Bu insanlar neden iş beğenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
adalet eşitlik duygusu kalmadı insanlarda. Senin yıllarca hayal ettiğin uğraştığın işe torpille gelip yerleşiyorlar. Sen de git kasiyerlik, komilik yap. Senin neyine hayal kurmak? İyi şartlarda yaşamak çalışmak istemek? Değil mi? Hepsi biz alt tabakanın suçu. Eğitim almak bizim neyimize. Köleyiz biz,. Fazla hedeflere sahip olmamalıyız. Yükselme imkanı olmayan işlerde köle gibi çalışıp, vergi falan ödeyip geberip gitmeyi hakediyoruz.
Adaletten bahsetmiyorum maalesef Türkiyenin gerçegi bu. Herkes hedeflerine ulaşmak ister kim istemez mezun olduğu bölümde sevdigi isi yapmayı. Ama olmuyorsa da olmuyordu 2 sene bilemediniz 3 sene arar sorar sonrasinda sorumluluk alnak gerekiyor

Rahatlığı sevıyorlar canım bakıyorum calısmayanlar hep marka kıyafetler gezıolar tızuolar biz mi çok dusunuoz acaba dıye gecırıyorum aklımdan.

Pardon, neyi düşünüyorsunuz acaba merak ettim? Ben şu an çalışmıyorum. 4-5 senelik eşyalarımı hala giyiyorum. Eski püskü değiller ama marka da değiller, hala kullanıyorum.

Kim rahatlığı seviyor? Siz iş bulamayan bir insanın kapı kapı gezip iş arayıp bulamadığını biliyor musunuz mesela? Üniversitede ağır dersler görüp dirsek çürüten insanların bile garsonluk işine alınamadığından haberiniz var mı?(garsonluğu küçümsemiyorum)

Siz Norveçte, İsviçrede falan mı yaşıyorsunuz? Benim mi haberim yok? İşsizliğin yüzde kaç olduğundan haberiniz var mı peki?

Bunlar nasıl kafalar böyle ya. Gerçekten anlamıyorum. Soru sahibi bu sözlerim size de ayrıca. İş yok değilmiş, beğenmiyorlarmış. Beğenmiyorlar dediğiniz işler neler bi sayar mısınız? Çok merak ettim? Garsonluk mu, kasiyerlik mi, satış danışmanlığı mı?

Allah’ım gerçekten Coğrafya Kaderdir. Bu sözü birkez daha anlıyorum. Ağzınız anca açlıktan kokarsa milletin halinden anlarsınız siz. Pes ya.

Valla mezun oldum ücretlide iş bulamadım gayet de ücretlide bile torpil olduguna bizzat şahidim. Doğal olarak emek vermiş birisiyim ve zoruma gidiyor. Bebek bakıcılığı yaptım, evinin bklu tuvalet kağıdını bile bana döktürmeye kalktı,sigortamı yapmadı. Bu kadarı da fazla degil mi?
Tabii ki fazla. Ama siz mecbur kalmissiniz ki çalışmışsınız. Şimdi öğretmenlik olmazsa senelerce bekleyip illa öğretmenlik yapıcam diye tutturur musunuz ?

Malum kesimin düşüncelerine benziyor bunlar. “İşsizlik yok insanlar iş beğenmiyor” “Kadınlar çalıştığı işsizlik var” gibi gibi. Empatiden yoksun acımasız ve şımarıkça.

Ayrıca ben de geçen yıl mayıs ayından beri mağaza marketlere başvuruyorum, hem Antalya hem Eskişehir’de ancak inanır mısınız, oralarda da iş yok. Bir tane bile düzgün bir geri dönüş almadım başvurduğum yüzlerce yerden. Olumsuz dönüş dahi yapmadılar. Size saygıları yok, sizi almasalar binlercesi var gelip çalışabilecek.

Edit: Özelde arkadaşım maaşını iki ay alamayınca isyan etmişti. Müdür çağırmış maaşını vermek için, masasının üstünde de yüzlerce cv duruyormuş. Beğenmiyorsan çık, senin yerine gelecek dolusuyla insan var mesajı vererek psikolojik baskı yapmış resmen.

Pardon, neyi düşünüyorsunuz acaba merak ettim? Ben şu an çalışmıyorum. 4-5 senelik eşyalarımı hala giyiyorum. Eski püskü değiller ama marka da değiller, hala kullanıyorum.

