Bu insanlık mıdır, bunlarla aynı mesleği yaptığım için mesleğim adına utandım

Tabiki şikayettir. Siddet asla cözüm yolu değildir. Ama hekimlik ile işgüzarlık kurnazlık ve ahlaksızlığı bir arada tutamam kimse kusura bakmasin. Biz aramızdaki çürük meyveleri temizlemezsek, kurunun yanında yaş misali oluruz.
özellikle kamuda taşları yerinden oynatmanın çok zor olduğunu bizzat mesleğimdeki yeni olduğum ilk yıllarımda yaşadım.Ama tabii çoğunluğun düşüncesi önemli.Yoksa elinizde somut veriler dahi olsa,eğer azınlıksanız ve karşı taraf daha güçlüyse bu kez de psikolojik savaş uygulanır,bezdirilirsiniz,iftiraya maruz kalırsınız vs ve oradan kendinizi kurtarmaya bakarsınız(işinizden olmamak için)
Ben daha şimdiye kadar bir hekimin bir hekimle de (çıkar çatışması hariç) hastaya iyi davranmıyor diye uğraştığını görmedim.Ama şu elbetteki yapılır,bunu da her duyarlı sağlık çalışanı yapar zaten;hastayı hakkını aramaya(doğru biçimde) yönlendirilir.
İdari görevleri olanları,yöneticilik yapanları bu durumun dışında tutuyorum çünkü onların görevi zaten sizin tabirinizle 'çürük meyveleri' temizlemektir

Bir dilekce degil bir sürü dilekce topladim ilgili birimime de ilettim. Sikayet de ettim. Ben de bir doktorum. Ama 3 aylık bebege asla verilmemesi gereken kulak damlası veriliyorsa, asm de calıştırılan personelin sigortası dahi yapılmayıp emek hirsizlığı yapiliyorsa ve daha neler ben bunları doktor olarak gormüyorum bunlar hekim filan olamazlar.
O halde sizin şikayetlerini dikkate alıp neden idari bir inceleme bile başlatmıyorlar..disiplin mekanizması devreye girmiyor mu? Zira eğitim dünyasında hakkınızda bir şikayet olursa önce inceleme yapılır, gerekli görülürse soruşturma açılır..Sonunda gidişata göre öğretmen ceza alır..bu işlemlerin sağlık sektöründe de işlediğini düşünüyorum..

Objektif anlatıym degerlendirin. Bana kayıt olmak isteyen il dışından göç etmiş bir aile sorun yaşadığım doktora değil de bana kayıt yaptırmayı tercih etmesiyle öğle arasında zaten ben kotü doktorum hastalar da sizi istiyor diye tavır yaptı. Güldüm.şakaya vurdum geçti gitti. Ama bir negatiflik olustu
Tüp bebek tedavim için gecen yıl 15 gün rapor almıştım. Bilgi verdim durumumu uygun bir dille anlattım. Tedavi olmak zorunda olduğumu ve yasal olan rapor hakkımı kullanacağimi söyledim dönünce sizin yerinize de ben 15 gün fazladan bakarım dedim kabul etmediler. Tsm yani idari amir konumundaki birime raporumu verdim ve tedaviye gittim ankaraya. Çünkü tüp bebek tedavisi için uygun koşullar eşimin sperm sayısı yani o ay sağlıklıydı. Ancak benim transferimin yapıldıgı gün bilerek kasten mesajlarla beni strese soktular. Ve benim tedavim tutmadı.
Ben izindeyken yeni personel alınmış asm ye ve SİGORTASIZ çalıştırılıyor. Bana bilgi verilmedi ben personelin ağzından duydum bunu. Ve bu son damla oldu benim için. Ya sigortası yapılır yada sizi şikayet ederim ssk ya dedim. İpler bu noktada koptu.
yöneticinize önce sözlü sonra da yazılı bildirim yapın şikayet hakkınızı kullanın orada çözemiyorsanız silsile yoluyla devam ettirin

O halde sizin şikayetlerini dikkate alıp neden idari bir inceleme bile başlatmıyorlar..disiplin mekanizması devreye girmiyor mu? Zira eğitim dünyasında hakkınızda bir şikayet olursa önce inceleme yapılır, gerekli görülürse soruşturma açılır..Sonunda gidişata göre öğretmen ceza alır..bu işlemlerin sağlık sektöründe de işlediğini düşünüyorum..
Tutanakları ilce sağlık müdürlüğüne ilettim. Cuma günü oldu olay. Bugün pazar günü. Bizde isleyiş bu kadar hızlı değil. Sizde aynı gün sorusturma denetleme ve ceza veriliyor mu hemen

