Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
korktum yapamıyorum de...

evde hayvan beslemeyin ne olur...senin için söylemiyorum arkadaşım üstüne alınma genel...bir konu vardı bugün sibirya kurdu ile ilgili oraya yazarken düşündüm bu konuyu nasıl açsam diye tam denk geldi şimdi sanırım....o yüzden senden özür dileyerek içimden geçenleri söylemek istiyorum...

evde hayvan beslemeyin....hayvanlar biz insanların oyuncakları değil...hayvan seviyorsanız sokaktaki hayvanları sevin onlara yardımcı olun...gidin doğal ortamlarında görün hayvanları...evinizde siz onlara ne kadar iyi şartlar sağlarsanız sağlayın doğal ortamları kadar mutlu olamazlar...ve hayvanlar üzerinden para kazanan bunun ticaretini yapan insanlara izin vermeyin...insanların oyuncağı olsun diye hayvan üreten insanlara prim vermeyin...bana kızacaksınız belki ama başka türlü düşünmek elimden gelmiyor...ben istiyorum diye bir hayvanı eve, hele minicik (hayvanlar için miniciktir) apartman dairelerine kapatmak bana hiç adil gelmiyor...:(

ya hu nesinden korkayım?

bugüne kadar köpek dışında neredeyse tüm evcil hayvanlardan sahiplendim. hani sorumluluktan kaçma meselesi değil ki kabul edelim kaplumbağanın sorumluluğu çok çok daha az. köpek konusunda ise cidden sorumluluktan kaçıyorum yalan yok.

son 10 senedir kedim vardı, annemi de beni de hastanelik edince bahçede bakmak zorunda kaldık, zira dışarı çıkamadığında bizi hastanelik ediyordu. ki petshoptan alınmamıştı, sokaktan gelmişti. ona bakacağım derken bir sürü kediye bakıyorum bahçede. onun sorumluluğu bile çok daha zor.

benim de kast ettiğim bu, evet doğal ortamı olmasa da evde yapabileceğimin en iyisini yaptım ben kaplumbağam için, şimdi o abuk plastik kapta, öteki de ortamına alışkın olmadığından bakıyor öyle boş boş.

Bir site vardı oraya üye olup isteyene gönderebilirsiniz.
Hem isteyen biri olursa daha güzel bakar. Zavallı haycancağız üvey evlat oluverdi :))

Sakaysa hic komik degil, ciddiyse cok komik.

Kizlar bu kadar cevap vermissiniz, yardimci olmaya calismissiniz da, bence konuyu acan arkadas bizi cok pis yiyo. Yazdiklarimizi okuyup egleniyo.

Slimsigara, resimini çekip koysana bir şu minnoşun merak ettim :1:
Benim şuan şartlar elverseydi vallahi alırdım. Ufak kardeşim rahat vermez ne yazık ki.
Kuşumu bile ocakta ki tavanın içine atmıştı :27:

Birde kaplumbağalar sularını sıcak severler ısıtıcı şart.Geniş yüzme alanı ve istediklerinde çıkıp kabuklarını kurutabilecekleri bir kuru alana ihtiyaçları vardır.İnşallah bu şartları sağlamışsınızdır.Kuru alanı ısıtacak bir lambada gerekli.

Eki Görüntüle 485090

lovely evimde zaten ısıtıcısından motoruna yok bilmem ne lambasına vitaminine kadar her şeyim var.

yeni gelen kaplumbağaya senelerdir o ortası palmiyeli kapta bakıyorlarmış, hani petshoplar ilk verirler ya saçma sapan bir şey oradan çıkıyor diye annem benimkini ona almış onu akvaryuma koymuş.

ben sorunu cozemdım vallahi biri anlatsın. alıskın olmadıgı kapta bakıyor oyle bos bo ne demek ya? ınsana mı kızıyorsun? ne garıp.. gıt petshopa ver. burada ınsanların sana neden kızdıgını anlamadın mı hala?

ben sorunu cozemdım vallahi biri anlatsın. alıskın olmadıgı kapta bakıyor oyle bos bo ne demek ya? ınsana mı kızıyorsun? ne garıp.. gıt petshopa ver. burada ınsanların sana neden kızdıgını anlamadın mı hala?

Neyse simdi sana laf yetistirmekten daha onemli islerim var; minik tosbağami emzirmem gerek:)))))

Sende tosbacikla barissan iyi edersin .

Hay Allah vallahi gormedim boyle şey:)))

ikisinin de sığacağı bi akvaryum ayarlayamaz mısın?

hem zavallı seninki de yıllarca bi başına yaşamak zorunda kalmaz.

genel anlamda evde kaplumbağa beslenmesine karşıyım.

bazen görüyorm minicik kaplarda o kaplumbağaları besliyolar hayvan sadece nefes alıp yürüyo. hayatı ondan ibaret. yazık :(

Slimsigara, resimini çekip koysana bir şu minnoşun merak ettim :1:
Benim şuan şartlar elverseydi vallahi alırdım. Ufak kardeşim rahat vermez ne yazık ki.
Kuşumu bile ocakta ki tavanın içine atmıştı :27:

usb kablomu bulamıyorum yahu.

ayrıca minnoş mu :1: kocaman bu ya neresi minnoş :1:

sen minnoş deyince gittim baktım, yememiş yemlerini sinir oldum. sonra karides verdim, yedi onu.

yeni geldiği evde yem seçiyor hanımefendi/beyefendi.

