Bu kadar hassaslık normal mi?

Ben bunu ilişkinin en başında soyleseydim sorun olmazdı durup dururken böyle bi konu açarsam sonu hayırlı olmaz karşı tarafın ailesi killanir

Bi insani ayni eve girene kadar taniyamiyosun.tecrubeyle sabit. Evde sana yardin ediyo mu, isleri sana mi yikiyo, tembel mi caliskan mi, sen hastayken bi kase corba getiriyo mu vs vs. Yasin kucuk, 1 sene yeterli degil bence. Misal benim erkek arkadasim cok guzel yemek yapar, kahvalti aksam yemegi onda ama asla giysilerini toplamaz. Bi yere bi gomlek birakir 1 ay o orda kalir ben almazsam.

Küçük yaşta evlenilmesinde sakınca görmeyen, 23 yaşında evlenen biriyim. Evlendiğimde üniversiteden mezun olmuştum ve çok da iyi bi işim vardı. O yaşa kadar çevremde pozitifliğimle bilinen güleryüzlü dünya yansa sallamayan biriydim.
Senin gibi bi yaş farkı vardı bizim de, hiç dert etmedim. Ama evlilik öyle zormuş ki.. Öyle saçma sapan insanlarla ve durumlarla karşılaştım ki kendimi şaştım, bünyem, psikolojim sarsıldı. Eski beni arıyorum kendimi özlüyorum adeta..
Neyle karşılaşacğınızı bilmiyorsunuz, en çok da bu yoracak sizi. Benden size abla tavsiyesi, evlenmeniz için çok erken. Hele de böyle bir şüpheniz varsa çok erken.

Korkuyorum böyle hikayeler okudukca
Su asamada ne yapabilirim?

Korkuyorum böyle hikayeler okudukca
Su asamada ne yapabilirim?

Önce kendinizi tanımalısınız, olgunlaşmalısınız. Çok okumalı çok görmelisiniz. Üniversitede misiniz? Ne zaman mezun olacaksınız ne iş yapacaksınız?
Sonra karşıdakini tanımalısınız, eski konularınızı okumadım ama sanırım eskiden kalma bağları vardı yda siz öyle mi sanıyordunuz? İşte bu konuda içinizde şüphe kalmamalı.
Ailelerinizin uygunluğunu da göz önünde bulundurun yoksa sizin gibi düşünceli ve fazla narin birini buldu mu leblebi gibi eziyor millet. Ağlamaktan başka şeyler yapmanız gerekecek kendinize bu dünyayı zindan etmemek için.

Üniversite bitti diplomam elimde fakat meslegimi yapmıyorum. Eskiyle bağları yok nisanlimin öyle olsa zaten dk durmam onunla. Sadece eski sevgilisini kiskaniyorum kızla gittiği yerlere benimle gitmeyisi beni gezdirmemesi falan filan. Kötü hiçbir söz duymadım çok büyük kavgalarimizda sakinligimizi koruyabildik hanı insan karşıdakini kavgada tanirmis ya o açılardan sorun yok. Ailemin onayıyla oldu rızaları var etraf korkutuyor pişman olursun yaşın küçük diye ben de içten içe korkuyorum fazla hassasim kafaya takilmayacak şeyleri takarim güçlü bi yapım ne yazık ki yok. Nasıl değişebilirim ki?

20 yaşındasın herşeye ağlaman alınganlık yapman normal de
Evlilik için neden bu kadar erken davrandığını anlamadım.

yasin kucukmus daha nisanlindan senden 10 yas buyuk, o yaslarda yani 20 ile 30 arasinda cok fark eder diye dusunuyorum, belki bir 30 la 40 arasinda o kadar ucurum olmayabilir dunya gorusu olgunluk tecrube vs adina. O kadar hassas olma nisanlinin dunyanin hayatini merkezine koyma o herseyim yada o olmazsa herseyim gider tarzindaki kesin yargilarla uc noktalarda yasama iliskini. Tam cok sev cokta sevil bunda birsey yok ama dengeli ol muhtemelen gereginden fazla herseyini ona endeksledigin icin en ufak bir puruzde dunyan basina yikilir gibi oluyor, halbuki baska ugrasin hedefin isin mesguliyetin derdin hedefin olsa o adamin sana yaptigi en ufak bir soguk o kadar cig gibi buyumeyecek hayatinda. Adam belki farkinda bile degildir senin bu kadar dert ettiginin.
Yapacak birsey yok buyuyeceksin eger o adamla evleniyorsan, duygusal siddete donusturme iliskini, baktin sogukmu yapiyor sende umursama, inan adam kosa kosa kacma bir gun bu sekilde davraninca, korkma yani. Ha gidersede zaten gidecegi varmis onun ha simdi ha 3-5 sene sonra. Her tartismada hakkini ve dogrularini savunacagina salya sumuk aglarsan ustune ustluk adam birde sana tavir alirsa ve sen tum bunlara aglamak baska tepski vermezsen bu is nasil baslarsa oyle gider ve yarin evlendikten sonra 3-5 seneye sen daha olgun bir kadin oldugunda artik kendi hakkini savunacak oyle her seye aglamayip karsinda dimdik duracak bir kadin oldugunda da adam ariza cikaracak sen cok degistin demeler baslayacak, eskiden cok uysaldin demeler seni kim dolduruyor demeler vs vs Adam belliki kendinden kucuk kizla evlenerek herseyi yonetme cabasinda emin olamam tabi ama genelde psikoloji o yonde oluyor.

