Bu kızla ne yapacağım!!!!

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
14 yaşında bir yeğenim var. (kız) bu yaşlarda normal belki ama bunun msn de konuştuğüu bir çocuk var. lisede okuyor kendinden 3 yaş büyük. cep numarasını vermişler birbirlerine ve cepten de konuşuyorlar. yeğenim onu çok sevdiğini ve güvendiğini söylüyor. ona tanımadığı bir insana güvenemeyeceğini bunun yalnış olduğunu bunun sevgi olmadığını güzelce konuşarak anlatmaya çalıştım. şubat tailinde bende kaldı. konuşmalarına ses çıkarmadım. üstüne gitmeden ondan soğuturum diye düşündüm. anne baba ayrı ve boşanıyorlar. anne baskısı ve dayak yüzünden evden ayrıldı ve babaannesinde kalıyor şimdi.
geçen gün face de bunun bir kadın resmine bakarken çekilmiş fotırafını görmüş ve kızmış geldi bana anlattı. ben de soğutmak için elimden geleni yaptım. babaannesine gitti. gece yattıktan sonra kalkmış evden bu çocuğun cep telefonunu arayıp 1 saatten fazla konuşmuşlar. ve dün bana söyledi. bunun fatura gelince ortaya çıkacağını ve babasının onu döveceğini anlattım. tabi panik oldu. babaanensine bunu anlatıp gelecek faturayı kendi harçlığından ödeyeceğini söyledik. babasına söylemeyecek. çocuğun telefonunun aldım ama cebi kapalı. kime ait olduğunu sorguladım başka isim çıkıyor. şimdi döküman çıkarrtıracağım.
yani artık benim elimde. ona istediğim gibi yasak koyabilirim. ama internet cafe den mesajlaşırlar mı bilmiyorum. okul çıkış saatini soruyorum bilmiyorum diyor. çocuk istanbul da ve yeğenim yatılı orada okumak istiyor. kazanması zor ama kazanıp giderse kim bilir neler olur. bana bitti dedi. bir daha kimse ile bu şekilde arkadaşlık kurmak yok dedim!
sizce ne yapmalıyım? babası çok sert ve duysa çok kötü olacak. bunu bildiği halde parmağında oynatmaya çalışıyor bizi!

bence korkutarak değil ama yakın davranarak anlatmalısın... amacın soğutmak olmasın... amacın onun gerçekleri kendisinin görmesini sağlamak olsun...
yani bu yaşta da ilişki yaşayabileceğini ama sınırları olması gerektiğini ; bazı paylaşımların ilerki yaşlarda çok daha güzel olacağını ; herşeyin zamanında olacağını filan...

sonuçta hepimiz o yaşlarda aşık olmuşuzdur... sen yine araştırmalara devam et ama unutma yasak her zaman çekicidir...

yası cok küçük canım ya............kızarak bagırarak degılde ...sakın ve anlayıslı yaklasarak ...anlata bılırsın...
daha 14 yasında ve bence daha cocuk.....ergenlıgın verdıgı bır..durum...

kendı hayatından örnekler vererek....arkadasca konusman gerekır...

zaten bana anlattığında kızıp bağırmadım. nasıl olsa vazgeçer diye düşündüm. kendimden örneklerle anlattım. erkelere fazla güvenilmeyeceğini... 9 aydır konuşuyormuş. çok bağlanmış. onun için istanbul da okumak istiyor. dün konuştuğumda tamam bitti benim için dedi. sürekli kendi arıyor. dedim ki bak sana zarar veriyor. hep sen kontör harcıyorsun. evden cebi arıyorsun sana fazla uzatma bak faturada ortaya çıkar diye uyarmıyor ve seni kullanıyor dedim. kabul etti. şimdi böyle diyor 2 güzel lafa bakalım ne yapacak. ev telefonundan başka arama görürsem çok fena olur dedim.

çocuk 17 yaşında olduğu için hat kendi üstüne değildir zaten tatlım.sen hiç gitme üstüne çocugu bulma konusunda.bu sefer kıymete biner çünkü.saklı-gizli aşk yaşıyoruz,önemli bişi yapıyoruz psikolojisine girerler.sonuçta aslında ikisi de çocuk.
tamamen yasak koymak yerine,sınırlarla halledebilirsin belki.yasak çok çekici olacak şimdi onlar için.ama emin ol korktuğun kadar ciddi birşey değildir.geçiverir onların duyguları kısa sürede,önemli olan yasaklayıp perçinlememek.
kolay gelsin canım,üzme kendini.

