• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu İş İşsizlikten Zor Olabilir mi ?

Surekli_Karisik

Kimselerin vakti yok,durup ince şeyleri anlamaya.
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.657
2.413
133
Merhaba sevgili hanımlar, yine karışığım, hep karışığım !

Konularımı bilen arkadaslar bilir ama kısa özetle bu defaki sorunuma geceyim. Boşanma asamasindayim, eşimden 4-5 aydır ayrıyim ve 3 yasinda bir oğlum var.

Lisans mezunuyum ve formasyonum var ama bulunduğum yer itibarıyla öğretmenlik yapamıyorum, alanımda da is bulamıyorum. Ben de bu ay polislik sınavlarına başvurdum, kazanabilirsem şayet 4 ay sonra is sahibi oluyorum. (Polislik is olsun diye yapılmaz diyecek olan arkadaşlarım, ülke şartlarında su an baska imkanım yok, kendim ve oğlum icin de mecburum, bu sebepten buradan gelecek eleştirilere kapalıyım.)

Sorun su ki, oğlum kucuk ve çalışırsam yalnız olacağım, bazı forumlarda okuduğuma gore de, bazen cok kolay olma ihtimali olsa da, cogu zaman duzensiz olma ihtimali varmış. Isin zorluğu beni kesinlikle korkutmuyor ama gece nöbeti, uzayan is saatlerinde oğlum ne olacak diye dusunuyorum. Bakacak kimse yok mu derseniz, bir sure kız kardeşim yardimci olsa da nereye kadar ?

Bugün itibariyle kursa başladım ve bu sınav hazırlık süreci bana cok cok pahalıya mal oldu. Diğer taraftan çevremde surekli "referans referans" deyip beni aşağı çeken insanlar var, baska bir yerde is sahibi olunca her seyin daha zorlasma ihtimali, diğer tarafta maddi-manevi kendimi zorlayıp hazırlanma surecim.

Ne yapmaliyim bilmiyorum? Oğlumun gelecegi, kendi hayatım deyip gözümü karartmalı miyim yoksa bu belirsizliği göze almamalı miyim?

Yorumlarınız icin şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba sevgili hanımlar, yine karışığım, hep karışığım !

Konularımı bilen arkadaslar bilir ama kısa özetle bu defaki sorunuma geceyim. Boşanma asamasindayim, eşimden 4-5 aydır ayrıyim ve 3 yasinda bir oğlum var.

Lisans mezunuyum ve formasyonum var ama bulunduğum yer itibarıyla öğretmenlik yapamıyorum, alanımda da is bulamıyorum. Ben de bu ay polislik sınavlarına başvurdum, kazanabilirsem şayet 4 ay sonra is sahibi oluyorum. (Polislik is olsun diye yapılmaz diyecek olan arkadaşlarım, ülke şartlarında su an baska imkanım yok, kendim ve oğlum icin de mecburum, bu sebepten buradan gelecek eleştirilere kapalıyım.)

Sorun su ki, oğlum kucuk ve çalışırsam yalnız olacağım, bazı forumlarda okuduğuma gore de, bazen cok kolay olma ihtimali olsa da, cogu zaman duzensiz olma ihtimali varmış. Isin zorluğu beni kesinlikle korkutmuyor ama gece nöbeti, uzayan is saatlerinde oğlum ne olacak diye dusunuyorum. Bakacak kimse yok mu derseniz, bir sure kız kardeşim yardimci olsa da nereye kadar ?

Bugün itibariyle kursa başladım ve bu sınav hazırlık süreci bana cok cok pahalıya mal oldu. Diğer taraftan çevremde surekli "referans referans" deyip beni aşağı çeken insanlar var, baska bir yerde is sahibi olunca her seyin daha zorlasma ihtimali, diğer tarafta maddi-manevi kendimi zorlayıp hazırlanma surecim.

Ne yapmaliyim bilmiyorum? Oğlumun gelecegi, kendi hayatım deyip gözümü karartmalı miyim yoksa bu belirsizliği göze almamalı miyim?

Yorumlarınız icin şimdiden teşekkür ederim.
Tayine tabi olacaksınız ,
Doğu görevi , stadyum görevi , miting görevi vs.
Bebek için kalıcı çözüm bulmalısınız.
Ya da mesleğinizi Polis Meslek Yüksekokulları'nda yapmak için dilekçe verebilirsiniz.
Branşı bilmiyorum tabi.

Kolay iş yok hayatta. Gözünü karartıp bir işe adım atmışsın sonunu getir bence. Gün dogmadan neler doğar cok fazla ya soyle olursa ya böyle olursa diye düşünme. Bir yandan kpss ye falan girip ogretmenlik de denemeye devam edebilirsin.

Oğlunuz için kalıcı bi çözüm lazım polislik gecesi nöbeti mesaisi bol olan bi meslek. Ama bazı kadın polisler memuriyet gibi masa başı da çalışıyormuş öyle bi işiniz olursa iyi olabilir. Bu mesleği yapan birine danışsanız daha doğru bilgiler vereceklerdir

Tayine tabi olacaksınız ,
Doğu görevi , stadyum görevi , miting görevi vs.
Bebek için kalıcı çözüm bulmalısınız.
Ya da mesleğinizi Polis Meslek Yüksekokulları'nda yapmak için dilekçe verebilirsiniz.
Branşı bilmiyorum tabi.
Şuan inan her iş belirsiz bende yeni iş kurcam ve bu durumda nolacak demeden risk alıyorum hicbir isin garantisi yok bence devam et derim.

Öncelikle yorumlarınız icin cok cok teşekkür ederim.

