Bu kadar calisilmazki..

Şu an her 100 gençten 23 işsiz, durum vahim
Memlekette

Herkes "özel sektör böyle" diyor da, cidden öyle mi? Bu köle hayatindan farkli degil. Herkes "sükür etsin" diyor. Köle hayatinami sükür edecek? Hiçmi düzgün is yok? En azindan cumartesi günü öglene kadar yada mesai saatin max aksam 17-18e kadar olan?

Türkiyede is kosullarin zor oldugunu biliyordum fakat bu kadar olmasi sasirtici.

Gerçekten öyle. Şu an iş sahibi olan şükür etsin. Çok yakın bir arkadaşımın kardeşi temel lisede rehberlik öğretmeni olarak çalışıyor sabah 10 akşam 8 hafta içi bir gün izni var aldığı maaş asgari ücret. 2 yıldır aynı yerde nasılsa asgari ücret zamlandı diyerek zam bile yapmamışlar. Bir senedir fazladır da aktif iş arıyor ama bulamadı. Kendi avuttuğu tek nokta eve yakın yol parası vermiyorum zamanım yolda geçmiyor diyor. Evlenmek için daha normal saatleri olan bir işte çalışmayı bekliyor. Şimdi bu kişinin evli, çocuklu olduğunu hayal edin.
Ne yazık ki köle hayatına şükür edecek haldeyiz. İş bulmak zaten apayrı bir mesele ona hiç değinmiyorum bile.

Konu sahibi zor hayat şartları görmeden büyüyünce tabi evliliğin yükünü kaldıramaz hale gelmiş,
Şükür edin çocuğunuz sağlıklı siz sağlıklısınız
Eşinizin işi var, elinizdekinlere odaklanın
Herkes sınanıyor bu hayatta
Beterin beteri var
Biraz şükredin ve dayanıklı olun
Eşinizi ve kendinizi mutsuzluğa sürüklemeyin

Ee tabi kavga eden taraf benim.calisan ben,çocuğa bakan ben ,evde bütün işleri yapan ben.mesaiye kalsam ruh sağlığına daha iyi gelecektir

Madem ki eşinizden fazla kazanıyorsunuz (!) temizliği yardımcı olacak birini alabilirsiniz , ben de aynı durumdaydım sizin gibi her şey bendeydi , eşime teklif ettim istersen tek izin günün olan pazar gününde birlikte kendi evimizi temizleelim ve haftalık yemek yapalım dedim , sadece tek bir pazar günü dayanabildi bu duruma (zaten ben biliyordum da kendi görsün istedim) , ikinci pazar günü ise tamam , al bir yardımcı sen de kurtul ben de kurtulayım dedi , şimdi evime her cumartesi günü yarım gün ev işlerini yapacak bir yardımcı alıyorum , sadece hafta içi yetecek kadar yemek yapıyorum ve çamaşırları yıkıyorum , eşim de mutlu ben de mutluyum. Bazen söylenir işte çok değil mi aylık şu kadara mal oluyor falan diye , diyorum ki hayatım o zaman pazar günlerini feda etmen gerekiyor , düşün uyku mu yoksa temizlik mi diyorum:halay:

Eşinizé haksızlık ediyorsunuz biraz ... kim iser 6 gün calismayı heleki geç saate kadar..

Gerçekten öyle. Şu an iş sahibi olan şükür etsin. Çok yakın bir arkadaşımın kardeşi temel lisede rehberlik öğretmeni olarak çalışıyor sabah 10 akşam 8 hafta içi bir gün izni var aldığı maaş asgari ücret. 2 yıldır aynı yerde nasılsa asgari ücret zamlandı diyerek zam bile yapmamışlar. Bir senedir fazladır da aktif iş arıyor ama bulamadı. Kendi avuttuğu tek nokta eve yakın yol parası vermiyorum zamanım yolda geçmiyor diyor. Evlenmek için daha normal saatleri olan bir işte çalışmayı bekliyor. Şimdi bu kişinin evli, çocuklu olduğunu hayal edin.
Ne yazık ki köle hayatına şükür edecek haldeyiz. İş bulmak zaten apayrı bir mesele ona hiç değinmiyorum bile.

