Bu Kadarı Fazla Değil Mi?

Nihilciğim benim eşim istemiyor zaten bide o çok harcar kendine güvenemiyor bu yüzden. Ben nasıl idare ederim falan diye. Yanında ki biri ondan bişey istesin hemen alır, yada bişey görsün hoşuna gitsin o tamamdır hemen alınır ... Bir fatura ile başlangıç olabilir belki ama o zaman da diğerlerini öderken bunu da öde der vakti yok ya pek

Carrie,

Bence sende bunu yapma cnm bırak az erkekliğini hisset yanımda kocam var diyip sırtını yaslayabiliyor ol

biraz kontrol manyağıyım o yüzden böyle yapıyorum herhalde :1:

bakalım..zamanla..

selın kaynana sorunsalın tamamen bıttı mı canım

biraz kontrol manyağıyım o yüzden böyle yapıyorum herhalde :1:

bakalım..zamanla..

selın kaynana sorunsalın tamamen bıttı mı canım

Bende de bu var cnm herşey sorunsuz olsun istiyorum benim hiçbir kartımın ödemesi bir gün aksamaz mesela ama bu bana zarar veriyor.

Kayınvalidemle problem yok cnm görüşmüyoruz görişmicem de dün hediye gönderdim ona annelr günü diye ama sırf anne olduğu için yoksa affetmedim onu

konusmayı denedın mı pekı neden bu kadar rahat davranıyor ılla kı bır nedenı vardır 3000 tl ıle bır ay gecınebılmelısınız bana gore ve bır cok aıleye gore bu onemlı bır durum cocugunun gelecegı ıcın bırıkım yapmak zorundasın

konusmayı denedın mı pekı neden bu kadar rahat davranıyor ılla kı bır nedenı vardır 3000 tl ıle bır ay gecınebılmelısınız bana gore ve bır cok aıleye gore bu onemlı bır durum cocugunun gelecegı ıcın bırıkım yapmak zorundasın

Tatlım 15 gün geçinemedi ki 1 ay geçinsin bence bizim için çok bileydi ben fazla vermiştim hani gezeriz falan diye de ama bak daha 17 gün var ona güvenseydim çocuğumda bizde ortada kalcaktık

Rol karmaşası olmuş sanki,öyle algıladım..benim sayısal zekam pek kuvvetli değildir,o yüzden maddi konularla eşim ilgilenir.bu zamana kadar sorun yaşamadık.eşiniz eskiden öyle değilmiş,demek ki değişen birşeyler var? ya da yolunda gitmeyen? belkide işine öyle geliyordur,yapamam edemem diye gösterip yükü sizin omuzlarınıza yüklüyordur..bilemiyorum ama bütün sorumlulukları siz yüklenirseniz ilerde bunların altında ezilirsiniz,bunalırsınız:26:

Rol karmaşası olmuş sanki,öyle algıladım..benim sayısal zekam pek kuvvetli değildir,o yüzden maddi konularla eşim ilgilenir.bu zamana kadar sorun yaşamadık.eşiniz eskiden öyle değilmiş,demek ki değişen birşeyler var? ya da yolunda gitmeyen? belkide işine öyle geliyordur,yapamam edemem diye gösterip yükü sizin omuzlarınıza yüklüyordur..bilemiyorum ama bütün sorumlulukları siz yüklenirseniz ilerde bunların altında ezilirsiniz,bunalırsınız:26:

Şimdiden çok bunaldım cnm dayanamıyorum ben geç saatlere kadar çalışıyorum çoğu zaman oğlum için ama o hiç düşünmeden harcıyor

erkeğin sorumsuz olması kadar kötü birşey yok.acaba sen çalıştığın için mi bu kadar rahat davranıyor.aklıma bu geldi ama ister çalış ister çalışma bir erkek evin gelir giderini bilmeli parasını çarçur etmemeli.onun eline fazla para bırakma diyeceğim ama bu da çözüm sayılmaz:50:iyilikle konuş canım umarım eşin biraz kendine çeki düzen verir:31:

