• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu insanlık mıdır, bunlarla aynı mesleği yaptığım için mesleğim adına utandım

Kendi hastasi degilse neden baksin, demek ki zorunluluklari yok ki yaptirimi da olmamis

İlk olarak konu sahibi bir kamu çalışanı ve raporlu olduğu zaman da işlerin yürümesi gerekir, sonuçta zor durumda rapor almak insanların hakkı. Rapor sırasında sorumluluk kime havale edildi ise, o kişi görevi yerine getirir.
İkincisi, konu sahibi raporlu iken kendi maaşından kesinti yapılıp sorumlu doktorlara ödenmiş. Nerede yazıyor alınan ücrete rağmen görevin yerine getirilmemesi :işsiz:
Devletin işi her durumda yürümelidir hanımefendi, bu kişilere değil kurallara bağlı bir düzenlemedir.

haklı olabilirsiniz belki ama meslektaşlarınızla iletişimle ve tatlı dille veya bu şekilde hallolmuyorsa mevzuatın gerektirdiği şekilde halledebileceğiniz bir meseleyi zaten hekimlere düşmanlığın gündemde olduğu bir dönemde bu platforma taşımanız çok yanlış.
hekim arkadaşlarınızı buradaki kişilere şikayet ettiniz hatta hastaları da şikayet etmeye yönlendirdiniz ve kendinizi övüp iyi davranışlarınızı ön plana çıkardınız, bundan ne elde etmeyi planlıyorsunuz?
kusura bakmayın ama olayların arkasında başka şeyler olduğunu ve kimsenin anlatıldığı kadar masum olmadığını düşünüyorum.
Maalesef her meslekte olduğu gibi bizde de çürük olanlar var. Hekimlik ile bu yapılan hareket bağdaşmaz. Benim kendimi övmek gibi bir derdim yok. Buradaki hiç kimseyi tanımıyorum övsem ne olacak. Ama bir insanın sadece "hekim" olması saygıyı hakettiği anlamına gelmiyor. Hepimiz ilk önce insan olmak zorundayız. Benim 80 yaşında 1 ay önce ikinci kez anjio olmuş hastamı mağdur etmeye ne hakkı var. İşi bu ve yapmak zorunda. Diyelim ki ben çok kötü biriyim. İletişim kuramadım meslektaşlarımla. Öncesinde de sorun yaşadım tek suclusu benim bunun. Yine de buşekilde "çık odamdan ben bakmıyorum gidin şikayet edin rapor alamasım" deme hakkına sahip değil. 2018in 9.ayına girdik ve ilk defa rapor aldım. Sırf doğum iznimin stresinden meslektaşının doğuramamasını isteyecek kadar gaddar olan bir kalp hekim olamaz!!!Orası bir pazaryeri değil. Sen başkasınin müşterisisin gibi bir tavır da olamaz. Ben yokken o bakmak zorunda, o yokken de ben bakmak zorundayım. Benim hastalarım şikayet etmezler. Bilmiyorlar şikayet etmeyi. Ama hem bakarım.deyip hem de kapıdan çeviriyorsa insanları, işgüzarlık vardır ilgili birimlerin de bunu bilmesi gerekir.

En acısı da bu olmalı. Düşünsene bağlaçları bile düzgün kullanmayan , okuma yazması dahi olmayan insanlara HİZMET etmek zorunda. İşi onlarla çünkü. İşte bu yüzdendir ki okumak sadece cehaleti alır , bazı şeyler baki kalır lafı söylenir hep :)
Gururla HİZMET ediyoruz :KK39:

Bu oturduğum yere tasinali 11 ay oldu. İstanbul'dan geldim buraya.

Dün ilk defa sağlık ocağına gittim. Dr genç biri. Buradaki insanlar genelde oradan buradan göç almış bir yer.

Baktım ki Dr herkese köpek geçiyor. Girdim içeri konuşmaları davranışları, öff be demeleri, burun kıvırmalari sinirimi bozdu. Nefret ettim adamdan. Sanirsiniz zorla drluk yapıyor orda. Dr olmuş ama insan olamamış. Bu tarz Dr lar nere şikayet ediliyor bilmem ama etmek istedim o an.

Sizin konuyla bı alakası yok ama içimde kaldı dün yaşanan olay.

