- 30 Eylül 2018
- 271
- 150
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Gerçek hayatta tanıyorum. Hem de formasyonsuz, ücretli öğretmen. Arkadaşımdır kendisi. Ayrıca branş falan farketmiyor. Herhangi bir inceleme, sınav yok. İlçedeki Meb' lerin inisiyatifine kalmış. Sonuçta ucuza öğretmen çalıştırıyorlar. Ne hak ne hukuk bir şey kalmadı. İlgileneceklerini de düşünmüyorum. Yasal hakları olması da saçma. Sınıf öğretmeni olarak bile veriyorlar, işletme ve sınıf öğretmeni çok saçma. Yani eğitim fakültesi bile değil.bu forumda bu serzenişe çok denk geliyorum, bu işletme mezunu ücretli öğretmenleri gerçek hayatta tanıyan var mı? yoksa söylenti mi?
ücretli öğretmenlik başvuruları ilçe mem'lere yapılmıyor mu, alınmaz ama diyelim ki alındı işletme mezunu sizinle aynı branş için başvurduğunu nereden biliyorsunuz? o adamın yasal hakkı ise girer yani keşke o hak verilmese bile öğretmen olmayanlara ama verilmiş ve insanlar haklarını kullanıyorlar.
size tavsiyem milli eğitim bakanına mail atmanız. twitterı kendisi takip etmiyor fakat kendisine atılan mailler konu konu ayrılıp kendisine iletiliyor. gerçekten bahsettiğiniz gibi bir mağduriyet varsa ben ilgileneceğini düşünüyorum. sistemi şu an tabi ki değiştirmez fakat belki de başvurduğunuz mem'ler ile ilgilenir.
Bunlar görünürdeki etik kurallar. Ama uyan yok. İnceleyen yok. Bu yüzden devamlı geriye gidiyor bu ülke. Zaten o fiyata öğretmen çalıştıranlar, öğretmen yerine öğretmen olmayanları çalıştıranlar utansın. Tanıdık olması yeterli. Yeni bir mülakat çıkardılar, kpss falan da halt etmiş. %90 tanıdıkla dönüyor iş. Torpilin meşrulaştırılmış sistemi.Ücretli öğretmenlik için bir sıralama var. Yani diyelim ki matematik dersi için başvuru yaptınız.sıralamayı 1. Öncelikten başlayarak yazacağım alta;
1. Matematik öğretmenliği mezunu
2. Formasyonu olan Fen Edebiyat Fakültesi mezunu
3.Formasyonu olmayan FEF mezunu
4.Diğer fakültelerden olan mezunlar.
Eğer başvuranlar arasında eşit şartlar varsa, mezuniyet yılı, KPSS puanı,diploma notu, adrese yakınlık, gibi derecelendirmeler arasından yapılır.
Ammaaa velakin ne yazık ki çoğu ilçe milli eğitimde tanıdıkları olanlar varsa bunlara bakılmadan el altından görevlendirme yapılır
Ya da diğer ihtimal daha önce bir okulda görev yapmış, beğenilmiş olan biri ertesi yıl okul tarafından tekrar çağırılabilir
Bende çok üzüldüm ama elden birşey gelmiyor durumu kabullendim artik ömrümüz geçiyor. Valla ben evimi okula çevirdim mutluyum kucuk grup öğrencim var .zaten mutlu olmak dışında bi çarem yok zira ücretli hiç yapamadım. Atanamadimda hayat geciyorÇok üzülüyorum, şuan bu ise devam edicem sanirim. Hayalim kesinlikle bu değildi. Öğrencilerim olacak diye hayaller kuruyordum hep. Ben de özel ders veriyorum ama yetmiyor işte.
Gerçek hayatta tanıyorum. Hem de formasyonsuz, ücretli öğretmen. Arkadaşımdır kendisi. Ayrıca branş falan farketmiyor. Herhangi bir inceleme, sınav yok. İlçedeki Meb' lerin inisiyatifine kalmış. Sonuçta ucuza öğretmen çalıştırıyorlar. Ne hak ne hukuk bir şey kalmadı. İlgileneceklerini de düşünmüyorum. Yasal hakları olması da saçma. Sınıf öğretmeni olarak bile veriyorlar, işletme ve sınıf öğretmeni çok saçma. Yani eğitim fakültesi bile değil.