Kaybetme korkum yok hakkettigim ilgiyi alakayi gorememekten korkuyorum. Suan değer görüyorum çok sukur. Sadece işte bazen bozuk olduğumuzda sevmiyo diye triplere giriyorum diplomam elimde çok sukur :)

diploman varsa bir ise girmeni tavsiye ederim, daha simdiden kocam beni sevmeyecek diye korkuyorsun ama o seni sevmeyeceginden deger vermeyeceginden korktugun adama maddi olarak mecbur kalmaktan korkmuyormusun. Unutma vicdansiz merhametsiz birine denk gelirsen sayet senin ona olan tum mecburiyetlerini sana bir iskence seni bir asagilama araci olarak kullanabilir. Korkular guvensizlikten gelir, yasin cok genc kendini her turlu saglama almani tavsiye ederim evlilik yapmadan once.

Ben onun yaninda veya telefonda hic aglamadim tartistigimiz zaman. Her seyi ben bilirim havasi tabi var ama benim isteklerime deger verir. Bana soguk yapinca ben de yaparim hiccc altta kalmam zaten nasil güçlü olunur bilmiyorum ki karakterim boyle baska insanlarla iliskilerimde de kafaya takarim bisileri

Bu dediginizden de korkuyorum inanin. Hem calisip aileme yardim edebilirim diger turlu ondan isteyemem ki boyle bir seyi.Diplomam elimde fakat meslegimi yapabilecegim ortam yok yasadigimiz sehirde anca baska bi sehire tasinirsak is guc sahibi olurum. Boyle bi durumda ne yapabilirim ki?

Buyuklerimiz dogdugun yer degil doydugun yer demisler, yil olmus 2016 bu bahanelerle ancak kendinizi kandirirsiniz bizim memlekette is imkani yok diyerek yola ciksaydi herkes issiz ekmeksiz kalirdi. Insanlar memleketlerinde binlerce kilometre oteye hatta baska kitalara okumak meslek ogrenmek calismak meslek sahibi olmak icin gidiyorlar ailesini bazen esini bazen cocugunu birakip gitmek zorunda kaliyorlar. Hayatinizi baskalarina endeksli yasamak istemiyorsaniz bundan sonra eger "Diplomam elimde fakat meslegimi yapabilecegim ortam yok yasadigimiz sehirde" gibi bahanelerin arkasina saklanmayin.
Yok ama bu kafayla gidersen 1 sene icinde olacagin en fazla sey evinin hanimligi olur, kocanin sozunden cikmazsanda bir problemin olmaz. Unutma en muhtesem sevgili bile evlenince yani kocan olunca bir pozlara havalara giriyor, bunu bir abla tavsiyesi olarak gor, sen sayet sesini cikaracak kadar kendine guvenmzesen zamanla sinersin esinin karsisinda. Kaldiki dedilerim bir genelleme olmamakla birlikte bazi kocalara sesini cikarsanda kar etmiyor. Evlilik cok karmasik dinamikleri olan idaresi baya zor bir kurum kisaca ozetlersek kimseden cekinme once ne gerekiyorsa onu yap ve kendini saglama al derim. Herseyden once kendini dusunu, ailesi yada sevgilini degil sadece kendini.

20 yaşındasın ve nişanlısın.
sen hassas olup korkmayacaksın da kim korkacak.

yine de içini ferah tutmaya çalış, kaygılarını sevdiklerinle paylaş.

Pardon da ben salak miyim diplomami elime alıp buyudugum suan bulunduğum şehirde iş bulup ta calismayim? Hayır sigortalı bi ise girdim zaten çalıştım motivasyonumu dusuren olaylar yüzünden çıkmak zorunda kaldım. Meslegimi yapacağım özel sektör yok burada. Devlette de alım yok. Nisanlim senelerdir memur. Kurulu bi düzeni var burada. Su aşamada ben nasıl diyebilirim ki gel şuraya taşınalım

Kizmayin size salak diyen olmadi ki ben zaten orda mesleginizi yapamiyorsaniz yapabileceginiz biryere gitmeyi deneyin dedim. Kurulu duzen dediginiz de nisanlinizin duzenidir sanirim.

Kaybetme korkum yok hakkettigim ilgiyi alakayi gorememekten korkuyorum. Suan değer görüyorum çok sukur. Sadece işte bazen bozuk olduğumuzda sevmiyo diye triplere giriyorum diplomam elimde çok sukur :)
Kim bozuk olduğunda birbirinin üstüne düşer ki, yani zeten arada sorun olmuş ki bozukluk var, bir bozuklukta sevmekten vazgeçerse zaten evliliğe gitmez bu ilişki başlardda kopar, bana sizin kaygılar biraz yersiz geldi, yani
kuruntu yapıyorsunuz, rahat olun :)

Bence yaşın evlilik için küçük. Ötesi, bana pek de evlenmeye hazır gelmedin. Şüphelerin var. Cesaretin burada okuduklarınla kırılıyor mesela... Evlenmek için kendinden emin değilsin bile. Genç evlendiğime pişman olup rahat mı battı babamın evinde derim diye sormuşsun. Evet diyim ben sana o zaman. Çok büyük ihtimalle aynen böyle diyeceksin. Sen soğuk davranınca bile beni sevmiyor mu diye oturup ağlayan biriysen, evlilik seni depresyona sokar. Bunlar çok sığ şeyler. Senin bunları aşıp bu ilişkide biraz daha ayaklarının yere baaması lazım. Beni sevmiyor mu diye ağlamak çocukça çünkü. Anlaşılan tartışmaya, biraz uzak durmaya gelemiyorsun. Evlenince aynı alakayı ilgiyi görmem diye korkuyorsun. Kimin evliliği sevgililikle aynı ki? Evlilik kurumunda düşünecek daha önemli şeylerin olduğunu düşünüyorum. Sen ilgide alakada takılıp kalmışsın. Bütün bunlar da bana senin evlenmek için hazır olmadığını düşündürdü. Büyümen lazım biraz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…