- 1 Şubat 2014
- 237
- 37
- 318
- 35
- Konu Sahibi kartanem_1982
Merhabalar. İki yaşında bir kızım ve 6 aylık bir oğlum var. Sorunum kızımla ilgili. Hâlâ belirli bir şekilde konuşmuyor. İsmiyle çağırdığını da yada komut verdiğimde canı isterse yapıyor. Bunun haricinde hemen hemen yasitlarinin yaptıklarını bazen fazlasını yapabiliyor.bi kaç tane sayacak olursam dişlerini fircalayabiliyor.kiyafetlerini giyip çıkarabiliyor. Biseye kızdığım da beni odadan çıkarıp kapıyı üstüme kapatıyor yapacağını yapıyor sonra telefonu amacına uygun kullanıyor kalem kullanabiliyor parkta oyuncaklarla oynayabiliyor tek başına LEGO ve bebekleriyle oynuyor mutfak tezgahina çıkıyor Ali Baba şarkısında hangi hayvanı söylersem o sesi çıkarıyor karışık soruyorum sürekli parmaklarını 5 e kadar sayıyı ve bunun gibi bir sürü şey. Ama komutlarimi almıyor otizmden korkuyorum bu arada göz temasimiz çok iyi. Elektirk düğmelerine sürekli oynuyor acip kapatiyor.kardesi agladiginda biberonunu veriyor öpüyor oynuyor. Bişey istedinde elimden tutup götürüyor ama eliyle gosteriyo işaret parmağını kullanmiyo. 5-6 ay önceki bi şarkıyı söylediğimde cevap veriyor.bana en ilginç geleni geçen gezerken şok marketi görmüş şok şok dedi çok sasirdim Oğlum doğduğunda ilgilenmediğini için çoğu zaman TLF verdim ondan mı bilemiyorum bu arada şunu da söyleyeyim oğlum korundugum halde oldu.duzelir mi kızım lütfen akıl verin toplasan 10-15 kelime kullanabiliyor