- 8 Ocak 2014
- 735
- 289
- 303
Merhabalar, ben yarı burslu özel bir okulda ingilizce mütercim tercümanlık okuyorum. İngilizcem çok iyi olmamasına rağmen ve devlet okullarındaki öğrencilerden ingilizcemin geri olmasına rağmen kendi gayretlerimle sınıfımı geçmeye özen gösteriyorum. Ancak bugün girdiğim sınavda bir olay sinirimi fena halde zıplattı.
Zaten sınavlarımız çok rahat geçiyor, şöyle ki hocalar derslerden yüksek geçelim diye her şeyi yapıyor özellikle bu dönem sınavda yetiştiremediğim çeviri sınavında sınav kağıdını eve getirip çevirimi bitirip hocaya öyle teslim ettiğim çok oldu.. yani hocalar anlayışlı, sınav kağıdımızla eve bile gönderildik. ancak bütün bunlara, hocların iyi niyetlerine rağmen bugün bir kişi önceden hazırladğı notları kaç göz arası çıkartıp, gereksiz yerlerini silip, hocaya sınavda yapmış gibi adını soyadını yazıp verdim ve çok sinirlendim ben bu olaya.
iyi niyeti tamamen suistimal etti yani.. şimdi ben bunu hocaya şikayet etsem mi bilemedim? hoca çok iyi bir hoca ancak yaz okulunda ondan aldığımız bir derste de başka bir arkadaş hocanın verdiği çeviriyi çevirmene çevirttirip kendisi yapmış gibi teslim ediyordu ve biz bunu bir arkadaşımla hocaya söylediğimiz halde elimde kanıt yok elime bakana bakıyorum ben demişti. ancak o da bal gibi biliyor bunu yapan kişinin o çeviriyi yapamayacağını, adama "what is your name?" deseniz kalır bakar öyle o derece kötü ingilizcesi. neyse konumu da çok uzatmadan sizce hocaya gidip hocam bu arkadaş sınavda böyle böyle yaptı, kul hakkına giriyor ben çok rahatsızım bu durumdan desem mi? yaz okulunda sergileyeceği tutumu bunda da sergiler diye korkuyorum açıkçası o yüzden şaştım kaldı.. bölüm başkanına şikayet etsem çok mu abartmış olurum?