• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu insanlar napıyor böyle yaa

Canım Allah'a havalet o kadını, sen kendini biliyorsun, ki zaten öpüşseydiniz bile kadın gelip medeni bir şekilde uyarabilirdi, 'rahatsız oluyoruz başka yere gider misiniz ' gibisinden. Böyle bir lafı söylemek ne haddine ? Canım sen hiç kafana takma, böyle zihniyetteki bir kadının lafından sevgilinin etkileneceğini düşünmüyorum, zaten sen sevgilini tanıyorsun böyle düşünüp düşünmeyeceğini kestiriyor olmalısın..

Yok düşünmüyor.
Dediğiniz gibi normal uyarabilirdi hadi söyle şeklinden hiç birşey değiştirmedende söyleseydi tamam derdim o lafı çok koydu o laf olmasa olayda şimdiye kadar unuturdum..

Son düzenleme:
Canım eşimle kafeye oturduk çay söyledik ve adam yanyana oturmamamızı rica etti sence normal bir davrnış mı :) öpüşmeyi sarılmayı geçtim el ele bile değildik.

Ne güzel yurtdışındaki rahatlıgı görmüşsün canım.

Sevgililerimizle münasebetlerimiz seni ilgilendirmediği gibi metroda öpüşüp öpüşmemem de kimseyi ilgilendirmez. ankara metrosundaki ahlak bekçiliğini savundugunu düşünüyorum şu an. Savunma gerekçen tr de yaşıyor olmamız. :) yani avrupa da serbest olablr ama tr de kaldıramicak olanlar var diyosun. çok düşüncelisin. ancak biz de tr deki kafa yapıları biraz değişsin istiyoruz. Sokakta sevgilisiyle öpüştü diye her yerini mıncıklattırıyosun muamelesi yapılmasın türk kadınına. Sen de kadınsın. Küçük düşürülmeyi hak ediyor muyuz?

Size göre normal olmaması, bunun herkes için normal olmamasını mı gerektiriyor ?

Kafelerde sevgililerin yan yana oturmasının yasaklanmasının onların sevgili veya evli olmamaları ile alakası yok. İşletme sahibinin kendi işletmesinde bu tip kurallar koymasında sakınca görmüyorum. Ben yürürken abimin de elini tutarım ama sevgilimle dışarı çıktıgımda herkes onun sevgilim oldugunu anlar. Ben sevgilimle sadece sarılıp oturamam, gençlik var ne de olsa. Ben de genç olmanıza ragmen sizin bu kural ve tepkilere anlam verememenize şaşırıyorum mesela :ssz:

Biz sevgilimle yurtdışında tatildeyken metroda bile öpüşüyorduk. Turkiye'de o rahatlıgın 10 da 1 ini bulamayız. Ama bu benim kendi milletimin anlayışı, bu benim kültürümdür. Kendi milletime kızacak, onlara 'mal' diyecek biri değilim ben.

Nerdeyse aynı şeyden bahsedecegiz aslına ama ilk mesajımda 'haklısın, allah belalarını vermesin' demedigim için görüşüm polemikleştirildi. Ya da sizin sevgilileriniz ile münasebetleriniz o kadar farklı ki beni anlayamıyorsunuz. Neyse gereksiz bir polemik, gidiyorum ben.

Canım eşimle kafeye oturduk çay söyledik ve adam yanyana oturmamamızı rica etti sence normal bir davrnış mı :) öpüşmeyi sarılmayı geçtim el ele bile değildik.

Sevgililerimizle münasebetlerimiz seni ilgilendirmediği gibi metroda öpüşüp öpüşmemem de kimseyi ilgilendirmez. ankara metrosundaki ahlak bekçiliğini savundugunu düşünüyorum şu an. Savunma gerekçen tr de yaşıyor olmamız. :) yani avrupa da serbest olablr ama tr de kaldıramicak olanlar var diyosun. çok düşüncelisin. ancak biz de tr deki kafa yapıları biraz değişsin istiyoruz. Sokakta sevgilisiyle öpüştü diye her yerini mıncıklattırıyosun muamelesi yapılmasın türk kadınına. Sen de kadınsın. Küçük düşürülmeyi hak ediyor muyuz?

Öpüşme yok bizde !!

Şaka falan değil, bazı kafelerde sevgililerin yan yana oturması yasak. Neden şaşırdınız ?

valla bende şaşırdım ve ilk defa duydum böyle birşeyi,ister yanyana otururum ister karşılıklı,kime ne ya,bu ne saçmalık.sanki şeyimizi açtık zina yapıyoruz ulu orta.

konu sahibi arkadaşım sende bir anormallik yok,anormallik o teyze gibilerde,onlara mı düşmüş namus bekçiliği,kaldı ki öpüşüyorda olabilirdiniz yine ona ne.bana dese sana ne teyze derdim,sinirlendim cidden.

valla bende şaşırdım ve ilk defa duydum böyle birşeyi,ister yanyana otururum ister karşılıklı,kime ne ya,bu ne saçmalık.sanki şeyimizi açtık zina yapıyoruz ulu orta.

konu sahibi arkadaşım sende bir anormallik yok,anormallik o teyze gibilerde,onlara mı düşmüş namus bekçiliği,kaldı ki öpüşüyorda olabilirdiniz yine ona ne.bana dese sana ne teyze derdim,sinirlendim cidden.

