• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu iş yerinde kafayı yiyeceğim...

mlkhkn

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
297
14
643
42
İstanbul
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim tırlattım tırlatıcam...Yaklaşık 1,5 yıldır evimin çok yakınında bir şirkette çalışıyorum..Bugüne kadar burada bir çok sıkıntı yaşadım..ama sabretmek zorundaydım.Hem evime yakındı hemde borçlarım vardı taksite girmiştim.Düşününki nişan günümde bile çalıştım burda 1de nişanım olacaktı ben 12,30 da ancak çıkabilmiştim.Patronumu anlatabilecek bir kelime bulamıyorum.Bazen bir melek bazen tam bir şeytan..Burada olduğum süreç içerisinde burdan kaç eleman geldi geçti sayısını ben unuttum.Herkes gitti sorunlar bana kaldı.2 defa istifa ettim dilekçemi kabul etmedi yerime eleman bulmadı.son 6 aydan beride şirkette küçülme başladı.iyice küçüldük.20lerden 5 kişiye düştük.3 ay öncede buraya bir muhasebeci başladı aynı odadayız malesef..Ne yakki hiç anlaşamadım her gün tartışıyordu benimle..Bende işini yapıyor diye sessiz kalıyordum.Birde patronun gözdesiydi kredi kartını kullandırttı patrona borçlar vardı ödenecek.son 6 aydır maaşımı 2 taksitte alıyorum aile geçim indirimini hiç almadım.burada maddi yaşadığım sıkıntı bir yana manevi olarrak çöktüm artık ya.her gün kavga.bu muh.arkadaşla şimdi ters düştüler.görseniz hergün kavga ediyolar.bizde burda 5 kişiyiz yani ister istemez huzursuzlanıyorum.geriliyorum.insanlar sürekli ah edip duruyor.Bir adım ilerlemiyoruz sürekli geriliyoruz.her şey o kdadar berbat ki.Çantamı alıp çıkıcam ama paramı ödemeyecek.İçerideki 2 aylık maaşım var.Ssk aile geçim indirimim var tazminatım var.Bunların arasında kafayı yiycem.İş bakıyorum o da yok.Korkunç bir ortam.hangi sıkıntıyı anlatsam size az gelir.iinanın anlatsam bu kadar mı dersiniz inanın öyle bilmiyorum böyle başka yer var mıdır ama gidenlerin arkasından hakaretler iftiralar dedikodu,parasını vermez,göndermek istediğini psikolojik baskı yapar.Zaten battı ben buna dava açsam neyini alıcam ki.En çokta bana güveniyomuş herkesin işi üstümde.Kapansada kurtulsak kızlar vallahi kafayı yiycem çok mutsuzum burada.her gün acaba bugün ne olacak diye geliyorum ya.izin sorun yemek sorun maaş sorun birde huzursuzluk.artık çekilecek yanı kalmadı..Hele bu kıza da artık tahammülüm kalmadı ya.

canım artık işin maddi boyutundan öte duygusal boyutu var...
siz çok bunalmış ve psikolojiniz gerilmiş. size tavsiyem ordan çıkın.
çalışmanın bir anlamı yok.
muhakkak size uygun bir işyeri vardır.

Canım ben de çıkmak istiyorum burada artık kalmak istemiyorum zaten bu ortamda bende verimli olamam.Ama nasıl çıkıcam ya bu adam bırakmıyor önceki denemelrimden ve gidenlerden biliyorum paralarını vermiyor.Benim şu an paraya ihtiyacım var.İyilikle olmuyor kötülükle olmuyor maaşımı istiyorum para yok kzım biraz daha sabert kızım.Ama en ufak işle ilgili bir sorun olsun kıyamet kopuyor.Demiyorki bu elemanlarımda kötü günümde beni idare ediyor bende anlyışlı olayım o da yok.

bence önce paranı kurtarmaya bak.
piyasada malum ama yinede
çaktırmadan iş aramaya devam et
ve iş bulursan ordan hızla uzaklaş.....

kendini bukadar üzmeye gerenk yok derim ben....

seni o kadar iyi anlıyorum ki. bundan önceki iş yerimde en az senin sorunların kadar sorun yaşadım.hala daha nefret ediyorum ordan.sabahları işe gitmek işkence gibi geliyordu.onlara ettiğim bedduayı kimse kimseye etmemiştir herhalde.ama sen içini ferah tut elinden geldiğince iyi yap işini çünkü zamanı gelince hakettiği şey seni kendiliğinden buluyor.hiç olmayacak bir zamanda aklıma bile gelmeyen bir yerden iş teklifi aldım.şu an allaha şükür çok mutluyum rahatım maaşım hepsi çok iyi.sabret yeter ki hepsi geçecek bir gün.hakkettiğin rahatı bulacağından eminim ben.en önemlisi çok yıpratmamaya çalış kendini çünkü senden gidenler ne yazık ki geri gelmiyor.

