• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu “iyiliğin” sebebini anlayamadım. Sizce neden?

Sizin verdiğiniz bilgiye göre "Mesele şuydu, eşimin erkek kardeşiyle ortak bir dükkanımız vardı. Dükkan kazanmıyor diye bize aylık kâr payımızı vermiyordu. Bizde öyleyse dükkandan ayrılalım demiştik. Bize üç kuruşu üç parçaya bölüp aylarca bekletip paramızın değerini kaybettirerek ödemişti. Kendisi 1 ay içinde 700 bine araba almıştı. Ben bunu duyduğumda başka olayların da birikimi üzerine sinir krizleri geçirmiştim. "

Bu bizi kazıklayan erkek kardeşle biz ortaklık bittiğinden beri görüşmüyorduk. Bu süreçte de birilerinden duyduğuma göre kendisi herkese olayı başka anlatıyormuş. En zor zamanımda abim para istedi şeklinde. Ki zor durumda olan bizdik. O dönemde eşim 7 bin maaş alıyordu, 8 bin kredi ödememiz vardı. Küçük bir bebeğimiz vardı. Sonra eşim işten çıkarıldı ben oğlumu bırakıp çalışmak zorunda kaldım vs buraları geçiyorum.

Sonra da, gelmek istediklerinde, siz gelsin ama konuşacaklarım var dediğinizde, gelmedi.
Yani, aradaki gayet somut ve gayet haklı olduğunuz meselelerle yüzleşmeyeceğini, açıkça ortaya koydu bu adam.
Üstelik kendisi de babası da, gerçek durumu bildikleri halde, ele güne bambaşka yansıtma gayretinden geri durmadılar.

Tüm bu koşullara rağmen, şimdi böyle bir hareket yapma cüretine, önce çok şaşırırdım açıkçası.
Sonra, acaba duruşumuzu net ortaya koyamadıkta mı böyle bir hareket yapabilecek yüz buldu diye, kendimi bir sorgulardım.

Mevcut yeğeninin hakkını çatır çatır yedikten sonra, yediği haltı da bildiğinden ele güne bambaşka anlatmaktan geri durmadıktan sonra, hamilelik haberi bahanesiyle , sadaka verir gibi 20 bin lira para ve üç torba ıvır zıvırla, "amca" payesi mi edindi şimdi ? Ne iyiliği Allah aşkınıza ? Üç kuruşla üstünü örtüyor herşeyin işte..!

Asla kabul etmezdim. Neden kabul edilmeyeceğini de açıkça ifade eder, iade ederdim. Poşetleri de kaynanamın kapısına bırakır, yürür giderdim.
Önce hakkı yerine getirmeden, doğruyu/hataları kabul etmeden, böyle ucuz yöntemler, bana ağır küstahlık gibi gelir, çok sinirlendirir beni.

Bence şimdi vicdan yaptı kendi kendine vicdanını rahatlatmaya çalışıyor.Hrmde yarın öbür gün yeğenini görmek isteyecektir arayı yumusatmaya çalışıyor diye düşünüyorum.tabiki affedip affetmemek size kalmış.

Çarptığı 700bine karşılık dandik teteyağı reçel mi göndermiş yani🙄🙄geri postalarım , olmazsa KVnin kapısina atarım icine de not yazarım çarptığın m8lyonlara karsılık bu çöpleri mi veriyorsun sen kimi kandırıyorsun o..u çocuğy yazarım.

Etüt merkezi açacakmissiniz ya onu biliyormu muhtemelen bende ortak olayım diyecek müdür unvanını kendine alıp sizi yine dolandırmaya kalkacak

Günaydınlar,

Uzun bir süredir hayatımda her şey yolunda gidiyor çok şükür. Kendi hayatımdaki sorunları çözdüm, eşimle her şeyi yoluna koyduk. Sonrasında bir etüt merkezi hayalimiz vardı onun için de bir adım attık bu sezona yetiştirmeye çalışacağız. Ve bir de bebek bekliyoruz.

