bu kadar sivi gelmesi normal mi??

mimix

Kizim Rabbime Emanet
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
695
3
96
Almanya
Árkadaslar bundan 3 hafta öncede ic camasirimi islatacak kadar bi sivi gelmisti vajinadan doktira gittim noraml rahim agzi kapali bi sorun yok dedi.
Simdi cuma gününden beri ayni sorun var oturunca ic camasirimi islatacak kadar sivi geliyo renksiz kokusuz, yatinca oakdar cok gelmiyo. Amniyosentez suyu diye cok korkuyorum bebegimi zaten bi gün iyi hissetsem bi gün az hissediyorum oda tedirgin ediyo psikolojik midir nedir sivi geldiginden beri az hissediyorum gibi. ne napsam bidahaki kontrolüm 3 hafta snra ozamana kadar beklesem mi acaba???

doktoruna bi danış bence ihmale gelmez allah korusun benim de akıntım oluyordu ama hiç çamaşırımı ıslatacak kadar olmadı

sagolun arkadaslar aradim doktorumu eczaneden amniyosentez mi baska bisey mi diye gösteren bi test varmis onu alip evde test etcem

merhaba bu haftalarda bebek hareketleri düzenli olmayabiliyor hiç merak etme bebeğin iyidir a.s.o tstler gerceken guvenilir işallah amniyo suyu deildir.iyi hbrlerini bekliyoruz

aynı sorun bendede var dra danıstım ama daha erken 30lu haftalardan sonra sıvı gelmesı normaldır sen cok avbartıyosun dedı muayene bıle etmedi
bu testı ogrendım alıp evde kendı kendıme yapmak ısıtyorum drumuda degıstırıcem baska carem kalmadı benı hıc aydınlatmıyor. ılk hamılelıgım sordugum soruları hep sacma buluyyormus gıbı hıssedıyorum sankı cevaplamak ıstemıyor. en azından ban bıseyler soyle rahatlat benı degılmı. bak eczaneden boyle bır test al yap ıcın rahatlasın der ınsan ama yok.

Son düzenleme:

eğer istersen sana bi doktor önerebilirim çok ilgili sen sormadan çoğu şeyi söylüyor hangi testin ne için yapıldığını anlatıyor aklında soru işareti kalmaz muayenehanesi taksimde istersen numarasını veririm çok iyi doktor

üstelik cep telefonundan istediğin zaman ulaşabiliyorsun eğer açmazsam mesaj yolla ben sana dönerim diyor çünkü bazen ameliyatta labiliyor

günaydin arkadaslar, testi aldim yaptim hic ucuz degil ama napalim doguma kadar idare eder beni, ne rahim suyu nede iltihap normal bi akinti. ama tam anlamiyla rahatlamis degilim bebegimi eskisi kadar sert hissetmemem korkutuyo beni.

günaydin arkadaslar, testi aldim yaptim hic ucuz degil ama napalim doguma kadar idare eder beni, ne rahim suyu nede iltihap normal bi akinti. ama tam anlamiyla rahatlamis degilim bebegimi eskisi kadar sert hissetmemem korkutuyo beni.

canım çok geçmiş olsun önemli olan amniyo sıbısında azalma olmaması bebeğin yaşaması için gerekli olan en önemli şey o şuanda bebek hareketlerine gelince hareket saymayı dene yemeklerden sonra 20 dk yalnız kalacağın bi osaya uzan ve sadee bebeği dinle hareketleri say hıçkırıklar hariç 10dan fazlaysa sorun yok azsa çikolata takviyesi yap çoğalacaktır sana az gibi gelen hareketler normal olabilir birde bebeğin karakteristik özelliği olabilir doktorum bebeğin doğumdan sonraki halinide belirler hareketleri dedi çok hareketliyse hiç durmaz yerinde doğunca dedi birde gece uyumuyosa muhtemelen doğuncada uykusuz geceler ehazır ol dedi korkma sanırım sakin bir bebiş seni bekliyo

saymayada korkuyorum hic saymadim ama eminim 10dan az olduguna :S ciko benimkine hic fayda etmiyo bana misin demiyo gecelerim rahat gececek gibi geceleri pek hareketli degil hatta hicbisey hissetmiyorum....sagol yardimlarin icin cnm bi kucagima alsam rahatliycam gecsin su günler artik

mimix bu aralar yine forumda panik halinde yazılmış mesajlarını görüyorum, hiç yakıştıramadım valla :))))
Bebişin hareketlerini az hissetmen normal olabilir çünkü daha 22.haftandasın.Ben 22. haftamda daha yeni yeni hissetmeye başlamıştım tekmelerini... Bebiş büyüdükçe daha çok ve fazla sayıda hissetmeye başladım... Bebiş maşallah sakin falan ama çocuğu da pipirikli yapacaksın bu gidişle :)))
Akıntılar falan 8.aya kadar artar, normal... 8.aydan sonra azalırsa azalır ancak.. Ben 9.ayıma girdim ama daha bir iki gündür azalır gibi oldu... O da şöyle ki günde ortalama 10'a yakın günlük ped değiştirirken son günlerde 4-5 tane değiştiriyorum...
Strese girme canım, öyle ki ben bazen aynen regl olduğum günlerdeki hissi yaşıyordum bu akıntı konusunda, dereceydi yani... Havadaki nem miktarı bile etkiliyor günden güne... Rahat ol....

