bu işin sonu nereye varacak..

seni anlayabiliyorum. eşinin ailesi nekadar iyi olursa olsun sen eşinle yanlız kalmak istiyorsun. başbaşa olayım diyorsun. tam evliliğine adapte olamamışken bebek bekliyorsun. gelmesinede az kalmış. ama kendini boşyere yıpratıyorsun. bak anlayışlı insanlarmış. kendini rahatlat. bebek için gelecekler tabi onlar eşinin ailesi. kendi ailenden ve eşinin ailesinden uzak olmak, başka şehirde yaşamak zor. muhakkak özleyenleriniz olacak. gelecekler. zaaman gelecek siz gelmelerini isteyeceksiniz...

sürekli sizden hamile olmanıza rağmen iş bekleselerdi. üstüne üstlük de eziyet etselerdi sana. daha mı mutlu olurdunuz. haline şükret. eşinin rahatsızlığıda varmış. daha çok hastalanırsa stresten mutlu olamazsınız unutma. eşinin babasının yardımına ihtiyacı olduğunu sık sık hatırlat kendine.

aah beni ne kadar iyi anlamışsın arkadaşım. teşekkür ederim. her konunun artısını eksisini düşünüyorum tabiiki artılar çoğunlukta. özellikle başkalarının hayatlarıyla kıyasladığımda kendi halime, eşimin ailesine şükrediyorum. korkumda tam senin söylediğin aslında. eşimin babasını yollarsam eşiminde rahatsızlığı azarsa mutlu olamayacağım galiba. pürüzsüz bi hayat beklemek anlamsız belki de. herkesin sınavı farklı..

merhaba arkadaşlar.

yeni gelişmelerle karşınızdayım:17: kayınpederim aralık sonu gibi evine gitti. ben bir daha dönmeyeceğini düşünrken şubat başında geri döneceğini öğrendim:2: evimde eşimle yalnızken o kadar mutluyum ki.. daha şimdiden sıkıntılanmaya başladım. gene gelecek uzun süre birlikte yaşayacağız diye. eşimin işle ilgili bazı sıkıntıları ortaya çıktı ve yüklü miktarda borçlandı. bu yüzden biraz sıkıntı içinde ama babasının ona ne denli yardımı olacağını bilmiyorum. yani ne derece gerekli emin değilim. öte yandan şubat sonu bebeğim olacak ve kayınpederim çocuğumu kucağından indirmeyeceğini falan söylüyor. görümcemde babam sizden çıkmaz artık yandınız diyor. çocuk olunca hepten birlikte olacağız gibi görünüyor. bu düşünce beni sinir stres sahibi yapmaya yetiyor bile.. çocuk olunca emzirmeydi lohusalıktı derken iyicene beni bunaltır bu durum. kaynanamla mı konuşmalıyım sizce?

ya aslında haklısın sen.
kötü falan değilsin.
dünyanın en iyi insanları da olsalar evinde kocanla başbaşa olmak en doğal hakkın ve arzun.
niye isteyesin ki kayınvalideni kayınpederini evinde. kim ister..
iyi yada kötü olmalarıyla ilgisi yok.
ama herşey istediğimiz gibi olamıyor malesef.
şartlar ne getiriyorsa ona göre yaşamak zorunda kalıyoruz.
ben de istemiyorum kayınvalideyle yaşamak
ama ne yapalım yaşlı kadın artık, atalım mı satalım mı.
memnun muyum tabiki hayır.
sen daha gençsin kayınpeder de genç.
bir süre sonra zaten size mecbur olacaklar.
şimdi hiç olmazsa tadını çıkartabilseniz yanınıza kar kalırdı.

belki eşine başbaşa geçirebileceğiniz üç beş seneniz olduğunu sonra zaten anne babaların size ihtiyacı olacağını mecburen birlikte olacağınızı anlatabilirsen
ve bu günleri başbaşa geçirmek istediğini söylersen sana hak verebilir.eşinin annesi ve babası nerdeler bilmiyorum ama sizin olduğunuz yere temelli taşınsalar yakında bir ev bulunsa olmuyor mu.
zaten yaşları ilerliyor onların da hoşuna gider belki.

zaman-zaman eşin dışında başka kimseyle çözemezsin.eşin rahatsız olduğu için babasını yardıma çağırıyor.çağrılmasa adam neden gelsin.sen eşinin babasının yardımına ihtiyacı olduğuna inanmıyorsun galiba:34:

Son düzenleme:
Eşimle konuştum bu konuyu ve babasına ihtiyacı olduğunu onu şimdi gönderemeyeceğini söyledi. Ama kayınpederimde bebeğimle şimdiden hayaller kuruyor. koynunda uyutacakmış, bisiklete bindirecekmiş, bundan sonra kimseyi tanımam vs gibi şeyler söylüyor. burda kalmak onun için normal bişey haline gelmeye başlıyor sanırım. tam korktuğum gibi..

Eşimle konuştum bu konuyu ve babasına ihtiyacı olduğunu onu şimdi gönderemeyeceğini söyledi. Ama kayınpederimde bebeğimle şimdiden hayaller kuruyor. koynunda uyutacakmış, bisiklete bindirecekmiş, bundan sonra kimseyi tanımam vs gibi şeyler söylüyor. burda kalmak onun için normal bişey haline gelmeye başlıyor sanırım. tam korktuğum gibi..

o zaman alışmaya bakacaksın.kendi kendini dolduruşa getirmenin anlamı yok:34:

Back
X