Bu Kadar da Zor Olmalıydı?

Lalebatu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
18
34
88
33
İyi akşamlar arkadaşlar.Aslında çok sıradan ama benim için resmen bir kabusa dönen bir sorunum var.27 yaşındayım ve bu sıralar boş zamanım olduğu için ehliyet almaya karar verdim.Daha önce hiç araba sürme deneyimim olmadı.Hoş,zaten arabalara pek ilgim de olmamıştı.Bir kursa başladım ve direksiyon dersleri aldım.Cumartesi günü de sınavım var.Ama bana her şey o kadar zor geliyor ki...Bir türlü düzgün kullanamıyorum, parklarda hep bi sıkıntı yaşıyorum,her gece rüyalarıma giriyor, hep rüyalarımda kaza yapıyorum.O kadar çok stres oldum ki her an aklımda.İnsanlara,akan trafiğe bakıyorum."Bu kadar insan rahatlıkla ara sürebiliyor sen niye süremiyorsun".diye diye kendimi yiyiyorum.Psikolojim alt üst oldu resmen.Ya hayatımın hiç bir anında bu kadar zorlanmadım.Gercekten araba kullanmak bu kadar zor mu?

Araba kullanmak zor değil. Sınava hazır hissetmeden girmek zor. Bence ek ders alıp tamamen hazır hissetmelisiniz.

Değil sadece her şeyde olduğu gibi kafaya takmayı bıraktığınız an kolaylaşıyor. Araba kullanmak için öncelikle rahat olmanız gerekiyor. Gergin olduğunuz sürece sınavı geçemezsiniz. Ben manuel kullanıyorum. Ama eğer gaz-fren-debriyaj senkronu zor geliyorsa otomatik oldukça kolaylaştırıyor işleri.
Bu gerginlikle başarmanız zorlaşır. Lütfen sakin olun. 16 yaşında çocuklar babalarının arabasını kaçırıyor. Başarabilirsiniz.

Öncelikle beynini hazırla canım..Sen kendin inanırsan yapamayacağın bir sey yok Ama korku beyinde devam ettikçe işin zorlaşır Ben yaklaşık 10 yıldır araba kullanıyorum yazılı sınavı da direksiyon sınavını da ilk seferde geçtim Becerikli olduğum icin mi Hayır Cesaretli olduğum için başardım Bu işin beceriyle alakası yok Cesaretini topla O kadar araba kullanan kadinlardan farkın ne??? Hiç zor bir şey değil aksine çok keyifli bir şey Bunu başardıkça kullandıkça anlayacaksın..Şimdiden başarılar Allah yardımcın olsun

5 yıldır araba kullanıyorum :)
Aksine keyifli bi olay :)
Açıyosun en sevdiğin şarkıyı , söyleye söyleye ilerliyorsun :)
Sınavınızda başarılar :)

Aynı şeyleri bende kendime söylüyorum.O kadar insan kullanıyor ben de yapabilirim diyorum ama olmuyor.Kimle konuşsam araba kullanmak çok zevkli bir eylem diyorlar ama benim için resmen bir cin işkencesi.İyi dileklerin için teşekkürler.

5 yıldır araba kullanıyorum :)
Aksine keyifli bi olay :)
Açıyosun en sevdiğin şarkıyı , söyleye söyleye ilerliyorsun :)
Sınavınızda başarılar :)
Benim için zevkli bir olaydan çok işkenceli,bi an önce şu koltuktan kalksam diye karşıladığını bir durum. Teşekkürler

Bu dünyada cinsellikten sonra en zevk aldığım şey.
Araba kullanmak için cidden tek ihtiyacınız olan şey cesaret . Bi alışın vazgeçemeyeceksiniz .

