- 1 Eylül 2014
- 347
- 274
- 73
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de ev arkadaşımla böyleydim.Aynı şeyleri düşünmeye başlamıştık ama ne ben bu durumdan rahatsız oldum ne o böyle bir rahatsızlığı olduğunu bana gösterdi.Rahatsız olan durum sizsiniz...Eğer bu işin iyice kıskançlığa sürüklendiğini hissediyorsanız arkadaşınızla konuşun derim.Madem rahatsız oluyorsunuz..
Art niyet, yarış , kıskançlık vs bunlar kötü düşünceler size bir kötülüğü dokunmamış bir arkadaşınız hakkında güzel düşünseniz daha güzel olur. Sizi kopyalaması sizden etkilendiğini , hayranlık duyduğunu gösterir, ancak bu davranışları ilerde sizi olumsuz etkileyebilir yani biraz mesafe koymanızda fayda var. Eğer iyi bir insansa onu kırmak veya ipleri tamamen koparmak yerine onunla görüşmelerinizi azaltın :)
bence sana hayran ya da kişisel problemleri olabilir madem bu kadar yakıınsınız bu düşüncelerini ona aç mutlaka bir açıklaması vardır. ben kötü birşey görmedim bunda abartıyo olabilirsin belki
Arkadaşın sana aşırı derecede hayran.sadece bu,rahatsız oluyorsan konuş tabi ama.
sen onun idolusun,kahramanısın,superwomenısın..
ama o senın hiçbişeyin olamamış..
Doğru çok birlikte olunca ister istemez birbirinizin huylarını yada hareketlerini alabilirsiniz ama bir gün önce çok sevdiği bi şeye bir gün sonra 'aaa ben bunu hiç sevmem' demez insan. Ben samimi bulmuyorum böyle yaptıkları zaman belki ağır olacak ama sanki zayıf karakterli ve iki yüzlü gibi görüyorum onları. Benimde oldu böyle bi kaç tanıdığım, yaptıklarımı kendi fikriymiş, kendi düşünmüş gibi yapmaları, sadece benim kullandığım bir kelimeyi ertesi gün ondan duymam, benden farklı olmasına rağmen aynıymış gibi göstermeleri falan hoşuma gitmiyor benim. Senin arkadaşın seviyormu sevmiyormu bilemem ama ben soğurdum sanırım. Ben kişiliği oturmuş, kendi özü sözü olan insan severim, ortama göre değişen, söz söyleyen bukalemun gibi olan insanlardan haz almıyorum.
Bazı insanlar böyledir mesela bende de yanımdaki sürekli soğuk çay içerse benim için de o şey istemsiz normalleşmesi gibi bir durum var.
Ayrıca bunun ne bir hayranlik ne bir kötü niyet içerdiğini sanmıyorum istemsiz olduğunu düşünüyorum.
hmmmEn yakın arkadaşıma anlam veremiyorum.
3 yılı aşkın bir arkadaşlığımız var. Bu üç yılın neredeyse her gününü beraber geçirdiğimiz bir arkadaşlık bu.
Ben onun omzunda çok ağlamışımdır, o da benim.
Ben onun her sırrını bilirim, o da benimkileri bilir. Daha doğrusu bilirdi... Artık anlatmıyorum hiçbir şeyimi ona. Herkese anlatabileceğim derecede sıradan olayları paylaşıyorum sadece.
Bir sene kadar önce, hareketlerimi, laflarımı kendininmiş gibi kullandığını fark ettim.
Ve böyle başladı uzaklaşmam.
Çok basit şeylerde bile görüşünü benimkiyle değiştiriyor hemen.
Mesela ben soğuk çay sevmem. O da sever ve sık sık da içerdi. Ben de "çay dediğin sımsıcak olmalı bana göre, soğuk çay içemem ben" derdim.
Sonra baktım ki birden soğuk çay karşıtı oldu çıktı.
Mesela ben film izlerken sıkılırım.
Bir gün benden film önerisi istedi. Ben de " beni biliyorsun canım, ben çok film izlemiyorum. Benim bir buçuk - iki saat oturabilmem mümkün değil, sıkılırım. Otursam bile odaklanamam" dedim.
Ertesi gün arkadaşlar arasında film konusu açıldı.
Bu "ay ben oturamam o kadar zaman, hareketli, yerinde duramayan bir insanım" dedi. Ağzım açık bakakaldım o an ona.
Çünkü haftada en az iki gün ne olur sinemaya gidelim diyen bir insandı.
Buna benzer çok örneğim var. Anlatmıştım da daha önce.
Benim umumi tuvalete girmediğimi öğrenip de "ay ben umumi tuvalete giremeemm" diye ortalarda gezinmeleri, her hastalandığında hemen ilaç aldığı halde, benim ilaç kullanmadığımı öğrenince "ben ilaç içmem yaa, kimyasal sonuçta" diye söylenmeleri..
Bunları yapıyor, ben de sinir oluyorum "tamam" diyorum " böyle insanla arkadaşlık yapılmaz"
Ama bir yandan da arkadaşları arasında tek değer verdiği kişi benim.
