bu kez olsun Allahımmm

:5:
neden canım seni kilolu halinlemi beğeniyor oda iyiymiş.evdeyken benimki de seslenmiyordu askere gidince cesaret geldi herhalde evdeyken hışmımdan korkuyordu herhalde:37:
sende güzel vermişsin keşke bende senin kadar olsaydım şimdi...alırken insan hiç farketmiyorda verirkrn gram hesabı yapıyor kafaya dank edince........
Bu arada sen bu azimle bana yetişip geçersin yakında :)
birise beni gaza getirse ...illa ki bozuyorum

bugün sevgililer günü ve benim sevgili kocam yanımda yok malesef o şimdi asker...ama bana süprizi varmış kargoya vermiş kargo bekliyorum..
diyete gelince iki gündür saldım ve hooooooop 80,500 oldum bugünde kaçtı ipin ucu yarına toparlarım inşallah...

hediyesi geldi eşimin...kalpli bir yastık üstünde kendi resmini bastırmış.fotoğraf ve sevgililer günü kartı....:38::38::38:

slm yine yükselişerdeyim günlükçüm 80,800 oldum.biri bana dur desin hatta hooopss çüş falan.....ay sinirlerin bozuk yaaa

günlükçüm geçen haftayı kötü geçirdim.sabah tartıldım:80,400 geçen hafta 80,100düm +300.seksenden düşemiyorum duraklama döneminemi girdim acaba
ama hafta sonu acaip yedim.önüne geçemedim ama bugün dikkat edeceğim bakalım yarın sabah kaç çıkacağım....

kilo alıyorum ya çok kaçırıyorum yada vücudum yeme düzenime alıştı.kilo vermiyor.sabah:80,700geldim iki haftadır bu kilolarda geziniyorum.bende başka bir diyet yapmaya karar verdim lahana diyeti.bir hafta bir uygulayayım bakalım.perşembe başlayacağım inşallah.
YAĞ YAKICI DİYET ÇORBASI TARİFİ
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2-3 Adet Orta Boy Domates
1 Orta Boy Lahananın Yarısı
2 Yeşil Biber
1 Demet Maydanoz
1 Tablet Tavuk Bulyon Suyu
6-7 Adet Büyük Yeşil Taze Soğan
Biraz Pul Biber
Biraz Kara Biber
Çok Az Tuzot Baharat karışımı eklenebilir.

Aslında tarifte tuz yok diyor ama hiç tuzsuz çekilmiyor. Biraz tuz eklenebilir. Ama çok tuzlu yiyenler için kesinlikle önerim lütfen biraz tuz. Çorbaya yağ koymadım. Yağlardan kurtulmak istiyorsak yağsız beslenmeliyiz değilmi :)

Öncelikle yarım lahanayı kıvırcık doğrar gibi doğrayın yapraklarını. Tarifte belirtilen Kuru Soğan, yeşil biber, maydonoz, yeşil soğan küçük kestikten sonra, tencerenin dibine hafif su
ekleyerek güzelce kavurun ve bunlar kavrulduktan sonra domatesleri ekleyin. Bu sebzeleri blanderda çırparak da yapabilirsiniz. Domateslerle birlikte hepsim hakkın rahmetine kavuşunca doğradığınız lahanayı ekleyin birazda öyle kavrulsun ve sonrada sebzelerin hepsini örtecek kadar su koyun. Arkasından 1 Adet Tavuk Bulyonu da ekleyip karıştırın. Hepsi pişmeye 15 dk kala tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyin damak tadınıza göre. ve en son yemeği ocaktan almadan 5-10 dk önce biraz tuzot ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu çorba hakkında birçok yorum okudum tadı berbat falan demişler. Ama inanılmaz lezzetli oldu bu şekilde :) Ben bu çorbayı 2 günde bir yaptım. Ve her içmek istediğimde ısıttım, sıcak tükkettim. Çorbayı içerken içine birkaç damla limon da sıkabilirsiniz.

Şimdi gelelim günlük Plana;

1. GÜN
ÇORBA VE MEYVE GÜNÜ

* Her türlü Meyveyi yiyebilirsiniz (Muz Hariç)
* Çorbayı Her acıktığında istediğin zaman ye.

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Kahve (Sütsüz, Şekersiz, Türk Kahvesi)
*Bol Su

* En az 3 Tabak çorba iç 5 e kadar yolu var ;)

1.GÜN BEN NE YEMİŞİM;

1 Porsiyon (2 kepçe) Lahana Çorbası (kahvaltı)
1 Elma (kuşluk)
1 Portakal (kuşluk)
2 Mandalina (öğle)
1 Porsiyondan fazla Lahana Çorbası (öğle)
1 Porsiyon Lahana Çorbası (akşam)
1 Mandalina (gece)

TOPLAM = YAKLAŞIK 600 KALORİ

2. GÜN
ÇORBA VE SEBZE GÜNÜ

Her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz.
( Ispanak yemeği, Tere, Roka, Maydonoz, Salata yapın... vs. )

Kuru Fasulye, Bezelye ve Mısırdan uzak durun.