Umarım :/maalesef yasa koyucu ben değilim ama bir kural varsa ve insanlar hakkı olanı alıyorlarsa bunun için söylenmek yersiz oluyor. keşke eğitim fakültelilere öncelik tanınsa ama yok işte yarın sabaha da yeni kanun çıkmayacağına göre...
ilgileneceğini ben biliyorum ve konu sahibine önerim de hala aynı. ziya selçuk'a mail atın, olmadı bana özel mesaj atın konuşalım buraya yazamam. önerimi dikkate almıyor sanırım fakat gerçekten işe yarayacak bir şey söylüyorum, mailleriyle ilgileniyor.
Ilahiyat mezunuyum. Bolumu severek okudum ve mesleğim hep hayalimdi. Simdi ise 5 yıl boşa gitti gibi dusunuyorum. Özel okulları da düşünmedim değil. Teşekkürler :)O kadar haklısınız ki. Malesef torpille oluyor böyle. Bankacılık mezunu bir tanıdık da geçen yıl ücretli öğretmenlik yaptı. Keşke ücretli öğretmenliğe sadece eğitim fakültesi mezunlarını alsalar. İnşallah olur birgün.
Branşınız ne?
İş arama sitelerine cv doldurun.
Özel okulların sitelerine cv doldurun. Şu an ihtiyaçları olmasa bile sistemde olsun başvurunuz.
Hatta imkanınız varsa şehrinizde bulunan özel okul veya kurslara direkt kendiniz gidip cv bırakın.
İnşallah mesleğinizi yaparsınız.
neden temizlige gideceksin ki, asgari ücretle calis bir firmada, ayrica eylul de erkenden git basvur mem e şu an açiķ da yoktur herkes yerleşti, ben de atanana kadar ucretli calistim, kpss ye agirlik ver temizlige gitmenin sirasi degil.Çok üzülüyorum, şuan bu ise devam edicem sanirim. Hayalim kesinlikle bu değildi. Öğrencilerim olacak diye hayaller kuruyordum hep. Ben de özel ders veriyorum ama yetmiyor işte.
Haftada 3 gün asgari ücret. Diğer gunlerim boş kpss calisirim diye düşündüm. Diğer isler yorucu oluyor ve calismaya zaman olmuyor.neden temizlige gideceksin ki, asgari ücretle calis bir firmada, ayrica eylul de erkenden git basvur mem e şu an açiķ da yoktur herkes yerleşti, ben de atanana kadar ucretli calistim, kpss ye agirlik ver temizlige gitmenin sirasi degil.
Istanbul'dayim ve burada şahit oldum. Dersane ve özellere başvurmadım. Devletten dönüş olmayınca da zaman acısından bu işi mantıklı buldum. 4 günüm tatil.İşletme mezunu öğretmenlik yapana büyük şehirde hiç denk gelmedim. Köyde vardı ama zaten atanan ogretmen bile köy şartlarına dayanamayıp gittiği için , halihazırda köyde yaşayan 4 senelik mezunlar dersler boş geçeceğine öğretmenlik yapıyorlardı. Bundan da herkes memnun tabi..
Siz dershanelere özel okullara vs başvurdunuz mu? Benim kardesimde öğretmen mezun olur olmaz dershanede ise basladi
Etik değil tabiki ben de bunu kastettim. Yeni mezun olduğum için açıkçası önceden bi durumlarla ilgilenmiyordum. :/Öm lisansın herhangi bir bölümünden mezun bile olsanız ücretli öğretmenlik yapabiliyorsunuz ve yasal. Zaten başvuruları e-devlet üzerinden yapıyorsunuz. Yeni bir durum değil yani. İşletme mezunu olmayı geçtim tarih mezunu olup matematik dersine giren de var . Bu durumda etik değil o zaman .
Bu arada yeni düzenleme ile formasyonu olan, öğretmenlik okumuş olan ücretli öğretmenlerin maaşında baya yükselme olacak
Öğretmenlik okuyan ve formasyonu olanlar için geçerli o ve yeni bir durum değil .Once ogretmenlik mezunu almalari.lazim merkezlerde pek olmaz ama ilce ve ona bagli mahallelerde malesef oluyor. Su ürünleri okuyan isletme vs okuyan olabiliyor.. Bi de 5 yil yapanlari da kadroya aldilar ucretli ogretmenlik mesleği!!! Nerdeyse ogretmenligin onune gececek..
Ozellikle sinif ogretmenligi matematik fizik ingilizce derslerinde buyuk sorun oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?