Bütün arkadaşlarımızla defalarca kavga etti, çoğuyla küs.
Küs olmadıklarına da, her fırsatta, hiç umrumda değilsiniz, küserseniz de sizin için uğraşmam. Kavga etsek de takmam" falan diyor.
"Sen bir tek baloonla kavga etmedin 3 senedir" dediklerinde. "ağzınızdan yel alsın, allah korusun. biz baloonumla çok iyi anlaşıyoruz. Ben onunla hiç küsmek istemem" falan diyor.
İki gün görmesin "baloonum özledim, görüşelim" diyor.
Bu lafları duyunca da ben kendime kızıyorum "kız seni ne kadar seviyor, boşuna takıyorsun" diyorum.
Bu kız beni seviyor mu, benimle yarışıyor mu ben anlamadım
aynen öyle, fakat diger taraftan arkadasin inatla digerinin yaptiklarinin aksini yapmalarda insanin agirina giden hareketler oldugundan eninde sonunda yüzlesilecektir...Bence seni cok seviyor ve sana imreniyor. Ama biraz dozunu kacirmis. Konusmaya calissan bu dediklerini farkinda olmadan yapiyorsa senin soylediklerine cok kirilacaktir. Sonra da eskisi gibi olamazsiniz zaten bir yerden sonra da iliskiniz biter.
Herkesle kavga etmis seninle de sen sabrettigin icin etmemis bence. Sen bundan rahatsizligini dile getirsen seninle de kavga ederdi. Daha kisiligini oturtamamis ki kendine maske gibi kisilik ariyo çalıntı kisilik mi olurmus. Ozgun olamamasi degil sorun senin kisiligini kendine giydirmeye calismasi.
Ben kendimden yola çıkarak dedim zaten yani benim tanıdıklar için kullandım onları. Mesela oğlumun doğumgününe çağırdım birini geldi, 7 çeşit yapmıştım ben, 2 hafta sonrada onun oğlunun doğumgünü vardı ben gidemedim ertesi gün konuşuyoruz ne haxırladın diye saydı oda benim 7 çeşidin hepsini yapmış ama sanki kendi düşünmüş gibi anlatıyor, bana dese ya seninkilerin aynısını yaptım bende iyi yapmışsın derdim. Ben çok rahatsız oluyordum üstelik desemki niye böyle yapıyorsun, bir sonuçta alamayacaktım. Daha buna benzer bi sürü şey oldu. Muhabbeti kestim ben. Ama sizin durumunuzu bilemem çok canınızı sıkmıyorsa çokta seviyorsanız bi şey demeyin onada.
bence art niyetli degil hatta seviyor sana deger veriyor fakat kisiligi oturmamis...
o yuzden kusluk olmadan mesafe koymani ve acik vermemeni tavsiye ederim,
yarin birgun sana dusman kesilen birinin karakterini sunger gibi ceker, neye ugradigni sasirirsin...
Amacı dikkat çekmek ilgi görmek en iyinin en güzelin kendisinde olduğunu ispat etmek.... Sizde kendisine değişik gördüğü şeyleri alıp başkasına uygulayıp, 'aaa ne ilginç' dedirtmek. Benimkiler sağlam dost değildiler , menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlardı umarım sizinki öyle çıkmaz.Böyle bir şey için küstürmem zaten o kadar senelik arkadaşımı.
Benim konuyu açmaktaki amacım da niye böyle bir şey yaptığını anlamak sadece.
Amacı dikkat çekmek ilgi görmek en iyinin en güzelin kendisinde olduğunu ispat etmek.... Sizde kendisine değişik gördüğü şeyleri alıp başkasına uygulayıp, 'aaa ne ilginç' dedirtmek. Benimkiler sağlam dost değildiler , menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlardı umarım sizinki öyle çıkmaz.
Kişilik sorunu olabilir su an sana bi zararı olacak davranışlar değil bunlar ama ileride olabilir. Bu kız iki gün sonra sevgilin olduğunda ondan hoşlanabilir veya senden ayırmaya çalışabilir.
Ayrıca onun küs olduğu kişilerden uzak durmanda yanlış bi davranış ondan bi farkın kalmıyor gibi. Senin kendi özelin farklı onunki farklı olmalı dikkatli ve mesafeli ol bence.
Arkadaş insanı iyi kötü etkiler , ister 5 ister 10 yıllık olsun zararlı kişilere baybay demeyi bilmek lazım. Çocukluk arkadaşın bile olsa sen kişisel açıdan gelişip değişirken o hala çocuk gibi kalabiliyor. Bu farklı bi örnekti ama başıma geldi ve arkadaşlığımızı bitirdim.
Dikkat çekmeyi sever zaten, o gayet iyi bildiğim bir huyu. Benim fark edeceğimi de mi düşünmüyor anlamış değilim
yada bir meydan okumadir karsisindakinin zitlarini yapmak... ya yasi henüz kücük oldugundan yada yasi büyümüs olsada ki$liginin yerine oturmamis olmasinda kaynaklaniyodur... biraz mesafe koyarak izlemeli...
![]()