Bu işler nasıl oluyor

Bizzat yaşamış biri olarak söyleyeyim bi okul muduru bana şunu söyledi açık söyliyeyim kızım tanıdığın var mı dedi. Sonra şube müdürüne yönlendirdi sube muduru yerlestirleecegimi bizzat belirtmesine rağmen yerlestirlmedim.hatta yanindakilere benim yanımda fırça attı. Bi daha gitmedim şuan ücretli ogretmenden daha çok kazaniyorum özel ders vererek hemde daha az yoruluyorum

Gerçek hayatta tanıyorum. Hem de formasyonsuz, ücretli öğretmen. Arkadaşımdır kendisi. Ayrıca branş falan farketmiyor. Herhangi bir inceleme, sınav yok. İlçedeki Meb' lerin inisiyatifine kalmış. Sonuçta ucuza öğretmen çalıştırıyorlar. Ne hak ne hukuk bir şey kalmadı. İlgileneceklerini de düşünmüyorum. Yasal hakları olması da saçma. Sınıf öğretmeni olarak bile veriyorlar, işletme ve sınıf öğretmeni çok saçma. Yani eğitim fakültesi bile değil.

İşletmeye özel değil bu uygulama.
Ücretli ingilizce öğretmenliği için matematik, işletme, su ürünleri sosyoloji, ........ mezunu aklınıza ne gelirse hepsi başvurabilir ve hepsi o dersi verebilir. Hakkıyla mı? Orası soru işareti.
Fakat bu olay öğretmenliğe mahsus değil.
Bende mesela atanamadığı için x branş öğretmeninin işletme yüksek lisans alıp sınavlara girip Mali müşavir olduğunu görüyorum.
Her meslekte var böyle şeyler.
Yetkililer veriyor bu hakları. Tanıdığı olan şansı olan kullanıyor işte.
İibf mezunlarına meslek lisesinde muhasebe pazarlama bölümlerinde öğretmenlik için pedagojik formasyon verildi.
Binlerce insana hayal satıldı. Bari ücretli çalışayım diyorlar.
Hangi birine kızalım?

Çok üzülüyorum, şuan bu ise devam edicem sanirim. Hayalim kesinlikle bu değildi. Öğrencilerim olacak diye hayaller kuruyordum hep. Ben de özel ders veriyorum ama yetmiyor işte.

Bunlar görünürdeki etik kurallar. Ama uyan yok. İnceleyen yok. Bu yüzden devamlı geriye gidiyor bu ülke. Zaten o fiyata öğretmen çalıştıranlar, öğretmen yerine öğretmen olmayanları çalıştıranlar utansın. Tanıdık olması yeterli. Yeni bir mülakat çıkardılar, kpss falan da halt etmiş. %90 tanıdıkla dönüyor iş. Torpilin meşrulaştırılmış sistemi.

Çok üzülüyorum, şuan bu ise devam edicem sanirim. Hayalim kesinlikle bu değildi. Öğrencilerim olacak diye hayaller kuruyordum hep. Ben de özel ders veriyorum ama yetmiyor işte.
Bende çok üzüldüm ama elden birşey gelmiyor durumu kabullendim artik ömrümüz geçiyor. Valla ben evimi okula çevirdim mutluyum kucuk grup öğrencim var .zaten mutlu olmak dışında bi çarem yok zira ücretli hiç yapamadım. Atanamadimda hayat geciyor

O kadar haklısınız ki. Malesef torpille oluyor böyle. Bankacılık mezunu bir tanıdık da geçen yıl ücretli öğretmenlik yaptı. Keşke ücretli öğretmenliğe sadece eğitim fakültesi mezunlarını alsalar. İnşallah olur birgün.
Branşınız ne?
İş arama sitelerine cv doldurun.
Özel okulların sitelerine cv doldurun. Şu an ihtiyaçları olmasa bile sistemde olsun başvurunuz.
Hatta imkanınız varsa şehrinizde bulunan özel okul veya kurslara direkt kendiniz gidip cv bırakın.
İnşallah mesleğinizi yaparsınız.

maalesef yasa koyucu ben değilim ama bir kural varsa ve insanlar hakkı olanı alıyorlarsa bunun için söylenmek yersiz oluyor. keşke eğitim fakültelilere öncelik tanınsa ama yok işte yarın sabaha da yeni kanun çıkmayacağına göre...

ilgileneceğini ben biliyorum ve konu sahibine önerim de hala aynı. ziya selçuk'a mail atın, olmadı bana özel mesaj atın konuşalım buraya yazamam. önerimi dikkate almıyor sanırım fakat gerçekten işe yarayacak bir şey söylüyorum, mailleriyle ilgileniyor.

Umarım :/

Ilahiyat mezunuyum. Bolumu severek okudum ve mesleğim hep hayalimdi. Simdi ise 5 yıl boşa gitti gibi dusunuyorum. Özel okulları da düşünmedim değil. Teşekkürler :)

neden temizlige gideceksin ki, asgari ücretle calis bir firmada, ayrica eylul de erkenden git basvur mem e şu an açiķ da yoktur herkes yerleşti, ben de atanana kadar ucretli calistim, kpss ye agirlik ver temizlige gitmenin sirasi degil.

İşletme mezunu öğretmenlik yapana büyük şehirde hiç denk gelmedim. Köyde vardı ama zaten atanan ogretmen bile köy şartlarına dayanamayıp gittiği için , halihazırda köyde yaşayan 4 senelik mezunlar dersler boş geçeceğine öğretmenlik yapıyorlardı. Bundan da herkes memnun tabi..
Siz dershanelere özel okullara vs başvurdunuz mu? Benim kardesimde öğretmen mezun olur olmaz dershanede ise basladi

Haftada 3 gün asgari ücret. Diğer gunlerim boş kpss calisirim diye düşündüm. Diğer isler yorucu oluyor ve calismaya zaman olmuyor.

Istanbul'dayim ve burada şahit oldum. Dersane ve özellere başvurmadım. Devletten dönüş olmayınca da zaman acısından bu işi mantıklı buldum. 4 günüm tatil.

Öm lisansın herhangi bir bölümünden mezun bile olsanız ücretli öğretmenlik yapabiliyorsunuz ve yasal. Zaten başvuruları e-devlet üzerinden yapıyorsunuz. Yeni bir durum değil yani. İşletme mezunu olmayı geçtim tarih mezunu olup matematik dersine giren de var . Bu durumda etik değil o zaman .
Bu arada yeni düzenleme ile formasyonu olan, öğretmenlik okumuş olan ücretli öğretmenlerin maaşında baya yükselme olacak

Etik değil tabiki ben de bunu kastettim. Yeni mezun olduğum için açıkçası önceden bi durumlarla ilgilenmiyordum. :/

Once ogretmenlik mezunu almalari.lazim merkezlerde pek olmaz ama ilce ve ona bagli mahallelerde malesef oluyor. Su ürünleri okuyan isletme vs okuyan olabiliyor.. Bi de 5 yil yapanlari da kadroya aldilar ucretli ogretmenlik mesleği!!! Nerdeyse ogretmenligin onune gececek..
Ozellikle sinif ogretmenligi matematik fizik ingilizce derslerinde buyuk sorun oluyor

Öğretmenlik okuyan ve formasyonu olanlar için geçerli o ve yeni bir durum değil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…