Bu, kader midir?

Herkese iyi akşamlar dilerim.

Benim özellikle evli, nişanlı veya uzun süreli ilişkisi olanlara bir sorum var. Hiç karşınızdaki kişiden kaçmaya çalışıp sürekli hayatın bir şekilde o kişiyi karşınıza çıkarması durumunu yaşadınız mı? Yani şimdi eşiniz, nişanlınız vs. olan kişiden bir zamanlar kaçmaya çalıştınız mı?

Dert kısmı şu ki, şu an düşünmediğim bir insanı hayat sürekli iradem dışı ve onun da iradesi dışı karşıma çıkarıyor. Bunun nedeni bu kişinin kaderim olması mıdır?
Böyle bir genelleme yapamazsın ki canim benim ama kaderim olabilir diye kosullanirsan onu kaderini belirleyici bir role sokarsin hayatinda

Evet.
Ama benim kaderimmiş, o yüzden yollarımız hep kesişmiş demek için önce mantığınla kabul etmen gerek. Yani önce kaderini seç, sonra kaderimmiş de. :deli:

Sana mantıklı gelmeyen bir şeyi kaderimmiş diyerek kendine ittirme.

Hem sen jasbafce'sin kader maden hiç sana yakışıyor mu?!
Haha )) bugün biraz arabesk takılıyorum sanırım :deli:

Bu benim kaderim diye dusundugum kim varsa hepsi olup olup sonunda ters tepti. Karşılaşmayalım diye yollarımı uzatıyorum filmlerde olur o bence hayirlisi illa cikinca belli eder kendini bence

Sanmıyorum yani şu benim kaderimdir diyen herkesin ki olmuyor.

Ama tek bir kişiye bu benim kaderim dedim, o kişiyle sevgili olmadım. Çok sular aktı. Bu saatten sonra olmaz sanırım

Sanmıyorum yani şu benim kaderimdir diyen herkesin ki olmuyor.

Ama tek bir kişiye bu benim kaderim dedim, o kişiyle sevgili olmadım. Çok sular aktı. Bu saatten sonra olmaz sanırım
Valla burada öyle konular var ki, hiç belli olmaz.

Bir üye yukarda anlattı, 15 yıl sonra evlenmem dediği adamla evlenmiş. Hayat bu :KK69:

Karşılaşmak ilişki aşk evlilik sebebi kader vs değil zira sürekli karşılaştığım öğretmen emeklisi yaşlı bi amca var.. her taşın altından o çıkıyor ya da ben.. bi gün bastonla saldırabilir bana :)

Eger ayaklarınız sizi ona goturuyorsa kendinizi onun yanında buluyorsaniz bu bi anlam ifade edebilir sizin için..

Karşılaşmak ilişki aşk evlilik sebebi kader vs değil zira sürekli karşılaştığım öğretmen emeklisi yaşlı bi amca var.. her taşın altından o çıkıyor ya da ben.. bi gün bastonla saldırabilir bana :)

Eger ayaklarınız sizi ona goturuyorsa kendinizi onun yanında buluyorsaniz bu bi anlam ifade edebilir sizin için..
Güldürdünüz beni gece gece, sağolun ))

Haklısınız. )

Ben evlilik hususunda kaderi soyle degerlendiriyorum
illeki rabbim karsimiza cikan kisileri kader olarak yazmis ve bunla evlenirsen bu olur
sunla evlenirsen su olur gibi acik kanitlar sermistir onumuze
yani agresif psikopat biriyle tanisip gore gore evlenmek kader degil secimdir
soyleki karsimiza cikan yollar bellidir fakat secim bizimdir
ayet buyururki basiniza gelen kotulukler sizin kendi ellerinizle yaptiklariniz yuzundendir
oyle ise badimiza gelecekler kendi secimimizdir

Beennn!!! Kesinlikle kadere inann... kaderinde varsa ister iste ister isteme.. yolun sonu hep ona cikar

Karşıma çıksa ne? ben o kişiyle bir gelecek düşünmüyorsam, sürekli karşıma çıkıyor bu kişi benim kaderim diye gidip kollarına atmazdım kendimi...

Herkese iyi akşamlar dilerim.

Benim özellikle evli, nişanlı veya uzun süreli ilişkisi olanlara bir sorum var. Hiç karşınızdaki kişiden kaçmaya çalışıp sürekli hayatın bir şekilde o kişiyi karşınıza çıkarması durumunu yaşadınız mı? Yani şimdi eşiniz, nişanlınız vs. olan kişiden bir zamanlar kaçmaya çalıştınız mı?

Dert kısmı şu ki, şu an düşünmediğim bir insanı hayat sürekli iradem dışı ve onun da iradesi dışı karşıma çıkarıyor. Bunun nedeni bu kişinin kaderim olması mıdır?
Hayir tabiki de sadece bi karsilasma bu.

Bir karşılaşmadan yola çıkarak sormuyorum tabi ki ))

Yani sürekli bir şekilde iradeleriniz dışında olaylar bağlantı kurmanıza, biraraya gelmenize neden oluyorsa kader midir anlamında sormuştum.
Degildir..bir kac arkadasim vardi senin gibi dusunen ama hic biride o dusundukleri surekli karsilastiklariyla evlenmedi..

Valla burada öyle konular var ki, hiç belli olmaz.

Bir üye yukarda anlattı, 15 yıl sonra evlenmem dediği adamla evlenmiş. Hayat bu :KK69:

Beklentiye girmezsen mutluluk valla. Akışına yaşamalı hayatı. Sorgulamadan bu mudur değil midir demeden...

Beennn!!! Kesinlikle kadere inann... kaderinde varsa ister iste ister isteme.. yolun sonu hep ona cikar
Öyle olsa özgür irade olmazdı. Kader gayrete aşıktır derler. Yada şöyle söyleyim " Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır."

Back
X