özellikle kamuda taşları yerinden oynatmanın çok zor olduğunu bizzat mesleğimdeki yeni olduğum ilk yıllarımda yaşadım.Ama tabii çoğunluğun düşüncesi önemli.Yoksa elinizde somut veriler dahi olsa,eğer azınlıksanız ve karşı taraf daha güçlüyse bu kez de psikolojik savaş uygulanır,bezdirilirsiniz,iftiraya maruz kalırsınız vs ve oradan kendinizi kurtarmaya bakarsınız(işinizden olmamak için)
Ben daha şimdiye kadar bir hekimin bir hekimle de (çıkar çatışması hariç) hastaya iyi davranmıyor diye uğraştığını görmedim.Ama şu elbetteki yapılır,bunu da her duyarlı sağlık çalışanı yapar zaten;hastayı hakkını aramaya(doğru biçimde) yönlendirilir.
İdari görevleri olanları,yöneticilik yapanları bu durumun dışında tutuyorum çünkü onların görevi zaten sizin tabirinizle 'çürük meyveleri' temizlemektir
Konu sadece hastaya iyi davranmıyor degil. Başından beri asmnin isleyişinde sıkıntılar var. Mesela ben yokken yeni personel almişlar sigortasız. Bu hak mıdır? Sorumlu hekimle bakın siz sağduyulu bir insansınız bu böyle olmaz diye tatli dille sigortayı yaptırmaya uğraştım. Noldu en sonunda bana "ya yasal olan neyse o yapılir yada şikayet ederim" cümlesini kurdurdular. Hani evveli de vardir dedikleri bunlar iste. Şimdi ben bunlara hekim arkadaşım nasıl diyeyim

Konu sadece hastaya iyi davranmıyor degil. Başından beri asmnin isleyişinde sıkıntılar var. Mesela ben yokken yeni personel almişlar sigortasız. Bu hak mıdır? Sorumlu hekimle bakın siz sağduyulu bir insansınız bu böyle olmaz diye tatli dille sigortayı yaptırmaya uğraştım. Noldu en sonunda bana "ya yasal olan neyse o yapılir yada şikayet ederim" cümlesini kurdurdular. Hani evveli de vardir dedikleri bunlar iste. Şimdi ben bunlara hekim arkadaşım nasıl diyeyim
hekim arkadaşım demeyin,polemiğe de girmeyin.Benim de önceki çalıştığım kurumda topu topu 3 eczacıydık ve ben aday memurdum,bana iftiralarla soruşturma açtırıp meslekten attırmaya çalışmış bu iki eczacı.Bense saf saf meslektaşım demeye devam ediyordum.Ne zamanki yazılanları gözümle gördüm o zaman dedim 'bunlar insan değil'
O saatten sonra ne yaptım;tartışmaya girmeyi kestim.sıkıntı olduğunda idareye ilettim durumu.Çünkü hele ki yetkiniz yok ise kötü insanla başa çıkılmıyor,çamura battığınızla kalıyorsunuz

Tutanakları ilce sağlık müdürlüğüne ilettim. Cuma günü oldu olay. Bugün pazar günü. Bizde isleyiş bu kadar hızlı değil. Sizde aynı gün sorusturma denetleme ve ceza veriliyor mu hemen
Tabii ki hemen gününde gerçekleçmiyor..ancak süreç hakkında yeni bilgi sahibi oldum..dilerim haklı şikayetleriniz olması gerektiği şekilde neticelendirilir idari birimlerce...
Bu arada ben de başarısız 3 tüp bebek denemesi yaşamış biri olarak tabii ki bu süreçteki stres kaynaklarının sonucu olumsuz etkilediğini biliyorum. Ancak tüp bebek transferinin olduğu gün çalışma arkadaşlarınızın yaşattığı strese bağlı olarak olumsuz sonuç aldığınıza bağlamanıza şaşırdım..siz bir doktorsunuz..hele ki sperm kaynaklı sebeplerle( ki bizde de sebep o) tüp bebek yapıyorsanız olumsuz sonuçlanmasında eminim ki çalışma arkadaşlarınızın yarattığı stresin payı minumum seviyededir aslında..ben bu çıkarımınızdan sanki çalışma arkadaşlarınıza karşı önyargılı olduğunuz sonucuna vardım..

şu anda da çalışma hayatım yorucu ama bu vesileyle geçmişteki o üzücü günlerim aklıma geldi.İnsanı nasıl ki sosyal hayatta dostları,akrabalarıyla yaşadığı kötü olaylar daha çok etkiliyorsa,çalışma hayatında da hele ki meslekte yeniyseniz meslektaş dediğiniz insanlarla yaşadığınız kötü tecrubeler en çok yaralıyor üstelik bilmediğiniz bir şehirde hiç bir tanıdığınız yoksa eğer.Rabbim tekrarını göstermesin diyorum kendi adıma

Kesinlikle vicdan işi.Iyi bir insansanız iyi bir doktor iyi bir anne iyi bir eş iyi bir ögretmen olursunuz.Herşey insan olabilmekte.Insallah evladinizi saglikla kucaginiza alirsınız.

buraya neden yazıyorsunuz şuraya bildirseydiniz diyenler için; ben şahsen aile hekimim izindeyse diğer bir hekime görünebileceğimi bilmiyordum an itibariyle öğrendim. iyi ki açılmış yani bu başlık : ) bir insanın canını sıkan bir olayı böyle bir forumda paylaşması da doğal bir şey zaten. maalesef ülkede işini hakkıyla yapan insan bulmak çok zor, bir de işin içine ego girince olaylar daha da karmaşık hal alıyor. insanlar birbirlerine karşı çok hoşgörüsüz bence bütün sorun bu. dinlemeyi ve saygı göstermeyi öğrenmeliyiz.

Back
X