Anladim canim. Inanmadigimdan dolayi degildi, daha çok inanmak istemedigimden dolayi o yorumu yazdim.
Cok üzücü bir durum :( Yine politik olacak ama bu durumda insanlar halen nasil ekonominin çok iyi oldugu, ülkenin uçtugunu felan nasil inanirlar aklim almiyor.

Temizlik için yardimci almanızı tavsiye edebilirim.
Vizyonsuz kapasitesiz falan filan ama eşiniz bu sizin. Beğenmiyorsanız ayrılmayı deneyebilirsiniz.

Anladim canim. Inanmadigimdan dolayi degildi, daha çok inanmak istemedigimden dolayi o yorumu yazdim.
Cok üzücü bir durum :KK43: Yine politik olacak ama bu durumda insanlar halen nasil ekonominin çok iyi oldugu, ülkenin uçtugunu felan nasil inanirlar aklim almiyor.

Yok yok anladım ben sizi. Burda yaşamadığınız için garip gelmesi çok normal. O dediğiniz türde insanlar o kadar çok ki. Bazı haber kanallarında her şey o kadar dört dörtlük gösteriliyor ki hayret ediyorum bizim ülkemizi mi anlatıyor diye.

Madem eşiniz vizyonsuz neden evlendiniz? Ben ondan yüksek maaş alıyorum dediniz o zaman kendinize uygun biriyle evlenebilirdiniz. Bu devirde iş bulmak kolay mı öğretmenler bile 6 gün çalışıyor özeli memurluğuda yok bu işin çoğu meslek 6 gün çalışır benim erkek arkadaşım veteriner sabah 8 akşam 6 7 değişiyor çıkış saati yok yani herkesin iş temposu böyle. Çok daha iyi maaş alıyorsanız temizlikçi tutacaksınız daha kolay olur.

Ne demek istediginizi cok iyi anladim. Cocuk bakimi basli basina zor bir is, insan ister istemez yoruluyor bir nefes almak istiyor. Siz bir de calisiyormussunuz, ev isleri de bir yandan. Bunalmakta cok haklisiniz. Ama esinizin de suan icin yapacak birseyi gozukmuyor. Sizin yerinizde olsam en azindan ev islerinin yukunu azaltmaya calisirim, ya bir yardimci alirim bunu yapamiyorsam basit yemeklerle gecistiririm. Ev de bal dok yala olmasin, yasanacak kadar temiz olsa yeter :) bu arada bu gerginliginizi minige yansitmamaya calisin, evet haklisiniz ama bu yasananlarda onun hic sucu yok. Bizler onlar kucuk diye anlamiyor saniyoruz ama her seyi hissediyorlar. Koca kadin oldum hala annemin babama sinirlenip hincini benden cikardigi zamanlari unutamam. O hatirladigima hic ihtimal vermiyordur bile.

Yorulmuş, bunalmış olabilirsiniz, kendinizi desteksiz de hissediyor olabilirsiniz bu normal.
Bununla birlikte olaya yaklaşımınız ve üslubunuz doğru değil.
İnsan hayat arkadaşına 'vizyonsuz' deyip onu küçümsüyorsa orda durup düşünmek lazım.
Size tavsiyem ev işleri için düzenli yardımcı alın.
Büyük şehirdeyseniz alışveriş için sanal market kullanın.
Bu şekilde ben vakitten kazanıyorum ayrıca daha az yoruluyorum.

Özel bir anaokulunda müdürüm.
Bu sabah 8:20'de girdiğim okuldan,
akşam 19:30'da çıkabildim.
Aslında mesaim 8:30-17:30 ama o saatte çok nadiren çıkabiliyorum.
Ne iş bitiyor, ne veli görüşmesi.
Özel sektörde ne yazık ki mesai kavramı çok esnek, bunu ne kadar çabuk kabullenirse,
o kadar rahatlıyor insan.

