İstanbul gece hayatında çok tanınan biri choccy. Günay, Sahne gibi mekanlarda işletmecilik yapmış. Gece hayatında zaten maaşlar yüksek. İstanbul’da çalışsa aylık 30 bin tl filan kazanır. Bodrum’da bir arkadaşıyla karşılaştık. O çalıştığı yerde kendine pay yazmış. Getirdikleri masalardan da komisyon alıyor. Aylık 50 bini buluyor. Çevre ile alakalı. Aslında eşimde zamanında çok güzel paralar kazanmış. Gardolabını görsen benim diyen iş adamında yoktur onun kıyafetleri, ayakkabıları. Kazandığını hep harcamış. Geçen beni eleştirdi. “Senin yerinde olan bir kadın gider İstinyeparktan alışveriş yapar” dedi. Ben düşün hem 4 kişilik aileyi geçindirdim. Doğumlarım, çocukların doktor kontrolleri filan.. inanılmaz giderim oldu. Yine de para biriktirdim. Bugün gittim araba aldım. Hayata bakış açımız çok zıt.
İstanbulda kirada oturan 4 kişilik bir aile için 30 bin inan bana para değil. 50 binle gecinilir muhakkak ama lüks giyinemez bile tek o çalışıyor olsa eşimde smart casual tarzda giyinir belirli markalardan alır,ceketi saati,ayakkabısı kemeri,derken bahsettiğin markalardan mağazadan almaya devam etmeye kalsa maaşıyla kendine üst baş bile alamaz eşin fiyatlar uçmuş yakın zamanda eşime birşeyler,aldık oradan biliyorum.Ancak gecinilir öyle söyleyeyim.
Bak benim 2 çocuğum var 4 kişilik bir aileyiz,eşimin kendi işi,bende yanında çalışmaya başladım,evden çalışıyorum gelirimiz de bahsettiğin meblağdan epey yüksek ama gel gör ki giderlerimiz de sağlam. Ev kendimizin 2 araba ikisinin benzini, kaskosu ,sigortası,muayenesi hatta az evvel 2.mtv'yi ödedik 2 arabaya(son gün belki iptal olur diyerek bekledik olmadı) ,benim aracın servis zamanı geldi ,epey masrafımız oluyor.
Bak şimdi minikler senin cocuklar,istekleri yok henüz sadece ihtiyaçları var onları da bütçe dahilinde halledebiliyorsunuz. Gelsinler okul caģına o ayakkabı, bu canta şu pantalon ,bilmemne kostümü,bisiklet,ne bileyim oyuncak falan derken adım atmak para. Kızım 11 yaşında geçen gün 1 parasüt pantalon için kaç mağaza gezdik bilmiyorum,beğenemiyor da işin kötüsü. Poşetten hallice pantalonlar 700-1000 tl bandında birşeye benzese icim gam yemeyecek ama beğeniyor istiyor,neyse kumaşı nispeten iyi birşey buldukta aldık sonunda, doğumgünüydü sana birşeyler alalım alışveriş günü yapalım demiştim,sonra lip glos istedi ,kalem asıgı kalem istedi,yani ben saatler içinde abuk sabuk belki de olmasa da olur şeylere bir sürü harcama yaptım. Birde konsere götüreceğim onu Uniq'te, anne kız çıkmıyoruz hiç diye sitem etti, ancak anlaşabildik hanımefendiyle.(normalde kanaatkardır aslında ama sanırım artık büyüyor istekleri de degişiyor)
Oğlum da ona uymaya başladı sagolsun birine alınca ötekine de alıyorsun falan.
Sizin masraflarınız inan kontrol edilebilir düzeyde şu an. Cocuklar büyüyünce ipin ucu kaçıyor maalesef.
İllaki istekleri olacak,her gün her istediklerini almasan da,arada alınıyor istekler de tabi.
Bu sebeple sen dogrusunu yapıyorsun bence.
Har vurup harman savurmak,savruk davranmak için asla uygun bir durumda degiliz. İstinyepark'tan,Zorlu dan alışveriş yapmak maharet değil.(yeri gelir tabi ki alınır o ayrı ama ayağını da yorganina göre uzatırsın,borca batarak yada cebindeki tüm parayı bırakarak değil,kazancına göre harcarsın)
Akıllı yatırımlar yapmak gerek.