Kim rahatlığı seviyor? Siz iş bulamayan bir insanın kapı kapı gezip iş arayıp bulamadığını biliyor musunuz mesela? Üniversitede ağır dersler görüp dirsek çürüten insanların bile garsonluk işine alınamadığından haberiniz var mı?(garsonluğu küçümsemiyorum)

Siz Norveçte, İsviçrede falan mı yaşıyorsunuz? Benim mi haberim yok? İşsizliğin yüzde kaç olduğundan haberiniz var mı peki?

Bunlar nasıl kafalar böyle ya. Gerçekten anlamıyorum. Soru sahibi bu sözlerim size de ayrıca. İş yok değilmiş, beğenmiyorlarmış. Beğenmiyorlar dediğiniz işler neler bi sayar mısınız? Çok merak ettim? Garsonluk mu, kasiyerlik mi, satış danışmanlığı mı?

Allah’ım gerçekten Coğrafya Kaderdir. Bu sözü birkez daha anlıyorum. Ağzınız anca açlıktan kokarsa milletin halinden anlarsınız siz. Pes ya.
Valla herkes konuyu farklı yere çekmiş bunu onuncu deyişim x bölüm mezunusunuz 2 sene arayıp/ders çalışıp olmamış. İlla x isini yapıcam diye tuttumak şımarıklıktır. Bulamasam yaparım beni rahatsız edenlerin olduğu ortamda garsonlukta yaptım,6 saati 10 tlye özel derste verdim,köpeğin dışkısınıda temizledim. Hiçte gocunmadım çünkü ihtiyacım vardı. Atanamazsam gene yaparım cünkü ihtiyacım olacak.

Bizzat şahit oldum
Bir tanıdık bir mesleğin bölümünü okudu lisans mezunu ve özelde çalıştı yoğun saatlerde
Aynı mesleği
Lise mezunu 19 yaşında biri sırf o mesleğin kursuna gittiği halde torpili aracılığıyla devlete girdi
Sınavsız şartsız tecrübesiz
Böyle bi ülke ortamında bu kadar adaletsizlik varken bırakın da sizin tabirinizle "şımarıkça" davransınlar en azından psikolojileri sağlam kalabilsin

Malum kesimin düşüncelerine benziyor bunlar. “İşsizlik yok insanlar iş beğenmiyor” “Kadınlar çalıştığı işsizlik var” gibi gibi. Empatiden yoksun acımasız ve şımarıkça.

Ayrıca ben de geçen yıl mayıs ayından beri mağaza marketlere başvuruyorum, hem Antalya hem Eskişehir’de ancak inanır mısınız, oralarda da iş yok. Bir tane bile düzgün bir geri dönüş almadım başvurduğum yüzlerce yerden. Olumsuz dönüş dahi yapmadılar. Size saygıları yok, sizi almasalar binlercesi var gelip çalışabilecek.
Lüfen beni yanlış anlamayın. Ben ülke iş kaynıyor demiyorum. Diyorumki ülkede hicbir alanda iş yok, geleceği olmadığını bilerek okumak için okuyup sonrada iş olmayan bölümden iş bulucam diye tutturmak yanlıştır. Ama siz üzerinize düşeni yapıp başvurmuşsunuz. Olsa çalışacaksınız. Benim lafım çaba göstermeyip üstüne şikayet edenlerde.

1. Size ne? Ne isterlerse yapar insanlar niye size dert oldu?

2. Siz ne mezunusunuz, ne iş yapıyorsunuz?

3. İnsanlar üniversite sınavına yıllarca hazırlanıyor, sonra emek veriyor yıllarca daha, kendi işlerini yapmak eğitimli oldukları alanda çalışmak istiyorlar bunda garip olan ne var?

4. Banka kariyer olanağı olan bir yer, girersiniz sonra farklı kariyer fırsatları yakalayabilirsiniz. Diğer örnek verdiğiniz mesleklerde yıllarca polis, itfaiye olarak aynı şekilde kalıyorsun. Asgari ücretle 1 yıl idare edersin ama sonra kaptırır gidersin. Sizdeki vizyon eksikliği için ben de mi konu açayım ?

5. Olayın kaynağı olan yere yani, ekonominin berbat olmasına laf etmek yerine neden insanların tavırlarına laf ediyorsunuz? İnsanlardan mutsuz olacağınıza , bu işi bu noktaya getirip batıran hacı abilerden mutsuz olun mesela, bu ülkenin ekonomisi kendine gelecek mi arkadaş, bu ülke nasıl bu noktaya geldi diye konu açın.

