bu işte bir terslik var

bi de biz nişanda şunu isteriz düğünde bilmemkaç tane bilezik isteriz diye önceden sipariş verirler :53: (sözüm meclisten dışarı)

siz bence nişanlınızla aranızdaki sevgiye odaklanın yok ayakkabı almış yok annesi yemek yapmamış boşverin bunları

asla böyle bir şeye girmedik takı işine kim ne takarsa evladına takıyor sonuçta

yapmayın allah aşkına 7 aydır hiçmi müsait olmuyorlar öbür gelin 2 3 güne bir orda yemekte
hadi ailemi yemeğe almaya durumları yok diyelim (durumları iyi) benide çağıramazlarmı kızım kızartma yaptım hadi gel birlikte yiyelim ne varsa falan denilebilir

öbür gelinle samimilerse demek ki gerçekten bir sorun var.o zaman sorun nişanlınıza.ama acaba o evli siz daha nişanlısınız sürekli gidip-gelmek doğru olur mu diye mi düşünüyorlar.belki ailenizden çekiniyor olabilirler.

Konu sahibine hak veriyorum ben. Eğer onun ailesi yaptıysa karşı tarafında bir yemeğe en azından alması gerekirdi..
Hediye konusunda ise eğer orada adet öyleyse yapmaları lazım, muhtemelen kolaylarına geldiği için yapmıyorlardır. Bence bu işlerde siz ne kadar önemsemez üstüne düşmezseniz karşı taraf o kadar elini eteğini çekiyor ve takdir de etmiyor.

Bence nişanlınıza direkt bizi yemeğe almayacak mısınız diye sor sakince ama hediye için paspal giyinip gitme olayını boşver bence sana yakışmaz :10:

Nİşanlına söyleyebilirsin bizde böyle böyledir ailem de bekler diye..Sakın siz kayınvalideyle yüzgöz olmayın.
Bırakın nişanlınız söylesin..

onlar sizden talep ediyor ve sizde yapıyorsanız, sizinde isteme hakkınız var.
nişanlınızla uygun bir dilde konuşun.
iyice el etek çekmesinler, sonra düğüne de misafir gibi gelirler.
nasıl başlarsa öyle devam eder.
kurallarınızı koyun

beklentinizi ne kadar düşük tutarsanız o kadar az hayal kırıklığı yaşarsınız. siz nişanlınıza bakın

tertemiz giyinip gidin bayramlarını kutlayın. pis giyineyim de rezil edeyim tam bir kötü niyet cümlesi..
ayrıca öyle hemen samimi olmak istememeleri garip gelmemeli, biraz mesafe iyidir. çağırmasınlar yemeğe ne olacak?? nişanlınızla aranıza girmeye çalışmasınlar yeter. onun dışında içlerinden ne geliyosa onu yapsınlar zorlamayla hiç bir şey olmaz. nişanlınıza gidip de bana elbise alsınlar derseniz de bence nişanlınızın aklında soru işaretleri yaratırsınız. gerek yok..

yapmayın allah aşkına 7 aydır hiçmi müsait olmuyorlar öbür gelin 2 3 güne bir orda yemekte
hadi ailemi yemeğe almaya durumları yok diyelim (durumları iyi) benide çağıramazlarmı kızım kızartma yaptım hadi gel birlikte yiyelim ne varsa falan denilebilir

O zaman geriye tek bir ihtimal kalıyor, düşündüğünüz kadar iyi bir gelin değilsiniz.

herkes malesef siz gibi değil...bu cümleyi yeni insanlar tanıdıkça özellikle evlenme arefesinde,evlendikten sonra daha çok anlıyacaksınız.
bazılarının işine gelmiyor incelik yapmak,bazıları bilip de bilmemezliğe vuruyor ,bazıları ise hiç bilmiyor...
beklentilerinizi düşük tutup mutlu olmaya bakın yoksa hep üzülürsününüz.

Birşeyi merak ettim; diğer gelin haftada iki üç defa yemekte demişsiniz peki siz evlenincede haftada iki üç defa yemeğe gitmeyi istiyor musunuz ?
Bu samimiyeti devam ettirmek istiyor musunuz yoksa şimdilik adettendir diye mi istiyorsunuz ?
Genelde böyle yakınlaşmak isteyen gelinler evlenince duman oluyorlar.

Birşeyi merak ettim; diğer gelin haftada iki üç defa yemekte demişsiniz peki siz evlenincede haftada iki üç defa yemeğe gitmeyi istiyor musunuz ?
Bu samimiyeti devam ettirmek istiyor musunuz yoksa şimdilik adettendir diye mi istiyorsunuz ?
Genelde böyle yakınlaşmak isteyen gelinler evlenince duman oluyorlar.

evet aynen :))
evlenincede bana uzak allaha yakın muhabbetleri
şimdi istemesinin nedeni
adetler
biz yapıyoruz onlar neden yapmıyor
kıymetimizmi yok
hatta çoğu anne ve babanın etkisi altında kalıyor
ev ahalisi konuşuyor çünki
zavallı gelin adayıda
hem kendi ailesini hem nişanlısınınkini hemde nişanlısını idare etmek zorunda kalıyor.
:ssz::ssz:

beklentilerin normal ama nişanlınla aran iyiyse bunlar için kötü olma içinden geçenleri güzel bir dille nişanlına söyleyebilirsin ama kimseyle kıyas yapmadan konuş:31:

Nişanlınla konuşman en mantıklısı. Paspal giyinip gidersen sadece kendini rezil etmiş olursun. Arkandan bir sürü laf işitirsin.
Bu nişan-düğün olaylarında minumum beklenti en güzeli. Onlar yapmıyorsa siz de yapmayın. Bunu bir kıyas ya da yarışa dönüştürmeyin.

Ben onlara fazlayım demişsiniz ya sesli güldüm, çevredekiler çok gaz veriyor galiba. Bir de nişanlınızın ailesine sorun bakalım :34:

KAyınvaliden modern ötesi bi kadın olabilir gelenek görenek takmıyordur pek belki :)

o zaman sende adetleri es geç gittiğinde tokalaşın falan

bak o zaman nasıl geleneksel bir kadın olup çıkıveriyor:52:

evmiş, eşyaymış, kıyafetmiş takılmayın. önemli olan saygı ve sevgidir....

ne diyeceksiniz nişanlınıza? bana bayramlık al... çok komik ya :1: onlara fazlasınız madem, ayrılın

evmiş, eşyaymış, kıyafetmiş takılmayın. önemli olan saygı ve sevgidir....

ne diyeceksiniz nişanlınıza? bana bayramlık al... çok komik ya :1: onlara fazlasınız madem, ayrılın
Nişanlı kıza bayramlık alınması adettendir. Bazen bu adetlerin yerine gelmemesi ailelerin arasını açar.
Tabi ki koca kızın bana bayramlık al demesine gerek yok, kendi de alabilir. Ama dediğim gibi adet.
Ben demiştim nişanlıma "bizde adettir, bayramlık alınır" diye. Çünkü nişanlım bilmiyorsu, karşı taraftan da hiç ses çıkmamıştı ve bizim ailedekiler bu adetlerin yerine getirilmeme meselelerinden huzursuz olmaya başlamışlardı.
Gittik güzelce aldık canım ne istiyorsa. Ne benim ailem vıdı vıdı yaptı ne onun ailesi. Çok da güzel oldu

Back
X