- 6 Ekim 2019
- 293
- 806
- 23
- Konu Sahibi pportakall
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Halamın oglu Odtu mekatronik muhendisi akici ingilizce ve almancasi, yurtdisi tecrubesi var ayrica yuksek lisansini da yapti 2 yildir is bulamiyor
kendisinden daha dusuk seviyede universitelerden mezun olanlar mulakati gecti cunku o kurumsal firmada referansi vardi
dayim belediyede elektrik muhendisi proje sorumlusu
sabir tasi olsa catlardi diyor. bir telefon ile ankaradan yanina teknisyen diye verdikleri adam adini yazamiyor konustugunu kimse anlamiyor ilkokul terk adam !
bu adamlari nasil panoya yanima sokayim diyor
arkan yoksa harvard oku istersen, turkiye de koca bir hiçsin
kaymakam ozel kaleminin sekreteri kiz ilkokul mezunu her gun selamlasiyorum
siz nerede yasiyorsunuz
o kadar cok doktor ve muhendis var ki Turkiye yi son 2 yilda terkeden
Peki egitim bölümlerinden mezun olanların işsiz ve atanamamış olmasının yanında. Binlerce ücretli ve egitim bölümü mezun iu bile olmayan önlisanslıların olması hangi kategoride?Valla herkes yanlış yere çekiyor tıp mezunu biri doktor olamasa haklı. Ama simdi arkeoloji mezunu biri de kalkıp arkeolog olucam başka iş yapmam derse yanlıştır. Ülkede ekonomi diye bir şey yok zaten bunu herkes biliyor. İktisat mezunu arkadaşım 1 sene asgarinin altında bankada çalıştı. Sonra çıktı az para veriyorlar diye.Diyoruz ki cocuğa git itfaiteci ol olmam diyor mesleğin saygınlığı yokmuş,havalı değilmiş,illa bankacı olacakmış ama 3 altı veren yerde de çalışmazmış.Bu şımsrıklık değil de ne ? Üremeyeceğim aklımda yok üzülmeyin
gel seni bir alnından öpecegimNasıl vicdansız bir başlık nasıl çirkin açıklamalar.size ne milletin işinden calismamasindan?keske bu gençler değilde belediye ye gitmeden aas alan vekil kızı oğlunu belediye başkan yardımcısı yapanlar torpille iş bulanlar size dert olsaydı hiç mi intihar eden atanamamiş öğretmen haberi izlemediniz çok acımasız buldum sizi burada kul kınadığını görmeden ölmezmiş
Lüfen beni yanlış anlamayın. Ben ülke iş kaynıyor demiyorum. Diyorumki ülkede hicbir alanda iş yok, geleceği olmadığını bilerek okumak için okuyup sonrada iş olmayan bölümden iş bulucam diye tutturmak yanlıştır. Ama siz üzerinize düşeni yapıp başvurmuşsunuz. Olsa çalışacaksınız. Benim lafım çaba göstermeyip üstüne şikayet edenlerde.
Evde oturmak daha mı iyi? En azından asgari ücret kazanır insan. Asgari ücret ile hayatını idare eden kişi değil aileler var. Uzağa gitmeye gerek yok bu forumda mevcut. Hadi onu da vermiyorlar diyelim boş oturmaktan daha iyidir. Bir sürü market bir sürü mağaza var eleman arayan, biri olmaz biri olur. O olmaz lokanta olur. Giremeyen değil ama girmeyen çok üniversite mezunu tanıdım. Anlatmak istediğim ana fikri anladığınızı varsayıyorum. Anlamadıysanız bir kez daha mesajımı okuyabilirsiniz.
Böyle kendisiyle zerre ilgisi olmayan konular açanların reelde sürekli başkalarının hayatlarını araştıran, kendine malzeme arayan desikoducu kişiler olduğunu düşünüyorum.![]()
Bu neden bana dert oldu bilmiyorum ama etrafta bu tiplerden çok görüyorum. Özellikle erkekler maaşı iyi olduğu halde 4 yıl okudum gidip itfaiyeci,zabıta,düz polis mi olayım diyorlar mesela onun yerine asgari ücretle bankacılığı tercih ediyorlar. Bir tane arkadaşımın(erkek) senelerdir bir sevgilisi vardi beraber yaşadığı onunla evlendi.2700 tl maaş alıyor. Eşi de iş yok diye mutsuz mutsuz evde oturuyor. Daha önceden mağazacılıkta çalışıyordu bıraktı. Simdi de is saatleri cok diye calışmıyor. Bir tane de arkadaşım var. Kız atamasi olmayan bir öğretmenlik mezunu belki de 4 yil oldu işsiz ama ne ücretli yapıyor ne özel okullara başvuruyor. Sonra da iş yok diyor. Şımarıklık gibi geliyor bunlar bana.
Hangi şehirdesınız bilmiyorum ama benım bulundugum sehırde bayanlar deılde erkekler ıcın gayette ısler varama ınsanlarcalıstırcak adam bulamıyorlarmış.Tabıkı ıssızlık var.Pardon, neyi düşünüyorsunuz acaba merak ettim? Ben şu an çalışmıyorum. 4-5 senelik eşyalarımı hala giyiyorum. Eski püskü değiller ama marka da değiller, hala kullanıyorum.
Kim rahatlığı seviyor? Siz iş bulamayan bir insanın kapı kapı gezip iş arayıp bulamadığını biliyor musunuz mesela? Üniversitede ağır dersler görüp dirsek çürüten insanların bile garsonluk işine alınamadığından haberiniz var mı?(garsonluğu küçümsemiyorum)
Siz Norveçte, İsviçrede falan mı yaşıyorsunuz? Benim mi haberim yok? İşsizliğin yüzde kaç olduğundan haberiniz var mı peki?
Bunlar nasıl kafalar böyle ya. Gerçekten anlamıyorum. Soru sahibi bu sözlerim size de ayrıca. İş yok değilmiş, beğenmiyorlarmış. Beğenmiyorlar dediğiniz işler neler bi sayar mısınız? Çok merak ettim? Garsonluk mu, kasiyerlik mi, satış danışmanlığı mı?
Allah’ım gerçekten Coğrafya Kaderdir. Bu sözü birkez daha anlıyorum. Ağzınız anca açlıktan kokarsa milletin halinden anlarsınız siz. Pes ya.