Bu kadar özveri li olmamalı mı?

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
Merhaba herkese..
özel bir şirkette calisiyorum..anlaştığım bi arkadaş var.(branşlarımız farkli)ara sıra yardım ediyorum bir işinde(benim alanım).. Bana o işi verdi yapar misin diye cevap veremedim kasıtli olmadan çünkü cok yorgundum pert oldum.arkasini dönüp gitti arkasindan bağırdım gel diye dönüp bakmadı..hemen ayni gun beni müdüre sikayet etmiş bana yardim etmedi diye.müdür beni odasina çağırıp ciddi bi sekilde uyardı şok oldum neye uğradığımı şaşırdım..ertesi günde sordum neden bana soylemiyosun sikayet ediyosun dedim..ben orda kostururken sen oturuyosun dedi ben ikinci şoku yaşadım..simdi konusmuyorum haksizmiyim.gerçekten sevdiğim anlastigim biriydi.benim gorevim olmadigi halde yardim ediyorum bir gun etmedim diye gördüğüm muamele beni hayal kırıklığına uğrattı..
Sizce nasıl davranmaliyim.is dışında konuşmuyorum

sizde müdürünüze kendi işimden kalan zamanda yardım ediyorum zaten.. ilkokulda gibi gelip şikayet etmesine çok şaşırdım.. o istediği anda yardım edemeyebilirim doğal olarak deseydiniz..

sizde müdürünüze kendi işimden kalan zamanda yardım ediyorum zaten.. ilkokulda gibi gelip şikayet etmesine çok şaşırdım.. o istediği anda yardım edemeyebilirim doğal olarak deseydiniz..
Demez olurmuyum..yardım ediyorum tabiki boş zamanlarimda dedim ve yeni oturmustum dedim..(gercektende oyle)

İşleri yogunmus da yardım etmeliymisim..zaten ediyorum dedim ..tmm daha fazla edelim o zaman dedi

ya tam durumunuzu bilemicem ama işleri yoğun olan kişiye yardım etmek de işimizin bir parçasıdır.

ama tabi eden kadar etmeyen de çok.

ne eksik ne fazla yapmak lazım iş hayatında, ama birlikte çalıştığın kişileri müdüre şikayet etmek hiç etik değil. müdür anlamaz sizin halinizden asıl sizin birbirinizi kollamanız lazım. ama tabi bu arkadaşla olmaz artık bu tür bir ilişki.

İş dışında konuşmuyorum..ama müthiş hayal kırıklığı yaşadım..bu insan benim arkadaşımdı..amacı neydi anlamadım
en güzeli sürekli meşgul ol, değilsen bile onu görünce öyle davran.
ah canımmm işim çok ya, de, gönder. yapabiliyorsa kendi yapsın. hem hazıra konsun, hem şikayet etsin. çok ayıp.

Tabikii yardım etmek gerek ki zaten ediyorum..bana dedigi ben cok yogundum..bende yogundum ve yeni oturmustum dedim..çoğu zaman kendi işimi bırakıp ona yardım ederim bilir de kendisi..bu kadar iyi niyetli bi insana bu yapilmazdi..ruyamda gorsem inanmazdim

ispiyoncu insan en tehlikeli insandır..senden aldığını başkasına , başkasından aldığını sana satabilir..dikkatli ol samimi olma..tavrınıda belli et...oda haddini bilsin..

ispiyoncu insan en tehlikeli insandır..senden aldığını başkasına , başkasından aldığını sana satabilir..dikkatli ol samimi olma..tavrınıda belli et...oda haddini bilsin..
Öyle biri değildi hic..dedikodu yapmadik hic biz.gayet seviyeli bi arkadasligimiz vardı..şaşırmamak elde değil

Zorunlu goreviniz olmadiği halde yardim etmişsiniz, karsiliginda tesekkur degil sikayet almissiniz.

Şunu unutmayin ki; iş baska arkadaslik baska. Sizin icin dogru olan yardim alip/ edip tesekkuru borc bilmekse, birakin bir baskasi ne yapiyorsa yapsin. Tavrinizi olanlar yonunde koyun kisiliginizden ödun vermeden. Birakin karsinizdaki ne yapiyorsa yapsin, ne demisler "iyilik yap denize at, balik bilmezse halik bilir"...

Bak canım özelde yıllarca çalıştım. İşini asla bitirme. Bitirsen de bitirdiğini belli etme. Bana müdür derdi falanca iş cumaya yetişecek. Çarşamba da Bitirsem perşembe akşamı teslim ettim. Erken verince madalya takmayacaklar, yeni iş verecekler. Kimseye de iş hayatında fazla güvenme. Müdüre seni şikayet edenle de bir daha samimi olma. İş dışı bir şey konuşma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…