Bu Kadarı Fazla Değil Mi?

TinyLove

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
2.908
14
358
Her şeyi benden bekliyor. Evin kirasından faturalarına kadar. Bu ay ne kadar masrafımız olduğuna dair yaklaşık bir fiyat bile söyleyemez çünkü bilmiyor, ilgilenmiyor. Sorumluluk yükleyemiyorum ona, beceremiyor. Sadece bir ay 3000 TL ile evi geçindirmesini istedim bugün ayın 14'ü ve 5 kuruş parası kalmamış. Eve aldığı pek bir şeyde yok eline biraz para geçince her zaman yaptığı gibi düşüncesizce harcamalar yapmış. Ben hiç düşünmeden para harcayamadım. Hiç oğlumun dahil olmadığı planlar yapamadım. O nasıl bu kadar rahat olabiliyor. Bir yere gideceksek oğlumun gelmesini istemiyor, rahat olamıyormuş, saatlerce alışveriş yapamıyormuş, keyfini çıkaramıyormuş, Oğlum 17 aylık .. Baba olmaya hazırdı ama neden böyle oluyor anlamıyorum. Önceden o değil miydi bütün bir evi geçindiren neler oldu böyle bize anlayamıyorum. Ben nerde hata yaptım, neden eşim böyle oldu. Nasıl bu kadar rahat olabilir bir insan. Bu kadar sorumsuzluk çok değil mi? Aslında babası da onun gibi. Hala da öyle o . Artık öyle çok yoruldum ki ev, iş, çocuk. Bütün sorumluluklar bende. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
önceden yapabiliodu demişsiniz acaba siz tüm sorumululuğu üstlendiiniz için mi artk bişi yapmıo?

Son düzenleme:
tüm sorumluluğu eşinizin üstünden aldığınızda bu hale getirdiniz sanırım. tüm parayı elinize saysın, sizde o parayla ona harçlık verin. başka nasıl alıştıracaksın ki??

Her şeyi benden bekliyor. Evin kirasından faturalarına kadar. Bu ay ne kadar masrafımız olduğuna dair yaklaşık bir fiyat bile söyleyemez çünkü bilmiyor, ilgilenmiyor. Sorumluluk yükleyemiyorum ona, beceremiyor. Sadece bir ay 3000 TL ile evi geçindirmesini istedim bugün ayın 14'ü ve 5 kuruş parası kalmamış. Eve aldığı pek bir şeyde yok eline biraz para geçince her zaman yaptığı gibi düşüncesizce harcamalar yapmış. Ben hiç düşünmeden para harcayamadım. Hiç oğlumun dahil olmadığı planlar yapamadım. O nasıl bu kadar rahat olabiliyor. Bir yere gideceksek oğlumun gelmesini istemiyor, rahat olamıyormuş, saatlerce alışveriş yapamıyormuş, keyfini çıkaramıyormuş, Oğlum 17 aylık .. Baba olmaya hazırdı ama neden böyle oluyor anlamıyorum. Önceden o değil miydi bütün bir evi geçindiren neler oldu böyle bize anlayamıyorum. Ben nerde hata yaptım, neden eşim böyle oldu. Nasıl bu kadar rahat olabilir bir insan. Bu kadar sorumsuzluk çok değil mi? Aslında babası da onun gibi. Hala da öyle o . Artık öyle çok yoruldum ki ev, iş, çocuk. Bütün sorumluluklar bende. Ne yapmam gerekiyor?

Sizde bunları yaşıyor musunuz?

çok ilginç
önceden sorumlu sahibi olan bir insan bu kadar boşlamaması lazım şimdi.
ama babasıda öyleyse belki ona çekmiştir ve annesiyle babasının evindeki düzeni yürütmeye çalışıyordur
ilk önceleride sırf göz boyamak için sorumluymuş gibi göstermiştir kendini.

siz bütün yükü üzerinize almasaydınız böyle olmazdı bence....
calışmayın cocugunuzla ilgilenin o zaman bakacakki hanımdan fayda yok o zaman savurmaz parasını

canım benım sız daha buyuk dertlerı astınız bunuda asacagınıza ınanıyorum canını sıkma hiç

ne zamandan berı esınız sorumluluklarını yeterınce yerıne getırmıyor

önceden yapabiliodu demişsiniz acaba siz tüm sorumululuğu üstlendiiniz için mi artk bişi yapmıo?

tüm sorumluluğu eşinizin üstünden aldığınızda bu hale getirdiniz sanırım. tüm parayı elinize saysın, sizde o parayla ona harçlık verin. başka nasıl alıştıracaksın ki??

çok ilginç
önceden sorumlu sahibi olan bir insan bu kadar boşlamaması lazım şimdi.
ama babasıda öyleyse belki ona çekmiştir ve annesiyle babasının evindeki düzeni yürütmeye çalışıyordur
ilk önceleride sırf göz boyamak için sorumluymuş gibi göstermiştir kendini.

Ben işe başaldığımdan beri aslında İstanbul'a geldiğimizden beri.

Ben üstlenmeyi istemedim ki o hiç birşey yapmıyordu ben başlarda umursamadım işte çok yoruluyor diye ama kendi cesareti de yok. Mesela bana fazla para verme ben harcarım diyor.

Bilmiyorum carrie,
Çok sıkıldım ama . Benim babam çok sorumluluk sahibi bi adamdır. Annem bi kere bile fatura ödememiştir. Şimdi böyle olunca bende korkuyorum bütün sorumluluk bende çocukta dahil.

siz bütün yükü üzerinize almasaydınız böyle olmazdı bence....
calışmayın cocugunuzla ilgilenin o zaman bakacakki hanımdan fayda yok o zaman savurmaz parasını

canım benım sız daha buyuk dertlerı astınız bunuda asacagınıza ınanıyorum canını sıkma hiç

Ben çalışmasam olmaz eşim çok az kazanıyor o parayla evin geçimini sağlayamayız. Parası az olunca da delirir mutsuz olur ve çalışmak bile istemez o zaman her zaman ki gibi tutturur dükkan açmak için buna da ben yanaşamam.

