bu kıskanclıga dur demelıyım

herkesin kendi kaderi, kendi kısmeti . allah kimsenin kısmetini bir başkasına vermez . bu maddi manevi böyledir. mevlana'nın başkalarının malını mülkünü , hayatını kıskanmamakla ilgili nasihatidir. arkadaşın kendine nasıp olanı yaşıyor, sen başkası için ne kadar işi şey dilersen o iyilikler gelip seni bulur. iç dünyanı, kalbini böyle erdemli düşüncelerle iyileştir canım. hepimiz insanız kıskançlık da insanca bir duygu. nefsimizi terbiye edeceğiz böyle. inşallah çok güzel bir insan çıkar karşına , güzel bir ilişki yaşarsın.

allah razı olsun cok pozıtıf bır enerji verdınız bana

arkadaslar daha oncedende konu actım ben arkadsımı sevgılısı var dıye kıskanıyorum.. az once yemege gıttıler benım neden yok dıe kıskandım.cok kötü oluyorum elımde degıl ama nasıl dur dıcem bu duruma o sevgılısıyle gezıo eglenıo ben kös kös sevgılısız oturyorum cok ayıp bılıorum allah affetsın ama engel olamıorum bu duruma

Benim de var böyle bir arkadaşım. Eşimle boşanma aşamasındayken çok yardımcı oluyordu sağolsun. Ama iyiyiz dediğimde pek mutlu olmuyormuş gibi hissediyorum. Bazen eşimle karşılaşıp selamlaştığını bile söylemiyor, hergün görüşmemize ragmen. En son tatile gittik 1 günlüğüne sevindi ya da miş gibi yaptı diyeyim. Sonra ilk kullandığı cümle yok ki bizim sevgilimiz biz de gitsekoldu. Sürekli beni rüyasında kötü gördüğünü falan söyleyip ağzımı arar. Ama artık hiçbir problemimi anlatmıyorum. Arkadaşımı çok seviyorum ama bu ve bazı rahat hareketleri yüzünden artık eve de davet etmiyorum. Sadece telefonda görüşüyoruz. Ve gerçekten karşı taraf hissediyor emin ol. Çok rahatsız edici bir durum. İmrenmek insanın doğasında vardır ama kıskançlık gerçekten çok itici

Dip not : Arkadaşım da 29 yaşında..

cidden normal değil hastalıklı düşünceleriniz...tamam farkındasın ama icraat yok hala konu açıp kıskanıyorum diyosun,
kıskanmada değil takıntı ya da başka bir saplantı...her ne olursa olsun bi destek almalısın yazık yahu hem çevrendekilere hem sana...
o arkadaşın ben olsaydım durumu fark etmekle kalmayıp seninle tüm irtibatımı keserdim ,bu tür birkaç kişi de oldu yıllardır görüşmüyorum,
bana göre arkadaşlık bu değiil.

hatanizi farketmek güzel yazildi diger yerde ama

sadece fark edip baska birsey yapmiyorsunuz...bunun adi kiskanciklik filan degil artik

ayrilsa belki mutlu olacaksiniz..madem engel olamiyorsunuz artik o arkadasinizla iliskiyi kesin

hani bazi kem gözler vardir ya varligi inanilir inanilmaz ama siz b iraz öyle geldiniz...

bu kadar kiskanclik olmaz fesatlik bu düpedüz

ımrenıorum uzulse tabıkı uzulurum bu benımkı takıntı

Benim de var böyle bir arkadaşım. Eşimle boşanma aşamasındayken çok yardımcı oluyordu sağolsun. Ama iyiyiz dediğimde pek mutlu olmuyormuş gibi hissediyorum. Bazen eşimle karşılaşıp selamlaştığını bile söylemiyor, hergün görüşmemize ragmen. En son tatile gittik 1 günlüğüne sevindi ya da miş gibi yaptı diyeyim. Sonra ilk kullandığı cümle yok ki bizim sevgilimiz biz de gitsekoldu. Sürekli beni rüyasında kötü gördüğünü falan söyleyip ağzımı arar. Ama artık hiçbir problemimi anlatmıyorum. Arkadaşımı çok seviyorum ama bu ve bazı rahat hareketleri yüzünden artık eve de davet etmiyorum. Sadece telefonda görüşüyoruz. Ve gerçekten karşı taraf hissediyor emin ol. Çok rahatsız edici bir durum. İmrenmek insanın doğasında vardır ama kıskançlık gerçekten çok itici

Dip not : Arkadaşım da 29 yaşında..

ben artık kötü yorum yapmıorum ıcımde yasıorum..