bence nasıl ki hastalandığımızda doktora gidiyorsak bu konuda da bir bankacıya danışmakta fayda var. ben bankacı değilim ama fikrimi belirtmek isterim.
maaşını yatıracağı bir hesap olsa, kendi için belirlenmiş cüzzi limitli bir kredi kartı olsa ve kendi(abartılı) harcamalarını oradan yapsa,
siz fazladan ve abartılı yapılan harcamalarını dökümünü yapsanız ve bu konuda ne yapabileceğiniz hakkında kocanızla konuşsanız,
ve en önemli şey faturaları ödemek bile olsa ona da sorumluluk verin. ne kadar kaçabilir ki?
pazara çıkın, markete gidin, fiyatlardan haberi olsun. tasarrufa o da katılsın,
en önemlisi ise harcamayı önledikten sonra tasarruf yapmak işte burada iş profesyonel olan bankacılara düşüyor.
kolay gelsin demek istiyorum size

Tatlım 15 gün geçinemedi ki 1 ay geçinsin bence bizim için çok bileydi ben fazla vermiştim hani gezeriz falan diye de ama bak daha 17 gün var ona güvenseydim çocuğumda bizde ortada kalcaktık

Ay bası geldıgınde kırayı senmı oduyorsun , ödemelerı sen mı yapıyorsun ödeme bırak napıyorsa yapsın al cocugunu gıt gez eglen parayıda verme kocana bakalım napacak bu sefer kararlı oldugunu goster oda sorumlulugunu bılsın

En dayanılmaz durumlardan bir tanesi olsa gerek: aldatma, şiddet ve buna sorumsuz erkeği de ekleyebiliriz.

Şair Ataol Behramoğlu, ölümdür yaşanan tek başına, aşk iki kişiliktir demiş. Evlilik de dolayısıyla iki kişiliktir. Yani nereye kadar bütün sorumluluğu üstelenebilirsiniz ki? Sonuçta neden evleniliyor, hayatı sevdiğimiz insanla acı tatlı paylaşmak için. Ama görüyorum ki siz paylaşmayı geçtim, evlenerek daha fazla yükü tek başına sırtlanmak zorunda kalmışsınız.

Bir de çocuk...

Bir de şu gerçeği gözlemliyor tabiki istisnalar olabilir ama bunu bir çok yıllanmış evliliklerde kadınlardan duydum, erkek yaşlandıkça babasına benzermiş.

Dilerim kendinizce bir çıkış yolu bulursunuz, direk boşanın da demek istemiyorum. Ama nereye kadar katlanabileceğiniz bu limit size kalmış. Ya da belki de düzeltebilirsiniz durumu.

Dilerim çözersiniz..Ama kendinize eziyet etmeyin.

En dayanılmaz durumlardan bir tanesi olsa gerek: aldatma, şiddet ve buna sorumsuz erkeği de ekleyebiliriz.

Şair Ataol Behramoğlu, ölümdür yaşanan tek başına, aşk iki kişiliktir demiş. Evlilik de dolayısıyla iki kişiliktir. Yani nereye kadar bütün sorumluluğu üstelenebilirsiniz ki? Sonuçta neden evleniliyor, hayatı sevdiğimiz insanla acı tatlı paylaşmak için. Ama görüyorum ki siz paylaşmayı geçtim, evlenerek daha fazla yükü tek başına sırtlanmak zorunda kalmışsınız.

Bir de çocuk...

Bir de şu gerçeği gözlemliyor tabiki istisnalar olabilir ama bunu bir çok yıllanmış evliliklerde kadınlardan duydum, erkek yaşlandıkça babasına benzermiş.

Dilerim kendinizce bir çıkış yolu bulursunuz, direk boşanın da demek istemiyorum. Ama nereye kadar katlanabileceğiniz bu limit size kalmış. Ya da belki de düzeltebilirsiniz durumu.

Dilerim çözersiniz..Ama kendinize eziyet etmeyin.

