Bu insanlık mıdır, bunlarla aynı mesleği yaptığım için mesleğim adına utandım

Benim anlamadığım,numaratör yok mu orada? Bir kez kendi doktorum yokmuş farketmemişim,tc ile numara aldım,yan odadaki doktorda çıktı ismim,ona gittim.
Sistem otomatik yönlendirdi yani anladığım kadarıyla. Ayrıca bana dese ben bakamam vs diye ne alaka derim yani sonuçta ben sıra numarası alabiliyorsam oda bakmak zorunda değil mi?
Aşı için gittim geçen gün,kendi doktorumla çalışan ebe yoktu yine yandaki doktorun ebesi yaptı aşıyı.
Kendi doktorum yönlendirdi zaten x yapsin diye.
Acil durumlar değil ama sonuçta aşırı bir yoğunluk yoksa ki hep sakindir bizim asm,neden bakılmasın anlamadım ben?

Bunun bir denetim mekanızması yok mu anlamadım bence hastalarınızdan sorunu yaşayanların şikayet etmesini sağlayın yaptıkları çok yanlış ve en azından bir uyarı alsınlar , bunu yapmak istemiyosanız siz bir konuşun bir de sadece iki gün yani vicdansızlık hem de sorumsuzluk yaptıkları keyfi bişey değil bu

Konu sahibinin meslektaşları ile konuşmadığını nereden biliyorsunuz ? Kusura bakmayın ama iş hayatında ne kadar sevmediğiniz , hatta kuyunuzu kazan bir insanda olsa , bir sıkıntısı olduğunda onun yapması gereken işleri yaparsınız. Bu insani bir şeydir. Hele ki söz konusu insan sağlığı olunca yaptıkları çok yanlış bir davranış , savunulacak bir tarafı yok. Konu sahibi haksız da olsa , kötü bir insan da olsa iki canlı bir kadına hastayken yapılan bence insanlığa sığmaz. Asm lerde acil hasta olmadığı için denilmiş ne münasebet ben iş yerimden izin alamıyorum ve çok hasta olduğum bir gün işe gitmeden önce sağlık ocağına uğrayıp geliyorum dedim. Asm ye gittiğimde doktorumun izinli olduğunu söyleyen görevli x hanımın hastalarına y hanım bakıyor bugün , numaranızı alıp muayene olabilirsiniz dedi. Eğer doktorun yok sonra gel deselerdi ben zor durumda kalacaktım.

İnanın icim acıyarak okudum. Annenizi annemin yerine koydum. Benim annem de öyle masum . Sahi doktorlarımızın annelerine öyle davranılsa? Ama böyle bir şey olamaz. Malum orda da doktor annesi üstün.
Hiç kıyamıyorum annelere, hele masum annelere, hep iyi olsalar, üzülmeseler keşke :anne:

Siz doktor yada sağlık çalısanı mısıniz. Bakmak zorunda arkadaşım. Bilmiyorsaniz öğrenin sonra yorum yapın. Konumu dogru düzgün okumamışsıniz bile.
siz güya çalıştığınız kurumun isleyisini bile ogrenememissiniz.

Hekimlik değil. İnsanlık da değil bence.
1 ay önce benim başıma da sizin hastalarınızın başına gelen bir durum geldi.
Yeni evli olduğum için gereken her yere başvurumu yaptım onaylandı.
Neyse benim bi gün işim düştü gittim.
Tc mi yazdım. Hekimimin adı çıktı. Beklemeye başladım.
Odaya girdim. Sen kimsin. Sistemimde böyle bi hasta gözükmüyor dedi. Bende iyi de tc yazıyorum ve mhrsde falan da size veriyor dedim.
Sen benim hastam değilsin, sırada mustafa yılmaz var sen mustafa yılmaz mısın öyleysen neden adın erkek ismi dedi. Beni çıldırttı.
Danışmaya sesleniyor. “Şunu alır mısınız odamdan” dedi. Benim kansızlığım var 3ayda bir sağlık ocağında 6 ayda bir hastanede kontrolüm oluyor. Zaten hamilelik içinde folik asite başlamam lazımdı. Bunları söyledim ona. Senin kafana göre test mi yapıcam diyor. Madem o kadar kendine düşkünsün hastanede yaptır diyor.
Çıldırdım. Ve asm yi ayağa kaldırdım.
Herşeyi geç senin benimle böyle konuşmaya hakkın yok. Bana böyle davranamazsın dedim. Bu burda kalmayacak dedim. Orada kim varsa desteklediler. Ben ilçe sağlık müdürlüğüne, il sağlık müdürlüğüne sağlık bakanlığına heryere şikayet ettim şahısı. Şansıma tanıdığımız vardı bu asm deki doktorları teftiş ediyor beyefendi. Ona da olayı anlattım.
Anlayacağınız uğraştım. Hemde günlerce.
Şuan o şahıs sağlık ocağında yok.
Muhtemelen ihraç ettiler.
Zerre pişman değilim.
Kolay olunmuyor bi doktor, ama herkeste doktor olamıyor.
Helal olsun. Bazıları gerçekten bunu hak ediyor.

Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.

Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.
Tek söyleyeceğim senden ve senin gibi doktorlardan Allah razı olsun....
Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın InşAllah...
Onlar için kendini strese sokma ama hastalarına söyle ilgili yerlere şikayet etsinler....
Rabbim her yerde vicdanlı insanlarla karşılaştırın hepimizi...

şimdi biri gelir doktorlar boşuna dayak yemiyor vs deri kavga çıkar ohoooo.

