Bu kadar calisilmazki..

Bunu da vurdunmu yüzüne kocanin esim 2 sene issiz kaldi hep kafaya takiyordu ben destek oldum birkmisimizi harcadik Allaha sukur gecti Gitti saglik olsun zor gunler de destek olmayandan Es olmaz iyi gunde kötu gunde deriz hepimiz o esinden çok Maas aldigin isinden olmicagin ne malum biraz vizyon ya🙂
Yoo vurmadım evi gecindiren oymuş gibi konuşulduğu için söyledim.benim için zamani parasından daha onemli

Konuyu aldınız nerden nereye çektiniz. Ek olarak konuşmaya devam edip etmemek benim kararım sizin bana vereceğiniz bir hak değil. Yarın eşiniz istifasını versin otursun evde görelim bakalım ne hale geliyorsunuz. Siz sanırım hayatınız boyunca hiç zorluk ve yokluk görmemişsiniz. Dilerim görmezsiniz de. Evet kocanız kölelik sistemine alışmış ve çok sevmiş köle olmayı, eşinin çocuğunun yüzünü görmeden, sosyal hayat olmadan, birilerinin emri altında eşek gibi çalışmaktan çok memnundur eminim. Belli ki sizinle aynı pencereden bakmıyoruz. Eşiniz sizi kandırmış madem bu kadar memnun da değilsiniz zaten yüzünü de görmüyormuşsunuz, sizin tabirinizle bu vizyonsuz adamla neden evli kalmaya devam ediyorsunuz? Maaşınız ondan iyiymiş de yaşar giderseniz, çocuğun zaten baba figürü yok. Hayatı hem kendinize hem ona eziyet edeceğinize boşanın tam aradığınız kökten çözüm. Birileri eşinize al şu kadar maaşla şu iyi çalışma şartlarıyla yarın gel işe başla demiyeceğine göre başka çözüm yok.
Uzaktan söylemek çok kolay olsa gerek..evet aynı yerden hayata bakmadigimiz belli.benim için zaman ayırma paradan daha değerli.birileri hiç bir zaman iyi bir iş imkanı sunmaz zaten sen elde etmek için çaba harcarsin.bunun olmamasından yakiniyorum bende.

Eşiniz de bayıla bayıla o saate kadar çalışmıyordur diye düşünüyorum. Bence abartıyorsunuz

Evli mutlu çocuklu olduktan sonra konuşalım:))
Görüşelim hanımefendi hiç sorun değil. Eşim şu anda zaten sizin eşinizin şartlarında çalışıyor tek farkı kendi işi. Ha çocuk olunca ne değişecek eve geldiğinde çocuğuyla ilgilenmesi yeterli. Er ya da geç. Adam keyfinden gezip tozup gelmiyor sonuçta. Zihniyetlerimiz farklı anlayacağınız. Çocuk olduğunda da fikrim değişmeyecek 😉

Uzaktan söylemek çok kolay olsa gerek..evet aynı yerden hayata bakmadigimiz belli.benim için zaman ayırma paradan daha değerli.birileri hiç bir zaman iyi bir iş imkanı sunmaz zaten sen elde etmek için çaba harcarsin.bunun olmamasından yakiniyorum bende.

Forum sitesine konu açmışsınız uzaktan söylemek kolay diyorsunuz napalım hep birlikte evinize gelip yerinde mi görelim, sizinle mi yaşayalım bir süre? Tamam anladım ama bu olmuyor işte durumu kabullenmiyorsunuz, ayrılmıyorsunuz da o zaman yapılacak bir şey yok size iyi yakınmalar kolay gelsin.

Burda cevaplari yaristirmiyoruz.polemik yaratmak için değil katkı sağlamak için insanların hayatına dokunmanizi tavsiye ederim . Şak şakcilik için degil
Hayatina dokunsam neolacakki calisan ekmegini kazanan kocani bunaltiyirsun dirdirla çok calisiyor diye ve ekstra vurguluyorsun ben ondan daha fazla kazaniyorum diye ve bu adam isten ciksa iyi Paran yeter bize madem zaman al sana zaman bir sure sonra calisiyor evde yatiyor benim keseden geciniyor diye bir konu daha acarsin bazi insanlar doyumsuz oluyo tuvalet kagidinin bile 60 tl ye satildigi türkiyede halinize sukredeceginize su yaptiginiza bakin ehliyetimi alir almaz bir Paket dagitma firmasinda ise baslicam insallah bizdede aynisi olacak kahvalti unut ogle yemegi unut aksam bir yemek yedik yedik ailecek ama cocuklarin ve bizim gelecegimiz için deger herkesin dusuncesi farkli siz bugunu dusunursunuz bazilari yarinlari saksakcilik hic isim degil sadece sezarin hakkini sezara vermek o kadar ve gayette iyi yazmis 👌👌