Abartılcak birsey değil bence.sen engellsende devam edilcektır.sadece büyük yanlılar yapmaması için uyarı yappın.

çocuk 17 yaşında olduğu için hat kendi üstüne değildir zaten tatlım.sen hiç gitme üstüne çocugu bulma konusunda.bu sefer kıymete biner çünkü.saklı-gizli aşk yaşıyoruz,önemli bişi yapıyoruz psikolojisine girerler.sonuçta aslında ikisi de çocuk.
tamamen yasak koymak yerine,sınırlarla halledebilirsin belki.yasak çok çekici olacak şimdi onlar için.ama emin ol korktuğun kadar ciddi birşey değildir.geçiverir onların duyguları kısa sürede,önemli olan yasaklayıp perçinlememek.
kolay gelsin canım,üzme kendini.

zaten şu an benim dediklerimi yapmak zorunda. ev telefonunun ve kendi cep telefonunu faturadan takibe alacağım. bakalım bana yalan söylüyor mu. ilk başta geçer diye çok üstüne varmadım. ama son yaptığı şey evden cebi arayıp 1 saat konuşması bardağı taşırdı. ben anneme söyleyip ikna etmeseydim fatura gelince kıyamet kopacaktı. annem babasına söyleyecekti. baba çocuk falan dinlemez döverdi. ben onu korumaya çalıştıkça abarttı. zaten ceza olarak faturayı kendi harçlığından ödeyecek. yalan söylemez umarım bundan sonra. ona gerçekleri anlattığımda ayrılmam diye hüngür hüngür ağlıyordu. şu an belki bıraktım diye numara yapıyor. bu yüzden sınavı kazanamayacak kendini derse vermiyor.

Abartılcak birsey değil bence.sen engellsende devam edilcektır.sadece büyük yanlılar yapmaması için uyarı yappın.

ama bu yüzden sürekli yalan söylüyor. uyarsam da ben ona çok güveniyorum diyor. tanımadığı bir insana üstelik.

yalan söylediğini anladığımda ve ispatladığımda ona nasıl davranmam gerekir?

zaten en büyük yalnıs ufak yaşlarda şu net olayı :1no2:
gerçi benim büyük 26 yaşında kuzenim varda ne oluyo büyükte kücükte aynı sürekli netten birileriyle konusuyo telefonda kamerada bi tane olsa anlıyacağımda birsürü :mymeka:
ne dediysem anlamadı o anlamıosa 14 yasındaki hiç anlayamaz uzaktan takip etmek lazım cünkü elbet o 17 yasındaki oğlanda br sre sonra bıkacaktır uzaktan uzaga bu yasta sıkılırlar zamana bırakmalı ama serbest bırakılmamalı uzaktan gözlenmeli

canım..
ergenliğin vermiş olduğu psikolojiye asla yasaklar koyarak davranmamalısın!
onla dost ol, kendinden örnekler vermen güzel.. ama yapma, etme, bırak gibi konuşmalardan kaçınılmalı bence..
şuan siz ne derseniz yeğeninize o cazip gelecektir.. ergenlik dedikleri budur ya zaten.. en tehlikeli, en deli çağdır!! gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor...

