En yakın arkadaşıma anlam veremiyorum.
3 yılı aşkın bir arkadaşlığımız var. Bu üç yılın neredeyse her gününü beraber geçirdiğimiz bir arkadaşlık bu.
Ben onun omzunda çok ağlamışımdır, o da benim.
Ben onun her sırrını bilirim, o da benimkileri bilir. Daha doğrusu bilirdi... Artık anlatmıyorum hiçbir şeyimi ona. Herkese anlatabileceğim derecede sıradan olayları paylaşıyorum sadece.
Bir sene kadar önce, hareketlerimi, laflarımı kendininmiş gibi kullandığını fark ettim.
Ve böyle başladı uzaklaşmam.
Çok basit şeylerde bile görüşünü benimkiyle değiştiriyor hemen.
Mesela ben soğuk çay sevmem. O da sever ve sık sık da içerdi. Ben de "çay dediğin sımsıcak olmalı bana göre, soğuk çay içemem ben" derdim.
Sonra baktım ki birden soğuk çay karşıtı oldu çıktı.
Mesela ben film izlerken sıkılırım.
Bir gün benden film önerisi istedi. Ben de " beni biliyorsun canım, ben çok film izlemiyorum. Benim bir buçuk - iki saat oturabilmem mümkün değil, sıkılırım. Otursam bile odaklanamam" dedim.
Ertesi gün arkadaşlar arasında film konusu açıldı.
Bu "ay ben oturamam o kadar zaman, hareketli, yerinde duramayan bir insanım" dedi. Ağzım açık bakakaldım o an ona.
Çünkü haftada en az iki gün ne olur sinemaya gidelim diyen bir insandı.
Buna benzer çok örneğim var. Anlatmıştım da daha önce.
Benim umumi tuvalete girmediğimi öğrenip de "ay ben umumi tuvalete giremeemm" diye ortalarda gezinmeleri, her hastalandığında hemen ilaç aldığı halde, benim ilaç kullanmadığımı öğrenince "ben ilaç içmem yaa, kimyasal sonuçta" diye söylenmeleri..
Bunları yapıyor, ben de sinir oluyorum "tamam" diyorum " böyle insanla arkadaşlık yapılmaz"
Ama bir yandan da arkadaşları arasında tek değer verdiği kişi benim.
Bütün arkadaşlarımızla defalarca kavga etti, çoğuyla küs.
Küs olmadıklarına da, her fırsatta, hiç umrumda değilsiniz, küserseniz de sizin için uğraşmam. Kavga etsek de takmam" falan diyor.
"Sen bir tek baloonla kavga etmedin 3 senedir" dediklerinde. "ağzınızdan yel alsın, allah korusun. biz baloonumla çok iyi anlaşıyoruz. Ben onunla hiç küsmek istemem" falan diyor.
İki gün görmesin "baloonum özledim, görüşelim" diyor.
Bu lafları duyunca da ben kendime kızıyorum "kız seni ne kadar seviyor, boşuna takıyorsun" diyorum.
Bu kız beni seviyor mu, benimle yarışıyor mu ben anlamadım