Şimdi sizlere bir şey sormak istiyorum. İlk kez okuyacaklar sorumdan bir şey anlar mı bilmiyorum ama tekrar aynı konuları açmayı hiç istemiyorum. Eski konularımı bilenler biliyorlar zaten.

Şu bizi dolandıran kardeş vardı hatırlarsanız. Kendisi buradaki en son açtığı dükkanı da kapatıp başka bir şehre yerleşti. Orada birileriyle ortak dükkan açtı. En son biliyorsunuz kız arkadaşıyla gelmek istemişti, ben de gelsin ama söyleyeceklerim var dediğim için gelmemişti. Tabi ki kayınpederim herkese X onlara gitmek istedi ama kabul etmediler şeklinde anlatmış herkes öyle biliyor. Hiçbir şekilde iletişimimiz de yok.

Bu kardeş eşime geçen gün 20 bin gönderiyor ve uzun uzun mesaj yazıyor. İşte hayırlı olsun, çok sevindim, bu parayı yeğenimin masraflarına kullan vs. Ben yine göndereceğim belki doğumda orda olmam falan filan. Yengemin de gözü aydın gibi iyi dilekler sunuyor. Bir de eve de bir şeyler göndereceğim diyor. Dün de eve bir dolu kahvaltılık gönderdi. Poşetlerce ürün. Her şeyden ikişer üçer tane var. Anlam veremedim bu harekete. Sizce neden böyle bir şey yaptı?

Bu arada bir detay daha, kayınvalidem kendisinin çok borçları olduğunu, burada işleri bir türlü düzelmediği için her şeyi devredip oraya gittiğini söylüyor hep. Hatta kız arkadaşını getirip burada tüm aile ve akrabalara tanıştırdı ama kayınvalidem diyor ki nişan yapacak parası bile yok. Gerçi kendisi kız arkadaşının yaşadığı şehre yerleşti çünkü kızın annesi ben kızımı gönderemem demiş. Neyse sonuç olarak bu kadar borçlu bir insanın böyle tek seferde 20 bin yollaması artı yolladığı ürünler de yine 5 bin civarı. Bilemedim sizlere sormak istedim.
Kaz gelecek yere tavuk esirgememiş.

Çarptığı 700bine karşılık dandik teteyağı reçel mi göndermiş yani🙄🙄geri postalarım , olmazsa KVnin kapısina atarım icine de not yazarım çarptığın m8lyonlara karsılık bu çöpleri mi veriyorsun sen kimi kandırıyorsun o..u çocuğy yazarım.

Biraz ağır olmaz mı😅 yanlış mı yaptım bilmiyorum ama aksine gönderdiklerini kabul etmiştim zaten sonrasında buraya konu açmıştım. Çünkü mutlaka kv nin bunu bana söyleyeceğini biliyordum. Tabi ki öyle oldu. Dün kv dedi ki amcası çok seviniyor ona para göndermiş, daha bir şeyler yapmak istiyor. Ben de dedim ki, yapsın tabi ki hala bize borçlu. 3 kuruş para, 3 poşet peynir zeytinle bize ettirdiği zarar karşılanmıyor dedim. Biz o işi yaparken Euro 10₺ idi şimdi 45₺ oldu biraz daha göndermesi lazım dedim. Eşim de yanımdaydı.

Kv neden öyle diyorsun bak güzel bir adım atmaya çalışıyor dedi. Ben de eşime dönerek dedim ki, kardeşin seni arayıp abi kusura bakma yanlış yaptım, ortaklık biterken de parayı köpeğin önüne atar gibi gönderdim senden bir helallik bile almadım dedi mi dedim hayır dedi. Dedim o zaman bu bir adım sayılmaz. Bir değil 10 adım atsa benim çocuğumu bırakıp çalışmak zorunda kaldığımda yaşadığım psikolojiyi de telafi edemez.

Onlar kardeşler arada kavga gürültü yok yine candır falan dedi. Evet kabul dedim eşim kardeşiyle can ciğer olabilir yine. Benim açımdan sorun yok. Ama ben konuyu kapattım iletişim kurmak dahi istemiyorum dedim.

Hep bugünü beklemişim bunları söylemek o kadar iyi geldi ki.