Nadia aşamıyoruz bunu çok şey denedim aşamıyoruz

Ben üstlenmeyi istemedim ki o hiç birşey yapmıyordu ben başlarda umursamadım işte çok yoruluyor diye ama kendi cesareti de yok. Mesela bana fazla para verme ben harcarım diyor.

Bilmiyorum carrie,
Çok sıkıldım ama . Benim babam çok sorumluluk sahibi bi adamdır. Annem bi kere bile fatura ödememiştir. Şimdi böyle olunca bende korkuyorum bütün sorumluluk bende çocukta dahil.

Bence paranın sizde veya onda durmasıda saçma.
Herkes kendi maaşından belli harcamalar yapmalı,

Eşiniz faturalar için otomatik ödeme talimatı versin,kiradaysanız ev kirası veya bir kredi ödemesi gibi sabit ödemeleri ona yaptırıp,elindede kendine yetecek kadar para bıraktırın,

Market harcamaları ve geri kalan harcamaları da siz yaparsınız.

Aylık nekadar sabit ödemesi olduğunu bilirse ona göre davranır belki.

Bilmiyorum carrie,

o zaman biraz bırakacaksın, yoksa hepten öyle alışacak.
sorumululuğu bırak ama parayı bırakma ha :1:
başlangıç olarak sayılı para ver. faturalar ne kadar tutarsa o kadar para ver eline gitsin ödesin. yavaş yaval onun üstüne at bazı görevleri, ama paranın hesabı hep sende olsun.

Bence paranın sizde veya onda durmasıda saçma.
Herkes kendi maaşından belli harcamalar yapmalı,

Eşiniz faturalar için otomatik ödeme talimatı versin,kiradaysanız ev kirası veya bir kredi ödemesi gibi sabit ödemeleri ona yaptırıp,elindede kendine yetecek kadar para bıraktırın,

Market harcamaları ve geri kalan harcamaları da siz yaparsınız.

Aylık nekadar sabit ödemesi olduğunu bilirse ona göre davranır belki.

Maaşını alıyor bana getiriyor ben bütün harcamaları ayarladıktan sonra da ona harçlık veriyorum ama yetinemiyo o parayla hemen harcıyor 1 hafta sonra tekrar .. ben bunu istemiyorum ki. Benim eşim ölçüsünü bilsin bana maaşını vermesin o yapsın bölüşümleri kirayı ben veriyorum faturaları sen öde desin. Ama yok bu ay ona 3000 TL verdim bana nerelere ödeme yapmam gerektiğini söyle diyor. Kendin düşün bide yok

oturup adamakıllı konuşun bence.
yorulduğunuzu, bütün evin yükünün sizin sırtınızda olduğunu söyleyin.
erkek madem gerekeni yapsın.

o zaman biraz bırakacaksın, yoksa hepten öyle alışacak.
sorumululuğu bırak ama parayı bırakma ha :1:
başlangıç olarak sayılı para ver. faturalar ne kadar tutarsa o kadar para ver eline gitsin ödesin. yavaş yaval onun üstüne at bazı görevleri, ama paranın hesabı hep sende olsun.

Yaptım tatlım bir ay faturaları öde dedim maaşınla elektrik su ve doğalgazı ödemiş, telefon internet, d-smartı ödememiş. Onlar ödemese de eksilmezmişmiş böyle saçmalık var mı ona güvenip bütün parayı veremem zaten ama bi yerde yanlış yapıyorum ben

Maaşını alıyor bana getiriyor ben bütün harcamaları ayarladıktan sonra da ona harçlık veriyorum ama yetinemiyo o parayla hemen harcıyor 1 hafta sonra tekrar .. ben bunu istemiyorum ki. Benim eşim ölçüsünü bilsin bana maaşını vermesin o yapsın bölüşümleri kirayı ben veriyorum faturaları sen öde desin. Ama yok bu ay ona 3000 TL verdim bana nerelere ödeme yapmam gerektiğini söyle diyor. Kendin düşün bide yok

bu bide yapı meselesi ama biliyormusun
mesela ben isterim ki hep paralar bende olsun, neyin nerde harcandığını bileyim, para bende dursun ben karar verim.

3000 tlyi ne yapmış. millet askeri ücretle geçiniyor.

Maaşını size vermesin zaten,
Bu yüzden sorumluluk almıyor,çünkü evin idaresi sizde.

Evin şu harcamalarını yaparsın deyip sorumluluk verin.
elinde çok para kalmamasına dikkat edin,kalan parayı da asla sormayın

Benim babam çok sorumluluk sahibi bi adamdır. Annem bi kere bile fatura ödememiştir. Şimdi böyle olunca bende korkuyorum bütün sorumluluk bende çocukta dahil.

Eşinin annesi ve babasının arasındaki sorumluluk dağılımı nasıldı?

bu bide yapı meselesi ama biliyormusun
mesela ben isterim ki hep paralar bende olsun, neyin nerde harcandığını bileyim, para bende dursun ben karar verim.

Eşinin annesi ve babasının arasındaki sorumluluk dağılımı nasıldı?

Onlar ayrı cnm ama annesi halledermiş hep evdeki herşeyi. Babası çok para harcar eşimden çok daha fazla

sen biraz rahat davran sen çok yöneten durumuunda olduğun için böyle yapıyo sorumluluğu ona bırak ilgisiz davran ,tamamen değişmiycektir çünkü bu onun huyu ama birazdaha düzelir belki

Back
X