ımrenıorum uzulse tabıkı uzulurum bu benımkı takıntı

ama imrenme yani daha farkli bir duygudur..

ya üstüne gelmek istemiyorum ama bilmiyorum cevremizde bircok insan var böyle sonuclari iyi olmuyor...

senin sevgilin yok,onlari unutacak sekilde baska cevrelerde bulundun yani havadan sevgili yap demiyorum

ama kendine uygun birini bulursan bence onla dene yoksa zamanla imreniyorum dedigin sey daha farkli boyutlara tasinir

Sevgilinin olmaması seni böyle şeyler düşünmeye sürüklememeli bence silkelen ve kendine gel derim :))

29 yaşında olduğuna inanamadım :s

iyi ya da kötü niyetli, ne olursa olsun bu karşındaki insan için çok sinir bozucu... ve emin ol farkındadır, bakışlarından anlıyoruz insanların düşüncelerini ki değil yakın arkadaş...
az önce benzer bi olay yaşadığım için sinirliyim, o yüzden belki hoş konuşamayabilirim... ama insan diğer insanlar için ne düşünürse onu yaşarmış... benim ilişkimi ve bazı başarılarımı kıskanıp arkamdan iş çeviren ama benim en yakın arkadaşımmış gibi davranan insanın ne işleri yolunda gidiyor, ne de hayatına adam gibi bir adam giriyor... aslında fesatlığı kıskançlığı bir yenebilse hayatı iyi olacak...

seninki de bu hesap... madem farkındasın git bir psikoloğa kurtul... koskoca kadınsın, burda sana başka ne akıl verebiliriz ki...

başkaları için kötü şeyler isteyen zihniyete de hiç anlam veremiyorum inanın... bütün gündür ağlamaktan gözlerim yanıyor, bu tip bir insan yüzünden... açıp bir telefon 'sen nasıl bir insansın, bir de arkadaşımsın' diyemiyorum, bakalım ne zaman patlayacağım...

Yatıp kalkıp onların ilişkisini mi düşünüyorsun sen.. Başka uğraşlar bul kendine.. Arkadaşını yitirmek istemiyorsan..

Benim de vardı böyle
bi arkadaşım.. Vardı diyorum işte..

bence fazla sert bir üslup olmuş tabi şahsi görüşümdür..

arkadaslar daha oncedende konu actım ben arkadsımı sevgılısı var dıye kıskanıyorum.. az once yemege gıttıler benım neden yok dıe kıskandım.cok kötü oluyorum elımde degıl ama nasıl dur dıcem bu duruma o sevgılısıyle gezıo eglenıo ben kös kös sevgılısız oturyorum cok ayıp bılıorum allah affetsın ama engel olamıorum bu duruma

herkesin sevgilisi olacak diye bir şey yok bugun yoksa yarın olur bu kadar karamsar olma ayrıca ben bunu kıskanclık degılde ımrenmek olarak anlıyorum kıskanclık cok farklı birşey yokmu sevgılısıın etrafında tanıstıracagı birisi falan arkadaslarınla sosyal faalıyetlerde bulun baska türlü tanısma ortamı olmaz evde durup sevgili gelsın dıye bekleme

silkelen ve kendine gelmeye calis, hobiler edin. oturma evde kös kös. ferahlat icini.

milletin iliskisinide nazarlama sakin. kem gözüne sahip cikmaya calis =)

böyle insanlar cok etrafimda..kusura bakma sinirimi suan senden cikaracagim ama..sizin gibiler yüzünden insanin arkadaslik edesi gelmiyo.

sizin gibiler yüzünden hep bir can dostum olacak arkadasa hasret kaldim. böyle tam samimiyet dolu, dürüst bir candostum olmadi hic..belki hep böyle insanlardan korktugum icin...
neyse icinde tut bari az görüsmeye bak, kendine gelene kadar...

hayirli günler.

Kitap oku, gez dolaş, film izle, kendini geliştir. Sevgili olayını bu kadar kafaya takmanın ne anlamı var

herşeyin hayırlısı ama 29yaşta evlilik vakti bence sevgili vakti degil çok saçma bişey olmuş seninki başkasını kıskanmak bir an önce koca bulman lazım evlen :)

ay boyle bisey benim basimdada vardi , aciyordum cunki anlamistim artik konusmalarinda hareketlerinden kizmadim hic cunki zavalli bir durum olsa gerek , kalkip biseyler yapacaklari yere boozuk plak gibi takili kaliyorlar , en son yemege cikmistik canli muzik olan bi yerdi onuda aldim yanimiza , yazik eglenelim diye hep beraber , ama ne yapti nisanlimin karsisina oturdu ben bisey getirmedim aklima bakislarini yakaladigimda ama ne bakisdi anladamam size icim urperti igrendim o an ondan , kendine bakmadan benim nisanlimi etkilecek guya haha :)) cok guldum guzel gozleri dimi insanin baktikca bakasi geliyor dedim hemen bozuldu ve zaten de bitmisti benim icin beni rezil etti nisanlimda bu ne bicim kiz kurusu dedi :27:iiiii fesat insanlar uzak dursun kimseyede acimam bu konularda bundan sonra , baskalarini birakin kendinize bakin genelde bu huylu yuzlerinede vuruyor!!!

Son düzenleme:
kıskanma yerine iyi niyetle imrenmeyi denersen Allah sana da iyi birini gönderir:34:aksi takdir de arkadasını kayberdesin :19:

aslında kıskançlık değil, özenti... içinde o kadar yalnızsın ki yakınman, korkun bundan

belli ki sosyal çevren yok, olsa da nereye kadar di mi? insan yanı başında bir omuz arıyor, olmayınca üzülüyor

bende 27 yaşındayım, sevgilimm yok, ben istemiyorum napim laylaylomu aşk istiyorum aşk

tüm arkadaşlarım evli, çocuklu. bi de işsizim:ssz: asla kkıskançlık yapmıyorum

çünkü biliyorum Allahım bana çok güzel kapılar açacak:16: böyle düşün ferahla

Back
X