insanın çalıştığı ortamda huzurlu olması gerçekten çok önemli.
yoksa insanın psikolojisi altüst oluyor.
çünkü evlerimizden çok işyerlerimizde zaman geçiriyoruz.
haklısınız.
çalışma ortamınız anlattıklarınıza bakılırsa oldukça yorucu,yıpratıcı.
acilen bir ödeme yapmanız gerektiğini falan söyleseniz?
emeğinizin karşılığını almadan çıkmayın derim.
hangi konumda,hangi görevde,ne kadar maaşla çalıştığınızı bilmiyorum
ama istanbul şartlarında illa ki iş bulunur gibi geliyor.
hakkınızda hayırlısı olsun..

Benden buna benzer bi iş yerindeydim.
Kardeşiyle ortakdı kardeşi kactı.
2 Maaşım vardı. Çıktım ona ragmen dayanılır gibi değildikaydirigubbakcemile
Kaç kez gittim alamadım paramı en sonunda
Liseden olan erkek arkadaşımı deveye soktum.
Cep telefonunu verdim eski patronumun. Tamam ararım dedi.
aramış bu ben iremin babasıyım. Kızımın neden maaşını vermiyosunuz kac kez gidip gelmiş böylemi patronsun sen falan diye söylemiş. Abi gönder hemen ödüyeyim demiş:delphin:

Gittim aldım paramı:delphin: Yok öle yemek. Mesala böyle bir şey yapamazmısınızzzşakkıdı

Bende yaparım insanın başına belaya sokar bu adam.kızlaer geçen gün sürücünün tekini tekme tokat döverek attı buradan ya.neden bizim muhasebeci bayanın yüzünden.Duyduklarını yalan yanlış tyetiştiriyordu huzur kalmadı.kendide gördü ne olduğunu şimdi onunda arası bozuldu ben burdan nsl kurtulcam diyor.kredi kartlanı kullandırrtı kulannadırttı şimdi paralarını alamıyor.

Ne bicim bi insanmış ya.
böyle iş yerinin taaaa neyse işte.
allah yardımcın olsun.

Herşeyi boşladımda eşiniz nasıl bu duruma müsade ediyor.

Sen yine bir yandan is bakmaya devam et canim....insallah bulursun :teselli:

Is yerinde huzurun olmadiktan sonra paranin hic önemi yok....Ben her allahin günü offf poff biktim usandim diyeceksem, karnim agriyarak ise gideceksem ordan gelen parayi ne yapayim....yarin öbür gün saglik sorunlarim baslarsa doktorlara veririm, olacagi bu...:delphin:

Biran evvel cikmaya bak, 2 aylik maasinida verirse verir vermezse basinin gözünün sadakasi olsun...:kahve:

Eşim diyor ki gittiği yere kadar burda git oda alıştı artık patronun dengesizliklerine illa çalışcam diyorsan yakınlardan bak yada evde otur diyor.Ben onu bulaştırmak istemiyorum o çok fevri bir kere geldi tartıştı zaten patronun oğluyla hoş olmuyor ya.muhasebeciyle kavga ettiler,konuşmuyolar muhasebenin işini bana söylüyor yap diye ben ne anlarım ya yardımcı olmaya çalışıyorum muhasebeciye soruyorum ben sana cvp verecek haldemiyim diyo patrona söylüyorum sen onu boşver halledersin sen diyor.burda santralde bir abla var oda çıkıcak kara kara düşünüyo nsl söylüycem diye.Bizim için dua edin hakkımda hayırlı olanı istiyorum sadece..

seni çok iyi anlıyorum
lakin şu krizden dolayı ortalık öyle fana ki
benim de bazı sorunlarım var işimle ilgili
ama dişimi sıkıyorum dayanmaya çalışıyorum
anladığım kadarıyla sen son noktaya gelmişşin
biran önce paranı kurtarıp iyi bir iş bak
heryere haber bırak,internetden başvur iş ara bu esnada kısaca
çalışmak zorunda olduğun için sana çık diyemiyorum çünkü bende aynı durumdayım

he bir de şunu söylemeden geçemicem
her yerde var sorun hiç bir iş mükemmel değil
burdan çıksan başka yere geçsen patron hep aynı patron
heryerde farklı bir sorun kararlarında bunu da dikkate al bence...