Zatı şahane diyor ki en az 3 çocuk yapsın herkes, iyi de neyle yani ekonomi taşımıyor işte. Nufüs planlaması yapmak yerine tavşan gibi çoğalmayı öneren tiplere ülke yönetimi emanet edilir mi Allah aşkına? Milletimiz bir hoş.

6. Ekonomiye katkıda bulunmak istiyorsanız siz üremeyin mesela bakın benden bir öneri. Nüfusu kontrolü işssizliği azaltan yöntemlerden biri o bazda söyledim:olamaz:

Son olarak Çalışma Bakanı sen misin abi :olamaz:

"
5. Olayın kaynağı olan yere yani, ekonominin berbat olmasına laf etmek yerine neden insanların tavırlarına laf ediyorsunuz? İnsanlardan mutsuz olacağınıza , bu işi bu noktaya getirip batıran hacı abilerden mutsuz olun mesela, bu ülkenin ekonomisi kendine gelecek mi arkadaş, bu ülke nasıl bu noktaya geldi diye konu açın.

Zatı şahane diyor ki en az 3 çocuk yapsın herkes, iyi de neyle yani ekonomi taşımıyor işte. Nufüs planlaması yapmak yerine tavşan gibi çoğalmayı öneren tiplere ülke yönetimi emanet edilir mi Allah aşkına? Milletimiz bir hoş.

6. Ekonomiye katkıda bulunmak istiyorsanız siz üremeyin mesela bakın benden bir öneri. Nüfusu kontrolü işssizliği azaltan yöntemlerden biri o bazda söyledim "

Şu yoruma vereceginiz cevabı merak ediyorum sayın konu sahibi.

10 numara 5 yıldız bir yorum.

Hatirlatirim kac tane aile babasi anne kendini kemerle asti ya da cocuklari ile birlikte kendini zehirleyip intihar etti ?

konuyu acarken elinizi vicdaniniza koyup hic dusundunuz mu konu sahibi ?

bugun elektrige yine zam yapildi.

sadece aksamlari yaktigimiz halde dogalgaz 600 tl geldi.

sinirlerimiz ile oynamayin.

100 tl ye iki paket cay alip cikiyorum. ufacik dandik cikolata 5 tl.

azicik mantik el vicdan yahu

Valla herkes konuyu farklı yere çekmiş bunu onuncu deyişim x bölüm mezunusunuz 2 sene arayıp/ders çalışıp olmamış. İlla x isini yapıcam diye tuttumak şımarıklıktır. Bulamasam yaparım beni rahatsız edenlerin olduğu ortamda garsonlukta yaptım,6 saati 10 tlye özel derste verdim,köpeğin dışkısınıda temizledim. Hiçte gocunmadım çünkü ihtiyacım vardı. Atanamazsam gene yaparım cünkü ihtiyacım olacak.

Sizin şımarıklım dediğiniz şeye insanlar yıllarını veriyor, hayal kuruyor. Emek veriyor. Ne kolay öyle konuşmak değil mi? Köpek pislipi temizleyip mutlu olan, kariyerine bu lşekilde devam etmek isteyen duydunuz mu? Ömür boyu yapılacsk iş mi bunlar?Madem herkes karın tokluğuna yaşayacak, aile evinde de herkes karın tokluğuna yaşıyor. Üstelik sömürülmüyor da. İnsanlar neden kendini kullandırtsun bir anlatın da bilelim?

Bu neden bana dert oldu bilmiyorum ama etrafta bu tiplerden çok görüyorum. Özellikle erkekler maaşı iyi olduğu halde 4 yıl okudum gidip itfaiyeci,zabıta,düz polis mi olayım diyorlar mesela onun yerine asgari ücretle bankacılığı tercih ediyorlar. Bir tane arkadaşımın(erkek) senelerdir bir sevgilisi vardi beraber yaşadığı onunla evlendi.2700 tl maaş alıyor. Eşi de iş yok diye mutsuz mutsuz evde oturuyor. Daha önceden mağazacılıkta çalışıyordu bıraktı. Simdi de is saatleri cok diye calışmıyor. Bir tane de arkadaşım var. Kız atamasi olmayan bir öğretmenlik mezunu belki de 4 yil oldu işsiz ama ne ücretli yapıyor ne özel okullara başvuruyor. Sonra da iş yok diyor. Şımarıklık gibi geliyor bunlar bana.