Akşam yemeğinde ödül olarak bir haşlanmış veya fırında kızartılmış;
patates (Üstüne minik bir parça tereyağı konulabilir). Biraz tuz ekilebilir.

Bugün hiç meyve yemeyin.

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Bol Su

2.GÜN BEN NE YEMİŞİM;

2 Porsiyon (4 kepçe) Lahana Çorbası (Kahvaltı)
Yarım Salatalık (Kahvaltı)
Bol Yeşilliklerden Salata (Öğlen)
Bol Yeşilliklerden Salata (Akşam)
1 Porsiyon Lahana Çorbası (Akşam)
Fırında 1 Adet Patates
3 Kaşık Ispanak Yemeği

TOPLAM = YAKLAŞIK 500 KALORİ

3. GÜN
ÇORBA MEYVE VE SEBZE GÜNÜ

İstediğiniz kadar,
*çorba,
*meyve (muz hariç)
*sebze yiyebilirsiniz.

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Bol Su

Eğer tam olarak uygularsanız : 2.5-3 kg vermiş olmalısınız.

4. GÜN
ÇORBA MEYVE VE SEBZE GÜNÜ ( Muz ve yağsız süt dahil )

Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak.
Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün, vücudunuzun potasyum, karbonhidrat, protein ve calcium ihtiyacı olacak. :
İstediğiniz kadar, çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz. ( EN ÇOK 3 MUZ )

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Bol Su

4.GÜN BEN NE YEMİŞİM;

Bugün listedekiler dışında gece biraz pilav ve birkaç köfte yiyerek diyetimi biraz bozdum... Çok pişman oldum
ama kaldığım yerden devam.
Aman siz bozmayın devam :)

5. GÜN
ET, DOMATES VE ÇORBA GÜNÜ

Bugün kırmızı et (SIğIR eti ) ve domates yiyebilirsiniz.
(300-600 gr et : 4 biftek ) Ve istediğiniz kadar domates yiyebilirsiniz.

Bugün vücudunuzu ürik asitten temizlemek için 6-8 bardak su için.
Bugün çorbayı sadece bir kere için.

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Bol Su

6. GÜN
ET, YEşiL YAPRAKLI SEBZE VE ÇORBA GÜNÜ

ıstediğiniz kadar et(2-3 parça) ve sebze(istediğın kadar) yiyebilirsiniz. ( ben bugün haşlanmış tavuk yedim )
Patates yok.
Çorba en az bir kez içilecek.

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Bol Su

7. GÜN
KEPEKLİ PiRiNÇ, MEYVE SUYU, SEBZE VE ÇORBA GÜNÜ

Kepekli pirinç,
tatlandırılmamış meyve suları ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz.

Pirinç çorbaya konulabilir veya sebzeye karıştırılabilir.

İçecek Olarak;

Tatlandırıcısız,

*Çay
*Bol Su

sabah tartıldım 79,700 sonunda 7li rakamları gördüm günlükçüm çok şükür yazarken bile elim 8li rakamlara gidiyor ama hayır artık 80leri görmek istemiyorum.lahana çorbası diyetine başladım bugün ama uzun sürmez gibi bakalım haberdar ederim...

sabah tartıldım 79,700 sonunda 7li rakamları gördüm günlükçüm çok şükür yazarken bile elim 8li rakamlara gidiyor ama hayır artık 80leri görmek istemiyorum.lahana çorbası diyetine başladım bugün ama uzun sürmez gibi bakalım haberdar ederim...

Tebrik ederim canim

Tebrik ederim canim

Vaay canına yaaa ne kadar çok görüyorum zayıflamak istiyorsunuz ama başarılamıyor :/
Bense kilo almak istiyorum ama bende baş
aramıyorum.. Kilo almak daha zor biliyormusnuz kızlar

ahsen kendine işgence etmeyi bırak o corba berbat otesı bısey bende cok ugrastım nafıle yanı corbayı yazdıgını gorunce bıle mıgdem bulanda daha pratık bı cozum sunyım sana gunde 3 defa 2 yemek kasıgı sırkeyı bı bardak ılık suya koy ıc canım sabah ac , oglen yemek oncesı , aksam yatarken . birazcıkta bogazdan kes tamamdır ayın 15ınde basladım dun tartıldım 65 den 63e dusmusum bunu denemelisin bence.