önce insanlık işte.
bir hekimin zaten bu platformda böyle bir başlık açması çok etik değil,çünkü bu yarayı kaşımak olmuş.Kaldı ki diğer hekimlerle aralarında ne geçmiş bunu bilemeyiz
hekim değilim ama bu 'doktor dövmek' sözünü duyduğum anda elektrik çarpmışa dönüyorum çünkü ülkemizdeki populist yaklaşımın/çarpıklığın sonucunun ne yazıkki meyvesi bu durum çünkü;günde 100 hasta muayene edilemez,bunun adı hizmet değildir.Bu kadar hasta yükü/stres altında da asla normal bir insanın güler yüzle çalışması beklenemez
Şunu kabul ediyorum ukala,insana değer vermeyenleri var tıpki kendi meslektaşlarım eczacıların arasında böyleleri olduğu gibi,diğer sağlık çalışanlarının,hemşirelerin arasında olduğu gibi.Ama bu durumda yapılacak şey şikayettir,şiddet değil

Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.

Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.

Sizi gönülden kutluyorum. Hakkıyla bu mesleği icra eden insanlara bayılıyorum ama her zaman denk gelmiyor maalesef sizin gibisi.
Denk geldiğim de de bol bol dua ediyorum sırf Güler yüzü için bile..
Rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah bebeğinize.. kolay doğumlar dilerim..

Ben konu sahibini çok da haklı bulmadım..evet anlatıldığı gibi ise çalıştığı hekim arkadaşları doğru davranmamışlar..ancak bunun konuşulduğu mercii burası mı olmalı? O asm nin bağlı olduğu bir birim vardır muhakkak;bir dilekçeye bakar bu iş..bu konu burda konuşularak sanki bir nevi iyi doktor-kötü doktor ayırımına gidilip zaten hassas olunan bir konuda insanlar doktorlara karşı kışkırtılmaya çalışılıyor gibi geldi..kaldı ki olay hiç anlatıldığı gibi olmayabilir de..

Ben konu sahibini çok da haklı bulmadım..evet anlatıldığı gibi ise çalıştığı hekim arkadaşları doğru davranmamışlar..ancak bunun konuşulduğu mercii burası mı olmalı? O asm nin bağlı olduğu bir birim vardır muhakkak;bir dilekçeye bakar bu iş..bu konu burda konuşularak sanki bir nevi iyi doktor-kötü doktor ayırımına gidilip zaten hassas olunan bir konuda insanlar doktorlara karşı kışkırtılmaya çalışılıyor gibi geldi..kaldı ki olay hiç anlatıldığı gibi olmayabilir de..
Bir dilekce degil bir sürü dilekce topladim ilgili birimime de ilettim. Sikayet de ettim. Ben de bir doktorum. Ama 3 aylık bebege asla verilmemesi gereken kulak damlası veriliyorsa, asm de calıştırılan personelin sigortası dahi yapılmayıp emek hirsizlığı yapiliyorsa ve daha neler ben bunları doktor olarak gormüyorum bunlar hekim filan olamazlar.

bir hekimin zaten bu platformda böyle bir başlık açması çok etik değil,çünkü bu yarayı kaşımak olmuş.Kaldı ki diğer hekimlerle aralarında ne geçmiş bunu bilemeyiz
hekim değilim ama bu 'doktor dövmek' sözünü duyduğum anda elektrik çarpmışa dönüyorum çünkü ülkemizdeki populist yaklaşımın/çarpıklığın sonucunun ne yazıkki meyvesi bu durum çünkü;günde 100 hasta muayene edilemez,bunun adı hizmet değildir.Bu kadar hasta yükü/stres altında da asla normal bir insanın güler yüzle çalışması beklenemez
Şunu kabul ediyorum ukala,insana değer vermeyenleri var tıpki kendi meslektaşlarım eczacıların arasında böyleleri olduğu gibi,diğer sağlık çalışanlarının,hemşirelerin arasında olduğu gibi.Ama bu durumda yapılacak şey şikayettir,şiddet değil
Tabiki şikayettir. Siddet asla cözüm yolu değildir. Ama hekimlik ile işgüzarlık kurnazlık ve ahlaksızlığı bir arada tutamam kimse kusura bakmasin. Biz aramızdaki çürük meyveleri temizlemezsek, kurunun yanında yaş misali oluruz.

Objektif anlatıym degerlendirin. Bana kayıt olmak isteyen il dışından göç etmiş bir aile sorun yaşadığım doktora değil de bana kayıt yaptırmayı tercih etmesiyle öğle arasında zaten ben kotü doktorum hastalar da sizi istiyor diye tavır yaptı. Güldüm.şakaya vurdum geçti gitti. Ama bir negatiflik olustu
Tüp bebek tedavim için gecen yıl 15 gün rapor almıştım. Bilgi verdim durumumu uygun bir dille anlattım. Tedavi olmak zorunda olduğumu ve yasal olan rapor hakkımı kullanacağimi söyledim dönünce sizin yerinize de ben 15 gün fazladan bakarım dedim kabul etmediler. Tsm yani idari amir konumundaki birime raporumu verdim ve tedaviye gittim ankaraya. Çünkü tüp bebek tedavisi için uygun koşullar eşimin sperm sayısı yani o ay sağlıklıydı. Ancak benim transferimin yapıldıgı gün bilerek kasten mesajlarla beni strese soktular. Ve benim tedavim tutmadı.
Ben izindeyken yeni personel alınmış asm ye ve SİGORTASIZ çalıştırılıyor. Bana bilgi verilmedi ben personelin ağzından duydum bunu. Ve bu son damla oldu benim için. Ya sigortası yapılır yada sizi şikayet ederim ssk ya dedim. İpler bu noktada koptu.

Back
X