- 11 Ağustos 2018
- 1.256
- 1.618
- 133
- 43
özellikle kamuda taşları yerinden oynatmanın çok zor olduğunu bizzat mesleğimdeki yeni olduğum ilk yıllarımda yaşadım.Ama tabii çoğunluğun düşüncesi önemli.Yoksa elinizde somut veriler dahi olsa,eğer azınlıksanız ve karşı taraf daha güçlüyse bu kez de psikolojik savaş uygulanır,bezdirilirsiniz,iftiraya maruz kalırsınız vs ve oradan kendinizi kurtarmaya bakarsınız(işinizden olmamak için)Tabiki şikayettir. Siddet asla cözüm yolu değildir. Ama hekimlik ile işgüzarlık kurnazlık ve ahlaksızlığı bir arada tutamam kimse kusura bakmasin. Biz aramızdaki çürük meyveleri temizlemezsek, kurunun yanında yaş misali oluruz.
Ben daha şimdiye kadar bir hekimin bir hekimle de (çıkar çatışması hariç) hastaya iyi davranmıyor diye uğraştığını görmedim.Ama şu elbetteki yapılır,bunu da her duyarlı sağlık çalışanı yapar zaten;hastayı hakkını aramaya(doğru biçimde) yönlendirilir.
İdari görevleri olanları,yöneticilik yapanları bu durumun dışında tutuyorum çünkü onların görevi zaten sizin tabirinizle 'çürük meyveleri' temizlemektir