Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Evde bir tane kaplumbağam var, küçük. Daha yaşını doldurmadı. Annem geçen gün arkadaşının kaplumbağası olduğunu, bakamadığını, eve getireceğini söyledi. Bir şey demedim. Çünkü ne olacak bir kaplumbağadan... Hem diğer kaplumbağam öldüğü için arkadaş olur diye düşündüm.

Bu akşam getirmiş. Kaplumbağa tüm elimden büyük, kocaman. Aynı yerde bakamayız benim oğlumla. Annem de bunu bile bile getirmiş. Çok sinirlendim ama kendimi kontrol edemedim. Ağlamaya başladım, kusmaya başladım, o kaplumbağa gidecek diye tutturdum ki hala aynı fikirdeyim. Hayvanla aynı odada durmaya katlanamıyorum, daralıyorum. Bu arada fenalaşınca annem hastaneye gitmek istedi ama kaplumbağayı verdiği arkadaşını arayıp da bakamayacağımız söylemedi diye ona da feci kızgınım.

Kendimi odaya kilitledim, neden bilmiyorum. İstemiyorum onu bu evde. Kedim gitti, kaplumbağamın biri gitti derken nereden çıktı bu. İstemiyorum.

Ben kendi oğluşuma ne güzel akvaryum yapmıştım motoruna kadar. Bu kaplumbağayı verenler o plastik ortası palmiyeli abuk kapta senelerdir bakıyorlarmış. Annem bi' de o büyük diye onu akvaryuma almış, benim kaplumbağamı o plastik kaba almış. Ya olacak şey mi? Neymiş, o kaptan çıkıyormuş. Çıkar tabi, gayet normal. Plastik kapta kaplumbağa mı bakılır? Benim kaplumbağama yazık değil mi?! Senelerce baktılarsa daha da baksınlar bize ne? Hani sebepleri de yok, sıkılmışlar.

Ben gidecek dedikçe mantıklı sebep göster diyor. Ya sebep göstermeme ne gerek var, istemiyorum ki söylediklerim gayet mantıklı şeyler.

Sonunda annem kızdı, geri adım atacağımı düşündü de "atarım camdan!" dedi. At deyince bir şey yapamadı. Amacı atmak değil, beni geri adım attırmak.

Ben bu kaplumbağayı istemiyorum, eve geldiğimden beri kusmaktan, ağlamaktan, titreyip durmaktan yoruldum.

Kimseye anlatamıyorum, sevgilim bile "kaplumbağadan o kadar mı korktun?" falan diyor, korkuyla alakası yok. İstemiyorum.

Ne yapayım da veren arkadaşına göndereyim, kriz geçiricem nerdeyse. Resmen nefes alamıyorum.

Evde bir tane kaplumbağam var, küçük. Daha yaşını doldurmadı. Annem geçen gün arkadaşının kaplumbağası olduğunu, bakamadığını, eve getireceğini söyledi. Bir şey demedim. Çünkü ne olacak bir kaplumbağadan... Hem diğer kaplumbağam öldüğü için arkadaş olur diye düşündüm.

Bu akşam getirmiş. Kaplumbağa tüm elimden büyük, kocaman. Aynı yerde bakamayız benim oğlumla. Annem de bunu bile bile getirmiş. Çok sinirlendim ama kendimi kontrol edemedim. Ağlamaya başladım, kusmaya başladım, o kaplumbağa gidecek diye tutturdum ki hala aynı fikirdeyim. Hayvanla aynı odada durmaya katlanamıyorum, daralıyorum. Bu arada fenalaşınca annem hastaneye gitmek istedi ama kaplumbağayı verdiği arkadaşını arayıp da bakamayacağımız söylemedi diye ona da feci kızgınım.

Kendimi odaya kilitledim, neden bilmiyorum. İstemiyorum onu bu evde. Kedim gitti, kaplumbağamın biri gitti derken nereden çıktı bu. İstemiyorum.

