bu kaynanaya ne cevap verilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ismi güzel mi? gerçi böyle bi üsluptan sonra dünyanın en güzel ismi olsa koymazdım ben

Herhangi bir cevap vermenize gerek yok inanın. Bebeğinizi kucağına aldığınızda istediğiniz ismi nüfusuna yazdırırsınız olur biter. Kayınvalidenizle zıt giderseniz ters etki yapabilir.

Taktik demeyelimde öneri benimkisi.Ben yaşadım,bende işe yaradı.Sizde deneyin diyorum sadece.Tatli dilli olmak lazım başta.Kayınvalidenden nefret etsende güleryüzlü ol eşinin yanında.Eşine surat asma hatta annesi için birşeyler yapmasını iste.Hediye aldır sen alma eşine aldır.Aşkım annene süpriz yapalım de.Kayınvaliden mutlaka bir kulp bulur sende oysa ben o mutlu olsun istemiştim dediğinde eşin kimi mağdur görür acaba?Ben geçen gün böyle yaptım mesala kayınvalidem kızıma bırakırım dedi aldığım malzemeyi.Eve gelince eşime "çok üzüldüm hediye başkasına verilir mi ben ona özenip almıştım "dedim.Kocam "birdaha almayız "dedi.Şİmdi ben annene hadiye almam birdaha deseydim kıyamet kopardı aramızda eminim kendisi söyledi.
Arada şakayla karışık "babası bebeğinin canı gezmek istedi,şunu istedi bunu istedi gibi naz yap.Eşinle yürüyüşe çık hatta kayınvalideni de davet et yaşlılar araba olmadığı sürece tenezzül etmezler.Gelse bile iyiniyetli olan sen olursun.Eşin çabanı görür.Sana söz söyleyemez.Birde eşinin saygı biçimi de bu olabilir bazı erkekler büyüklerinin yanında çocuklarını bile kucaklarına almıyorlar saygısızlık diye.Böye bir durum mu?Ev yaşantınızı bilemiyorum ama eminim sen ne demek istediğimi anlamışsındır.TATLI DİL VE MAĞDUR olmak bir erkeği kendinden ediyor :1::1::1:
Ad konusunda acele etme kendini üzme dediğim gibi.Konu açıldıkça kapat.Baktın olmuyor 2 isim koydur son çare kendi istediğinle hitap edersin bebeğine büyütüp eşinle aranda olay haline getirme derim.

Sizin önerileriniz de takdir edilmeyecek gibi değil valla.
Sizi de tebrik ediyorum bu güzel önerileriniz için.
Konu sahibi de uygulasın bence bunları.Eminim bir sonuç alacaktır.

sağolun arkadaşlarım herşey için hepsini deneyecem yok olmazsa allah kerim elbet bu karanlığın sonunda ışık bardır hayırlısı olsun inşş

madem tarla önemli değil bu durumda kendisinin de bir önemi yok ki ismin konulsun , kendisin de hali hazırda bir tarla görevi görüyor kendi mantığıyla otomatikman da kendini safdışı ediyor zaten bunu yumuşatarak söyle istersen tepkisi ne olacak :))

kızlar kaynanam dedi ki kız olursa benim adım konulacak!( emire bakarmısınız) ben de dedim ki benim annemde alınır olma dedim öbür çocukların koysun olmaz dedim o erkek annesiymiş tarla önemli değilmiş tarlaya ekilen tohum önemliymiş:47::47: ben önemli değilim yani ben dokuz ay karnımda taşıycam dedim o bebeğe isim koymak benm hakkım tabi çoçuk yok ama ortalıkta gıcık ediyo bu kadın beni allam ya ne demeliydim ki kadına eşime derse o da tamam derse tavrım nasıl olmalı

tarla tohum ne ya ne biçim laflar isim hakkı 9ay karnında kim taşıyosa onundur ...allahtan cocuk yok ortada birde olsa düşünemiyorum valla kesın tavrını koyacaksın eşinede svgili cok bilmiş tohum sahibinin anası olan kişiyede

Tarla önemli değil, tarlaya ekilen tohum önemli diyen de bir kadın yani ne kadar ayıp ya! Keşke "O zaman sen, ben bir haltta yaramam önemsizim oğlum,eşim önemli diyorsun yani" deseydin. "Tarla önemsiz ise de başka bir tarlanın isminin konulmasına gerek yok" deseydin! Senin de diyeceğin ayıp olur ama o zaten saygının sınırını geçmiş kusura bakma. Ben bu laflardan sonra kayınvalidemin ismini koyacağım varsa da koymam.

