bu kamburu taşıyamıyorum artık

Stres bütün hastalıkları tetikliyor.
Yapı olarak her şeyi takan biri olduğunuzu sözlemişsiniz.
Bence asıl sorun bu!
Babamdan bildiğim kadarıyla stres, sinir, üzüntü şekerin yükselmesine neden oluyor.
Biraz kendinizi rahatlatmaya çalışırsanız belki daha iyi hissedersiniz.
Bir de çocuğunuzun bile şikayet ettiğinden bahsetmişsiniz.
Acaba farkında olmadan sürekli hastalığınızdan mı bahsediyorsunuz?
Sürekli şikayet ediyorsanız çevrenizdekilerde de bıkkınlık oluşur elbette, hatta artık duyarsızlaşmaya bile başlarlar.

öncelikle geçmiş olsun.
benim ablamda yaklaşık 10 yıldır diyabet hastası.Yaşamayan bilemez. belirttiğiniz şeylerin hemen hepsi ablamdada var. durmadan ayakları ağrır. durmadan halsizdir. üşengeç gibi yani.etrafta bazı insanlar ablamında abarttığını söylesede ben onu çok iyi anlıyorum. bu tamamen bünye meselesi bazı insanlar bu hastalıktan daha fazla etkileniyor. ablamda işten gelince çocuğuyla bile zor ilgilenir. insülin yapıyor ve bunun yanında ağrıları için günde 5 tane ağrı kesici alıyor. banada bir dr aynı ağrı kesiciyi vermişti başka bir hastalık için hemde günde 1 tane. ben kırıp yarısını içtim ve tüm gün yataktan kalkamadım halsizlikten.
allah başka dert vermesin. allah yardımcınız olsun. inşallah tedavi edici bir yöntem çıkarda sizlerde kurtulursunuz bu dertten...

Ben nacizane şunu söylemek istiyorum. Sağlığınız çok kötü durumda olsa psikolojinizi düşünemezdiniz. Yani insanın birşeyleri dert edebilmesi için fiziksel anlamda az da olsa konfora ihtiyacı vardır. Hastalığınız kolay değil ama biraz da siz aileme yetemiyorum düşüncesiyle bedeninizin kötü hissetmesini tetikliyor olabilir misiniz acaba. İnsan birşeylere taktıkça halsizleşiyor. Yani yaşam kalitenizi artırmak için bu aldığınız psikolojik desteğe ek olarak yürüyüş gibi egzersiz gibi şeyler yapılamaz mı. Mesela bol meyve tüketmeniz zararlı değilse ben öneririm. İnsanların kendilerini mutlu hissetmeleri sağlıyormuş. Boş vakitlerinizi üzülerek düşünerek değil de kendinizi iyi hissettirecek filmler izleyerek kitaplar okuyarak olumsuz konulardan uzak durarak değerlendirebilirsiniz. Eşinizle olan probleminizi çözmekten başlayabilirsiniz. Moralman düzelme inancınızı ona gösterebilirsiniz.

eşim ve kayınvalidem de şeker hastası ama sölediğiniz kadar abartılı ağrıları yok. 25 yıla yakındır şeker hastası kayınvalidem de hergün ağrılarından bahseder ama hayatını normal şekilde yaşar. yapması gerekeni yapar o da insilün kullanıyor. eşim ilaçlarına dikkat etmiyor yine de şikayetleri olsa da hayatımız kabusa dönmüyor.
bence biraz pozitif görmeye çalışın etrafı.

arkadasım herkesi takma kimseye hizmet etme rahatsızsın işte eşin desin ki karım yoruluyor hasta..eşine ve oğluna yetersin önemli olan baskaları için yıpranma...kalk bence saçına basına sekil ver bi allık bi göz kalemi sür....aynaya bak..oğluna sarıl doya doya..eşine güleryüz göster ve ölümcül hastaları düşün bana göre sen ruhen bitmişsin ve bedenin de bundan yorgun Allah yardımcın olsun bi de cevre edin birkaç bayan arkadasla sabahları bi kahve iç sohbet et iyi gelir..

arkadaşlar önemseyip anlamaya çalıştığınız yorumlar yaptığınız vede dualarınız için hepinize çok ama çok teşekkürler insan bazen patlamalar yaşıyor hani derler yaa insanin gönlünün yazı olur kışı olur diye işte bende haStalığımın etkisiyle çok duygusal bir insan oldum bazen keşke şartları zorlayıp mesleğimi yapsaydım diyorum belki bu kadar ilerlemezdi diyorum. ama evlenip ankaraya yerleşmemle mezun olup iş arama sürecim ve hastalığımın tanısı hemen hemen aynı zamana denkgeldi 1999 yazı birde tabii en önemlisi o büyük şok deprem... size bir tavsiye kızlar olaylar karşısında metanetinizi koruyun ne olur .allhü teala vücut dengemizi öyle hassas yaratmışki stres üzüntü korku şok bunlar immün sistemi ve metabolizmayı kötü etkiliyor benim hastalığım 17 ağustos depreminde tetiklenmiş .vücutta adrenalin salgısı yükselince başka salınımları durdurabiliyormuş bendede insülin salınımını durdurmuş dr.böyle açıklamıştı.

canım bak aynı nitelikte olmasa da bir şekilde yan etkisi daha kolay tolere edilse de bana da tiroid kanseri teşhisi kondu, ameliyat oldum ayın 17 sinde de tedavim olacak tekrar ben de tiroid hormonu kullanmak zorundayım ömür boyu şu ara ilaçlarımı alamıyorum hipotiroidim dışardan süper görünüyorum ama içeride ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir sonuçta dışarıdaki insan benim çektiğim çarpıntıyı halsizliği dperesyonu bilemiyor iyi görünüyorsun ya dışardan rengim soluk değil diye abartıyormuşum gibi düşünüyorlar

bizim kaderimiz de bu Allah başka dert vermesin diyip adapte olmamız lazım

insanlar anlayış göstermiyorlarsa sen de onlara durumu anlatıp anlayış istediğini söyle biraz da hareket etsen biraz evden çıksan canın yansa da komşuna gitsen hayata biraz daha olumlu baksan belki daha iyi hissedersin

canım sana da çok geçmiş olsun allah şifalar versin doğru söylüyorsun yaşamayan anlamıyor allah bütün hastaların yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…