gün bana sesini yükseltmişti. Tam cevap vereceğim derin derin nefes alıp cevap verdiğimi düşündüm. Ben bir desibel ses çıkartsam kız sokak çocuğu gibi, o beş desibel ses çıkaracak. Herkes duyacak. İş yerinden ayrılmayacağım için aylarca kavga ettiğim insanla çalışmaya devam edeceğim...böyle düşünüp 'deger mi?' dedim. Deneyeceğine düşünüp hiç cevap vermeden kulaklığımi taktım ve onunla iletişimimi sıfıra indirdim. Bir seneye yaklaşacak,hala özel olarak konuşmuyorum-isle ilgili bir şey olursa da uygulamadan yazıyorum. Kavga etmedim, vücudum stres dolmadı , kendimden uzaklastirdim...
Bence güzel bir yöntem. Yüz göz olmuyorsun.
Haaa, eğer derin nefes alıp değer mi diye düşününce gelen cevap 'evet deger' ise s.ciyorum tabii ki ağzına. Bir kere beraber tatile gittiğim birini yağmurda çamurda cadirimdan kovmustum mesela 'deger' diye düşündüğüm için. Gerçekten isteyerek yaptım diye de bu olaydan pişmanlık duymadım :)))
Bence sen de bir dene yogayi. Hazır şu karantina günlerinde bir suru yoga eğitmeni online ücretsiz ders verirken...