Çok yoruldum zaten cnm herşeye koştur ve hiç yardımcı olmayan eşim. Ben çok fazla sorumluluk sahibiyimdir bana ciddi anlamda zararlar verse de düzenli, disiplinli bir insanımdır. Ama eşim benim tam tersim. Benim eşimde sanırım babasına benzeyecek ve ben ne yağpıcam bilemiyorum

Ay bası geldıgınde kırayı senmı oduyorsun , ödemelerı sen mı yapıyorsun ödeme bırak napıyorsa yapsın al cocugunu gıt gez eglen parayıda verme kocana bakalım napacak bu sefer kararlı oldugunu goster oda sorumlulugunu bılsın

Cnm bi kere sadece bütün faturaları ödemesini istedim ve ödemedim ama bi kısmını ödemiş 3 fatura kalmış ben dikkat etmeseydim eğer bir ay boyunca o faturalar ödenmicekti bende bunu yapamam benim yaşadığım evde faturalar, kira , borç vb. hiç bir durum sarkmamalı

Canım çok yoruldum diyorsun dayanacak takatin kalmamış gibi.

O zaman zaten çok fazla seçeneğin yok gibi:

1.Boşanmak
2.Adamı düzeltmeye çalışmak ve başarmak
3.Adamı düzeltmeden öyle yaşamaya çalışmak.

Biraz zamana bırak istersen...ve bunlardan biri olacak...

allah yardımcınız olsun öncelikle. evin maddi sorumluluğunu üzerine alıp da memnun olan 1 tek arkadaşım-tanıdığım olmadı şimdiye kadar. hepsi de eşlerinin savurganlığından ,sorumsuzluğundan şikayetçi. bu durumda ne yapılır , bu durumu nasıl aleyhinize çevirebilirsiniz bilmiyorum ama sanırım herkes gibi sizin de evliliğinizin zamana ihtiyacı var . eşinizin yaşı kaç , ne kadarlık evlisiniz?

Çok yoruldum zaten cnm herşeye koştur ve hiç yardımcı olmayan eşim. Ben çok fazla sorumluluk sahibiyimdir bana ciddi anlamda zararlar verse de düzenli, disiplinli bir insanımdır. Ama eşim benim tam tersim. Benim eşimde sanırım babasına benzeyecek ve ben ne yağpıcam bilemiyorum

erkeğin arayıpta bulamadığı sey zaten bu . kadın herşeyi yapsın onun üstünde yük kalmasın neden? çünkü o çalışıyor yoruluyor . benim eşimde çok sorumsuz du ben hem çalışıyorum hem ev le faturalarla misfirlerle eşimin arkadaşlarıyla ilgileniyorum ama bi yerde canıma tak etti. yeter dedim . eşime önce güzellikle söyledim baktım olmuyor bende dişlerimi gösterdim . şimdi eskiye nazaran daha iyi umarım daha da iyi olur. şu bi gerçekki sorunsuz evlilik yok herkes bir şeylerden dertli biraz caba göstermek zorundayız . erkekler bizim kadar ayrıntılı düşünemedikleri için ( düz mantık olduklarında )yükün büyük bir bölümü bize düşüyor maalesef. onlar büyümeyen koca çocuklar. biraz çabayla zamanla düzelir bence kendini yıpratmadan çözümlersin umarım sevgilerle.:nazar:

tatlım parayı yönetmek seni nıye bukadar yordu ki ? (hepsını okuamdım sayfaların)
kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verın. faturalar ordan odensın. maaş kartınız ıllakı vardır. kredi falan oduyorsan ordan otomatık düşsün.
gerıye ne kalıoki? bı tek market alışverısı. onuda sen cok daha ıyı yaparsın eşine gore zaten.
bızım sistem sana tavsıye ettıgım gıbı canım. bı kere fatura odemeye gıtmedık. hersey otomatık.
market ve pazarı da ben yapıorum zaten. arada bı eksık bısey olursa eşime aldırıorum o kadar.
markete beraber gıdebılırsınız akşamları. hatta real, kipa, carrefour gıbı buyuk marketlere gıdersenız hm gezmıs olursunuz, hemde herturlu alışverısınızı yaparsınız. dısarda bıkac sey yersınız. aktivite olarak degerlendırebılırsınız bunu. ama egeyi nye istemıo acaba beyefendı yanında dısarda? cok sacma yani. bızde dısarı cıktıgımızda bazen burnumuzdan gelio ama yınede hıc bızaman aman pıtırcıgı bırakalım bız gıdelım demedık yani.

