bu kamburu taşıyamıyorum artık

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.029
3.964
773
50
Ankara
kızlar merhaba .bu sitede 4 aya yakındır bu bölümü takip ediyorum .yazıp yazmama konusunda kararsızdım. ama bazen insan yakın çevrsinden arkadaşlarından deilde tanımadığı insanlardan daha çok yakınlık görüyor.burda onu gördüm. ben eşimi16 yıldır tanıyorum 11 yıldırda evliyiz. gerçekten iyi bir adam onu seviyorum .ama benim sırtımda 23 yaşımdan beri bir kambur var....adı diyabet...lanet olası hastalık... rabbime hiç isyan etmedim etmemde inançlı birisiyim. ama bu öyle bir hastalıkki görünüşte hiçbişey yok gibi ama sizi içten içe bitiriyor.evliliğimizi de etkiliyor artık oğlum bile (8yaşında)anne bugün neren ağrıyor diye kalkıyor yataktan .cinselliğimiz olumsuz etkileniyor evime eşime yetemediğimi onlara yük olduğumu hissediyorum bazen. bir evllik terapistine gidiyoruz ayrıca rutin kontrollerimede gidiyorum .ama hep yorgunum hayata tutunurum normalde ama bir yerde tıkanıyorum .eşimin aileside ayrı bir dert eğitimsiz anlayışsız insanlar .birde kalbalık aile beklenti hiç bitmiyor.imdaat diyesim geliyor.35 yaşındayım ama sağlık sorunlarım beni yaşlandırdı. geniş insan olmak istiyorum ama fıtratım bu deil.herşeyi takıyorum .zaman zaman yardım alıyorum ama başa dönüyorum yine.. bu yaşta böyleyim sonum ne olur diye düşünmeden edmiyorum

canim diyabet öyle kontrol altina alinmayacak bi hastalik degilki

insilün mi aliyosun, hap tedavisi mi görüyosun?
yedigine ictigine dikkat ettikten sonra sekerinin cikmamasi lazim
ama sekerin sürekli yüksekse, demen gibi bu bi cok hastaliga yol acar

ne kadar kontrol altına almya çalışsanda kısır döngüye giriyor özellikle benim gibi tip 1 lerde yani insülin kullananlarda bu denge çok zor sağlanıyor sen senden gidiyorsun bu sırada tabii.. ben günde beş defa insülin enjeksiyonu yapıyorum

öncelikle gecmis olsun demek istiyorum...
Evet diyabet cok zor bir hastalik. Benim babamda ben kendimi bildim bileli diyabet hastasi fakat o bu hastaligi cok fazla dert etmiyor. Dert etmiyor derken, tabiiki onunda hayatini etkiliyordur ama hic bu hastaligi onu ayrica yiprattigini hissetmedik. Tam tersi bu hastaligindan dolayi bizden cok daha saglikli besleniyor. Günde 3 ana ögün 3 ara ögün yiyor kan sekerini düsürmemek icin. Günde her ögünden öncede insülin vuruyor kendi kendine arti birde yatmadan önce
...kücük bir bahcemiz var hafta sonu oluncada gününü hep orda gecirir. Tabiki kan sekeri düstügü zamanda oluyor elleri titremeye basliyor basi dönüyor ama ozamanda önlemini aliyor, bir seker atar agzina yada cola icer. Onun belirtilerinide artik kendisi biliyor. Yani sonunuz kötü degil karamsar düsünmeyin.Yemenize icmenize nekadar dikkat ederseniz okadar rahat gecirirsiniz hayatinizi. Hatta sunu diyemeden gecemicem babam 70 yasinda ve sadece diyabet icin rutin kontrollerine gider baskada doktor yüzü görmez.
Lütfen karamsar olmayin...Allah daha kötü hastaliklarla karsi karsiya koymasin sizi...

Geçmiş olsun.
Eşinizin size karşı tavrı nasıl ?
Kendinizi eksik hissetirecek davranışları oluyor mu?
Eşinizin ailesi, rahatsızlığınızdan dolayı gerekli anlayışı neden gösteremiyorlar ya da eşiniz müdahe edemiyor mu?

yşam kalitenizi bozuyor ayrıca bütün kadınların sırtındaki yükler aynısı bendede var daha biraz önce eşim senin bir gün iyi olduğunu görmiycekmiyiz diye söylendi

artık oda yoruldu eşimin ailesi her gelinden beklenen şeyleri bekliyorlar AMA herkesin beklentilerine karşılık vermeye çalı.şınca insan kendi yıpranıyor eşim yıllardır hep yardımcı olmaya çalışıyo ama galiba onunda sabrı tükendi artık

cnm yedigine ictigine dikkat ediyomusun peki

evet ediyorum ama tam manasıyla sağlıklı bir birey gibi yaşayamıyorsunuz .piliniz bitiveriyor
en kötüsüde yaşamayan anlamıyor hep ama hep diyettesiniz zaten kronik hastalıklar insanın psikolojisinide bozuyor bu yüzden ünv. mezunu olmama rağmen hiç çalışmadım biliyomusunuz .