Ben kendi oğluşuma ne güzel akvaryum yapmıştım motoruna kadar. Bu kaplumbağayı verenler o plastik ortası palmiyeli abuk kapta senelerdir bakıyorlarmış. Annem bi' de o büyük diye onu akvaryuma almış, benim kaplumbağamı o plastik kaba almış. Ya olacak şey mi? Neymiş, o kaptan çıkıyormuş. Çıkar tabi, gayet normal. Plastik kapta kaplumbağa mı bakılır? Benim kaplumbağama yazık değil mi?! Senelerce baktılarsa daha da baksınlar bize ne? Hani sebepleri de yok, sıkılmışlar.

Ben gidecek dedikçe mantıklı sebep göster diyor. Ya sebep göstermeme ne gerek var, istemiyorum ki söylediklerim gayet mantıklı şeyler.

Sonunda annem kızdı, geri adım atacağımı düşündü de "atarım camdan!" dedi. At deyince bir şey yapamadı. Amacı atmak değil, beni geri adım attırmak.

Ben bu kaplumbağayı istemiyorum, eve geldiğimden beri kusmaktan, ağlamaktan, titreyip durmaktan yoruldum.

Kimseye anlatamıyorum, sevgilim bile "kaplumbağadan o kadar mı korktun?" falan diyor, korkuyla alakası yok. İstemiyorum.

Ne yapayım da veren arkadaşına göndereyim, kriz geçiricem nerdeyse. Resmen nefes alamıyorum.

Hayvancağızın nesini istemiyorsun bilmiyorum ama sakın camdan atmaya kalkışma!!!!!
Sahibine geri ver hemen.
Günah!

Hayvancağızın nesini istemiyorsun bilmiyorum ama sakın camdan atmaya kalkışma!!!!!
Sahibine geri ver hemen.
Günah!

Ben mi anlatamamışım diye baktım da sorun göremedim varsa düzeltin lütfen.

Camdan atmakla tehdit eden annem, geri adım atacağımı bildiğinden yaptı. Ben de atarsan at deyince hiçbir şey yapmadı zaten. Cani ya da manyak değiliz.

Sahibine geri vermek için uğraşıyorum, annem sebep kabul etmiyor. Evden gitmesinden kastım sokağa atmak değil, sahibine geri vermek.

Açıkçası günahıyla, sevabıyla da ilgilenmiyorum durumun.

yazdıklarınızı anlamakta zorlandım biraz. önce gerçekten bir oğlunuz var ve kaplumbağayla birarada tutmak istemiyorsunu sandım...

ne kadar da abartmışsınız. eninde sonunda bi kaplumbağa ve sizin de varmış zaten alışkınsınız yani. ona yeni bi yuva bulana kadar idare ediverin ne olcak ki.

bi hayvandan değil de bi düşmandan bahseder gibisiniz.:50::44:

Bir hayvana oğluşum diyecek kadar seven birisinden böyle şeyler duymak çok kötü.
Anneniz bir Aquarium daha alıp kendi odasında bakabilir.
Kusup titreyecek fenalaşacak ne var bunda!!!!!

kriz gecircek ne var hicbisey anlamadim

cidden bu kadar buyutmeniz banada cok sacma geldi alt tarafı kaplumbaga sanırsnki eve piton almıslar korkuyorsanız birsey diyemem ama daha onceden de beslemissiniz hayvanla olan derdinizi ve buyuzden kendinizi odaya kitleyip kusmanızı falan anlayamadım

Büyüttüğümün farkındayım.

Ama cidden istemiyorum.

Benim kaplumbağamın yerini nasıl ona verir? Katlanamıyorum.

Görmeye bile dayanamıyorum, normalde hayvanlardan korkmam ama bundan tiksindim de.

Onun geri gitmesi gerek.

Keşke baştan kabul etmeseymişsiniz. Ama sizi bu kadar rahatsız eden psikilojik bir şey olmalı. Muhtemelen diğer kaplumbağanızın yerine koyamadınız. Bende çok fazla hayvan seviyorum. Asla diğer hayvanı bir başkasının yerine koyamadım. Sanırım sizde kabul edememişsiniz.

