bu kartlar beni öldürecek bir gün :(

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

sorun kartlar değil sorun babanın parayı kullanmasını bilmemesi.harcama disiplininin olmaması.bende aynı şeyleri yaşadım.babmın çok borcunu ödedim.en son maasını ben aldım .hrcamaları ben yaptım.kredi kartı yasagı getirdim .sanki ben baba o çocuktu.ben yardım etmesem iflas bayragını cekmişti.yıllarca yardım ettim.bu erkeklerde genel bir sorun.ama benden size tavsiye kendi hayatınızı yasayın.düzelmeyen düzelmez.ben simdi yıllarca yaptığım fedakarlığa yanıyorum.babam halen eline üç kuruş geçse on kuruşluk borçlanır.

sorun kartlar değil sorun babanın parayı kullanmasını bilmemesi.harcama disiplininin olmaması.bende aynı şeyleri yaşadım.babmın çok borcunu ödedim.en son maasını ben aldım .hrcamaları ben yaptım.kredi kartı yasagı getirdim .sanki ben baba o çocuktu.ben yardım etmesem iflas bayragını cekmişti.yıllarca yardım ettim.bu erkeklerde genel bir sorun.ama benden size tavsiye kendi hayatınızı yasayın.düzelmeyen düzelmez.ben simdi yıllarca yaptığım fedakarlığa yanıyorum.babam halen eline üç kuruş geçse on kuruşluk borçlanır.

içinde olduğun an yapamıyosun işte bak sende yapamamışsın. annem evin tüm faturalarını ödüyo bende kardeşimn düğün masraflarını ödüyorum yani babam son 1 senedir hiçbişeye karşmaz ayda 1-2 kere alışveriş yapar o kadar he istemediğinden yok. bi iş kurmaya kalktılar kandırıyo adamlar onu ama dinlemiyo bizi bildiği işi yapma konusunda ikna edemyoruz. ben evlenicem ama kenara bişey alıp koyamıyorum :( hep para hep borç düşünür ooldum. erkek arkadaşmla aramı bile etkielr oldu çnkü sinirli ve stresli oluyorum devamlı. babam evet bilmiyor malesef ama ne yaparım bilmyorum dediğim gibi bnde aldım kartlarını maalınıda aldım tam kartları kapatmaya başladım bunu farkeden başka banka hemen kart yolluyo onun eline geçiyo :( kredi kartı yasağı nasıl getrdiniz bu çok önemli benm için yaptrmam lazım

bu çare olsa çoktan yapıcam. son gelen kartı vermiyo bile bana diğerleri bnde ama kesip atamıyorum çnkü kndi ve onun maaşını yatırdığım için param kalmıyo ve acil bişey olduğunda kullanmak durumunda kalıyorum yani ayda bitanesine 250 yatrsam 100 tl yi harcamak durumunda kalıyorum param olduğu gibi ona gidiyo çnkü. çok bunaldımm

Kredi kartı ne kadar çoksa, harcama da o kadar çok oluyor çevremden gördüğüm kadarıyla. Ben şimdiye kadar kullanmadım hiç ve kullanmayı da düşünmüyorum. Çünkü para vermeden sanki her şeyi alabiliyormuş gibi geliyor insana ama acısı sonra öderken cıkıyor. Bence tüm borçları kapattığınızda hepsini iptal ettirin.

kartlar bizimde derdimiz,babanın seni düşünerek hareket etmesi lazım
evlenicem diyorsun bir sürü masrafın olur senin
bende karta çok düşkünüm ama harcamamayı öğrendim artık gereğinden fazla giyim,ayakkabı alarak gitgide borca batıyorduk
4000 limitli kartım var ve şu an hepsi dolu kapatmaya karar verdim yılda 3 kez ekstreyi erteleme hakkım var
bu hakkı kullanıyorum şu an ve elime gectikçe para yatırıyorum
ne kadar kart o kadar dert:ssz:

kartlar bizimde derdimiz,babanın seni düşünerek hareket etmesi lazım
evlenicem diyorsun bir sürü masrafın olur senin
bende karta çok düşkünüm ama harcamamayı öğrendim artık gereğinden fazla giyim,ayakkabı alarak gitgide borca batıyorduk
4000 limitli kartım var ve şu an hepsi dolu kapatmaya karar verdim yılda 3 kez ekstreyi erteleme hakkım var
bu hakkı kullanıyorum şu an ve elime gectikçe para yatırıyorum
ne kadar kart o kadar dert:ssz:

aynen öyle. ben asgari ücretle çalışmama rağmen çok düzenli bi şeklde öderim borçlarımı. benim 3 ay sonraki aylığımın bile nereye gideceği bellidir savurganlık yapmam ama benm dışımda olanlar dengemi bozuyo ben kendimi esktra çıkıcak bi masrafa hazırlamamıştımki o yüzden hep sarsılıyorum. ödeyip hepsini kapanma şansım var ama 2 kartı böle kapattım toplam 2 bin liralık bu sefer başka banka 1500 tl lik yollamış ve onuda harcamş babam bunuda yeni öğrendim. kafayı yicem

aynen öyle. ben asgari ücretle çalışmama rağmen çok düzenli bi şeklde öderim borçlarımı. benim 3 ay sonraki aylığımın bile nereye gideceği bellidir savurganlık yapmam ama benm dışımda olanlar dengemi bozuyo ben kendimi esktra çıkıcak bi masrafa hazırlamamıştımki o yüzden hep sarsılıyorum. ödeyip hepsini kapanma şansım var ama 2 kartı böle kapattım toplam 2 bin liralık bu sefer başka banka 1500 tl lik yollamış ve onuda harcamş babam bunuda yeni öğrendim. kafayı yicem

umarım herşey düzelir:34:
zaten kartlar hayatımıza girdi herşey berbat oldu çocukluğumuzda televizyonda kart reklamları olurdu herkesin ulaşamayacağı bişiydi
keşke hep öyle kalsaydı...

Back
X