Hamilelikte ne yaparsan yap, ister istemez enfeksiyonlar falan da çok oluyor, hormonlar yüzünden. Onlar da tetikliyor bazı şeyleri... Mesela mantar enfeksiyonu da olabiliyor akıntıya sebep... Veya geçen pazar bütün gün benim idrarımdan şakır şakır kan geldi mesela... İdrar yolu enfeksiyonundan veya hamilelikte yaşadığım böbrek problemlerinden kaynaklanıyor falan olabilir dediler... Daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmemişti ve idrar yollarımla ilgili bir problemim de yoktu aylardır ama oldu işte bir anda... Bol su iç dedi doktor. Gerçekten de suyu azaltmıştım ve su içmeye başladığım anda bir anda kesiliverdi kanama. Yarım saat içinde....

Yani mimix'çim, rahat ol... Bak test de yapmışsın ne güzel.. Artık için rahat etsin... "Test de yaptım ama içim hala rahat değil" falan gibi şeyler söyleyip böyle umutsuz bir hava yaratma kendine. Boşuna kendini de bebeği de strese sokuyorsun hem de hamileliğini kendine zindan ediyorsun... Hamileliğinin eğlenceli bir dönem olarak anılarında yer almasını sağlamaya çalış artık :)) "Test de yaptım, çok şükür bir anormallik yokmuş, oh" de, rahatla.... :)))

senin rahatlatici mesajlarini özlemisim ondan böyle dagittim ortaligi sen ortaya cik diye =)
simdi bu gaz beni bi iki ay idare eder yine ins. ay ben neden bukadar evhamliyim kendime kiziyorum ama iste gecmiyo bu sacma korkular. cok saol cnm iki saat hissetmesem korkuyorum ben oysaki gayet nrml, hayirlisi bu günlerde gecer subat gelir ins. buarada seninde dogum yaklasmis allah saglikla kucagina almayi nasip etsin cnm

Canım eskiden bebişi hissetmiyorum diye korkuyordun, şimdi hissediyorsun ama bu sefer de durmaksızın hissetmek istiyorsun :))) Aslında her şey gayet normal, olması gerektiği gibi gidiyor dikkat edersen ama sen her şeyin arkasında bu kadar olumsuzluklar ararsan, allah korusun bir gün bir yerden bir şey çıkar gerçekten.. Rahat ol, hamilelik binlerce yıldır hemen her kadının yaşadığı gayet normal bir süreç.. Aslında kadın doğumcular olmasa bile olur... Zaten bizim dışarıdan ultrasonla falan "izlemek" dışında yapabildiğimiz hiçbir şey yok görüyorsun ki... Sürece bir müdahalemiz, bir katkımız zaten yok yani... Su akıp yolunu bulacak, her şey olması gerektiğine varacak yani nasılsa... O çocuk, tüm bu testler, doktorlar, usg'ler olmasa da büyüyecek yani :)) Binlerce yıldır böyle bu.. Allah korusun bir aksilik olacaksa da olur zaten, öyle şeyler var ki bazen profesörler bile gözden kaçırabiliyor ve sonuç yine hüsran oluyor.. Öyle de şeyler var ki en acemi denen doktorlardan biri yakalayabiliyor ve hayat kurtarıyor... Yani çok da kurcalamamak lazım hiçbir şeyi.. Sonuçta her şeye allah karar veriyor, bizim yapacağımız sadece şu süreçten zevk almaya çalışmak, hepsi bu :)))

O yüzden rahat ol canım benim :))
Ehehe :))
Benim de az kaldı valla artık sabırsızlanıyoruz, doğsa da sevsek diye :)))
İnşallah şubat bir an önce gelir de seninki de sağlıkla doğar da artık seni şu sıkıntılardan kurtarır :)))
Çocuk doğduktan sonra da"ay ateşi mi var, ay burnu mu aktı" falan diye hayatı zindan etmek yok ama :))))

senin kadar rahat olmayi nedekadar cok isterdim, genel yapim bu sadece bu konuda degil hemen panik stres olurum ben esimde bu huyumu hic sevmiyo zaten oda aynen annelik iznine sen cikma bebegimizi dogur ise basla ben büyütürüm kizimi senin gibi olmasin diyo =)

28. haftamdayım benımde ara ara bahsettiğiniz tarzda akıntılarım vardı. ama geçen gün hiç yorulmamış iş güç yapmamışken birden bir su geldi bende öyleki eşofmanım oturduğum koltuk bile baya ıslandı. çok korktum bebeğin suyu geldi diye daha çok erken dedim su gelince 24 saat içinde doğum olması gerekiyor çünkü. doktorumu aradım sordum hemen daha sonra kontrole gıttım. oda iltihap çıkmıştır yada bebeğin başı baskı yapmıştır bırden dedı korkulacak bir şey yokmuş çok şükür. allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin inş. sizde panik yapmayın artık bebiş gayet iyiymiş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…