---

bilen varsa beni aydınlatsın da içim rahatlasın bari;

yeni akvaryum alsam, şimdiki akvaryumum 70 litre mi neydi.

100litrelik yapsam beraber büyürler mi?

Problemin hayvanla değil bence seninkinin yerini almasıyla, sen de ufak olanı kendi akvaryumuna gerikoy, öbürünü plastik kapıyla birlikte annenin odasına koy kapısını kapat annen ilgilensin işte büyütecek bişey kalmaz o zaman.

Neyse simdi sana laf yetistirmekten daha onemli islerim var; minik tosbağami emzirmem gerek:)))))

Sende tosbacikla barissan iyi edersin .

Hay Allah vallahi gormedim boyle şey:)))

arada atladınız sanırım ya da farkına varamadınız ama cevap yazmamak da elinizde olan bir şey.
konudan rahatsızsanız da şikayet edebilirsiniz.

ya hu nesinden korkayım?

bugüne kadar köpek dışında neredeyse tüm evcil hayvanlardan sahiplendim. hani sorumluluktan kaçma meselesi değil ki kabul edelim kaplumbağanın sorumluluğu çok çok daha az. köpek konusunda ise cidden sorumluluktan kaçıyorum yalan yok.

son 10 senedir kedim vardı, annemi de beni de hastanelik edince bahçede bakmak zorunda kaldık, zira dışarı çıkamadığında bizi hastanelik ediyordu. ki petshoptan alınmamıştı, sokaktan gelmişti. ona bakacağım derken bir sürü kediye bakıyorum bahçede. onun sorumluluğu bile çok daha zor.

benim de kast ettiğim bu, evet doğal ortamı olmasa da evde yapabileceğimin en iyisini yaptım ben kaplumbağam için, şimdi o abuk plastik kapta, öteki de ortamına alışkın olmadığından bakıyor öyle boş boş.

gerçekten korktuğunu düşündüğüm için söylemedim...

ben sorumluluk almaktan bahsetmiyorum...benim derdim hayvanlarla...hayvanların evde mutlu olabileceklerini zannetmiyorum...sadece öyle olmaya zorlanıyorlar...üretiliyorlar...doğdukları andan itibaren sokaklardan, doğal ortamlarından mahrum bırakılıyorlar...biz de evde mutlu olduklarını zannediyoruz...bak sokakta doğmuş bir kediyi evde tutamıyoruz...ben onların ait oldukları yerde olmaları gerektiğini düşünüyorum...mesela köpeğim olsun istediğimde bahçeli bir evim olur mutlaka...kendi doğasında olan "koruma" içgüdüsüyle evimin bekçisi benim yoldaşım olur...onu küçücük bir apartman dairesine, arada küçük gezintlere mahkum etmek istemem...anlatabilmişimdir sanırım...söylediğim gibi sana hitaben yazmadım içimdekileri dökmek istedim yanlıştır ya da doğrudur demiyorum ama ben yapamıyorum...

lovely evimde zaten ısıtıcısından motoruna yok bilmem ne lambasına vitaminine kadar her şeyim var.

yeni gelen kaplumbağaya senelerdir o ortası palmiyeli kapta bakıyorlarmış, hani petshoplar ilk verirler ya saçma sapan bir şey oradan çıkıyor diye annem benimkini ona almış onu akvaryuma koymuş.

Sen kendi kaplumbağanı yine akvaryuma al şimdilik ikisi beraber dursunlar.Büyük olan kaplumbağayı turtle türk sitesinden birine ücretsiz verirsin.Aynı boyutlarda kaplumbağası olur eş arayanlar oluyor.Hiçbir türlü olmazsa en kötü ihtimal petshpa ver geri zaten zavallı hayvana bakan kişi yıllarca eziyet çektirmiş bari inşallah bundan sonra vicdanlı birine denk gelirde güzel bir akvaryumda bakılır.Ama keşke siz ikisine beraber baksanız akvaryumunuz müsayitmiş madem ikisi beraber yaşayabilirler.

Problemin hayvanla değil bence seninkinin yerini almasıyla, sen de ufak olanı kendi akvaryumuna gerikoy, öbürünü plastik kapıyla birlikte annenin odasına koy kapısını kapat annen ilgilensin işte büyütecek bişey kalmaz o zaman.

evet öyle. yoksa gelmesini zaten ben de istemiştim. biraz da ürktüm.
o kaptan çıkıp gezmeye kalkarsa eve giremem üstüne basar öldürürüm korkusuyla :17:

Çok üzücü. İntihar edip bu dertten kurtulun. Tek odalı bir evdesiniz muhtemelen ki kamplumbağa hep sizin yanınızda ya da tekerlekli sandalyeye mahkumsunuz kamlumbağayı götürme şansınız yok. Aman allahım... Tüh tüh tüh...

Sen kendi kaplumbağanı yine akvaryuma al şimdilik ikisi beraber dursunlar.Büyük olan kaplumbağayı turtle türk sitesinden birine ücretsiz verirsin.Aynı boyutlarda kaplumbağası olur eş arayanlar oluyor.Hiçbir türlü olmazsa en kötü ihtimal petshpa ver geri zaten zavallı hayvana bakan kişi yıllarca eziyet çektirmiş bari inşallah bundan sonra vicdanlı birine denk gelirde güzel bir akvaryumda bakılır.Ama keşke siz ikisine beraber baksanız akvaryumunuz müsayitmiş madem ikisi beraber yaşayabilirler.

birbirlerine bir şey yapmazlar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X