şu dünyada ne hadsiz insanlar var Allah'ım ya Rabbim inanılır gibi değil.

ama arkadaşım pardon da sende d hata var bu kadar da yüzgöz olunmaz ki

Son düzenleme:
İsim hakkı anne babanındır bu büyüklerden neden biraz daha anlayışlı yaklaşmıyorlar ,kardeşimin ilk bebeğinde gelinimizde kardeşimde benim koymamı istedi kabul etmedim anne babanın hakkı diye ama gönülden istediler nerdeyse 9 ay isim baktım :)))

pes diyorum kayınvalidenizdemi kendini tarla olarak görüyormuş kendisinin de kadın olduğunu 9 ay karnında oğlunu taşıdığını unutmuş anlaşılan. Kadınlar ne zaman kendilerine ve hemcinslerine değer vermeye başlayacak acaba o günleri hiç göremeyeceğiz herhalde.

en büyük suç benim ne yüz veriyosam çok güler yüzlü oldum ona , haddin bilecek artık aile çok önemli evlilikte bunu çok iyi anladım

en büyük suç benim ne yüz veriyosam çok güler yüzlü oldum ona , haddin bilecek artık aile çok önemli evlilikte bunu çok iyi anladım

evet ama biraz geç kalmadın mı keşke baştan mesafeli olsaydın sana bunu deme cesaretini gösteremeyecekti

zararın neresinden dönülürse kardır inşallah senın ıcınde karlı olur bu karar

Kesinlikle kendi istediğin isimi koymalısın,yoksa sonra çok pişman olursun.Kayınvaliden en fazla küser,kendisi bilir dimi barışmak isterse de küstüğü gibi barışır.

annecimmm galiba bana doğum hediyesi olarak pırlanta set alıcaksın derdim :)))

şaka bir yanada herkes doğurduğu çocuğa kendisi isim koymalı.

eğer büyükler bu anlayışı göstermiyorlarsa küçüklerden duyacaklarına kırılmayacaklar!!!

bizim bir oğlumuz var,ikinci çocuk için çok kararsızız.kayınvalidemin tek çocuğu yani sadece eşim var.

doğal olarak acayip kız bebek istiyor,geçenler de yine eşimle bana kız bebek muhabbeti yapıyor,

artık ismimide koyarsınız dedi.

eşimde gayet rahat; annecim esra çok akıllandı artık bir dublex,bir araba alırsan doğururum diyor dedi :51: :51: :51: :51:

konu sonsuza dek kapandı:1: :1: :1:

Bizde eşimle isim krizini kolay halledenlerdeniz.ikizlerimiz olacaktı biri kız,biri erkek.o dönem yavaş yavaş isimlerle ilgili mırıldanmalar başlamıştı.Kayınvaldem kendi çocuklarının ismini koyamamış(2 erkek 1 kız) içinde kalmış,görümcem oğlu olunca anne adını sen koy dedi.Bizden de bekledi herhalde.Neyse baktık olacak gibi değil,eşim açıklamayı yaptı '' isim hakkı alıyoruz,6 milyarı veren oğlana Ayşe adını bile koyabilir'' dedi :)) olay kapandı.Bir gün görümceme sordum,sence adı ne olsun dedim, benim param yok dedi fikrini bile söylemedi :)))

walla ben senin yerinde olsam, üslup hiç hoş değil ama anlayacağı dilden konuşmak lazım ona, derdim ki tarla önemli değilse bu tarla ürün wermek istemiyor tohumların da karta kaçıcak mecbur derdim. otursun tohumuyla beraber hadsiz! hem tarla önemli değil anne sen de tarlasın o zaman ben seni nasıl kaale alıyım dimi yani derdim.
ay ezdirme kendini arkadaşım yüz buldukça tepene binerler.. kaldı ki çocuğun ismini annesiyle babası koyar..

Ne fettan kadınmış.İsteği çok saçma.Doğurma çocuk,görsün gününü. :P

arkadaş madem o kadar isim koyma merakınız vardı zamanında hevesinizi alacak kadar bol doğursaydınız dimi ama:19:ben 9 ay karnımda taşıyayım birde gelsin bana tarla desin o kadın ayy valla tutmayın beni dalarım ben bu kadına:52::22: herkes kendi çocuğuna ismini kendi koysun kardeşim kime neeeee:47::22:

Back
X