Merhaba sevgili anneler :) Yazdıklarını başından sonuna okudum. Ben şanslı azınlıktanım ama maalesef Türkiye'de kaynana-gelin çatışması hep var ve çoğunlukta. Bölgeye, eğitime göre de pek değişmiyor kanımca. En şaşırdığım kısmı her kaynananın da aynı zamanda gelin olmuş olması. kendine yapılanları aynen kendi gelinine de yapmak psikolojik bir sorun bence.
Aynı durum annesi ve kendisi şiddet gören çocuklarda da görülüyor. Büyüyünce şiddet gören çocuk da şiddet yguluyor. Çok uç bir örnek oldu belki ama aklıma ilk gelen bu oldu.
Benim kayınvalidem (asla kaynana diyemem) 2 oğlan anası ve hep kızı olsun istemiş. 2 gelinini de gerçekten kızı gibi seviyor. Arada eşimi bile ona şakayla karışık şikayet ediyorum. Çoğu zaman da ellerinden öpüyorum ki eşimi benim için doğurmuş diye.
Ben evleninceye kadar bir yabancıya "anne" diyebileceğime inanmazdım ama o kadar çabuk alıştım ki. Şimdi 2 annem var.
Şu an 30 haftalık hamileyim ve babaannemiz de dedemiz de çok heyecanlı. Eltim de benden 6 hafta sonra doğum yapacak. Aileye kısa arayla 2 torun geliyor. Uçuyorlar resmen.
Kendi öz annem kadar yardımcı olmak istiyor ama artık kendisi 72 yaşında ve çok fazla yardımı olamayacak bana. Bizden 45 dk uzakta oturuyorlar (bostancı-Bakırköy) ve ben bize yakına taşınsınlar diye sürekli sıkıştırıyorum ama nafile. Mahalle ve komşularından kopamıyor.
İşte böyle kızlar.. Allaha şükür böyle kayınvalideler de var...
aynen canım benimkide öyle..o küçük olur o büyük olur eskimeden atılır bilmem ne........2 kuruşluk hevesim var dırdırla mahvettin dedim...boğası geliyor insanınalsanaalsanasmile..bebek benim bebeğim şimdi heves etmicem ne zaman edicem demi ama...:umursamaz:
o pazenden 2 don dikmiş onunla büyütmüş..eee napalım...taş devrinde yaprak örtüyolardı bizde mi öle yapalım....yasakkelime
çocuğun yediği helal giydiği haram
aldığın o kıyafetlerin bir çoğunu gidiremeceksin zira hemen büyüğecek k.validene okadar kızma hevesle alıyorsun normal
bende yaptım baktım çocuk büyüyor kıyafetler giymeden elimde kalıcak inanırmısın hepsini giydirip fotoraflarını çekmiştim
ya delircem yaaa..aldığım herşeye karışıyor onu alma bunu alma şunu alma
bebeğe küçük gelir şöyle böyle benimde ilk bebeğim ve insan ister istemez dayanamayıp alıyor ama genelde gerekli şeyle alıyorum.
bende gizli gizli alıyorum ne yapayım ya zevkini yaşayamıyorum ya delircem eşimde bayılıyor aldığım herşeye.
kendi annem bana hiçbirşey aldırmadı çoğunu kendisi alıyor kadın zevkle herşeyi yapıyor.
benim kayınvalidede hem kendi birşey almıyor hemde alınanlara laf ediyor.bu ne perhiz ne lahana turşusu anlamadım.
en sonunda bende kimseden benm beklentim yok gerekli olan şeyleri almak zorundayım dedim.bende şimdi inadına deli gibi alışveriş yapıyorum.laelaelaelaelae
tüm hevesim kırılıyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?