Vaay canına yaaa ne kadar çok görüyorum zayıflamak istiyorsunuz ama başarılamıyor :/

Evet biliyorum var çevremde çok üzülüyorum. Sizin boy kilo ne

Son düzenleme:
Evet biliyorum var çevremde çok üzülüyorum. Sizin boy kilo ne

Cidden üzülünecek bişey.. Düşünsenize yemek yemekten nefret ediyorsunuz, buda berbat..
Bir an önce tabağım bitse diye sinir oluyorum (Allahın gücüne gitmesin diyorum bir yandan da)

158 boy/ kilo 42-43
Sigara için ben öyle kilo alamıyorum ve iştahım yok..
Ama kötü bir teklif tamam sustum
:17:

Cidden üzülünecek bişey.. Düşünsenize yemek yemekten nefret ediyorsunuz, buda berbat..
Bir an önce tabağım bitse diye sinir oluyorum (Allahın gücüne gitmesin diyorum bir yandan da)

158 boy/ kilo 42-43
Sigara için ben öyle kilo alamıyorum ve iştahım yok..
Ama kötü bir teklif tamam sustum
:17:

Canım gerçekten zayjfsin insallah alirsin istediğin kadar. Sigarayı 2-3 ay önce bıraktım. Baslamak Gerçekten kötü fikir. Sen sigarayı biraksanda fıstık gibi olsan nasıl olur

Son düzenleme:
Canım gerçekten zayjfsin insallah alirsin istediğin kadar. Sigarayı 2-3 ay önce bıraktım. Baslamak Gerçekten kötü fikir. Sen sigarayı biraksanda fıstık gibi olsan nasıl olur

Bırakamıyorum ki.. daha doğrusu bırakmak istemiyorum hiç :59:
Eskiden 50 kiloydum..İdeal olan o ama yeni evlendim bakalım 'evlilik kilo aldırıyor' kelimesi tek umudum artık :17:

Eskiden 50 kiloydum..İdeal olan o ama yeni evlendim bakalım 'evlilik kilo aldırıyor' kelimesi tek umudum artık :17:[/QUOTE
Tebrik ederim canım. Hadi bakalım evlilik aldırmazsa sigarayı bırak gitsin.

Tebrik ederim canim
teşekkür ederim canım.senin diyetin nasıl gidiyor.
canım ikiside kötü.ben çok hızla kilo alıyorum hemen siz alamıyorsunuz.kuzenimde öyle kilo almak ister ama resmen hiç birşey yemiyor aç geziyor ve dediğin gibi yemek yemekten nefret ediyor.zayıflıkta çeşitli hastalıkları beraberinde getiriyor mesela onun hep midesi rahatsızdır.kiloda öyle hastalık getiriyor obezite.hayat işte kimileri almaya çalışır kimileri vermeye.
ahsen kendine işgence etmeyi bırak o corba berbat otesı bısey bende cok ugrastım nafıle yanı corbayı yazdıgını gorunce bıle mıgdem bulanda daha pratık bı cozum sunyım sana gunde 3 defa 2 yemek kasıgı sırkeyı bı bardak ılık suya koy ıc canım sabah ac , oglen yemek oncesı , aksam yatarken . birazcıkta bogazdan kes tamamdır ayın 15ınde basladım dun tartıldım 65 den 63e dusmusum bunu denemelisin bence.

haklısın canım yapamadım zaten sabah hevesle içtim.ardından bir kivi yedim.işe geldim arada bir armut yedim öğlen çorba içtim ama acaip midem bulandı arada elma yedim.eve gidince çorbayı görmek istemedim haşlanmış tavuk yedim 4-5 parça ve bol salata.çorbayı büyük ihtimalle dökerim.ben tek tip beslenemiyorum.sabah normal kahvaltımı yaptım.elma sirkeli ılık suyu ben zaten diyete başlayalı içiyorum canım ama sadece sabah kahvaltıdan önce içiyorum.bir kaç kerede yatmadan önce içtim.faydası var en azından kabızlığı önlüyor.73 gündür diyet yapıyorum kabızlık sorunum olmadı şükür.

sabah tartıldım 79,200 geldim oleeeeeeeeyyyyyy çok mutlu oldum.vermeye başladım

Maşallah canım. Benim diyetimde iyi çok şükür 77.2 kg ile başladım 70.9 kg çıktım bugün 42 gündür diyetteyim hergün bir saat yürüyüşyapiyorum. :21:

Eskiden 50 kiloydum..İdeal olan o ama yeni evlendim bakalım 'evlilik kilo aldırıyor' kelimesi tek umudum artık :17:[/QUOTE
Tebrik ederim canım. Hadi bakalım evlilik aldırmazsa sigarayı bırak gitsin.

İnşallah canım.. sen bırakmışssın ne güzel maşallah 3 ay olmuş, hayatın boyunca bir daha içmemen dileğiyle :3:

Back
X