Bu kadar hassaslık normal mi?

belaokumakitapoku

losing all hope was freedom
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.080
857
53
Nisanlimla arada 10yas var 20yasindayim ben tartissak veya bana soğuk davransa gözlerim doluveriyo hemen çok hassasim. Neyse ki yanında güçlüyüm. Normal değil miyim? Bana soğuk yapınca evlilik geliyor aklıma ve pişman olmaktan korkuyorum erken karar verdiğim icin. Çok karamsarim korktuklarimin basima gelmesinden korkuyorum. Herkesin var mi bu tur kaygıları ben mi anormalim görüşleriniz doğrultusunda degismeye karar vericem.

Kaybetme korkusuysa şayet bu bence çok yersiz.Eğer bir insanın gidiceği varsa zaten gider kalıcağı varsa zaten kalır. Bunun üzerinden hassasiyet yaşamak doğru değildir.Siz tabiki özen gösterirsiniz düzgün davranırsınız ama herşeyin cevabıbu değildir.Bu güzellikler oonu tutmayabilirde, kötü davrandığınızda dahi gitmeyebilirde. Bide herşey kısmet açıkcası.Belki bugün yaşicağınız şey sizi pişman etmezde ileride yaşicağınız baska bir iliski sizi pişman ederdi.Tabiki bazı seylere göz göre atlamak baştan yanlıştır.Ama hayatınızdaki insanın size değer verdiğinden eminseniz isteklerinize fikirlerinize değer veren sizi önemseyen biriyse gerisi gelir.Hiç bir olumlu ollay yaşanmadığı halde napıyım seviyorum diye evlenirseniz zaten 30 yaşındadda olsanız sonu pişmanlıktır. Ama evlilik için okuldan vazgeçmek, okulu bırakmak gibi şeylerde bana aptallık gibi gelir.Buda ayrı bir konu.

Ufacık şeylere gözün doluyor ve ağlıyorsan zamanla başına daha çok üzüleceğin şeyler geldikçe daha az hassas olmaya başlarsın muhtemelen.Hayat salya sümük geçmez ya.

Kaybetme korkum yok hakkettigim ilgiyi alakayi gorememekten korkuyorum. Suan değer görüyorum çok sukur. Sadece işte bazen bozuk olduğumuzda sevmiyo diye triplere giriyorum diplomam elimde çok sukur :)

Ufacık şeylere gözün doluyor ve ağlıyorsan zamanla başına daha çok üzüleceğin şeyler geldikçe daha az hassas olmaya başlarsın muhtemelen.Hayat salya sümük geçmez ya.
Geçmiyor evet biliyordum garip olduğumu. Ama engel olamiyorum ben sadece pişman olmaktan korkuyorum cok

Güçlü ol bence. Nişanlini hayatının merkesi gibi görme. Onunla olmadan da güçlü olabileceğini bi birey olduğunu bil. Herkes gidebilir bir gün yalniz kalmaya bence her an hazırlıklı olmak lazim

Onceki konunu hatirliyor gibiyim. Nisanlinin eskiden sevdigi kiz icin cok fedakarlik yapmis olmasina uzulmustun degil mi? Ayni ilgiyi niye bana gostermiyor diyordun? Bu hassaslik eger o durum yuzunden kaynaklaniyorsa en azindan sebebini biliyorsun, eger guveniyorsan , deger goruyorsan bir sekilde o duruma uzulmemeyi ogrenmelisin.

Yok o durumu astiysan, genel bir hassaslik diyorsan, hayat zaten ara ara dert sunacak ve zamanla onceden uzuldugun seylere artik uzulmemeyi ogreniyorsun. Dertler guncelleniyor cunku. Bol bol dua et, vesveselerine teslim olma.

Yaş farkı 10 yaş derken ,eşin karşısında kendini güçsüz görüyorsun yaştan dolayı mı sanıyorsun?El bebek gül bebek büyüdüysen,ailenden azar iştmediysen de olabilir.Bu karakterde biriysen istersen sen Ondan 10 yaş büyük ol ,yine değişmez.Evlilik hep lay lay lom olan birşey değil,bu kadar hassas olursan çok yıpranırsın.

sulugözlü olabilirsin
bizim işyerinde bir bayan 29 yaşındaydı ama aynı sizin gibi biraz üstüne gidilse kendini ifade edilmese hemen ağlıyordu
yapı meselesi acizliğin gibi düşünme
nişanlını asla hayatının merkezine koyma ona göre hareket o derse git o derse kal olma hiçbir zaman daha da kötüleşirsin

kardeş kardeşle kavga ederken kavga edilmesi/tartışılması normal ama saygısızlık başlarsa ileride çok daha laçkalaşırsınız

benimle yaşıtsın benim bir günüm diğer günüme uymuyor kaldıki evlensem şimdi haftada 6 defa boşanırdım

Tesekkur ederim o durumu astım sayenizde mantıklı düşünmeye başladım :)

Güçlü ol bence. Nişanlini hayatının merkesi gibi görme. Onunla olmadan da güçlü olabileceğini bi birey olduğunu bil. Herkes gidebilir bir gün yalniz kalmaya bence her an hazırlıklı olmak lazim

Herkes gidebilir evet sevgili olsak böyle gözlerim dolmazdi sevmediğini mi düşünüyorum anında çekerdim resti ama ama işte nişanlılık çok farklı

Böyle konuşunca herkes şundan korkuyorum rahatlık batıyo muydu da erkenden evlendim diyecegimden. Çünkü baba evinde çok mutluyum ben

Saygısızlık benim de onun da tahammül edemeyeceği bi şey. Her şeye he diyen bi karakterim yok. Ben uzulmekten pisman olmaktan korkuyorum ileride

evlenince pişman olmaktan korkuyorsan emin olana kadar bekle.. onun yaşı geldi diye gencecik yaşta alelacele evlenmeye kalkma yani..
Yaza evlenmeyi düşünüyoruz uzatalim dersem aileler killanmaz mi? 1 sene bi insanı tanımaya yeterli mıdır?

benimle yaşıtsın benim bir günüm diğer günüme uymuyor kaldıki evlensem şimdi haftada 6 defa boşanırdım

Sevgiliyken ben de boyleydim üzüyor mu beni anında çekerdim resti uzulsem de nissnliyken elim kolum bağlı hissediyorum o restlerden eser yok

Yaza evlenmeyi düşünüyoruz uzatalim dersem aileler killanmaz mi? 1 sene bi insanı tanımaya yeterli mıdır?

1 yılda ne yaşadığına bağlı karşındakini tanıyıp tanıyamamak bunun bi süresi yok açıkçası.. eğer için rahat değilse ailenle bi konuş tabiki, destek olurlarsa daha yaşı küçük maddi durumu düzeltelim bi sene daha bekleyelim vs vs der uzatırlar.. bahane çok yeter ki kararını ver ve ailen de yanında olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…