Kaynanam bana geldi kocası yok bizde kalıyor 3 aydır. 5 aylık bebeğim var onu tutuyor bende işlerimi falan görüyorum ben bebeği tutarken o nadirde olsa yemek yapar evi supurgeye çeker daha fazlasını yapmaz daha çok çocuga bakıyor.
Sorun şu ki okadar çeşit çeşit yemekler yapıyorum 3 ayda bir kez eline sağlık demedi yedi içti çekildi bazen bulaşıkları yıkar. Ama çok zoruma gidiyor eşim her sofradan kalkarken eline sağlık demesibe rağmen duyduğu halde bir kez bile demiyor. ( Hakkım helal değil ) Sürekli pazara gitmek istiyo yicegimz kadar alıyorum ben kendisi daha çok aliyo bir iğne de benden olsun deyip vermiyo almiyo ve aşırı çok konusuyo psikolojim bozuldu artık daraldım bunaldım şimdi bütün eleştirilere açığım benmi yanlış düşünüyorum idare etmem gerek mi böyle bi insanı benmi yanlısım omu her yoruma açığım canımı çok sıkıyor böyle şeyler gunden güne
Benim kv geldiği zaman eğer küçük bebeğim varsa sabahları onu alırdı sen biraz daha uyu derdi inkar edemem asla
( ama sonra bu forumda bununla ilgili bebegi alıyor bana sen dinlen diyor gıcık oluyorum diye konu açan arkadaşımız da oldu ben o an anladım ki bakış açısı başka bir şey nasıl bakarsan öyle görürsün ben bu davranışa bana yapılmış iyilik yani bana değer verilmesi olarak baktım)
Çocuklar büyüdüğünde geldiğinde onlara bakardı ben iş yapardım ama burda şöyle de bir nüans var benim kv ben çağırıp hatta ısrar etmediğim sürece gelmezdi bu arada babaannemle yasit kendisi yani genç de değil şuan 87 yasinda bu bahsettiğim 20 yıl önce filan
Simdi mesela ben kv oldum ve birebir onun yöntemini uyguluyorum 10 defa çağrilirsam 1defa belki gidiyorum ondada çok az kalıyorum çünkü bende 47 yasindayim şimdiden biktirmak istemem kimseyi isterim ki hep böyle yolum gözlensin sevgi saygı göreyim inşallah
Sizin kv nin de iyi yönleri var tamamen kötü diyemeyiz haksızlık olur acaba sizce yani yönlendirilme ihtiyacı olabilir mi
Misal anne o kadar alışveriş yapamam hem bozulur hemde bütçemiz el vermez bu iyi şimdilik
Veya da anne ben şunu yapacağım sen de bunu mu yapsan şeklinde hic denediniz mi hayır mı dedi ne yaptı
Ben misal nereye gitsem onu götürürdüm akraba arkadaş komşu gezmesi vs bazen bana derdi ki ben gelmeyeyim cocuklar da kalsın sen git rahat rahat hem çayını iç kizim peki derdim
( bunu da sorunlu zihniyet misal çocuklarla gezmeye gidemiyorum istemiyor şeklinde yansitabilir oysa ben oh derdim çünkü anneler bilir ki çocuklar en az 4 yas olana kadar oyle oturulup uzun sohbet sıcak çay keyfi asla olmaz ...yani demek istediğim bakış açısı her şeydir biraz bakis açınızı mi değiştirmeniz en basta kendiniz için)
Ben mi haklıyım o mu demişsiniz ya ikinizde kötü niyetli degilsiniz belki iletişim ve bakış açısı çözüm olacaktır