• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar olur mu?

Kadın belki çocuklarına çok kötü bir anne oldu ya da gittiği hiçbir yerde huzur vermedi, işin aslını biliyor musunuz? 11 evladın hepsi mi nankör hepsi mi vicdansız diye düşündüm istemsizce. Hoş öyleyse de yetiştiren anne... Bir tanıdığımızın başında benzer durum var ve ne yapsalar olmadı. Başta yaşlı anneye acırken birkaç olaya şahit olunca çocuklarına üzülmeye başladık. O zamandan beri bu yaşlı ebeveynlere bakım konusunda kimseyi kınamıyorum bilmeden...
Kadın babamın yengesi tanıyorum aileyi
Yaşlı kadınında ağzı var dili yoktur
Zaten akli dengeside yerinde değil
İnanın tarafsız anlatıyorum köyde kadının bir oğlu var bacaklarında birini kulanamıyor karısıda ellinden problemli annelerini bu kardeşe baktırmak istediler
Neyi anlatayım ki
Bu kadar olmaz dersiniz

Bence gerçekten annenin evlatlarına tutumu ile ilgili bu. Evlatlarına iyi olan anne paylaşılamıyor bizde kalsın bizde kalsın diye. Ama bazen öyle oluyor ki kaynanalar mesela bizim bir akraba kadın inanılmaz otoriter işte ben çay demlerken eşimle 5 dk yanlız kalmis 70 yaşında kadın. Artık ne dediyse eşim kesinlikle bize gelmesini istemiyor ki eşim düşmanını bile iyi ağırlayan tiplerdendir. O işler belli olmuyor bazen yaşlı insanlar dilleriyle yerlerini dar ediyorlar herşeye hakim olmak istiyorlar
Bilemiyorum belkide

Tanıyorum
Annenin maaşıda malıda yok yatalak bakıma muhtaç biri yani kimin yanında olursa standardını düşürür böyle bakılıyor olaya

Cok cok uzucu cidden:KK43:(( anneannem bizimle yasadi hayatini kaybedene kadar. Babamin babasi hem anneme hem de babama gelip "o kadincagiz bir yere sigmaz evladim, bakimini siz ustlenin, oradan oraya suruklenmesin vs demis" yillar sonra annem soyledi, deden de, amcan da tek bir laf etmediler oyle ki saygida da kusur etmediler. Annem getirip bakmak istiyordu zaten, dedem de babam da vicdanli insanlardi onlarda destek cikinca olay gercege donustu. O bizim kanadi kirik kusumuzdu, cunku yasliydi ve o yas kadinlari damatlarinin yaninda degil, ogullarinin yaninda kalmak istiyorlar. Cunku kizlari calismiyor, ve kizlari zor durumda kalir diye dusunuyorlar. Ama anneannem giki cikmayan, dedikodunun zerresini yapmayan, eli ayagi tertemiz o kadin, iki dayimin da evine sigmadi. Birinin esi ve kizi kovdular kadini evden, digeri de huzur vermedi. Kanadi kirik hayatini kaybetti kadin:KK43:( Olan ne mi soyleyeyim hic birinin evinde de huzur yok. Bir kapilari var ama kendileri disinda acan yok. Insanin en buyuk hazinesi vicdani demisler, bazilarinda eksik oluyor o ne yazik ki:S

Son düzenleme:
Cok cok uzucu cidden:KK43:(( anneannem bizimle yasadi hayatini kaybedene kadar. Babamin babasi hem anneme hem de babama gelip "o kadincagiz bir yere sigmaz evladim, bakimini siz ustlenin, oradan oraya suruklenmesin vs demis" yillar sonra annem soyledi, deden de, amcan da tek bir laf etmediler diye ki saygida da kusur etmediler. Annem getirip bakmak istiyordu zaten, dedem de babam da vicdanli insanlardi onlarda destek cikinca olay gercege donustu. O bizim kanadi kirik kusumuzdu, cunku yasliydi ve o yas kadinlari damatlarinin yaninda degil, ogullarinin yaninda kalmak istiyorlar. Cunku kizlari calismiyor, ve kizlari zor durumda kalir diye dusunuyorlar. Ama anneannem giki cikmayan, dedikodunun zerresini yapmayan, eli ayagi tertemiz o kadin, iki dayimin da evine sigmadi. Birinin esi ve kizi kovdular kadini evden, digeri de huzur vermedi. Kanadi kirik hayatini kaybetti kadin:KK43:( Olan ne mi soyleyeyim hic birinin evinde de huzur yok. Bir kapilari var ama kendileri disinda acan yok. Insanin en buyuk hazinesi vicdani demisler, bazilarinda eksik oluyor o ne yazik ki:S
Evet yineliyorum yaşattıklarımızı yaşamamız dileği ile iyi veya kötü