Etüt merkezi açacakmissiniz ya onu biliyormu muhtemelen bende ortak olayım diyecek müdür unvanını kendine alıp sizi yine dolandırmaya kalkacak

Belki kv söylemiştir ama bu saatten sonra ben abisiyle evli olduğum sürece bize iş için yanaşmaz. Kendi dükkanı bizim etüt merkezini beşe katlar milyonluk iş yapıyor. Biz sıfırdan cüzi paralarla iş kurmaya çalışıyoruz. Bizden maddi bir beklentisi olduğunu sanmıyorum. Ya ben evime kabul etmedim diye kendince şov yapıyor, bak sen kabul etmedin ama ben yine de abimi atmıyorum büyüklük bende kalsın havaları. Ya da düğün nişan bir şey yapacak annesi arayı düzelt dediği için adım atıyor. Nişan ya da düğün hediyesi için bile olamaz çünkü maddi olarak bizden çok iyi durumda.

Günaydınlar,

Uzun bir süredir hayatımda her şey yolunda gidiyor çok şükür. Kendi hayatımdaki sorunları çözdüm, eşimle her şeyi yoluna koyduk. Sonrasında bir etüt merkezi hayalimiz vardı onun için de bir adım attık bu sezona yetiştirmeye çalışacağız. Ve bir de bebek bekliyoruz.

Şimdi sizlere bir şey sormak istiyorum. İlk kez okuyacaklar sorumdan bir şey anlar mı bilmiyorum ama tekrar aynı konuları açmayı hiç istemiyorum. Eski konularımı bilenler biliyorlar zaten.

Şu bizi dolandıran kardeş vardı hatırlarsanız. Kendisi buradaki en son açtığı dükkanı da kapatıp başka bir şehre yerleşti. Orada birileriyle ortak dükkan açtı. En son biliyorsunuz kız arkadaşıyla gelmek istemişti, ben de gelsin ama söyleyeceklerim var dediğim için gelmemişti. Tabi ki kayınpederim herkese X onlara gitmek istedi ama kabul etmediler şeklinde anlatmış herkes öyle biliyor. Hiçbir şekilde iletişimimiz de yok.

Bu kardeş eşime geçen gün 20 bin gönderiyor ve uzun uzun mesaj yazıyor. İşte hayırlı olsun, çok sevindim, bu parayı yeğenimin masraflarına kullan vs. Ben yine göndereceğim belki doğumda orda olmam falan filan. Yengemin de gözü aydın gibi iyi dilekler sunuyor. Bir de eve de bir şeyler göndereceğim diyor. Dün de eve bir dolu kahvaltılık gönderdi. Poşetlerce ürün. Her şeyden ikişer üçer tane var. Anlam veremedim bu harekete. Sizce neden böyle bir şey yaptı?

Bu arada bir detay daha, kayınvalidem kendisinin çok borçları olduğunu, burada işleri bir türlü düzelmediği için her şeyi devredip oraya gittiğini söylüyor hep. Hatta kız arkadaşını getirip burada tüm aile ve akrabalara tanıştırdı ama kayınvalidem diyor ki nişan yapacak parası bile yok. Gerçi kendisi kız arkadaşının yaşadığı şehre yerleşti çünkü kızın annesi ben kızımı gönderemem demiş. Neyse sonuç olarak bu kadar borçlu bir insanın böyle tek seferde 20 bin yollaması artı yolladığı ürünler de yine 5 bin civarı. Bilemedim sizlere sormak istedim.
Ne kadar dolandirdi ? Gonderdigi miktardan fazla mi? Birde kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye bir laf vardir

Sizin verdiğiniz bilgiye göre "Mesele şuydu, eşimin erkek kardeşiyle ortak bir dükkanımız vardı. Dükkan kazanmıyor diye bize aylık kâr payımızı vermiyordu. Bizde öyleyse dükkandan ayrılalım demiştik. Bize üç kuruşu üç parçaya bölüp aylarca bekletip paramızın değerini kaybettirerek ödemişti. Kendisi 1 ay içinde 700 bine araba almıştı. Ben bunu duyduğumda başka olayların da birikimi üzerine sinir krizleri geçirmiştim. "

Sonra da, gelmek istediklerinde, siz gelsin ama konuşacaklarım var dediğinizde, gelmedi.
Yani, aradaki gayet somut ve gayet haklı olduğunuz meselelerle yüzleşmeyeceğini, açıkça ortaya koydu bu adam.
Üstelik kendisi de babası da, gerçek durumu bildikleri halde, ele güne bambaşka yansıtma gayretinden geri durmadılar.