Millet konu da mı açmasın yaaa
Şu kadınlar kulubu bazen beni sinir ediyor. Konu sahibi haklı ya da haksız. Derdini anlatmaya,içini dökmeye hakkı yok mu?
Sanki sizin esiniz evi otel gibi kullansa, ortak doğurduğunuz çocuğa agucuk gugucuk bile yapmasa, evle asla ilgilenmese,alisveris bile yapmasa,birlikte sofraya oturmasaniz, karı koca ilişkinizi artık unutmuş hale gelseniz 'olsun canım,eve ekmek getiriyor' deyip mutlu mutlu oturacak misiniz? Bunalmış konu açmış işte kadın.
Kaldı ki kendi de çalışıyor. Hem işte çalışıyor,hem evin tüm yuku onun omuzlarında.
Babam hep der ki: balın yoksa bal dilin de mi yok?
Konu sahibinin kocasının belli ki bal dili de yok ki kadın bu kadar bunalmış, konu açmış. İlla ki pişman edeceksiniz.
Konu sahibi, çocuğu yedir yatır ama sen yemeğini hafif ye,aksamlari sofraya birlikte oturun. TV açıksa kapatın,kumandaya yapısiksa yemeği TV'nin olmadığı balkona mutfağa falan hazırlayın...o yemek saati sohbet saatiniz olsun. Çocuğun komikliklerini falan anlatin-is yerinde birşeyler olduysa onlardan bahsedin-ona sorular sorun... Hiç yoktan işten geldiği o bir saat sizin özel saatiniz olsun. Belki iletişiminize biraz iyi gelir
Haftasonu da çocuğu ona kitleyin kaçın. Azıcık babalık yapsin-aralarindaki bağ gelişsin. Siz de kafa dinleyin

Son düzenleme:
Şu kadınlar kulubu bazen beni sinir ediyor. Konu sahibi haklı ya da haksız. Derdini anlatmaya,içini dökmeye hakkı yok mu?
Sanki sizin esiniz evi otel gibi kullansa, ortak doğurduğunuz çocuğa agucuk gugucuk bile yapmasa, evle asla ilgilenmese,alisveris bile yapmasa,birlikte sofraya oturmasaniz, karı koca ilişkinizi artık unutmuş hale gelseniz 'olsun canım,eve ekmek getiriyor' deyip mutlu mutlu oturacak misiniz? Bunalmış konu açmış işte kadın.
Kaldı ki kendi de çalışıyor. Hem işte çalışıyor,hem evin tüm yuku onun omuzlarında.
Konu sahibinin kocasının belli ki bal dili de yok ki kadın bu kadar bunalmış, konu açmış. İlla ki pişman edeceksiniz.
Konu sahibi, çocuğu yedir yatır ama sen yemeğini hafif ye,aksamlari sofraya birlikte oturun. TV açıksa kapatın,kumandaya yapısiksa yemeği TV'nin olmadığı balkona mutfağa falan hazırlayın...o yemek saati sohbet saatiniz olsun. Çocuğun komikliklerini falan anlatin-is yerinde birşeyler olduysa onlardan bahsedin-ona sorular sorun... Hiç yoktan işten geldiği o bir saat sizin özel saatiniz olsun. Belki iletişiminize biraz iyi gelir
Haftasonu da çocuğu ona kitleyin kaçın. Azıcık babalık yapsin-aralarindaki bağ gelişsin. Siz de kafa dinleyin

Kim konu sahibine neden konu açtın, konu açman çok gereksiz tarzında bir cümle kurmuş gösterebilir misiniz? Ben göremedim de. Burası bir forum sitesi dolayısıyla herkes düşündüğünü saygı sınırını aşmadan yazmakta özgür. Eğer konu sahibi hayatı boyunca yüzünü görmeyeceği insanların yorumlarıyla konu açtığına pişman oluyorsa eleştiri kaldıramıyor demektir. Bu kendiyle ilgili bir problem, forumdakileri bağlamaz.

Sorun sizin ve konu sahibinin sanki eşi çok istekliymiş bu şekilde çalışmak hoşuna gidiyor keyfinden bu kadar çok çalışıyor gibi davranmanızda aslında. Kimse haftanın altı günü o yoğun tempoda çalışmaktan memnun olmaz. Dolayısıyla aynısı başıma gelse evet eve ekmek getiriyor diye mutlu olur zaten yorgun olan iki insan için hayatı zorlaştırmazdım.

Konu sahibinin dilinden nasıl bal damlıyor, orasını nerden çıkarttınız hele hiç anlamadım çünkü konu sahibi en çok eleştiriyi üslubu için almış.