Kalabalıktı sustum...

İzmirde yaşıyorum ve burada gayet normal karşılanıyor. Yaşlı dedeler, nineler bile el ele yürüyüp, birbirlerini çok masumane öpüyorlar, görüyorum :38:

İzmirde yaşıyorum ve burada gayet normal karşılanıyor. Yaşlı dedeler, nineler bile el ele yürüyüp, birbirlerini çok masumane öpüyorlar, görüyorum :38:

Burasıharemlik selamlık olsa insanlar ona bile laf eder sanki ALLAHın unuttuğu bi noktadayız ya..

Burasıharemlik selamlık olsa insanlar ona bile laf eder sanki ALLAHın unuttuğu bi noktadayız ya..

Sinirlenmekte haklısın. Açık açık yiyişenlerden ben de rahtsız oluyorum hani rahatsız olmak dediğim de bakmamak gerektiğini hissediyorum sanki onları rahatsız ediyormuşum gibi geliyor gözüm kayınca başkasının özelini gözlüyormuşum gibi geliyor yoksa banane isteyen sevişsin çok da umrumda :9:

Kocam/sevgilim/nişanlım/sözlüm size ne? İster öperim, ister sarılırım. Sanki hiç yapmadığı şey o teyzenin :52:

Sinirlenmekte haklısın. Açık açık yiyişenlerden ben de rahtsız oluyorum hani rahatsız olmak dediğim de bakmamak gerektiğini hissediyorum sanki onları rahatsız ediyormuşum gibi geliyor gözüm kayınca başkasının özelini gözlüyormuşum gibi geliyor yoksa banane isteyen sevişsin çok da umrumda :9:

Kocam/sevgilim/nişanlım/sözlüm size ne? İster öperim, ister sarılırım. Sanki hiç yapmadığı şey o teyzenin :52:

Harbi ha :1: :D

Henüz ilkokuldaydım, özgürlüğün tanımını defalarca tekrarlamıştı hocam. Özgürlük, başkalarının sınırı geçmedigi sürece istedigimiz şeyi yapabilmektir. Kendinizle çelişiyorsunuz. Senin metroda öpüşmen insanları gayet ilgilendirir, insanlar görüyor. Senin özgürlük anlayışın başkalarını rahatsız etmekse, ben özgürlük falan istemiyorum. Yanlış olsa bile tutarlı düşünceler sergilemenizi tercih ederim zira herkes metroda sevgilisiyle öpüşmek ister, emin olun en çok da ben isterim, ama bunu ülkemizde özgürlük istiyoruz argumanı ile savununca sevgilimi itip size karşı gelesim geliyor, cunku özgürlük bu değildir. Herşeyin dogrulugu yerine ve zamanına göre değişir. Türkiyede dogdum, Türkiyede yaşıyorum. Benim milletime göre insanlar önünde öpüşmek dogru değilse Sevgilim Türkiyeye geldiginde ona 'beni öpme' derim, tatildeyken de ulu orta öpüşürüm. Siz ulu orta öpüşmek istiyorsanız bunu savunabilirsiniz, ama dedigim gibi bunu özgürlük adı altında savunmayın.

Son zamanlarda çok zikredilen faşizm kavramını sezdim yazınızda. Faşist olmayan insan yok bence dünya üzerinde :) Siz tr'deki kafa yapısı değişsin diyip sizin gibi düşünmeyenleri ötekileştiriyorsunuz, onlar da sizi yanlış buluyor.

Anlamadıgım şey, ben sevgilimle brden fazla şehir gezdim, bir tane bile insan bizi uyarmadı, siz nereden buluyorsunuz bu antika tipleri bilmiyorum. Biz bir kere uyarıldık, onda da itaat ettim kalktık. Karşılıklı hoşgörü onların zaman zaman bize karşı sessiz kalması ile birlikte aynı zamanda bizim de laf işittigimizde onlara sessiz kalmamız.

Kafe olayına ise hiç girmiyorum, tartışmak için lafımı çarpıtıyorsunuz.