Araba kullanmak zor değil. Sınava hazır hissetmeden girmek zor. Bence ek ders alıp tamamen hazır hissetmelisiniz.
Ek dersi bende düşündüm ama verdikleri fiyat çok fazla geldi.Şu an bütcemin kaldırabilecegı bir meblağ değil maalesef

Işte sedece söylemek yetmiyor beyninizi inandirin İleride kendinize çok kızacaksınız neden bu kadar korktum diye Araba sürmenin keyfini çıkarın

Benim için zevkli bir olaydan çok işkenceli,bi an önce şu koltuktan kalksam diye karşıladığını bir durum. Teşekkürler
Yanlış anlamayın da işkence gibi geliyorsa neden ehliyet alıyorsunuz ki,almak zorunda değilsiniz.

Bu dünyada cinsellikten sonra en zevk aldığım şey.
Araba kullanmak için cidden tek ihtiyacınız olan şey cesaret . Bi alışın vazgeçemeyeceksiniz .
İnşallah dediğiniz gibi olur.Çünkü resmen psikolojimi bozdu.Ergenliğimde bile bu kadar duygu durumumun bozulduğunu hatırlamıyorum.

İlk araba kullanmaya başladığımda dedim ki ben asla bu işi beceremiycem. Hatta ilk sınavda arabayı çalıştıramamıştım bile kaç kere. Şimdi otobüs şoförü gibiyimdir maşallah. Ama hep derim insan kendi arabasında öğreniyor bu işi en kolay

Yanlış anlamayın da işkence gibi geliyorsa neden ehliyet alıyorsunuz ki,almak zorunda değilsiniz.
Malesef biraz zorunluluktan.Annem ve babam yaşlandıkça artık.Ehliyetleri de yok.Bu zamanda araba artık lüks degıl ihtiyaç artık.Yaşadıgımız yer kendi araban olmadan hastaneye,postaneye her zaman gidebileceğimiz bir yer değil.Her zamanda başka birinden rica etmek olmuyor.

Bu zamanda araba kullanmak ihtiyaç. Gençlik dönemlerinde birçok kadın alıştırılmadı araba kullanmaya. Tek sıkıntı burada bence. Bende kullanamıyorum ama benim sağlık sorunlarım var. Durumum farklı.
araba kullanmayla ilgili fobisi olan insanlar duyuyorum. Mesela geçenlerde üniversiteden mezun olmuş genç bir adamın ehliyet almadığını fobisinin olduğunu duydum. Kadın erkek meselesi değil bu. Bazı insanlarda oluyor.
yani korkularınız normal. Ama pratik yaptıkça azalacaktır. Üzerine gidin. Bu durumla savaşın. Bence böyle el alışkanlığı kazanacaksınız .

Ben kursa giderken bir kaç tane hoca vardı sürüş eğitimi veren. Bazen insan yanındaki insandan dolayı da kasabiliyor kendini. Bi gün sürüş saatimi değiştirmek istediğimde o saatte şu hoca var dediler kabul etmedim çünkü x hoca işinde daha tecrübeli olsa gerek ki cesaret veriyo du koltuktan inmek istemiyodum. Mesela babam varken şöför koltuğuna asla binmem heralde kaza yaparım ama annem yanımdayken araba kullandığımın farkına varmam sohbet ederken. Sınavdan önce size cesaret verecek sakin bir akrabanız olabilir test sürüşü yapın derim.

Erkek kardeşim direksiyon sınavında 5 de anca geçebildi :) merak etme tek değilsin :)

Otomatik vites araç ehliyeti alın, tüm bu sorunlardan kurtulun.

''Ya, önce bir düz vites öğrensin, '' diyenlere şimdiden cevabım ''Neden?'' Sonuçta bu kadın kendi arabasını kullanacak, kendine de otomatik araç alır tüm sorun çözülür.

Gidin otomatik araç ehliyeti alın, geçin gidin.. O kadar rahat ki, şaşıracaksınız

Hatta öz güveniniz geldikten sonra, başvurup normal ehliyete de çevirebilirsiniz tekrar sınava girerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…