Evet yineliyorum yaşattıklarımızı yaşamamız dileği ile iyi veya kötü

Bakima muhtac ya ondan bakmiyorlardir, maasi da olmayinca ustune tuz biber olmus. Ciddi olarak maas isini dusunen insanlar gordu bu gozler, ondan sordum ben. Ne diyeyim ki uzuldum haline:(

İnanın tarafsız anlatıyorum köyde kadının bir oğlu var bacaklarında birini kulanamıyor karısıda ellinden problemli annelerini bu kardeşe baktırmak istediler
Neyi anlatayım ki
Bu kadar olmaz dersiniz

Tanıyorum
Annenin maaşıda malıda yok yatalak bakıma muhtaç biri yani kimin yanında olursa standardını düşürür böyle bakılıyor olaya

Çok üzüldüm öyleyse, yazıklar olsun böyle evlatlara :(

Cok üzücü gercekten
Ne olursa olsun böyle olmamalı
Bziizmde tanıdık var 9 çocuğu var kadının

Aynen dediginiz gibi
Ama sanırım sıkıntı birazda annede
9uylada sırasıyla durmus
Evlenenin yanında durmuş kavga edip bir sonrakinr geçmiş

Böyle böyle 9unuda hakladı diyorlar
Hatta son gelinine şart koşmuş evimi sizin ustunuze yapayım
Ölene kadarda sizinle kalayim diye
Gelin düğünden once kabul etmiş
1 yıl falan kaldılar gelin evi bırakıp annesine gitti
Isırmıyorum ben boşanıyorum dedi
Millette kızdı yazık yaşlı kadın diye
Ne oldu diye sormuşlar

Gelin çalışıyormuş
Kv de de sen pissin paşaklisin falan diye baya yüklenmiş
Halinin birinin tutturmuş yika ıllaki diye
O da çalıştığı için fırsat bulamamak is galiba
Birgunde gelince evde ne görsün

Kv afedersiniz pisliğini sürmüş halıya hadi bakalım şimdide yıkamada görelim demiş

Kızda basmış gitmiş ailesinin evine

Dışarıdansa kızı ayipladilar
Ama olayın ic yüzü buymuş meğer.

Yine yaşlılık malesef
Anne bu ne olursa olsun rahat ettirilmeli tabi
Çok sabır lazım çok
Bu kadın öyle biri değil ki
Gelinler gayet iyi yaşıyor çalışmıyor ikisi hariç

Neyi anlatayım ki
Bu kadar olmaz dersiniz
Akli dengesi yerinde değilse ondan kimse uzun süreli bakmak istememiştir.
Sonuçta yaşıda ileri.
Burada konu acılınca bu tarz hepimiz diyoruz başka kardeşi yok mu bakacak? Neden sizde kalıyor? Dönüşümlü bakılsın diye. Buda biraz o hesap sanki.
Bilemedim kadına da yazık tabi ama 1 evlada da yüklenilmemeli diye düşünüyorum.
Sonuçta ev ev üstüne olmuyor.

Bir anne düşünün 11 çocuğu olsun ve bakacak kimsesi olmasın
Ömrünün son demlerini yaşayan bu kadın ordan oraya atılıyor istanbul antalya van izmir arası otobüsle yolculuğa zorlanıyor
Hiçbir çocuğu kalıcı yanında istemiyor kadını aralarında hesap yapmışlar herbiri 2şer ay bakacakmış annelerine yanlız kadın çok hasta şehirler arası yolculuk edecek durumda değil heleki otobüsle
Kadının oğlu kızını karısını uçakla gönderirken annesini otobüsle gönderdi bugün
Çok üzüldüm bu duruma
Ve şunuda en içten duygularımla dilerim kime ne yaşatmışsak yaşamamız dileği ile

Büyük konuşuyorum böyle evladım olacaksa olmasın.
Olmuyor da zaten..

Gerek yok varlığında kahrolacağıma yokluğuna hasret duyarım.

Allah yardımcısı olsun teyzenin.

Back
X