benimde 16 yaşında bir kız yeğenim var..
2 aydır bizimle yaşıyor.. erkek arkadaşı vardı.. çocuğu hiç beğenmemiştim .. ama bırak onu da demedim..
zaten arkadaş gibiyiz yeğenimle.. herşeyini bana anlatır.. erkek arkadaşını bana her anlattığında onu kötülemedim... kavga ettiklerinde bile dediğim tek şey ''boşver, olur böyle şeyler'' derdim...
çocuğunun yanlışlarını göstermek için öyle yerler buldum ki, yeğenimde çok kolay farketti.. bu durumlar fazlalaşınca yeğenim kendiliğinden ayrıldı... ve bana ayrıldığını söyleyince de... ''en iyisini yapmışsın, daha çok gençsin, hem dur bakalım daha yaşın küçük, daha iyilerine layıksın'' dedim.. ve ''evet çok haklısın teyzecim'' dedi..
eski erkek arkadaşı sonra 2 kere daha çıkma teklifi etti.. ilk bana söyledi...
ve bende ''bir kere denediniz,olmadı, sence olur mu tekrar, hem sana uygun biri değildi'' diyerek ona neden uygun olmadığını anlattım güzelce....
erkek arkadaşını kötüleyerek konuşsaydım, yada sana şunu yapıyor sana bunu yapıyor deseydim, eminimki ondan hiç ayrılmayacaktı.. daha çok kendini kaptıracaktı...
şuan ben onun akıl alma hocası gibiyim :))) benim fikirlerime çok önem veriyor, çünkü ona şöyle yap böyle yap demiyorum.. ben olsaydım.. diye başlıyorum anlatmaya...
yada sen zaten böyle şeyleri sevmezsin diyorum...
nasıl anlatıcamı tam olarak da bilmiyorum aslında.. umarım anlatabilmişimdir :)))

allah hayırlısını versin herkese... bu yaşlar çok tehlikeli..
umarım ki yeğeninizde kendiğinden kurtulur o arkadaşından...

bence korkutarak değil ama yakın davranarak anlatmalısın... amacın soğutmak olmasın... amacın onun gerçekleri kendisinin görmesini sağlamak olsun...
yani bu yaşta da ilişki yaşayabileceğini ama sınırları olması gerektiğini ; bazı paylaşımların ilerki yaşlarda çok daha güzel olacağını ; herşeyin zamanında olacağını filan...
sonuçta hepimiz o yaşlarda aşık olmuşuzdur... sen yine araştırmalara devam et ama unutma yasak her zaman çekicidir...

çok haklısın canım.. :1rolleyes:

yasaklar koydukça o daha çok cazip gelir
bence daha tatlı dille arkadaşça konuşarak varsa çocuğun hoşunuza gitmeyen yönlerini onada göstermeye çalışın,bir zaman sonra kendiside soğur zaten

çok haklısınız dün ben sinirime yenildim ve bitti diye kestirip attım. bitirmezsen babana söylerim dedim. hata ettim. bana tüm sırlarını anlatıyor. arkadaş gibiyiz. zaten telefon olayını bana anlattı ilk. babaannesinin fırçasından kurtuldu. daha sakin davranmam gerekir. dün dedim ki bak onun da düşüncesizliği yüzünden bir sürü fatura ödeyeceksin hem az kalsın dayak yiyecektin dedim. bugün tekrar konuşacağım. ama çaktırmadan kontrol edeceğim. gece yatarken cebini kapatıp babaannene ver dedim kabul etti. bu konuda hata mı yaptım acaba? çocuğun sadece resmini gördüm ama hoşlanmadım.

çok haklısınız dün ben sinirime yenildim ve bitti diye kestirip attım. bitirmezsen babana söylerim dedim. hata ettim. bana tüm sırlarını anlatıyor. arkadaş gibiyiz. zaten telefon olayını bana anlattı ilk. babaannesinin fırçasından kurtuldu. daha sakin davranmam gerekir. dün dedim ki bak onun da düşüncesizliği yüzünden bir sürü fatura ödeyeceksin hem az kalsın dayak yiyecektin dedim. bugün tekrar konuşacağım. ama çaktırmadan kontrol edeceğim. gece yatarken cebini kapatıp babaannene ver dedim kabul etti. bu konuda hata mı yaptım acaba? çocuğun sadece resmini gördüm ama hoşlanmadım.

işte insan nasıl davranacağını bilemiyor.. bazen sinirlerimize hakim olamıyoruz..

buraya kadar ne dediysen o sözünün arkasında ol.. telini kapatıp babannene ver dediysen, bırak öyle olsun...ama bundan sonra yasaklayarak sözünü dinletmeye çalışma..
sadece, ''sen akıllı bir kızsın, neyin kötü olduğunu bilirsin'' diyerek onun beynine gir...
''ben sana zaten güveniyorum'' de... bu laf o yaştaki gençleri kendine çekmek için birebir..
yine arkadaş gibi ol... erkek arkadaşıyla ilgili muhabbet yap onunla... bırak daha çok anlatsın herşeyi.. yanlış bir şey yaptığını anladığın zaman da ise ''inanmıyorum, senin gibi biri nasıl buna müdehale etmez'' diyerek ona baskı kurmadan muhabbet et...
yani bütün ikazların o muhabbetinizin içinde saklı gizli olsun...
anlatabildim mi bilemiyorum...