Siz nerde yaşıyorsunuz? Özel sektör öyle
Zamanında bizde katlandık, ne kadar şımarık, vefasızsınız, eşiniz işsiz olsa evde oturup çocuğa baksa daha iyi olmayacak herhalde bu bir süreç, sabırlı olun
Surat asmayın, memleketin durumu işler acısı
Çoğu işveren hakettiğin maaşı vermediği gibi
Biraz sesini yükselttiğinde kapıyı gösteriyor veya performansı düşüp gösterip çıkış veriyor
[/
Ağzına saglik

Kim konu sahibine neden konu açtın, konu açman çok gereksiz tarzında bir cümle kurmuş gösterebilir misiniz? Ben göremedim de. Burası bir forum sitesi dolayısıyla herkes düşündüğünü saygı sınırını aşmadan yazmakta özgür. Eğer konu sahibi hayatı boyunca yüzünü görmeyeceği insanların yorumlarıyla konu açtığına pişman oluyorsa eleştiri kaldıramıyor demektir. Bu kendiyle ilgili bir problem, forumdakileri bağlamaz.

Sorun sizin ve konu sahibinin sanki eşi çok istekliymiş bu şekilde çalışmak hoşuna gidiyor keyfinden bu kadar çok çalışıyor gibi davranmanızda aslında. Kimse haftanın altı günü o yoğun tempoda çalışmaktan memnun olmaz. Dolayısıyla aynısı başıma gelse evet eve ekmek getiriyor diye mutlu olur zaten yorgun olan iki insan için hayatı zorlaştırmazdım.

Konu sahibinin dilinden nasıl bal damlıyor, orasını nerden çıkarttınız hele hiç anlamadım çünkü konu sahibi en çok eleştiriyi üslubu için almış.
Bakamayacagin cocuguda yapmayacaksın o zaman.ben kandirildigimi hissediyorum.her insanın kaderi kendi çabasına bağlıdır .ah benim isimde böyle napim ,kader böyleymiş demek anca aciz insanların kararı ve soyleyisidir.ben kocam inovatif fikirler uretse ben bu şekilde bir yaşam istemiyorum dese arkasındayım bunu ona da söyledim ama o bu ona zor geliyor.kolelik sistemine çoktan alismisda vazgecmek istemiyor.
Sizin hiç aylarca kocanizla aynı sofrayı paylasmadiginiz oldu mu?
Peki aynı sofrayı paylaşmayıp ,cinsel isteklerine vakit bulmak için zaman yarattığı oldu mu?siz hiç bu durumda kendinizi kötü hissettiniz mi ?hissettiyseniz buyrun konusmaya devam edin.

Siz nerde yaşıyorsunuz? Özel sektör öyle
Zamanında bizde katlandık, ne kadar şımarık, vefasızsınız, eşiniz işsiz olsa evde oturup çocuğa baksa daha iyi olmayacak herhalde bu bir süreç, sabırlı olun
Surat asmayın, memleketin durumu işler acısı
Çoğu işveren hakettiğin maaşı vermediği gibi
Biraz sesini yükselttiğinde kapıyı gösteriyor veya performansı düşüp gösterip çıkış veriyor
[/
Canim memur deilki istedigi saatte gelsin gitsin el isi kolay mi
Degil haklısınız

Bakamayacagin cocuguda yapmayacaksın o zaman.ben kandirildigimi hissediyorum.her insanın kaderi kendi çabasına bağlıdır .ah benim isimde böyle napim ,kader böyleymiş demek anca aciz insanların kararı ve soyleyisidir.ben kocam inovatif fikirler uretse ben bu şekilde bir yaşam istemiyorum dese arkasındayım bunu ona da söyledim ama o bu ona zor geliyor.kolelik sistemine çoktan alismisda vazgecmek istemiyor.
Peki aynı sofrayı paylaşmayıp ,cinsel isteklerine vakit bulmak için zaman yarattığı oldu mu?siz hiç bu durumda kendinizi kötü hissettiniz mi ?hissettiyseniz buyrun konusmaya devam edin.