Hayvancağızı vermekten başka çare görünmüyor zaten. Sebebe gerek yok nasıl onların canı sıkıldıysa sizde bakmak istemeyebilirsiniz. Ama o hayvana üzüldüm asıl ben. Sahibi de sıkıldıysa asıl onun durumu vahim. :14:

Ayy nasıl abartmışsınız.Duyan da evine ilk defa hayvan giriyor sanır ki yıllarca beslediğiniz bir oğlunuz varmış.Sahibini ikna edeceksiniz.Ya da pet shop falan gidip vereceksiniz diyeceğim de hiç anlamam,bilmem öyle şeyleri.Siz bir kendinize gelin önce.Sakinleşin.

başka odanız yok mu ,bu kadar ürktüysen ya da tiksindiysen senin vaktini geçirmediğin başka bir odada annen ilgilensin.

yani kedi köpek falan olsa devamlı ayağının altında olur,verdiğin tepkiyi anlarım da.hayvancağızı nereye koysan orda durur.sizi kendinden geçirtecek ne var anlayamadım.

anneniz arkadaşını kıramamış almış gelmiş neticede geri vermek,bakamam demek olmaz ayıp artık.

ortak yaşanılan yerlerde sadece benim dediğim olsun olmaz.anneniz de sizin oğluşunuzu istemese napıcaksınız??

yazdıklarınızı anlamakta zorlandım biraz. önce gerçekten bir oğlunuz var ve kaplumbağayla birarada tutmak istemiyorsunu sandım...

ne kadar da abartmışsınız. eninde sonunda bi kaplumbağa ve sizin de varmış zaten alışkınsınız yani. ona yeni bi yuva bulana kadar idare ediverin ne olcak ki.

bi hayvandan değil de bi düşmandan bahseder gibisiniz.:50::44:

kocaman kaplumbağaya nasıl bulayım başka yuva?

Bir hayvana oğluşum diyecek kadar seven birisinden böyle şeyler duymak çok kötü.
Anneniz bir Aquarium daha alıp kendi odasında bakabilir.
Kusup titreyecek fenalaşacak ne var bunda!!!!!

daha önce de söyledim, fazla tepki verdiğimin farkındayım.

bipolar bozukluğum var, henüz kontrol edemiyorum aşırı tepkilerimi sadece farkına varabiliyorum.

o hayvan bu evdeyken burada yaşayamayacakmışım gibi geliyor, annem de akvaryum almaz biliyorum. Çünkü niyeti evdekine arkadaş olmasıydı. Ayrı bakmak değil.

Zavallı kaplumbağaya,üvey kaplumbağa muamelesi yapıyorsun :)

Senin kaplumbağan cansa,o da can.
Tek suçu biraz büyük olması mı ?
Zavallı,demek ki diğer evde iyi bakılmamış,plastik kaba hapsolmuş.
Kaplumbağa beslemiş biri olarak,sen ona daha iyi bakabilirsin.

Annenle bir sorunun var sanki.
Annene karşı çıkmakla ilgili bir problemin mi var acaba?

Kusmak,daralmak,nefes alamamak filan fazla aşırı tepkiler.

Büyüttüğümün farkındayım.

Ama cidden istemiyorum.

Benim kaplumbağamın yerini nasıl ona verir? Katlanamıyorum.

Görmeye bile dayanamıyorum, normalde hayvanlardan korkmam ama bundan tiksindim de.

Onun geri gitmesi gerek.

bir hayvana bu nedenle kinlenmis olmanız garip birde bu yonden bakın o hayvan ne bilsin sizin kaplumbagınızın yerine kondugunu bu yuzden nefret edilirmi tiksindim falan diyorsunuzda bir hayvan sever olarak yaptıgınız cok buyuk hata o hayvancıga acıdım ben ya suan

Son düzenleme:
bipolar bozukluğum var yazmıssınız o zaman ben buna baglıyorum tepkilerinizi ama bu gibi durumlarda hayvan beslemenin yararlı olucagı yazıyor gidip sevmeye calısın onu biraz ne biliyim alıstırın kendinizi azda olsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X