Sorunuzu 25 yıl özel sektörde çalışmış biri olarak yanıtlayayım; diğerlerine göre şartları daha iyi olan bir şirkette çalışmama rağmen sömürüldüm resmen ve 17 yıl emek verdiğim şirket basit bir sağlık sorunumu kaldıramadı sanki dün gelmiş eleman muamelesi gördüm. Yıllarca hastalık izni yok, yıllık izinlerin anca bir haftası yalvar yakar kullanır şekilde evlilik iznimi bile kullanamadan çalıştım. Pazar dahil gece dahil şirket cebim açık sürekli ulaşılır oldum özel hayat falan hikaye. Üç kişilik işi tek başıma yaparak çalıştım yıllarca buna karşılık aldığım parayla patronlarımın kazandığı paralar arasında uçurumlar ötesi farklar var. Birde bu ara forumda herkes tutturmuş marketlerde çalışın, marketlerde marketler ne marketmiş arkadaş sanırsın günde onbin eleman alıyorlar ilaveten yıllarca emek verip, insanca yaşamak için fedakarlık etmiş, hayat standardı için uğraşmış insan niye gidip markette çalışsın. İnsanlar neden iş beğenmiyor değil neden eğitimlerine göre iş bulamıyorlar olmalı idi sorunuz. Ya da özel sektör neden canavara dönüşmüş durumda ? Bugün işe personel alırken bilmem kaç yıl çocuk yapmayacaksın yok bilmem kaç yıl evlenmeyeceksin gibi şartları olan firmalar var, bu kurumlara insanlar neden mecbur, neden insanca yaşayamıyoruz gibi olmalı sorular. Marketlerin asgari ücretli sunduğu kölelik sisteminin savunulması ne kadar acı bir şeydir farkında mısınız, insanın yaşamasına yetmeyecek bir paraya ve insanlık dışı çalışma şartlarına razı olmaması mı şımarıklık?

Şımarıklık nedir biliyor musunuz?
Yokluk içinde de olsa hakkını aramak simariklik değil, tuzu kurularin oturduğu yerden, milletin ekmek parasi hakkında ahkam kesmesidir.
Bir bankanin insan kaynaklari-ic iletisim departmanında çalışıyorum, mukemmel eğitimi ve donanımı olan insanlarin cagri merkezinde 7/24 vardiyayla asgari ucretli calismasi, bu işi bulmak icin cirpinmasi içimi acıtıyor. Ustelik biliyor musunuz 30 yaş ustunu almiyoruz biz, kolay kolay magaza da almaz, hatta market de, genc dinamik calisan isterler, peki simdi bu 35-40 yasina kadar emek emek kendini gelistirmis ama sektöründe is bulamayan kitle ne yapsin? Peki bu yeni mezun gencler de boyle vasifsiz islerde calisip kendini koreltirse mezuniyetten 5-10 yil sonra ne yapacak? Bir magazada 30 calisan 1 mudur var, hepsi mudur olamayacagina göre, ve akin akin yeni genc issizler gelirken nerde tutunacaklar?
Sizin aksinize genclere (eger mecbur degillerse) kariyerleri icin hicbir ise yaramayacak islerle vakit kaybetmemelerini oneriyorum, 2 yil vasifsiz bir işte asgari ucrete calisacaklarina, gerekirse kurumsal bir yapida bedava calissinlar ama kariyerlerini insaa etsinler, hiçbir şeyleri olmazsa umutlari olur.

"

6. Ekonomiye katkıda bulunmak istiyorsanız siz üremeyin mesela bakın benden bir öneri. Nüfusu kontrolü işssizliği azaltan yöntemlerden biri o bazda söyledim "

Şu yoruma vereceginiz cevabı merak ediyorum sayın konu sahibi.

10 numara 5 yıldı bir yorum.

Hatirlatirim kac tane aile babasi anne kendini kemerle asti ya da cocuklari ile birlikte kendini zehirleyip intihar etti ?

konuyu acarken elinizi vicdaniniza koyup hic dusundunuz mu konu sahibi ?

bugun elektrige yine zam yapildi.

sadece aksamlari yaktigimiz halde dogalgaz 600 tl geldi.

sinirlerimiz ile oynamayin.