Konuyu aldınız nerden nereye çektiniz. Ek olarak konuşmaya devam edip etmemek benim kararım sizin bana vereceğiniz bir hak değil. Yarın eşiniz istifasını versin otursun evde görelim bakalım ne hale geliyorsunuz. Siz sanırım hayatınız boyunca hiç zorluk ve yokluk görmemişsiniz. Dilerim görmezsiniz de. Evet kocanız kölelik sistemine alışmış ve çok sevmiş köle olmayı, eşinin çocuğunun yüzünü görmeden, sosyal hayat olmadan, birilerinin emri altında eşek gibi çalışmaktan çok memnundur eminim. Belli ki sizinle aynı pencereden bakmıyoruz. Eşiniz sizi kandırmış madem bu kadar memnun da değilsiniz zaten yüzünü de görmüyormuşsunuz, sizin tabirinizle bu vizyonsuz adamla neden evli kalmaya devam ediyorsunuz? Maaşınız ondan iyiymiş de yaşar giderseniz, çocuğun zaten baba figürü yok. Hayatı hem kendinize hem ona eziyet edeceğinize boşanın tam aradığınız kökten çözüm. Birileri eşinize al şu kadar maaşla şu iyi çalışma şartlarıyla yarın gel işe başla demiyeceğine göre başka çözüm yok.

Valla evi gecindiren sadece kendisi değil .kendisinden daha yüksek maaş alıyorum.
Bunu da vurdunmu yüzüne kocanin esim 2 sene issiz kaldi hep kafaya takiyordu ben destek oldum birkmisimizi harcadik Allaha sukur gecti Gitti saglik olsun zor gunler de destek olmayandan Es olmaz iyi gunde kötu gunde deriz hepimiz o esinden çok Maas aldigin isinden olmicagin ne malum biraz vizyon ya🙂

Konuyu aldınız nerden nereye çektiniz. Ek olarak konuşmaya devam edip etmemek benim kararım sizin bana vereceğiniz bir hak değil. Yarın eşiniz istifasını versin otursun evde görelim bakalım ne hale geliyorsunuz. Siz sanırım hayatınız boyunca hiç zorluk ve yokluk görmemişsiniz. Dilerim görmezsiniz de. Evet kocanız kölelik sistemine alışmış ve çok sevmiş köle olmayı, eşinin çocuğunun yüzünü görmeden, sosyal hayat olmadan, birilerinin emri altında eşek gibi çalışmaktan çok memnundur eminim. Belli ki sizinle aynı pencereden bakmıyoruz. Eşiniz sizi kandırmış madem bu kadar memnun da değilsiniz zaten yüzünü de görmüyormuşsunuz, sizin tabirinizle bu vizyonsuz adamla neden evli kalmaya devam ediyorsunuz? Maaşınız ondan iyiymiş de yaşar giderseniz, çocuğun zaten baba figürü yok. Hayatı hem kendinize hem ona eziyet edeceğinize boşanın tam aradığınız kökten çözüm. Birileri eşinize al şu kadar maaşla şu iyi çalışma şartlarıyla yarın gel işe başla demiyeceğine göre başka çözüm yok.
çok yerinde ve guzel cevap ☺

Ben size ve esinize hak veriyorum, bakın ben evlendim ve 2 ay sonra eşim gece isinde calismaya basladi , eşim sabah 7 de eve geliyor ve ben 7.30 da evden cikip isime gidiyordum , eşim öğleden sonra saat 3 te kalkip isine gidiyordu ve ben aksam 7 de eve geliyordum , yani 24 saatte sadece yarim saat vaktimiz vardi ve hiç unutmam ramazan ayında 1 ay boyunca hiç özel yasantimiz olmadi ikimizde niyetliyiz ve sahur sonrasi e e geliyor , ifrar öncesi işe gidiyordu ve esim uzun zaman bir gün bile izin kullanmadan çalıştı, sadece kadir gecesi izinliydi o gün de özel gün olduğu için dokunmadik birbirimize düşünün biz daha 6 aylık evliydik tüm bunlar olurken , 24 saatte saddce 30 dakika gördük birbirimizi , ve 1 sene böyle devam etti. Demissiniz ya sofraya oturmadık ama cinsellik için vakit yaratti diye, ben onu bile ister olmustum yeter ki eşimi öpeyim biraz daha vaktimiz olsa keşke der olmustum

Son düzenleme:
Back
X