Henüz ilkokuldaydım, özgürlüğün tanımını defalarca tekrarlamıştı hocam. Özgürlük, başkalarının sınırı geçmedigi sürece istedigimiz şeyi yapabilmektir. Kendinizle çelişiyorsunuz. Senin metroda öpüşmen insanları gayet ilgilendirir, insanlar görüyor. Senin özgürlük anlayışın başkalarını rahatsız etmekse, ben özgürlük falan istemiyorum. Yanlış olsa bile tutarlı düşünceler sergilemenizi tercih ederim zira herkes metroda sevgilisiyle öpüşmek ister, emin olun en çok da ben isterim, ama bunu ülkemizde özgürlük istiyoruz argumanı ile savununca sevgilimi itip size karşı gelesim geliyor, cunku özgürlük bu değildir. Herşeyin dogrulugu yerine ve zamanına göre değişir. Türkiyede dogdum, Türkiyede yaşıyorum. Benim milletime göre insanlar önünde öpüşmek dogru değilse Sevgilim Türkiyeye geldiginde ona 'beni öpme' derim, tatildeyken de ulu orta öpüşürüm. Siz ulu orta öpüşmek istiyorsanız bunu savunabilirsiniz, ama dedigim gibi bunu özgürlük adı altında savunmayın.

Son zamanlarda çok zikredilen faşizm kavramını sezdim yazınızda. Faşist olmayan insan yok bence dünya üzerinde :) Siz tr'deki kafa yapısı değişsin diyip sizin gibi düşünmeyenleri ötekileştiriyorsunuz, onlar da sizi yanlış buluyor.

Anlamadıgım şey, ben sevgilimle brden fazla şehir gezdim, bir tane bile insan bizi uyarmadı, siz nereden buluyorsunuz bu antika tipleri bilmiyorum. Biz bir kere uyarıldık, onda da itaat ettim kalktık. Karşılıklı hoşgörü onların zaman zaman bize karşı sessiz kalması ile birlikte aynı zamanda bizim de laf işittigimizde onlara sessiz kalmamız.

Denk gelmemiş size..

Sen beni çok yanlış anladın. Eşimle sevgiliyken sinemada bile öpüşmemiş bir insanım. Eşim yanaşsa kaskatı kesilirim. Amerika'da 3 ay kaldık öğrenciyken work and travel programını bilirsin diye düşünmekteyim. İnsanlar bakarken öpüşebilmem için sarhoş olmam lazım benim :)

Ama şöyle bir şey var ki bu utanma duygusu ne yazık ki bana toplum tarafından dayatılmış gibi hissediyorum. İstanbul'un Fatih ilçesinde dogdum büyüdüm desem antika tipleri nereden buldugumu anlayabilirsin. Daha ne acı şeylerle karşılaştım güzelim. Sevgiliyken el ele yürüdük diye sakallı bi amca elime cebinden çıkardıgı zinayla ilgili bir yazıyı uzatmıştı. Yazıyı bana uzatması içler acısı. Sevgili ahlak bekçimiz sokakta sevgili avına çıkmış cebnden çıkardıgı kagıtlarla onları uyarıyordu. Benim itirazım bu gibi durumlarda aşağılanan varlıgın "kadın" olmasıdır. İnsanların birbirini sevmesi kötü bir şey değil. Benim yaşadıgım yerlerde mart ayında kedileri ayırmak için nöbet tutan amcalar var. Sokakta oynayan çocukların ahlakını bozuyor diye.

Kusura bakma seninki kadar elit yerlerde yaşayamadım, gezemedim belki ama en iyi üniversitelerden (özelden ayrıntılı anlatabilirim ) mezun oldum. Yüksek mühendisim. Eşim de yüksek mühendis. Dubai'de çalışıyor. Ben yapayalnız bir kadın olarak İstanbul'da yaşamaya çalışıyorum. 1+1 dairede yaşıyorum kimsenin birbirni tanımadıgı bir sitede. Evli oldugumu bilmeyen yalnız erkek komşularım var. Bana kahve istemeye geliyorlar akşamları. Kapıyı bile açamıyorum. Açtıgım an biri görür de o.. der diye korkumdan.

Utanma duygusuna sahip ar damarı henüz çatlamamış kültürlü bir insanım. Akşamları yalnızlıktan sizlerle vakit geçiriyorum. Sevgiliyle metroda öpüşmek benim için o kadar uç bir şey ki canım. Yapanı görünce rahatsız olmam, henüz hiç görmedim bu arada. Çok uç bir örnektir bence metro. Tek tük evi olmayan iki ergen yapar bunu. küçük öpücükler kondurulrlar belki :)

Faşizme gelicek olursak. Sana faşist demem asla.. Sadece presnsipleri olan akıllı bir kadın derim ki hepimizin olmak zorunda. Ve yadırgayamam düşüncelerini. Sen de görünce kıza çamur atma yeter.. Beni öpme demek sadece kızın görevi olmamalı. Erkek de bunu düşünebilmeli bazen değil mi?

Sadece kadın sevgilisine sarıldı, hatta daha da ileri gidecek olursak yattı diye aşağılanacak evde kalacak bir varlık değil. Konu sahibi arkadaşın yaşadıgı olay çok dramatik..

Sevgiler tenesemisir.

Back
X