dün akşam konuştum. bana söz verdiği gibi telefonda konuşmayacağım dedi. bitti diyor ama içimde bitmedi hala diyor. yani öyleki babası yakalasa dövse onun adresini istese asla vermem diyor. ona birşey olursa mafolurum diyor. kimseyle çıkmama sevgili olmama hatta evlenmem diyor. tabi ben içimden güldüm yani birkaç sene sonra unutursun dedim kendi kendime. umarım saplantı haline dönmez.
bana dürüst ol sana güveniyorum ve inanıyorum dedim. bana ne olursa olsun herşeyini anlat ve yalan söyleme dedim. internet kafeye yalnız gitmesine izizn yok. benimle akşam gitmek istiyor. eşim de üçümüz gideriz demişti.
orada msn e girerse konuşacak. ben de tamam dedim. doğru mu yaptım bilmiyorum. onunla arkadaş olarak yanında olduğumu hissettirmek istedim. şu ana ona bası yapmıyorum. sadece telefonda başka arama görmeyeceğim dedim.
aslında kendi ile çelişiyor. ona bitti diyor mesaj yazıyor sonra telefonda affettim diyor. tam olarak ne istediğini bilmiyor ve duyguları ile mantığı çelişiyor.
ondan tamamen vazgeçtiğinde rahat edeceğim.

14 yaşında bir yeğenim var. (kız) bu yaşlarda normal belki ama bunun msn de konuştuğüu bir çocuk var. lisede okuyor kendinden 3 yaş büyük. cep numarasını vermişler birbirlerine ve cepten de konuşuyorlar. yeğenim onu çok sevdiğini ve güvendiğini söylüyor. ona tanımadığı bir insana güvenemeyeceğini bunun yalnış olduğunu bunun sevgi olmadığını güzelce konuşarak anlatmaya çalıştım. şubat tailinde bende kaldı. konuşmalarına ses çıkarmadım. üstüne gitmeden ondan soğuturum diye düşündüm. anne baba ayrı ve boşanıyorlar. anne baskısı ve dayak yüzünden evden ayrıldı ve babaannesinde kalıyor şimdi.
geçen gün face de bunun bir kadın resmine bakarken çekilmiş fotırafını görmüş ve kızmış geldi bana anlattı. ben de soğutmak için elimden geleni yaptım. babaannesine gitti. gece yattıktan sonra kalkmış evden bu çocuğun cep telefonunu arayıp 1 saatten fazla konuşmuşlar. ve dün bana söyledi. bunun fatura gelince ortaya çıkacağını ve babasının onu döveceğini anlattım. tabi panik oldu. babaanensine bunu anlatıp gelecek faturayı kendi harçlığından ödeyeceğini söyledik. babasına söylemeyecek. çocuğun telefonunun aldım ama cebi kapalı. kime ait olduğunu sorguladım başka isim çıkıyor. şimdi döküman çıkarrtıracağım.
yani artık benim elimde. ona istediğim gibi yasak koyabilirim. ama internet cafe den mesajlaşırlar mı bilmiyorum. okul çıkış saatini soruyorum bilmiyorum diyor. çocuk istanbul da ve yeğenim yatılı orada okumak istiyor. kazanması zor ama kazanıp giderse kim bilir neler olur. bana bitti dedi. bir daha kimse ile bu şekilde arkadaşlık kurmak yok dedim!
sizce ne yapmalıyım? babası çok sert ve duysa çok kötü olacak. bunu bildiği halde parmağında oynatmaya çalışıyor bizi!

canım benim bi defa sen yanlış yapıyosun...böle yaparak onun sana sırt çevirmesine izin verme...hem ne demek giderse neler yapar...çok kötü bi düşünce bu bizde yaptık aynı şeyleri bende yaptım ailemdende ilk defa ayrı kaldım ve gittim okudum geldim...bu işler öle senin soğutmalarınla olucak şeyler değil tabiki görüşücek konuşucak tartıcak kafasında ve kendi anlayacak yanlış olduğunu...

Back
X