cnm ben saglik sektöründe calisiyorum, diyabetten hayati bu derece etkilenen bi seni tanidim, saskinim su an.

diyabet yemegine kontrol ettigin sürece kontrol altina alinabilecek bi hastalik
karbonhidratini ayarladiginda sekerin öyle ahim sahim cok cikmamasi lazim.

yaa canım ben şekerim sürekli yüksek gidiyor demiyorumki bunu genel anlamda düşünmek lazım yani regüle olduğu zamanda oluyor tabii ama bu iniş çikişlar vücuda tahribat yapıyor ve haliyle insan halsiz bitkin oluyor ayrıca bu diyabet yüzünden yaşam kalitesi benden çok daha kötü durumda olanlar var ben burada diyabeti deilde hayatıma yansımasını anlatmak istedim

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum
Rabbim şifanızı versin inşallah
Yaşadıklarınız kolay değil tabiki
Ama dediğiniz gibi hayata tutunmak sizin elinizde
Çocuğunuz için bunu yapmalısınız

Sizin durumuzda olan bir çok kişi var
Haklısınız öyle kolay bi hastalık değil bu
Günde beş kere insülin enjeksiyonu yapıyorum diyorsunuz
Sabredeceksiniz arkadaşım
Allah mükafatını bi şekilde verecektir

Eşinize gelince tabi onun içinde zor yaşananlar
Fakat Allah korusun eşinizin böyle hastalığı olsaydı sizde ona her konuda yardımcı olmaya çalışırdınız
Hayat arkadaşınızdır sonuçta

Şu an bu hastalığın ne gibi tedavileri var tam olarak bilmiyorum ama sanırım kesin tedavisi yok tamamen geçmiyor
Ama tıp gün geçtikçe de ilerliyor
Bu yüzden ümidinizi kaybetmeyin sakın

Allah şifanızı versin inşallah :Saruboceq:

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bende sağlık sektöründe çalışıyorum ve diyabet hastalıklarınada bakıyoruz.
Tip 1 olduğunuzu yazmışsınız, evet zor heleki 5 defa insülin yapıp dahada dikkat etmeniz gerektiği için.
Haliyle günlük yaşantınızı da etkileyebiliyor.
Ama biraz dikkat ederseniz bu derece esir altında kalmazsınız hastalığınızın.
Yediğinize içtiğinize dikkat edin, hareket halinde olun ve şekerden kesinlikle uzak durun.
Karbonhidratlara da fazla girişmeyin, mesela makarna pirinç.
Çok canınız çekerse azar azar yiyin.
Ve bol bol su için.
Yediklerinize dikkat ederseniz insülin ile de iyi hissetmeniz gerekir kendinizi.

Şuda var, insülini doktorunuzun verdiği ölçülerde vuruyorsunuz değil mi?
Yani ne çok az nede çok yüksek.
Buna kesinlikle dikkat edin zira tehlikeli olabilir.

Bu yaşadıklarınızıda eşinizin ailesine anlatın, herkesin bileceği şeyler değil ki, anlatın onlarda öğrensinler ki daha anlayışlı davransınlar.

Diyabet yüzünden böyle olduğunu anlatıyorsunuz,
bizde öneriler ile çözüm üretiyoruz.
Önerileri uygulayın bu tür sorunlar zaten yaşamazsınız.

Yorumda yapamıyoruz artık..

kusura bakma konuya senin acindan yanlis yerden baktiysam,
ama bu halinizin sebebi buysa önce sebebten bahsetmeli diye düsünüyorum

ALLAH yardimcin olsun, sabir versin...

geçmiş osun
babamda diyabettir
önce çok zayıfladı,halsizdi ama şimdi durumu çok iyi
inanın diyabetliler daha sağlıklı yaşıyor
üstelik babamın böbreklere vurmuştu
babam psikiyatriste gidince şekeri daha bi düzene girdi
ama sizi sanırım kambur sorununuz çok üzüyor
bi ortopedi veya beyin cerrahına gittiniz mi
sevgiler

canim "kambur" diye adlandirdigi diyabeti zaten...

sizi çok ii anlıorm kan şekeri düşünce yorgunluk halszlk yükselnce de insan üzernde bi ağrlk hissedio.günde 5 kez vurluduğunuza göre kan şekerinz devamlı iniş çıkış yaşıo bu nednle adapte olmakta zorlanıo olablrsnz...herkesn psikolojisi bu tür bir hastalığı kaldırmayablr bence bi psikiyatrstten yardm almalısınz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…