Her yazılana cevabınız var gibi ama ülkenin ticari durumu berbat, bu kolay kolay değişmiyecek bir dram, milyonlarca aile yaşıyor bu durumu, refah seviyesi düşük
Çalışma şartları, saatleri uzun ve ağır
Bu süreç yıllarca devam edecek
Hiç kimsede işim var diye havaya girmesin her an her iş yeri iflas edebilir, işten çıkarta bilir veya büyük bir hastalıktan dolayı çalışma hayatı sonlana bilir, kibir çok kötü bir duygu

Sen sadece olaya kendi açından bakmışsın.Sana çok daha beterini söyliyeyim. Mühendisim ve benzer şartlarda çalışıyorum ve hep hayatı erteledim (ertelemek zorunda kaldım,işsiz kalmamak için). Her şey para değil diyorsun,ben fazla kazanıyorum diyorsun ya ilk olarak her şey para olmayabilir ama ÇOK ŞEY para! Gün gelir onun kazandığı 1000 tl bile ihtiyaç olur. İkinci olarak o bir erkek ve hoşuna gitsin yada gitmesin zaten bu durum bile (senin fazla kazanıyor olman) onun canını sıkıyordur;hem de senden saat olarak daha çok çalıştıkça. Sen şanslıymışsın ki düzgün saatlerde çıkacak bir işin olmuş.Ya tam tersi olsaydı?! Sen anlayış beklemez miydin? Ben evli değilim ve o hayatı bilemem ama madem akıl istiyorsun ilk önce empati.Sonrasında ona gününü sor, masaj yap..Bence biraz ılımlı bir tavırla adamın çözülmesine yardımcı olacaksın. Eğer sonrasında ikiniz de isterseniz başka iş arayışlarına girer. Diğer herkese katılıyorum. Piyasanın ne kadar kötü olduğunu bilsen şaşarsın (bilmediğini sanıyorum). Ucuz olsun diye bir sürü deneyimli insanı işten çıkarıp yerine yeni yetme mühendis alıyorlar. O nedenle herkes susup aldığı maaşa ve bu haksızlığa göz yumuyor. İnsanların ruh sağlığı bozuldu artık. Kocan vizyonsuz değil bence sadece yorgun (en az senin kadar)

Ben de cok calisiyorum. Bulup bulabildigim her yere is basvurusu yapiyorum ama buyuk bir fark var, caliatigim kurum yukselmemizi ve baska islere basvurmamizi destekliyor o yuzden mudurume rahatca "benim bugun is gorusmem var gelemicem" diyebiliyorum. Bu baska hicbir is yerinde yoktur muhtemelen... Aktif olarak is bakiyor mu? Bulabilir mi sizce? Bir sure isten cikip yeni is baksa bunu kabul eder misiniz? Onun alanindaki piyasayi biliyor musunuz? Haklisiniz aslinda ama gercekci olmak da onemli.

Konu sahibi haklısın.
1 hafta değil,1 ay değil,1 yıl değil ki,sabret de geçsin diyelim.
Evlenmiste bosanmis gibi, bir çocukla tek başına mucadele içindesin. Böyle evlilik olmaz. Çünkü hiç bir paylaşımınız olamıyor,çocukta babasız büyüyor,yazık.
Eşin de bu durumdan memnun değildir elbet,ama durumu değiştirmeye yönelik bir çabası yoksa,memnuniyetsizliginin de bir önemi yok.
İzin gunlerinde başka iş bakamaz mi ? Sağa sola haber salsaniz, o kadar mı imkansız başka iş.Birazcik çaba göstermesi bile sizi iyi hissettirir.

vok uzuldum adamcagizin haline. zaten haftada 60saat calisip yonetici stresi cekiyor bir de evde anlayissiz, ulke gerceklerinden kopuk bir eş. sizin icin para onemli degilse siz çalışmayın hanimefendi. bu sekilde daha az yorulur belki kocaniza karşı daha sabirli olursunuz.