Pmyo kısmını bilmiyordum, böyle bir imkanım da var yani. Ben iletişim fakültesi mezunuyum, ise yarar mı bilmiyorum.

Ben de her is riskli, her is zor diyorum, gönlüm devam etmekten, çalışmaktan yana ama referans ve düzensizlik kısmı kafamı karıştırıyor.

Bu arada ben de Doğu'da bir ilde yaşıyorum, dogu gorevi benim icin pek olumsuzluk sayılmıyor hatta aileme yakın olmam acısından avantaj bile sağlayabilir ama iste oğlum kucuk ve yalnızım.

Kardesin bakmaya devam etsin. Bakici tutmayip parasini da kardesine ver. Hem yabanci birine emanet etmemis olursun hem de kardesin para kazanmis olur. Teyzesi elbetteki parayla bakmaz ama şu durumda mecbursunuz. Yatili bakiciya da para dayanmaz malesef. Bu teklifi yapin kardesinize emin olun cok isinize yarayacak. Kabul etmezse miktari azaltabilirsiniz.

Bence kesinlikle denemelisin.. Hiçbir iş işsizlikten zor değildir... Zamanla şartlarını düzeltirsin.. Oğlun için gir sınavlara inşallah kazanırsın..
Kolay iş yok hayatta. Gözünü karartıp bir işe adım atmışsın sonunu getir bence. Gün dogmadan neler doğar cok fazla ya soyle olursa ya böyle olursa diye düşünme. Bir yandan kpss ye falan girip ogretmenlik de denemeye devam edebilirsin.

Oğlunuz için kalıcı bi çözüm lazım polislik gecesi nöbeti mesaisi bol olan bi meslek. Ama bazı kadın polisler memuriyet gibi masa başı da çalışıyormuş öyle bi işiniz olursa iyi olabilir. Bu mesleği yapan birine danışsanız daha doğru bilgiler vereceklerdir

Cok teşekkür ederim yorumlar ve destekleyici mesajlar icin. Ben de en basta buyuk bir motivasyonla kalkıştım bu ise. Ama araştırdıkca modum düştü.

Bu isin içindeki arkadaslara da sordum, amire gore değişiyor; kesin bir şey yok her şey cok kolay, düzenli de olabilir, yüksek ihtimal duzensiz de olabilir dediler. Bir arkadas, a ilinde cok rahatken, b ilinde zor bir amirle cok zorlandığını anlattı.

Sanırım devam edeceğim ama umarım pişman olmam.

Kardesin bakmaya devam etsin. Bakici tutmayip parasini da kardesine ver. Hem yabanci birine emanet etmemis olursun hem de kardesin para kazanmis olur. Teyzesi elbetteki parayla bakmaz ama şu durumda mecbursunuz. Yatili bakiciya da para dayanmaz malesef. Bu teklifi yapin kardesinize emin olun cok isinize yarayacak. Kabul etmezse miktari azaltabilirsiniz.

Kardeşim her şartta yanımda olacaktır buna inanıyorum ama benim annem de yalnız. Annem de tek basına yapabileceğini söylüyor ama hem nereye kadar diyorum hem de yarın bile belirsizken bu kadar uzun düşünmeye gerek yok diyorum.

Dem demim iste.

Insan her zaman daha çok kaçırdığı firsatlar, denemediği şeyler için pişman olur. Oğlun hep 3 yaşında kalmayacak, bir sürü tek çalışan anne var. Sen de yapabilirsin.

Kpssden min70 puan alınca komiserlik için başvurabiliniyormuş. O daha rahat ve maaşı yüksek. Belki bakıcı da tutarsın
Ne yazık ki ona puanım yetmedi. Ben hiç hazırlıksız girdim sınava, esimle ve ailesiyle olan sorunlarımdan ötürü. Onun icin de, polis olduktan sonra yükselme sınavları var dediler, bunları hep deneyeceğim, zorlayacağım tabi. Simdi önceliği isimin olması kısmına verdim ama bu mantıktan pişman olmaktan da cok korkuyorum.

Allah kolaylık versin. yerinde saymandan iyidir. ama işin diğer yüzü ne yazık ki referans = torpil kesinlikle lazım . bütün kamu kurumlarında çalışmak için. çünkü artık atama diye bir durum yok.

Allah yardımcın olsun canım.
Amin, insallah, cok cok sag olun.

Insan her zaman daha çok kaçırdığı firsatlar, denemediği şeyler için pişman olur. Oğlun hep 3 yaşında kalmayacak, bir sürü tek çalışan anne var. Sen de yapabilirsin.

Cok teşekkür ederim, bu yorumlarınız cok iyi geldi. Günlerdir o kadar cok olumsuzluk duyup okudum ki.

Ne olursa olsun deneyeceğim, komiser yardımcılığı, kurumlar arası geçiş, her şeyi denerim ileride de artık.

Allah kolaylık versin. yerinde saymandan iyidir. ama işin diğer yüzü ne yazık ki referans = torpil kesinlikle lazım . bütün kamu kurumlarında çalışmak için. çünkü artık atama diye bir durum yok.

Bugün sınava giren bir arkadas anlatıyordu kursta, evet, referansın gerekli olduğunu biliyordum ama olmazsa olmaz olduğunu bilmiyordum. Acaba kız abartıyor mu diye düşündüm ama sanırım abartmıyordu.

Ne yapayım bilmiyorum. Referans bulmam da cok zor.

Büroya verirler sizi belki amirinizle konuşursunuz. Normal memur gibi 8-5 olur. Ben bir işim olmadan önce kimseyle paylaşmam çünkü hevesini kırıp hemen vazgeçiriyorlar.

Back
X