bu kadar dert etme sen bu para yönetme işini. ona kafi miktarda para ver. gerisine karıstırma. evin kasası olmak hıc te kötü bısey degıl bence. :)
sen o manyak kaynana sorununu bıle atlattın şeker. bunu mu halledemıceksın:34:

Cnm bi kere sadece bütün faturaları ödemesini istedim ve ödemedim ama bi kısmını ödemiş 3 fatura kalmış ben dikkat etmeseydim eğer bir ay boyunca o faturalar ödenmicekti bende bunu yapamam benim yaşadığım evde faturalar, kira , borç vb. hiç bir durum sarkmamalı

bence ödemediyse bile hiiiççç üzerinize almayacaktınız... hele bi elektrikler kesilsin, hele bi sular kesilsin, tel kesilsin ozaman sizde hesabını ona keserdiniz.... bi dahakine daha dikkatli olurdu.... hatta not alsın neyi ödedi neyi ödemedi diye... evin birde ıvır zıvır faturalarıyla küçük bebenizde var , işiniz gücünüz yok onumu takip edeceksiniz...

bence ödemediyse bile hiiiççç üzerinize almayacaktınız... hele bi elektrikler kesilsin, hele bi sular kesilsin, tel kesilsin ozaman sizde hesabını ona keserdiniz.... bi dahakine daha dikkatli olurdu.... hatta not alsın neyi ödedi neyi ödemedi diye... evin birde ıvır zıvır faturalarıyla küçük bebenizde var , işiniz gücünüz yok onumu takip edeceksiniz...

İşte cnm istiyorum ki o yapsın oto. talimat vermek kolay ama neden bu sorumluluğu üstlenmiyor bu kadar zor mu ?

Ben ev,iş,çocuk hepsini tek başıma idare ediyorum üstelik ondan çok daha yoğun çalışıyorum onun işi ağır ya hep onu bahane ediyor. Yapamıyor cnm unutuyormuş not yazsa da herşeyi ben yapıcam

tatlım parayı yönetmek seni nıye bukadar yordu ki ? (hepsını okuamdım sayfaların)
kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verın. faturalar ordan odensın. maaş kartınız ıllakı vardır. kredi falan oduyorsan ordan otomatık düşsün.
gerıye ne kalıoki? bı tek market alışverısı. onuda sen cok daha ıyı yaparsın eşine gore zaten.
bızım sistem sana tavsıye ettıgım gıbı canım. bı kere fatura odemeye gıtmedık. hersey otomatık.
market ve pazarı da ben yapıorum zaten. arada bı eksık bısey olursa eşime aldırıorum o kadar.
markete beraber gıdebılırsınız akşamları. hatta real, kipa, carrefour gıbı buyuk marketlere gıdersenız hm gezmıs olursunuz, hemde herturlu alışverısınızı yaparsınız. dısarda bıkac sey yersınız. aktivite olarak degerlendırebılırsınız bunu. ama egeyi nye istemıo acaba beyefendı yanında dısarda? cok sacma yani. bızde dısarı cıktıgımızda bazen burnumuzdan gelio ama yınede hıc bızaman aman pıtırcıgı bırakalım bız gıdelım demedık yani.

bu kadar dert etme sen bu para yönetme işini. ona kafi miktarda para ver. gerisine karıstırma. evin kasası olmak hıc te kötü bısey degıl bence. :)
sen o manyak kaynana sorununu bıle atlattın şeker. bunu mu halledemıceksın:34:

Yapmıcam tatlım otomatik talimata alıp onun üstünden bütün yükü alamam benim sorunum buda değil zaten. Onun her konuda ki rahatlığı sorumsuzluğu. Hesabını bilmiyor hiç neye ne kadar harcanır umrunda bile değil. Nasılsa Selin çalışıyor iyi kazanıyor herşeyi ayarlıyor ya düşünmez hiç..

Oğlum rahatını bozuyor onun keyifle alışveriş yapamamak canını sıkıyor cnm çocuk acıkıcak, altı değişecek, oyun isteyecek....

Back
X