- 27 Haziran 2019
- 10.410
- 15.549
- 213
- Konu Sahibi pportakall
böylesinide ilk defa okumus oldum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rahatlığı sevıyorlar canım bakıyorum calısmayanlar hep marka kıyafetler gezıolar tızuolar biz mi çok dusunuoz acaba dıye gecırıyorum aklımdan.Bu neden bana dert oldu bilmiyorum ama etrafta bu tiplerden çok görüyorum. Özellikle erkekler maaşı iyi olduğu halde 4 yıl okudum gidip itfaiyeci,zabıta,düz polis mi olayım diyorlar mesela onun yerine asgari ücretle bankacılığı tercih ediyorlar. Bir tane arkadaşımın(erkek) senelerdir bir sevgilisi vardi beraber yaşadığı onunla evlendi.2700 tl maaş alıyor. Eşi de iş yok diye mutsuz mutsuz evde oturuyor. Daha önceden mağazacılıkta çalışıyordu bıraktı. Simdi de is saatleri cok diye calışmıyor. Bir tane de arkadaşım var. Kız atamasi olmayan bir öğretmenlik mezunu belki de 4 yil oldu işsiz ama ne ücretli yapıyor ne özel okullara başvuruyor. Sonra da iş yok diyor. Şımarıklık gibi geliyor bunlar bana.
Oralar kaç para veriyordur sence? O parayla hayatın idare edilemiyor zaten...Artı market mağaza dahil buralarda bile işe giremeyen ünv mezunu biliyorum...
Zengin koca bul kız :)) sen bihter ziyagilsin aptal olma
Evet gerçekten iş yok ona itirazım kesinlikle yok. Mesela sosyal hizmetler,pdr cok popülerdi 4 yıl önce herkes o bölümlere gitti simdi o bölüm mezunları devlette iş bulamıyor,özelde cok cüzi miktarlara çalışıyor. Veya öğretmenlikler özelde asgarinin altında çalışıyor. Bunlar emek hirsizliğıdır. Ama isletme,iktisat mezunu biri de iş beğenmemezlik yapmamalı. Birkac sene denemeli olmazsa farklı alana yönelmeliiş beğenmemek çok normal bir şeydir. hepimiz insanız ya. herkesin bir kapasitesi, tahammülü var. oku oku oku açlıktan ağzın koksun sonra markette rafa ürün diz. kolay mı bunun psikolojisi? hadi okumamış ol yine aynı şey geçerli. neden biz insani şartlarda emeğimizin hakkını almak istediğimiz için şımarık oluyoruz? sömürülmeyi kabullenen güruh var resmen ülkede. sömürülmek istemeyene de sallıyorsunuz sürekli.
ha zaten başka şansı olmayan aile babası, borcu harcı olan kitle çalışıyor el mecbur.
Ben de bunu kastediyorum. 4 yıldır bosta gezen arkadaşım ne ücretli yapıyor ne özele gidiyor,dogru düzgün kpss de calışmıyor atamam az diye. Sonrada sürekli is yok diyor.Katılıyorum. Mesleğine, bilgi birikimine, eğitim göre iş bulamayabilirsin bu ülkenin bir ayıbı zaten ama maksat hayatını idare edeceğin parayı kazanmaksa iş çok. Market, mağaza vb yerlerde eleman arayan çok yer var. Eğer paraya ihtiyaç varsa seçici olmamak lazım.
Evet dönüyor torpil her yerde var. Ama iş imkânı olmayan (sosyoloji mesela) bir bölüm okuyarsanız ve is bulamıyorsanız da seçici olmamak lazım.Ya siz ne sanıyorsunuz ki..Ünv de dirsek çürütüp sonra kapı kapı iş arayıp bulamayıp, bisürü ukala patronun sorgularına özeş hayatınıza kadar sormasına muhatap olup sonra yine de bulamayıp markete girip orda çalışmanın psikolojisini hiç yaşadınız mı? Biri vardı mühendis cafede çalışıyor, gün sonunda paspas yaparken kendimi sorguluyordum her gün diyor...
Şımarıklık öyle mi?
Öğretmen de özel okula girsin demişsiniz...Orda da ne torpiller dönüyor, torpilin yoksa özel okulda da iş bulamıyorsun...
Bu konu ne amaçla açıldı? Dert değil ki baskaları üzerinden kendini mi rahatlatıosun nedir
18 yaşında sağlıklı bir yönlendirme olmadab insanlar bu kadar seçebiliyor işte. Şu an tamaen boş yapıyorsunuz. 10-15 yıl çalışıp işsiz kalanlar da mı yanlış seçim yapmış oluyor?Evet dönüyor torpil her yerde var. Ama iş imkânı olmayan (sosyoloji mesela) bir bölüm okuyarsanız ve is bulamıyorsanız da seçici olmamak lazım.
Ben issiz kalmışlar mı dedim ? Hicbir isin garantisi yok önemli olan çabalamak. Evde surat asmaktan depresyona girmektense çalışmak. 2 sene evde durun her işi yaparım diyecek hale geliyor insan. Bir tanidigim is bulamayıp kasiyerliğe başladı oradan da yükseldi. Karalar bağlamadı. Biri işten cıkarıldı kargocu oldu su an kendi aravasını aldı iş yapıyor. İkisi de söylenmedi18 yaşında sağlıklı bir yönlendirme olmadab insanlar bu kadar seçebiliyor işte. Şu an tamaen boş yapıyorsunuz. 10-15 yıl çalışıp işsiz kalanlar da mı yanlış seçim yapmış oluyor?