Bu kadar adam eve nasıl sığar?

Söz ve nişan. Tanışmada sadece çekirdek aile olucak. Ama tanışmaya geldiler bi hafta sonrada söz olur diye konuşuldu o yüzden soruyorum

Pardon şimdi anladım. Sanırım sorun babanızın tarafından kaynaklanıyor (yanlış anlamadım umarım)Yani uzaktakiler babanızın 1.derece yakınlarıysa kararı verecek olan babanızdır bana göre. Bir de şöyle düşünün torununuzun nişanına çağrılmasanız ne hissedersiniz?
Söz nişan olur geçer fazla kafaya takmayın. Büyükler oturur, gençler ayakta durur. Yüzük takıldıktan sonra yaşlılar amcanızın evine çıkarlar, gençler sizin evde eğlenirsiniz. Üst katta amcanız varmış nişandan sonrada babaanneniz, halanız falan orada kalabilirler.

Ya da bütçenize göre bir salon tutarsınız, istediğiniz herkesi çağırırsınız.

Haa bu arada nedense bu merasimlerde fazla tantana, telaşe falan bana çok anlamlı gelmiyor. En yakınlarla nişan, bir de nikah tamamdır. :KK74:
:eek:

Son düzenleme:
Samimi komşu varsa rica edin erkekler onlarda otursun. Ya da mekan tutacaksınız. En kötü ihtimalle caddeye sandalye dizin gelen oraya otursun :)

Amaaan hepsi geçip gidiyo. Benim de söz nişan bi arada evde oldu. Yaklaşık 150 kişi doldu eve. Erkek tarafı garibim 10 kişi falandı :) Bende o zaman çok gerilmiştim ama şimdi gülüyoruz. Hatta eşim “bi ara tuvalete gittim geldim benim yerim kapılmıştı. Gittim başında bekledim kalkmadı” falan diye bayağı takılır:)

Benim isteme söz nişan aynı anda oldu. Bizden annem babam kardeşim bir de aile büyüğü olarak dedem anneannem vardı. Onlarda ise anne baba kardeş ve aile büyüğü olarak amca yenge vardı o kadar (dedeler vefat ettiği için). Onun dışında hala amca teyze dayı vs çağırmadık bile. Sadece en yakın arkadaşım ve çok sevdiğimiz bi komşumuz vardı onlar da mutfaktan çıkmadılar zaten. Çekirdek kadro dışında kimseyi çağırmazsanız laf eden olursa "bak falan filan kimseleri de çağırmadık" dersiniz. Tabii karşı taraf da çağırmamalı bu şekilde.

Biz de cok gerilmistik bu konuda ayni durum bizde de vardi.. oncelikle erkek tarafina kota koyun derim en fazla 10 kisi gelsinler sonra sizden de sadece 1.dereceden yakinlariniz gelsin. Masayi suslersiniz heralde o kalir.. odada da misafirler ile sizden sadece buyuk amca dayi hala kalir digerleri de diger odalara dagilir.. baska care yok herkes odaya sigmaz herkes de orada oturmasin zaten bir sey olmaz orada onemli olan gelen misafirleri en iyi sekilde agirlamak

Merhaba Kızlar,
Erkek arkadaşımla ailesi tanışmaya gelicekler. İkinci gelişlerinde de söz takarız diye konuştuk. Ama benim derdim şu evimiz küçük sadece salon var yani. Şimdi annemle konuşuyoruz;halanları çağırmazsak küser,babaannem memlekette ama kadıncağız şimdi desek yaşına başına bakmadan koşup gelmek için hazır. E üç tane Amcam var,eşleri çocukları. İki dayım var,yengemlerle çok çok yakınız. Çağırmamak gibi bişey olamaz. Bunlar en çekirdek kadro daha. Tabi karşı tarafta minumum 25 desek. Yani daha kimseleri çağırmadan nerden baksak 50-60 kişi.
Salon geniş aslında ama eşya çok,söze kadar yavaş yavaş eşyaları boşaltıp mesela yemek masasını çıkartıp sandalye dizsek çok mu saçma olur? Ya da bu amcalar- halalar gelmesin ya çağırmasak çok mu ayıp olur? Hepsi uzakta zaten. Yani nasıl olucak hiç bilmiyorum resmen eve sığmıcaz diye o kadar gerildim ki sözleniyorum diye heycanlanamıyorum bile.
He bi de iki taraf birbirine o kadar ters ki,bi taraf kadınlı-erkekli oturmuyor normalde. Diğer taraf aşırı şen şakrak hepsini dip dibe hiç düşünemiyorum ama sığsınlarda geri umrumda değil şu an.
Nişan olmıcak bu ara da söz nişan beraber olacağı için kimi çağırmak gerekiyor bilemiyorum. Siz nasıl hallettiniz,o eve sığılır mı bi şekilde yada herkesi çağırdınız mi?
Cafe yada küçük şık bir yer tutmayı düşündünüz mü?
İnanın evde o kadar kişiye yapılan masrafla aynı hesaba gelir.
Üstüne getir götür topla et yok onu kaldır bunu düzeltte cabası..
Bence giç bu toplara girmeyip maksimum 1000 tl yi gözden çıkarın kurtulun

Cafe yada küçük şık bir yer tutmayı düşündünüz mü?
İnanın evde o kadar kişiye yapılan masrafla aynı hesaba gelir.
Üstüne getir götür topla et yok onu kaldır bunu düzeltte cabası..
Bence giç bu toplara girmeyip maksimum 1000 tl yi gözden çıkarın kurtulun
Cafe kiraları çok uçuk fiyatlar değildir, değil mi

Merhaba Kızlar,
Erkek arkadaşımla ailesi tanışmaya gelicekler. İkinci gelişlerinde de söz takarız diye konuştuk. Ama benim derdim şu evimiz küçük sadece salon var yani. Şimdi annemle konuşuyoruz;halanları çağırmazsak küser,babaannem memlekette ama kadıncağız şimdi desek yaşına başına bakmadan koşup gelmek için hazır. E üç tane Amcam var,eşleri çocukları. İki dayım var,yengemlerle çok çok yakınız. Çağırmamak gibi bişey olamaz. Bunlar en çekirdek kadro daha. Tabi karşı tarafta minumum 25 desek. Yani daha kimseleri çağırmadan nerden baksak 50-60 kişi.
Salon geniş aslında ama eşya çok,söze kadar yavaş yavaş eşyaları boşaltıp mesela yemek masasını çıkartıp sandalye dizsek çok mu saçma olur? Ya da bu amcalar- halalar gelmesin ya çağırmasak çok mu ayıp olur? Hepsi uzakta zaten. Yani nasıl olucak hiç bilmiyorum resmen eve sığmıcaz diye o kadar gerildim ki sözleniyorum diye heycanlanamıyorum bile.
He bi de iki taraf birbirine o kadar ters ki,bi taraf kadınlı-erkekli oturmuyor normalde. Diğer taraf aşırı şen şakrak hepsini dip dibe hiç düşünemiyorum ama sığsınlarda geri umrumda değil şu an.
Nişan olmıcak bu ara da söz nişan beraber olacağı için kimi çağırmak gerekiyor bilemiyorum. Siz nasıl hallettiniz,o eve sığılır mı bi şekilde yada herkesi çağırdınız mi?
Bu kadar çok kişi gelcekse bi yer tutun. Akşamda orda kalsınlar. He durumunz yoksa kimseyi çağırmayn. Bende sadece tyzem karşı tarfnda sadece amcası vardı ki bizim eve sizin saydklarınz sığar. Ama ben bu kadr özelime herkesi sokmamz dugune gelsinler yeter.

Back
X