Bunu sapıkları savunanlarla karşılaştırdınız ya asıl buna pessss!!!! Size zaten illa ki sizin istediğiniz kelimeleri yazmamış olabilir içerik önemlidir demiştim asıl siz okumuyorsunuz!!!!! Sakin kalmaya çalışıp başta ılımlı yazmaya çalıştıkça işi sağıklığa kadar getirdiniz sizi TEBRİK EDİYORUM!!!!
“Allah çeşit çeşit yaratmış” kalıbına mükemmel bir örneksiniz. Savunulamayacak ve hekimliği haketmeyecek kadar sığ ve kibirle tüm hastaları yaftalayan birine sağduyulu yaklaşıp “aslında şöyle demek istemiş olabilir.” diyorsunuz ama size olabildiğine mantıklı cevap veren bu bayanı da imkanınızı haddinden fazla zorlayarak yanlış anlıyorsunuz. Ne denir ki.. Allah gerçekten büyük.. Gerçekten çeşit çeşit yaratmış..

Diğer doktorların bakma zorunluluğu var ve bakmadılarsa bence de hoş olmamış. Sana gıcık olsalar bile hastalar mağdur olmasın diye bakmaları lazım.

Ama sizin yanlış anladığınız durumlar olabilir mi?
Acaba doktor “senin işin burda çözülmez hastaneye gitmen lazım” gibi bir şey demiş olabilir mi? Belki yaşlı hastalarınız olayı size yanlış anlattı.

Ayrıca bir şey olsa da hemen doktorlara cephe alsak diye insanların hazır olda beklediği günlerde şu olayı buraya taşımak bir doktor olarak bence size yakışmadı.

Giresun da ölen adamda da doktorun bir suçu yok.
Başkaları hastayı görmeden reçete yazdı diye o doktorun da yazması gerekmez. Adam doğru olanı yapmış hastayı görmeden reçete yazmamış. Tabi haberlerde bize anlatılan bu, o da doğruysa

Raporlu değil bir işim de olsa giderim hekim arkadaşıma şu şu şu hastalarıma bakar mısın derim, Üstelik ben diş hekimiyim yani bakıp geçmiyorlar işlem de yapıyorlar onlar da araya sıkıştırıverir. Bence sizin aranızda başka bir problem var. Onlar kötü kalpli olduğu için başka bir problem olduğu için işi yokuşa sürüyorlar. Bir de benim bildiğim sizin doğum iznine ayrılınca yerinize geçici görevle birini veriyor asm, belki biz bakmayalım sorun çıksın da yerine birini versinler diye bakmadılar.

Ha onlara neden bakmadınız diye sordunuz mu orası muamma? Bu soruyu soramıyorsanız zaten aranızda bir problem olduğu aşikar. Üstelik hastalara tek tutanak doldurtmak falan.... arka plan daha farklı bence

Suç zaten
Yazmasınlar
Çoğunluk da yazmıyor artık
Keşke çoğunluk gerçekten yazmasa, hamileyken grip olmuştum, bana doktor antibiyotik verdi. Ama rapor yazmam dediği o gün, okuldaki öğretmen arkadaşım bir sonraki gün kızının gösterisi olduğu için bir telefonla raporunu gözümün önünde aldı.

Gururla HİZMET ediyoruz :KK39:
Ona ne şüphe. Hastaya değil ama insana yaklaşımınızı yorumunuzla görmüş olduk zaten. Hangi ildeyseniz söyleyince o il yada ilçeye taşınmayalım. Allah muhafaza bağlaçları kullanamayan birini muayene edip ilaç yazmak zorunda kalırsınız da hekim arkadaşlarınızla hastaların arkasından konuşurken “ inanmıyorum yaaa bağlaçları ayıramıyo ama ben ona ilaç yazdım. Çok cahil keşke ölse dersiniz “ :KK70:

hayretle okudum. öncelikle kimse kimsenin hastasına bakmak zorunda değil çünkü acil hastaların olduğu yerler değil asm ler. izin sikinti asm lerde. siz raporluyken her hangi bir dr.sizin yerinize bakabilirdi bakmak istememişler ve mecburiyetlerde yok.tsm görevlendirme yapar birini ayni asmden o bakmıştır kesin. yada aralarinda dagilim yapmislardir.ama her önüne gelene rapor her kimliksiz kişiye ilaç ve.yazmamistir size gelen şikayette bunlardır kesin.bunlar da yapılmaması gereken şeyler zaten. ücret aldılar 4 e paylaştılar bakmadılar falan hiç hoş değil. 4 kisiye birden sizin maaas kesintinizden olan para yatmiyor ayrica. her calisan gidip sonrasinda rapor kesintisini aliyor ama aile hekm.alamiyor buda onlarin sucu degil.sizin aranız her hangi biriyle iyi olsa zaten o gönüllü bakardı.