İşi var ne güzel ne güzel de adam şartlarını değiştirmek için çabalamıyor bunun nesi anlaşılmıyor şaşırıyorum.
Herkes ne memnun kölelik sisteminden.
Çabası olsun adamın, ailesine değer verdiğini hissettirsin, düzen değiştirmek için yol arasın, olmasa da öp başına koy.

Hep söylüyorum etrafıma, hayatımda yaptığım en akıllıca şey eşime işi bırakması için baskı yapmak oldu.
Şartlarımız uygun hale gelir gelmez işi bıraktı, bırakmasaydı saygım da sevgim de kalmayacaktı.
Şimdi bazen kazanıyor bazen kazanmıyor, serbest serbest çalışıp bize zaman ayırıyor.
Sonsuza kadar böyle gitmeyecek elbette ama şu an benim buna ihtiyacım var.

İşi var ne güzel ne güzel de adam şartlarını değiştirmek için çabalamıyor bunun nesi anlaşılmıyor şaşırıyorum.
Çabası olsun adamın, ailesine değer verdiğini hissettirsin, düzen değiştirmek için yol arasın, olmasa da öp başına koy.

Hep söylüyorum etrafıma, hayatımda yaptığım en akıllıca şey eşime işi bırakması için baskı yapmak oldu.
Şartlarımız uygun hale gelir gelmez işi bıraktı, bırakmasaydı saygım da sevgim de kalmayacaktı.
Şimdi bazen kazanıyor bazen kazanmıyor, serbest serbest çalışıp bize zaman ayırıyor.

insallah sizin ona ihtiyaciniz bittiginde piyasanin ona ihtiyaci olur. hic bir sektorde is yok. uretim yok. fabrikalar işçi cikartiyor. tum kurumlar en ucuza kimi calistiririm derdinde. bildigim 40li yaslarinda tecrubeli aile babasi adamlar isten cikarildilar 1 yildir issizler. o kadar kolay degil calisma sartlari iyi is bulmak.

insallah sizin ona ihtiyaciniz bittiginde piyasanin ona ihtiyaci olur. hic bir sektorde is yok. uretim yok. fabrikalar işçi cikartiyor. tum kurumlar en ucuza kimi calistiririm derdinde. bildigim 40li yaslarinda tecrubeli aile babasi adamlar isten cikarildilar 1 yildir issizler. o kadar kolay degil calisma sartlari iyi is bulmak.
Gerekirse evle o ilgilensin, çocukların uzun yıllar bakıma ihtiyacı var, büyüklerden yardım isteyeceğimize eşim ilgilensin evle ve çocuklarla.
Nasip.
Çalıştığı şartlarda mutsuz olacağımıza bir de böyle deneyelim.

Görüşelim hanımefendi hiç sorun değil. Eşim şu anda zaten sizin eşinizin şartlarında çalışıyor tek farkı kendi işi. Ha çocuk olunca ne değişecek eve geldiğinde çocuğuyla ilgilenmesi yeterli. Er ya da geç. Adam keyfinden gezip tozup gelmiyor sonuçta. Zihniyetlerimiz farklı anlayacağınız. Çocuk olduğunda da fikrim değişmeyecek 😉
Umarım herşey gönlünüzce olur:)

Forum sitesine konu açmışsınız uzaktan söylemek kolay diyorsunuz napalım hep birlikte evinize gelip yerinde mi görelim, sizinle mi yaşayalım bir süre? Tamam anladım ama bu olmuyor işte durumu kabullenmiyorsunuz, ayrılmıyorsunuz da o zaman yapılacak bir şey yok size iyi yakınmalar kolay gelsin.
Tabiki yasamanizida istemem zaten.mecazen olan sözleri anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım.

Ben de cok calisiyorum. Bulup bulabildigim her yere is basvurusu yapiyorum ama buyuk bir fark var, caliatigim kurum yukselmemizi ve baska islere basvurmamizi destekliyor o yuzden mudurume rahatca "benim bugun is gorusmem var gelemicem" diyebiliyorum. Bu baska hicbir is yerinde yoktur muhtemelen... Aktif olarak is bakiyor mu? Bulabilir mi sizce? Bir sure isten cikip yeni is baksa bunu kabul eder misiniz? Onun alanindaki piyasayi biliyor musunuz? Haklisiniz aslinda ama gercekci olmak da onemli.
Onun yeni bir iş kurmasi konusunda desteklerim.bunu kendinede söyledim.ama o bu cesarette ve fikirde bir insan değil

beni anlayan birinin çıkması ne güzel.demek istediğimde tam bu

Back
X