Evet patronlar genelde hep aynı oluyor.bende evime yakın sigortam var diye idare ediyorum.piyasada çok bozuk..Ama huzurum kaçtı iyice ne yapcağımı bilmiyorum ki.İş bakıyorum bir yandan..kızlar az da değil yaklaşık 2,150 tl alacağım var.Bu adamın huyuna suyuna gitmezsen koyun gibi her dediğine he demezsen anlaşamazsın.Azıcık dikleşsen kavga çıkıyor hepten süründürüyor.Ben yasal olarak bişey yapamaz mıyım acaba?Ama üzerine hiç bişey kalmadı nerdeyse her şeyini sattı 200-300 milyar borcu var.500 milyar batırdı.Evini arabaları sattı yine kapanmadı.Belki iflasını verir ben o zaman hiç bişey alamam zaten..iki ucu pis değnek.

Canım Allah yardımcın olsun ne diyim aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali kalmışsın orda öylece umarım en kısa zamanda herşey düzelir:teselli:

canım gerçektende çok zor bir durum..maalesef kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor,ayrıca hak ettiği maaşını bile alamıyorsun..sen yine iş bakmaya devam et..hatta Türkiye İş Kurumu - Ana Sayfa dende iş bak...üye ol oraya...istanbulda çok iş ilanı var orada...tanıdıklarına söyle...mesela garanti bankası çok gişe elemanı arıyor..ilanlarına başvuru yap..inşallah en kısa zamanda iyi bir iş bulursun...bende iş arıyorum,bana da dua edin de bir an önce bulayım

yazdıklarını okudum allahım bitek benim başımamı gelio diye ağlarken çok şaşırdım.bende yaklaşık 4 yıldır senin yaşadıklarını biraz daha fazlasıyla yaşıyorum kendi nişanıma bile misafir gibi gittim izin vermediler aldığım ücret asgari bile deil üstelik öyle fazla sorumluluk ve iş varki üzerimde yapılan hakaret ve davranışlarda cabası şuan o azıcık paraya bile okadar ihtiyacım varki ve bunu bildikleri için istedikleri gb davranıyorlar bugün herşeye gözümü kapattım ve işten ayrıldım...bir sürü borç ve içimde boşluk bugece nasıl uyucam bilmiyorum şimdi o borç yüzünden intihar eden insanları daha ii anlıyorum hiç bi yol bulamadılar mı ki bu çözüm olamaz derken şimdi düşündüğüm şeye bak of allahım sen aklıma mukayet ol....

yazdıklarını okudum allahım bitek benim başımamı gelio diye ağlarken çok şaşırdım.bende yaklaşık 4 yıldır senin yaşadıklarını biraz daha fazlasıyla yaşıyorum kendi nişanıma bile misafir gibi gittim izin vermediler aldığım ücret asgari bile deil üstelik öyle fazla sorumluluk ve iş varki üzerimde yapılan hakaret ve davranışlarda cabası şuan o azıcık paraya bile okadar ihtiyacım varki ve bunu bildikleri için istedikleri gb davranıyorlar bugün herşeye gözümü kapattım ve işten ayrıldım...bir sürü borç ve içimde boşluk bugece nasıl uyucam bilmiyorum şimdi o borç yüzünden intihar eden insanları daha ii anlıyorum hiç bi yol bulamadılar mı ki bu çözüm olamaz derken şimdi düşündüğüm şeye bak of allahım sen aklıma mukayet ol....

Allah bir kapiyi kapattigi vakit digerinide acar canim...a.s

Üzme kendini, para ile hallolacak hersey hall olur birsekilde, yarim yamalakda olsa biraz gecikmelide olsa mutlaka bir yolunu bulur ödersin borcunu harcini....Sagligim yerinde ve ac acikta olmadiktan varsin dünyanin borcu olsun sirtimda....bir kuru canim var, onumu alacaklar derim...:delphin:

Rabbim dermansiz dertler vermezsin insallah:Saruboceq:

H,ç bir şey sağlıktan öenmli değil bende iş yerimden 2 ay kadar önce ayrıldım akrabam olmasına rağmen patron müsvettesi 1,5 aylık maaşımı göndermedi 4 sene nasıl katlandım o illete hiç sormayın bir an önce kurtulmaya bakın BAŞINIZIN GÖZÜNÜZÜN SADAKASI OLSUN PİSLİĞE

Back
X