- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.344
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
korktum yapamıyorum de...
evde hayvan beslemeyin ne olur...senin için söylemiyorum arkadaşım üstüne alınma genel...bir konu vardı bugün sibirya kurdu ile ilgili oraya yazarken düşündüm bu konuyu nasıl açsam diye tam denk geldi şimdi sanırım....o yüzden senden özür dileyerek içimden geçenleri söylemek istiyorum...
evde hayvan beslemeyin....hayvanlar biz insanların oyuncakları değil...hayvan seviyorsanız sokaktaki hayvanları sevin onlara yardımcı olun...gidin doğal ortamlarında görün hayvanları...evinizde siz onlara ne kadar iyi şartlar sağlarsanız sağlayın doğal ortamları kadar mutlu olamazlar...ve hayvanlar üzerinden para kazanan bunun ticaretini yapan insanlara izin vermeyin...insanların oyuncağı olsun diye hayvan üreten insanlara prim vermeyin...bana kızacaksınız belki ama başka türlü düşünmek elimden gelmiyor...ben istiyorum diye bir hayvanı eve, hele minicik (hayvanlar için miniciktir) apartman dairelerine kapatmak bana hiç adil gelmiyor...![]()
ya hu nesinden korkayım?
bugüne kadar köpek dışında neredeyse tüm evcil hayvanlardan sahiplendim. hani sorumluluktan kaçma meselesi değil ki kabul edelim kaplumbağanın sorumluluğu çok çok daha az. köpek konusunda ise cidden sorumluluktan kaçıyorum yalan yok.
son 10 senedir kedim vardı, annemi de beni de hastanelik edince bahçede bakmak zorunda kaldık, zira dışarı çıkamadığında bizi hastanelik ediyordu. ki petshoptan alınmamıştı, sokaktan gelmişti. ona bakacağım derken bir sürü kediye bakıyorum bahçede. onun sorumluluğu bile çok daha zor.
benim de kast ettiğim bu, evet doğal ortamı olmasa da evde yapabileceğimin en iyisini yaptım ben kaplumbağam için, şimdi o abuk plastik kapta, öteki de ortamına alışkın olmadığından bakıyor öyle boş boş.