- 14 Ağustos 2018
- 21.042
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.611
- 598
oğlunuzun konusunda da böyleydiniz burda da böylesiniz.kendinizi dışarıdan görmüyorsunuz sanırım.eşiniz suçsuz demiyorum muhakkak bu olayın eşiniz yüzü de var.ama çok sinirli, anlamadan dinlemeden saldırganlaşan bir haliniz var ve tepkilerinizin ayarı yok.saldırganca atlıyorsunuz en ufak şeye.Ne yaşadığımı ne biliyorsun da tatlı dilli ol gıcık kapmış diyorsun. Onun koca kafalılığından, gamsızlığından, birşeyi elli kere söyletmesinden ben bıktım
Asıl o aklını başına alsın
Belki başkalarının yanında kendini daha baskın göstermeyi gösteriş yapmayı seviyordur fırsat yaratamıyordur tabi siz daha iyi bilirsiniz de insanların içinde daha erkeksi hissettirmeyi denediniz mi? İpler onun elindeymiş gibi.Bu hareketleri annemin yanında çok yapıyor, evde tek başımıza olduğumuz zaman tartışmaları çocuğa yansıtmıyor ama annemin yanında hem çocuk gördü hem annem, üstelik kaç kez konuştuğum halde
Kendime çocuk görmesin diye hakim oluyorum etkilenmesin diye bu sefer iyice tepeme çıkıyor sakin kalınca, nasıl insan anlamadım, çocuğa yansıtınca eline ne geçiyor
Bu soru asla cevabı olmayan soru. Cevap alamazsınız söylemiyor veya kendi de bilmiyor veya psikolog bir teşhis koymamış.Birde ben sorayım çocugunuzin nesi var neden gittiniz psikologa ona göre yorumlayalim.
arama çubuğuna üyenin kullanıcı adını yazarsanız "çocuğum söz konusu" adlı konusu var.orda uzuuuun uzun ve bol banlanmalı bir konu var.Birde ben sorayım çocugunuzin nesi var neden gittiniz psikologa ona göre yorumlayalim.
Diğer konunuzu okudum daha doğrusu okumaya çalıştım. Tüm mesajlara bakamadım. Ama merak ettim çocuğunuz neden bu halde yani küçücük çocuğun psikolojisini bu kadar bozacak ne yaşadı acaba. Bu sadece anne baba tartışmasından dolayı olmuş olamaz herhalde. Çok özür dileyerek soruyorum acaba çocuğunuz herhangi birisi tarafından istismara uğraşmış olabilir miDaha önce konu açmıştım çocuğumla ilgili olarak, bu farklı bir konu olduğu için bu şekilde açmak istedim
Çocuğumuzu psikiyatriste götürdüğümüzü ve onunda bize aile terapisi uyguladığımızı yazmıştım. Psikiyatr bize çocuğunuzun yanında asla tartışmayın, çocuklar duymasın dizisindeki gibi ayrı yere geçerek sorunları konuşun demişti.çocuğun yanında birbirinizi eleştirmeyin demişti.
Eşimle geçen hafta eve gelince konuştuk. Çocuğun durumu zaten kötü lütfen ne olursa olsun aldatma ve şiddet gibi konular hariç çocuğun yanında tartışmayalım dedik ama eşim buna uymuyor
En son olan olayı söylemem gerekirse, annem bize geldiğinde annemin yanında birşey oldu ve kızdı bana, birşey istemiştim unutmuş almaya ben de olsaydı iyi olurdu dedim ama laf sokmak gibi niyetim yoktu asla , hemen gitti giyindi kızarak gitti, ses tonuna dikkat et çocuk duyucak dedim hala devam ediyor, seninle tartışırdım ama dua et çocuk duyucak dedim ki duydu zaten bütün gece bana babamla konuşuyor musun diye sordu çocuk
Daha geçen hafta psikiyatrdan gelince konuştuk ne olursa olsun çocuğa yansıtmayalım sende haklı olsan bende haklı olsam diye ama kime diyorum ki, çocuk zaten sıkıntılı durumda, çocuğuma yansıttığı zaman ona o kadarr kızıyorum ki anlatamam
Çocuk uyuduktan sonra çok fena kızdım hatta yatağımı ayırdım, geçen hafta seninle konuştuk tamam dedin ama söylediğin sözün arkasında durmuyorsun dedim
Eşime çocuğuma yansıttığı zaman çok kızıyorum ve böyle giderse bizim çocuğumuz asla düzelmicek
Eski konudaki mesajları inceleyince çocuğun şiddet eğilimi var diye düşünüyorum. Tabi o konuda da hiç bir net cevap verilmeyip hep okuldaki rehber hocası suçlanmış konu sahibi tarafından.Bu soru asla cevabı olmayan soru. Cevap alamazsınız söylemiyor veya kendi de bilmiyor veya psikolog bir teşhis koymamış.
Aaa o konudaki bayanmiymiş hatirladim konusunu hatta bende o konuya bir seyler yazmistim ,teşekkür ederimarama çubuğuna üyenin kullanıcı adını yazarsanız "çocuğum söz konusu" adlı konusu var.orda uzuuuun uzun ve bol banlanmalı bir konu var.
Evet aynen :)Bu soru asla cevabı olmayan soru. Cevap alamazsınız söylemiyor veya kendi de bilmiyor veya psikolog bir teşhis koymamış.
Böyle konular asıl cocugun önünde konusulmazÖrnek olarak verdim
Bunlar önemli konular olduğu için Allah korusun böyle şeyler yaşanırsa çocuğun önünde insan kendine hakim olamayabilir
Ama her kızdığımzda çocuğa yansıtmayalım dedim
Evet çocuk etkileniyor, ben zaten çocuk için vicdan azabı çekerken elimin hala daha çocuğun önünde sorunlarımızı yansıtmasına gerçekten katlanamıyorumAranızdaki gergin elektrikten çocuk zaten etkileniyordur. Siz de evlilik terapisine gidin bence,çift olarak aranızdaki problemleri çözün,zaten bu tarz problemler içiçe geçmiştir biri düzelince diğeri de iyileşmeye başlar. Önce karı koca ilişkisini toparlayın eğer ki evliliğe devam ediyorsanız.
Ben zaten o sırada ona söylemedim anneme söylerken o geldi, normalde evde kimse olmasa o kadar büyütmezdi ama annemin yanında bunu daha öncede yaptı bu yüzden ona çok kızıyorumOna o lafı soylerken nasıl bir ses tonu ve yüz ifadesi ile söylediğin de onemli...Ama sizin de çift olatak terapiste gitmeniz gerek aşikar
Ben laf sokmadım, anneme söylerken geldi ben ona bile söylemiyordum. Tek başımıza olsa bu kadar büyütmezdi ama annem olunca hemen değişiyor ama bunu kaçıncı yapıyor, annemin yanında çok değişiyorKusura bakmayın sizin durum biraz tencere dibin kara seninki benden kara olmuş. Ne olursa olsun ilk laf sokarak ortamı geren sizsiniz. Niyetiniz bu değildi belki ama böyle olmuş. Kendini tutamayarak tepki gösteren de eşiniz. Çocuk uyuduktan sonra kapanmış mesele üzerine gidip çok fena kızan siz, yatak ayıran siz. Emin misiniz çocuğunuzun o an uyuduğundan belki uyanıktı, belki yarın uyandığında yatakların ayrıldığını görecek? Çocuğunuz düzelir mi bilmem umarım düzelir ama sizin önce karı koca kendinizi düzeltmeniz lazım. Bu da sürekli karşındakini suçlayarak olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?