Tüm bu koşullara rağmen, şimdi böyle bir hareket yapma cüretine, önce çok şaşırırdım açıkçası.
Sonra, acaba duruşumuzu net ortaya koyamadıkta mı böyle bir hareket yapabilecek yüz buldu diye, kendimi bir sorgulardım.

Mevcut yeğeninin hakkını çatır çatır yedikten sonra, yediği haltı da bildiğinden ele güne bambaşka anlatmaktan geri durmadıktan sonra, hamilelik haberi bahanesiyle , sadaka verir gibi 20 bin lira para ve üç torba ıvır zıvırla, "amca" payesi mi edindi şimdi ? Ne iyiliği Allah aşkınıza ? Üç kuruşla üstünü örtüyor herşeyin işte..!

Asla kabul etmezdim. Neden kabul edilmeyeceğini de açıkça ifade eder, iade ederdim. Poşetleri de kaynanamın kapısına bırakır, yürür giderdim.
Önce hakkı yerine getirmeden, doğruyu/hataları kabul etmeden, böyle ucuz yöntemler, bana ağır küstahlık gibi gelir, çok sinirlendirir beni.

Maalesef duruştan karakterden anlayacak insanlar değiller. Aksine gönderdiği her şeyi kabul ettim, bundan sonra göndereceklerine de okeyim. Bizden aldıklarını böyle böyle ödesin işte. Dün de kv konuu açtı ki biliyordum mutlaka açacağını. Biraz da konuyu açsın diye kabul etmiştim. Ben de kendisinin hala bize borçlu olduğunu ve bu yaptıklarının telafi etmediğini, daha fazla göndermesi gerektiğini söyledim. Ama bunu bir adım olarak saymıyorum çünkü manevi bir bağım kalmadı, adım falan beklemiyorum, sadece maddi zararımı çıkarmaya çalışıyorum böyle böyle hallederiz inşallah demeye getirdim.

Ne kadar dolandirdi ? Gonderdigi miktardan fazla mi? Birde kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye bir laf vardir
Dolandırmak dediğim tam olarak şöyle, ortak açtığımız dükkan iş yapmıyor vs diyerek aylık hakkımızı vermiyordu. Biz de o zaman ortaklık payımızı ver ayrılalım dedik. Çünkü kredi borcumuz vardı, eşim de işten çıkarılmıştı ödeyemiyorduk. Bugün yarın satılır diyerek bizi oyaladı. Sonra gidip birilerinden borç alarak (bunu başkasından duyduk, bize söylediği, babamın üzerinden kredi çektim öyle verdim demişti) bize cüzi bir para verdi. Onu da parça parça verdi. Para değer kaybetti vs. Bir sürü olaylar.

Kendisi o dükkanı satıp milyonluk işlere girdi biz olduğumuz yerde saymış olduk. Bir şekilde kredimizi idare edebilirdi birkaç ay. Bekar ve ailesiyle yaşıyordu. Birkaç ay sonra zaten eşim yeniden işe girdi.

Böyle bir mağduriyet yaşadık ama herkese abim en zor zamanımda para diye beni sıkıştırdı falan diye anlatmış. Tabi herkes de onu haklı gördü ailesi bile.

Ben sizi anlamadım hem son açtığı yeri batırdı kızın yaşadığı yere gitti diyorsunuz hem milyonluk iş yapıyor durumu iyi diiyorsunuz.Bence bu adam milyonluk iş falan yapmıyor onun kazandığı küçük miktar bile size milyon gibi geliyor ve yine söylüyorum etüt merkezine ortak gelmek için yapıyor muhtemelen eşiniz calisiyor ben başında dururum havalarina girdi

Back
X