yalniz bazilari uste cikiyir. doktora kotu davrandiniz vs ye de getiriyorlar olayi. basima geldi. hamileyim acim. kan sirasi cok var. gebeye oncelik.oluyor ya onu soyledim basimin dondugunu belirttim. karnim burnumda..oncelik olmasa bile insan insanlik yapar dimi. hayir dediler. hasta haklarina ciktim. o kadar da kotuyum ki agladim tutamadim.kendimi gene yok dediler..mecbur indim asagi bekliyorum..kari koca cift geldiler arka kapidan hic bekletmeden aldilar. hemen gittim.onlarin numarasi neydi dedim. hemsire renkten renge girdi. uste ciktim biraz yuksek sesle nasil alirsiniz vs dedim. hemsire ne diyecegini bilemedi yatan hasta poliklinigi diyir. guya ameliyat olacaklarmis. ama yanlarinda kizlarinda var. giyimleri falan suslu puslu. kari koca ikisi mi ameliyat olacak bu halde mi ameliyat oluyorlar dedim. hemsire bakti bisi diyemedi bagirdi guvenligi cagirdi..yonetime cikim soyleyin 1. kattan yolladilar ben napayim dedi. 1. kat yonetim kati. once bashekime ciktim ama kimi kime sikayet ediyorsun. bimere sikayet ettim. ayni laflar hamilekige oncelik yok diyor. peki sirf sizin tanidiginiz diye iki saglikli insana neden oncelik var
devaminda da belirtmisler ayrica saglik personeline kotu davranmak suctur vs vs
ozel bir durumumdan dolayi durumu riske edemedim daha fazla ilerletmedim.sikayetimi. o.iki saglikli insana neden oncelik verildi derdim oydu ama baktim uste cikiyorlar. yuksek sesle neden onlari aliyorsunuz dedigim icin nerdeyse ceza alan.ben olacaktim
Muameleye bak işte.
Hemde hamileyken.
Resmen saygısızlık yapmışlar.
İyi o sinirden size birşey olmamış.

siz sonuçta şu an resmi izinlisiniz.Hastalarınızı şikayet etmeye yönlendirin sonuçta kimsenin kimseyi mağdur etmeye hakkı yok.
Mesleğinizde yeni değilsiniz anladığım kadarıyla.Her meslek grubunda kıskançlık,çekememezlik,birbirinin gözünü oyma durumu var sanıyorum siz ilk kez bu tip bir durumla karşılaştığınız için bu denli tepki gösterdiniz.

Yanlis anlamayin ama bir hekimin bu gibi bir durumda meslektaslariyla medenice konusup neden bakmadiniz diye sormak yerine kalkip boyle bir platformda onlari kotulercesine konu acmasi cok abesle istigal. Aranizda bu iletisimi dahi kuramiyor musunuz? Demek ki ilişkinizin oncesi var .
çok doğru söylediniz.Ben de hastanede çalışıyorum ve meslektaşlarım(eczacılarla) normal toplantılar dahi kavgasız,gürültüsüz bitmiyor,entrika,kıskançlık ne ararsanız var.Baktım ki ruh sağlığım elden gidiyor üç maymunu oynuyorum,işime bakıyorum.İnsanlar istediği kadar okul okusun,temel boş olunca olmuyor okuduğu okul da ego patlaması olarak yanına kar kalıyor

hayretle okudum. öncelikle kimse kimsenin hastasına bakmak zorunda değil çünkü acil hastaların olduğu yerler değil asm ler. izin sikinti asm lerde. siz raporluyken her hangi bir dr.sizin yerinize bakabilirdi bakmak istememişler ve mecburiyetlerde yok.tsm görevlendirme yapar birini ayni asmden o bakmıştır kesin. yada aralarinda dagilim yapmislardir.ama her önüne gelene rapor her kimliksiz kişiye ilaç ve.yazmamistir size gelen şikayette bunlardır kesin.bunlar da yapılmaması gereken şeyler zaten. ücret aldılar 4 e paylaştılar bakmadılar falan hiç hoş değil. 4 kisiye birden sizin maaas kesintinizden olan para yatmiyor ayrica. her calisan gidip sonrasinda rapor kesintisini aliyor ama aile hekm.alamiyor buda onlarin sucu degil.sizin aranız her hangi biriyle iyi olsa zaten o gönüllü bakardı.
Siz doktor yada sağlık çalısanı mısıniz. Bakmak zorunda arkadaşım. Bilmiyorsaniz öğrenin sonra yorum yapın. Konumu dogru düzgün okumamışsıniz bile.

şimdi biri gelir doktorlar boşuna dayak yemiyor vs deri kavga çıkar ohoooo.

önce insanlık işte.

Back
X