100 tl ye iki paket cay alip cikiyorum. ufacik dandik cikolata 5 tl.

azicik mantik el vicdan yahu
Valla herkes yanlış yere çekiyor tıp mezunu biri doktor olamasa haklı. Ama simdi arkeoloji mezunu biri de kalkıp arkeolog olucam başka iş yapmam derse yanlıştır. Ülkede ekonomi diye bir şey yok zaten bunu herkes biliyor. İktisat mezunu arkadaşım 1 sene asgarinin altında bankada çalıştı. Sonra çıktı az para veriyorlar diye.Diyoruz ki cocuğa git itfaiteci ol olmam diyor mesleğin saygınlığı yokmuş,havalı değilmiş,illa bankacı olacakmış ama 3 altı veren yerde de çalışmazmış.Bu şımsrıklık değil de ne ? Üremeyeceğim aklımda yok üzülmeyin

Çünkü asgari ücretle bankada çalıştıklarında alanlarında iş tecrübesi kazanmış oluyorlar, cvlerinde o gozukuyo. Bı adam en verimli yaşlarında gider itfaiyeci olursa hayatı boyunca o işi yapmak zorunda kalır, neden yapsın istemediği bı işi? O kadar okumuş insan gururuna yediremez bı kere, beğenmemek değil o gurur. Bu ülke şartlari ne gurur ne haysiyet bıraktı insanda, ama siz ülke gerçeklerinden bı habersiniz heralde

Eşimin yeğeni üniversiteden sonra 2 yıl iş aradı. Mesleği bambaşka olmasına rağmen, market zincirlerin hepsine başvurdu, dönüş bile yapan olmadi. Yine zincir kıyafet mağazalarına başvurdu, yine kabul edilmedi. Baktı iş bulamayacak bari askerlik aradan çıksın dedi ve tecilini bozdurup askere gitti... şimdi bu çocuk şımarıklık yapıp iş mi beğenmemiş?

Oralarda bile (asla küçümsemiyorum) torpil var. Ayrıca 4 5 yıl üniversite okuyup tuvalet temizlemek veya çay servis etmek istemeyebilir. Kimse buna şımarıklık diyemez. Herkes ne hayallerle okuyor

.

Eklentiler

• FB_IMG_1579722901151.webp
    FB_IMG_1579722901151.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 28
Halamın oglu Odtu mekatronik muhendisi akici ingilizce ve almancasi, yurtdisi tecrubesi var ayrica yuksek lisansini da yapti 2 yildir is bulamiyor
kendisinden daha dusuk seviyede universitelerden mezun olanlar mulakati gecti cunku o kurumsal firmada referansi vardi

dayim belediyede elektrik muhendisi proje sorumlusu
sabir tasi olsa catlardi diyor. bir telefon ile ankaradan yanina teknisyen diye verdikleri adam adini yazamiyor konustugunu kimse anlamiyor ilkokul terk adam !
bu adamlari nasil panoya yanima sokayim diyor

arkan yoksa harvard oku istersen, turkiye de koca bir hiçsin

kaymakam ozel kaleminin sekreteri kiz ilkokul mezunu her gun selamlasiyorum

siz nerede yasiyorsunuz

o kadar cok doktor ve muhendis var ki Turkiye yi son 2 yilda terkeden

Tabii ki fazla. Ama siz mecbur kalmissiniz ki çalışmışsınız. Şimdi öğretmenlik olmazsa senelerce bekleyip illa öğretmenlik yapıcam diye tutturur musunuz ?
Mecbur kalıp tekstilde kemiklerim sızlayana kadar da çalıştım. Yemekhanesinde hamamböcekleri geziyordu. Şimdi mecbur degilim ve olmadıgım sürece de çalışmak istemiyorum. Para kazanmadığım için degil emek verdigim alanda üretemedigim,haketmeyenlerin benim olmam gerektigi yerde oldugu için kahroluyorum. Çünkü bizim ülke torpiller ülkesi.
Evimin hanımıyım, eşimin getirdiğine az çok kanaat ediyorum ama içimin sızladığu konu iş bulamamak degil, mesleğimi icraa edememek.
Bu konu da işte böyle yerlere geldigi için bence cok hoş olmamış.
Bu arada önüme birkaç kez kolay yoldan atanma fırsatı da cıktı ama asla haram yiyemem. Ancak bazı şeyler bu kadar zorken bazısı da bu kadar kolay olunca insanın zoruna gidiyor. Bu arada bölümüm arkeoloji falan degil gayet de iyi bir bölümdü. Artı dil için de ekstra bir yıl verdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X